wrzenia i gotować przez 2 minuty. Zdjąć z palnika, a następnie dodać wiórki kokosowe. Ciasteczka owsiane bardzo drobno pokruszyć i wymieszać z 1/2 łyżki miodu. Tak przygotowanymi wyłożyć dno słoika i wylać na wierz ciepłą kaszę, a następnie rozpuszczoną w kąpieli wodnej czekoladę. Odstawić na 2 godziny w chłodne miejsce. Podawać posypane wiórkami kokosowymi. Smacznego
Fit-aminaZapewniam, że kiedy pierwszy raz spróbujesz własnego domowego chleba - zapomnisz, czym jest kupne pieczywo! Garść przydatnych informacji: 1. Do produkcji zakwasu używaj wyłącznie szklanej, wyparzonej i czystej miski lub słoika. 2. Do przygotowania zakwasu używaj mąki żytniej razowej typ 2000 . 3. Do dokarmiania wykorzystaj wodę mineralną lub przegotowaną, letnią wodę. 4. Rosnący zakwas trzymaj w cieple , np. w kuchni
Moje Qulinariakostki masła w temperaturze pokojowej, 4-5 ząbków czosnku przeciśniętych przez praskę, 2 łyżeczki świeżej pietruszki, sól himalajska, pieprz do smaku. Do szklanki lub słoika włożyć masło, czosnek i pietruszkę. Doprawiamy solą himalajską i pieprzem. Dokładnie mieszamy, tak aby składniki się rozłożyły równomiernie w maśle. Smarujemy masłem czosnkowym chlebek i kładziemy
IzaGotujetaki, że trudno poprzestać na jednym :). Składniki: 2 szk mąki pszennej 1 szk gęstego serka naturalnego 25 dag margaryny lub masła cukier waniliowy lub naturalna wanilia z laski słoik konfitury lub twardej marmolady 1. Składniki połączyć ze sobą, zagnieść ciasto i schłodzić przez godzinę w lodówce. 2. Blat kuchenny obficie oprószyć mąką, ciasto cienko wałkujemy, nakładamy wzdłuż małą
Apetyczna babeczkaByły drożdżówki z rabarbarem, czas na zamknięcie go na zimę w słoiki. Mam go sporo, dostałam od sąsiadki. Trochę zamrożę a resztę przerobię. Dziś konfitura z samego rabarbaru. Kolorem nie powala ale jest pyszna. Rozwiń i czytaj przepis
Ewa w kuchnipół, wyjmujemy pestkę i łyżeczką wybieramy miąższ. Wszystkie składniki prócz oliwy przekładamy do miski i miksujemy blenderem. Na koniec dolewamy oliwę i przyprawiamy do smaku. Pesto można przełożyć do słoika, zalać z góry dwoma łyżkami oliwy i szczelnie zamknąć. Wtedy wytrzyma w lodówce kilka
e-PrzepisyKulinarnetego najszybsze, najprostsze, pieczone kotlety mielone. Polecam :) SKŁADNIKI: 0,5 kg mięsa mielonego 2 jajka bułka tarta do gęstości 1 płaska łyżeczka soli pieprz, majeranek Dodatkowo: 1 słoik warzyw zasmażanych Orzech 1/2 szkl śmietanki 30% 1. Mięso mielone wymieszać dokładnie z jajkami i przyprawami, dodać bułki tartej na gęstość (tak, żeby kotlety dało się formować). Uformować kulki, lekko
Kto ugości moich gości?wkładamy do piekarnika nagrzanego do 170 stopni na 25 minut, co jakiś czas mieszając. Po tym czasie naszą mieszankę studzimy, mieszamy z posiekanymi suszonymi owocami i przekładamy do słoika lub innego pojemnika. Gotową granolę podajemy z jogurtem naturalnym/mlekiem i owocami
Mango Papajawrzucamy do sosu. Ananasa odsączamy i kroimy w grubą kostkę, dodajemy do pozostałych składników. Wszystko dokładnie mieszamy, w miarę potrzeby doprawiamy jeszcze solą i pieprzem. Całość przekłądamy do słoika i odstawiamy na kilka godzin do przegryzienia. Smacznego
DefinicjaSmakuNiby zwykła pasta, a jednak ma coś w sobie. Bardzo ważnym elementem tej pasty jest prawidłowo przygotowana ryba. Płaty śledziowe należy porządnie wymoczyć, pokroić w mniejsze kawałki ułożyć w słoiku, dodać posiekaną cebulkę i zalać olejem. Śledź powininem w takiej zalewie odstać przynajmniej noc, wtedy jest już idealny do pasty :) Pasta ze śledziem w occie lub kupionym w gotowej zalewie
DefinicjaSmakukawy lub ręczny blender. Gotowa pasta jest gładka i nie ma zawiera widocznych ziaren sezamu. Jeśli wyjdzie za sucha, dodajemy łyżkę oleju i ponownie miksujemy. Pastę przekładamy do słoika i przechowujemy w lodówce do 2 miesięcy. Pastę należy wymieszać z płynnym miodem i wstawić do lodówki do lekkiego stężenia. Smacznego
Chocolate Muffin BlogPyszna i szybka opcja na kanapki. Alternatywa dla zwykłych pasztetów sklepowych. Zachęcamy do wypróbowania, zwłaszcza że nie zajmuje wiele czasu! Wegański paprykarz z marchewki Przepis na ok. 1 słoik 500 g Potrzebujemy: - 6 dużych marchewek - pół szklanki nieugotowanego ryżu (lub 1 torebka) - 1 papryka - pół dużej cebuli - pół łyżeczki kurkumy - 1 łyżeczka papryki słodkiej - odrobina lubczyku suszonego - sporo pieprzu ziołowego
Bananowe Polegruszka Początkowo miało być smoothie, ale wyszło tego tak dużo, że aby miało mieć płynniejszą konsystencję musiałabym chyba dolać jeszcze z 1/2 kartona mleka i pić to, z 5l słoika xd Miksowane ze składników "za długo już to mam zamrażalce, trzeba zrobić miejsce na truskawki", a wyszło coś naprawdę genialnego w smaku, zdecydowanie do powtórzenia
More food, love and dreamswiśni gotujemy z 0,5 szklanki cukru i 1 szklanki wody. Pod koniec zaciągamy 1 łyżką mąki ziemniaczanej rozpuszczone w niewielkiej ilości wody. Zagotowujemy i przekładamy do wyparzonych słoików. Krem kukułkowy: Serek mascarpone miksujemy z 3 łyżkami ubitej śmietany 36% oraz gotową masą kukułkową i łyżką wódki. Złożenie ciasta: W obręczy tortownicy 24 cm umieszczamy jeden blat ciemnego ciasta, wykładamy
VioletoweKucharzeniemetodą tradycyjną, czyli gotując aż do momentu zgęstnienia, można jednak dodać cukier żelujący lub fix, który podobna przyśpiesza ten proces. Polecam! Scroll down for recipe in English Dżem truskawkowy (słoik o pojemności 1 litra) Ingredients: 1 kg truskawek, bez szypułek pokrojonych na ćwiartki 600 g cukru sok z 1 cytryny Preparation: W większym rondlu wymieszaj truskawki z cukrem, wlej
karmelowy