słoik - 12348 przepisów (strona:549/824)

Etykiety na przetwory z papryki 174

tego pysznego warzywa Wystarczy kliknąć na obrazek i zapisać na dysku. PRZEPIS NA PAPRYKĘ MARYNOWANĄ W OCCIE (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Nóż do papryki -11,20 zł Zakrętka do słoików (papryka) 10 szt - 4,50 zł Pojemnik do przechowywania papryki

Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnienia
PLACUSZKI DROBIOWE 490

wszystko, na co macie ochotę. Tak więc wstałam sobie o 7 rano ( I'm crazy ) smażę te placki w towarzystwie Kędziora i Tymańskiego - Ranne Kakao  podjadając majonez ze słoika. Dobrego dnia kochani. Składniki:   1 podwójna pierś z kurczaka jajko 3 łyżki mąki ziemniaczanej  3 łyżki majonezu 25 dag żółtego sera  pęczek natki pietruszki pietruszki  sól

pieprzny smaczek
Paprikosze 116

pieprzu, 2-3 ziarna ziela angielskiego oraz 1-2 listki laurowe i ząbki czosnku. Z reszty składników robimy zalewę. Jak tylko zacznie wrzeć, to zalewamy nasze papryczki i zakręcamy słoiki. Następnie Honorietta stawia je na pokrywkach i czeka aż wystygną. Opisuje datą i chowa do spiżarni na czarną godzinę. Ta godzina nie może przyjść wcześniej niż 3-4 tygodnie

Karczma Honorietty
jaglarnik, czyli sernik jaglany na zimno z truskawkami 195

Sezon na truskawki w pełni - jestem w raju. Powoli zaczęłam akcję pakowania lata w pudełka, efektem czego są pierwsze pudełka musu truskawkowego w zamrażarce i kilka słoików truskawek w żelu w szafce. Śpieszmy się kochać truskawki, tak szybko kończy się sezon! Aby się nimi nacieszyć, póki jeszcze są, wrzuciłam kilka do dzisiejszego sernika na zimno z kaszy jaglanej

two broke sisters
Pesto z naci selera, pietruszki i liści pomidora 223

pomidora Przygotowanie:  1. Listki i natki myjemy i osuszamy. Czosnek obieramy. 2. Wszystkie składniki wrzucamy do blendera/malaksera i blendujemy. 3. Gotowe pesto dodajemy do makaronu albo przekładamy do słoika i trzymamy w lodówce. Rada: Pesto może stać w lodówce dosyć długo. Aby nadal było świeże, należy polać je z wierzchu oliwą z oliwek, która je zakonserwuje i uchroni przed

two broke sisters
Smaczny dżem daktylowo - jabłkowy. 101

smażyć ( od czasu do czasu mieszając ), aż owoce się rozpadną. Dodać do masy przyprawę korzenną ( można trochę dosłodzić do smaku ), wymieszać wszystko dokładnie razem. Przełożyć dżem do czystych, małych słoików, szczelnie zamknąć wieczkami. Pasteryzować około 15 minut. Przechowywać w ciemnym, chłodnym miejscu nie dłużej niż

Przepisy i porady kulinarne
Konfitura z pomarańczy 100

cienkie plasterki, posypać cukrem i zostawić w temperaturze pokojowej na 48 godzin. Następnie gotować na wolnym ogniu do czasu uzyskania odpowiedniej konsystencji i koloru. Gorącą konfiturę przełożyć do wyparzonych słoików i mocno zakręcić

Tradycyjna Kuchnia
Sałatka warzywna z kabanosami 201

jest połączeniem doskonałym. Przygotowanie sałatki zajmuje zaledwie kilkanaście minut. Watro w kilka chwil przygotować pyszną przekąskę dla całej rodziny. SKŁADNIKI: 3 kabanosy wieprzowe, 1/2 puszki kukurydzy konserwowej, 1/2 słoika selera wiórki, 1 por, 4  ogórki  kiszone, 4  jajka , 3,5 łyżki Majonezu Kieleckiego WSP Społem , sól , pieprz . PRZYGOTOWANIE: 1.  Kabanosy gotuję kilka minut we wodzie. Wyjmuję

Tradycyjna kuchnia Kasi
Tort sałatkowy warstwowy 387

pokroić w kostkę. Por umyć i pokroić drobno. Wszystko razem wymieszać z majonezem, doprawić solą i pieprzem. W tortownicy o średnicy 20 cm ułożyć warstwę sałatki. Warstwa II 1 słoik selera naciowego 2 średnie jabłka 2 łyżki żurawiny 2 łyżki majonezu sól pieprz Selera odcedzić na sicie. Jabłka obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Wszystko wymieszać z pozostałymi

O kuchni z uczuciem
Spaghetti z cukinią i boczniakami 162

patelnię. Dziś odsłona z boczniakami, które tego lata ze względu na panującą suszę, są jedynymi jadanymi przez nas grzybami. Składniki (na 3 porcje): ok. 300 g makaronu typu spaghetti słoik przecieru pomidorowego mała cukinia mała cebula 2 ząbki czosnku 6 boczniaków (lub 3 duże) kilka liści natki pietruszki 4 liście szałwii lekarskiej sól pieprz ziołowy olej grana padano lub inny

Weekendy w domu i ogrodzie
Recenzja sokownika 167

rurki spustowej połączonej z wężykiem gumowym przelewamy powstały sok do drugiego garnka. Do soku dodajemy cukier, zagotowujemy go i gorący przelewamy do przygotowanych butelek, słoików. Zakręcamy i odstawiamy do wystygnięcia. Cały proces może wydawać się nam skomplikowany ale uwierzcie mi nie ma w tym nic trudnego i skomplikowanego. Jeżeli jeszcze

Marta Gotuje
Produkty EKO- logiczne Biooaza używać czy nie - oto jest pytanie.. 180

pestką. Bez sztucznych barwników i bez GMO. Musze wam powiedzieć , że uwielbiam zielone oliwki . Mimo , że to sam tłuszcz, ale wyjadam je prosto ze słoika  . Najlepiej smakują z sałatką warzywną . Dodaje je też do pizzy czy koreczków jako przekąskę . Polecam zrobić z nich pastę na kanapki  : -zielone oliwki

Różowa kuchnia
Sok pomidorowy 128

nasiennymi • sól • pieprz Sposób przygotowania 1. • Sok przelać przez sito aby oddzielić nasiona  • Sok wlać do garnka zagotować doprawić solą i pieprzem  • Porozlewać gorący do butelek lub słoików • Pasteryzować 30 minut od zagotowania

W królestwie smaków Beaty
Ogórki z chili 126

gotować ok. 2-3 minut. Gorącą zalewą zalać ogórki, lekko wymieszać i zostawić na 12 godzin. Po tym czasie ponownie odcedzić ogórki, a powstałą zalewę zagotować. Ogórki nakładać do słoików, zalać gorącą zalewą i pasteryzować ok. 5-10 minut

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
BONDA – indyjskie pączki ziemniaczane + chutney pomidorowy 148

zasypujemy cukrem. Stawiamy na ogień, doprowadzamy do wrzenia , a następnie na wolnym ogniu gotujemy ok. 20 -25 minut. Odstawiamy do „przegryzienia” i gotowe! Taki chutney zamknięty w słoikach możemy przechowywać kilka tygodni

Ostra na Słodko