Żytni zakwas na chleb

Żytni zakwas na chleb

Żytni zakwas na chleb

Żytni zakwas na chleb Upiekłam pierwszy chleb na zakwasie - i z miejsca się zakochałam! Ten smak! Ta świeżość! Wystarczyła kromka, bym się nasyciła. Chleb przeleżał 3 dni i nie stracił nic na świeżości!  Myśl o pieczeniu własnego chleba dojrzewała we mnie długo, aż którego dnia po prostu kupiłam niewielką książkę Beaty Pawlikowskiej "Piekę zdrowy chleb! I ciastka!" Krok po kroku wprowadza czytelnika w tajniki robienia zakwasu i pieczenia chlebów na zakwasie. Książkę pochłonęłam w godzinę, bo czyta się ją tak, jak... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Moje Qulinaria

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję