sałatkę – można ją zabrać na drugie śniadanie do pracy albo pyszny, lekki deser do popołudniowej kawki. Świeżo, lekko, smacznie – bez obaw o zbędne kalorie! Wystarczy, że do słoika włożycie swoje ulubione owoce pokroicie w kostkę i gotowe! TRUSKAWKI + BANAN + BRZOSKWINIA + WINOGRONO + JABŁKO + CZEREŚNIE + GRANAT Wygląda fantastycznie! Kto się skusi? ;) Możemy ją podać z dodatkiem ulubionego jogurtu, odrobiną miodu
Ostra na SłodkoMożesz warzywa wysuszyć w piekarniku w temperaturze 50 C przez około 4-5 godzin. Gdy wszystko było już wysuszone wymieszałam wszystko razem raz jeszcze i przesypałam do słoików wyszedł jeden litrowy i jeden o pojemności 550 ml. Teraz wszystko czeka na swój czas. Suszone warzywa / domowa vegeta – jak zrobić
Kuchnia na wzgórzuŻelatynę zalać zimną wodą, odstawić do napęcznienia. Mąkę wymieszać z wodą, wlać do gotujących owoców, zagotować. Zdjąć garnek z ognia, dodać napęczniałą żelatynę, szybko wymieszać. Gorącą frużelinę nalewać do słoików, odstawić do góry dnem. (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/pl_PL/all.js#xfbml=1"; fjs.parentNode.insertBefore
Kuchnia Danusimałym ogniu od zagotowania przez 1 godzinę. Odstawić do następnego dnia i powtórzyć czynność gotowania. Po tym czasie dodać otartą skórkę i sok z cytryny. Gorącą wlewać do suchych słoików. Przewrócić do góry dnem, aż denko si zasklepi. Ja zostawiłam na całą noc. SMACZNEGO
Gosia gotujewybrzuszy się. Ale na pewno nie pękną ani nie wykipią. Wyjęcie ukiszonych ogórków wiąże się z koniecznością rozcięcia butelki na pewnej wysokości szyjki. Potem można ukiszone ogórki przełożyć do słoika, zalać zalewą i spożywać na bieżąco. Smacznego
Ze smakiem bez glutenupieczenia lub folia aluminiowa. Pieczone buraki są u nas bazą do sałatek , zup. Polecam też zrobić tarte buraczki do obiadu! Można upiec większą ilość i przygotować buraki w słoikach na zimę. Jak upiec buraki w całości? Pieczone buraki w piekarniku są intensywne w smaku, mają piękny kolor, możecie je wykorzystać do wszelkich dań typu: Carpaccio z serem i ziarnami, zmiksowane
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięzmięknie. W zasadzie danie jest gotowe. Jeśli chcesz je zapasteryzować - nie ma problemu. Włóż rybę w pomidorach prosto do słoiczków i zakręć. Pasteryzuj delikatnie przez godzinę, w celu zamknięcia słoików. Wystudzone przechowuj w lodówce. Można zjadać na zimno! Smacznego
Z Kuchni Do Kuchnimięso wieprzowe, w sezonie używam pomidorów,które wcześniej sparzam i obieram ze skórki,poza sezonem pomidory z puszki. Taką zupę robię w w większej ilości,zamykam w słoikach i mąż zabiera w trasę.Wybredny z niego człowiek i czasami już nie mam pomysłu co mu przygotować by zjadł ze smakiem....tej zupki dawno mu nie robiłam wiec smakowała
Niespełnione zdolności kulinarnemleka 2 żółtka 1 jajko 15 g drożdży 6 łyżek cukru szczypta soli 500 g mąki pszennej 1 łyżka masła (rozpuszczonego ) 1 łyżka śmietany nadzienie: 1 słoik jabłek 3/4 l (wystarcz na 2 strucle ) 1 łyżeczka soku z cytryny 2 łyżki cukru 2 łyżki Amaretto Wykonanie: Drożdże rozpuścić w ciepłym mleku dodać 1 łyżkę cukru
kgwjanczewotych ciastek z sentymentem. Mimo wszystko postanowiłam je upiec, Do przygotowania potrzebujemy: 350 g mąki pszennej 170 g zimnego masła 80 g cukru 3 żółtka 3 białka 1,5 słoika dżemu truskawkowego 100 g wiórek kokosowych 100 g cukru Mąkę, cukier, masło i jajka umieścić w dzieży robota i zagnieść całość do otrzymania kruchego ciasta. Uformujcie je w kulę
Szybko Tanio Smaczniekoktajlowe oraz podprażone orzechy i pestki dyni. Dodajemy schłodzoną ricottę, delikatnie oprószamy pieprzem. Podajemy z chrupiącą grzanką. Smacznego! Ps. Śmiało możemy taką sałatkę zabrać do pracy – np. w słoiku albo pszennej tortilli. Wpis powstał we współpracy z marką Społem Kielce, producentem Octu Kieleckiego
Ostra na Słodkopłatkami owsianymi i chia. Zamknąć pojemnik i wstawić do lodówki na całą noc. Rano owsiankę przełożyć do miseczki lub jeśli zabieramy ze sobą do pracy do pojemnika lub słoika. Posypać dowolnymi dodatkami
Zrób to smaczniekonsystencję konfitur. Trzeba pamiętać, aby mieszać konfiturę, szczególnie pod koniec smażenia, aby się nie przypaliła. Gorącą konfiturę przekładam do wyparzonych słoiczków. Pasteryzuję około 15-20 minut. Po zapasteryzowaniu słoiki ustawiam do góry dnem i przykrywam ściereczką
Kulinaria - potrawy z różnych stron światapytajcie mnie czy da się ją zrobić na zimę bo my zjadamy ją po prostu na bieżąco. Kiszenie kapusty jest łatwe i nie potrzeba do tego beczek. Wystarczają mi słoiki i, jak widać na zdjęciu, szklany, nieduży garnek. Lubię w nim kisić bo przez ścianki ładnie widać zawartość, a szeroki wlot ułatwia nakładanie i ubijanie kapusty. Przyznam się
Smaczna PyzaZdjąć z ognia i odstawić do przestygnięcia i napęcznienia płatków owsianych. W międzyczasie obrać i pokroić banana na grubsze plasterki. Owsiankę przełożyć z rondelka do miseczki lub słoika - tak jak u mnie, dzięki czemu mogę owsiankę potem szczelnie zamknąć i odstawić na później na pożywny podwieczorek . Powtykać w nią plastry banana. Zalać syropem z agawy. Na wierzch dołożyć
Grunt to przepis!