samego zdrowia. Do pracy warto zakupić lunch boksy, przynajmniej jeden do ciepłych posiłków i jeden do zimnych dań. Ułatwi nam to życie. Fajnym rozwiązaniem jest też zakup prostych słoików na sałatki. Jednocześnie warto wyszukiwać produkty już gotowe, bardzo dobrej jakości, które nie wymagają przygotowania, by nie zniechęcić się zbyt szybko. Bo prawda jest taka, że najbardziej zniechęcają nas zbyt długie
Poezja Smaków - blog kulinarnyjogurtem naturalnym, skórą cytryny oraz syropem klonowym. Truskawki miksuję na mus. Na dnie naczynia układam truskawki, następnie nakładam pudding chia. Dekoruję pokrojonymi truskawkami i podaję od razu... lub zakręcam słoik i zabieram do pracy! :) Smacznego, Klaudia
Mango Papajakoktajlowe), bo zdaję sobie sprawę, że to jeszcze nie sezon na nie, więc czekam cierpliwie do lipca na własne. Świeże pomidory można z powodzeniem zastąpić tymi z puszki czy słoika. Reszta składników podeszła pod rękę jakby sama - została resztka ciecierzycy w pojemniku, a do niej idealnie pasuje smak papryki. Żeby całość była jeszcze bardziej kolorowa, dodałam też sporo zielonego. Składniki
Weekendy w domu i ogrodziewcześniej umyte i osuszone) układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Skrapiamy odrobiną oleju i peiczemy do miękkości w 170 – 180 stopniach. Gdy bedą gotowe przekładamy je do słoika. Przygotowujemy sos – siekamy drobno koperek, bazylię oraz pietruszkę i blendujemy razem z oliwą z oliwek, czosnkiem i wodą. Tak przygotowanym sosem zalewamy warzywa i odstawiamy
Szybko Tanio Smacznieryżowym, możemy dodać odrobinę miodu lub syropu klonowego, mieszamy i odstawiamy na około 4 godziny (lub całą noc) do lodówki. Po tym czasie uzyskamy gęsty pudding chia. Do naczynia (słoika) wkładamy pokrojone truskawki i przykrywamy je warstwą przygotowanego wcześniej puddingu chia. Jogurt i kilka truskawek miksujemy na gładki mus, który dodajemy do deseru i dekorujemy truskawką
Smakowity Blog Kulinarnyjeszcze przez ok. 15 minut aż sos się zagęści i nabierze głębszego smaku, w międzyczasie co chwilę zamieszać. Podawać z ryżem i świeżą kolendrą/ natką pietruszki. Można przechowywać w słoiku w lodówce przez ok. 2 - 3 dni. PROPOZYCJA PODANIA: Ryż długoziarnisty ugotowany w osolonej wodzie. Po ugotowaniu dobrze przepłukać zimną wodą. Całość podgrzać na oliwie z dodatkiem odrobiny soli oraz
Calzonella.comSkładniki: filet z dowolnej ryby, u mnie dorsz 1 młoda kapusta 1 słoik pomidorów z cukinią 2 łyżki domowego smalcu ze skwarkami przyprawa do ryb sól, pieprz Przygotowanie: Kapustę poszatkować i … Czytaj dalej Dorsz w młodej kapuście
czarrna od kuchniimprezy. Prosta i efektowna sałatka udekorowana smakowitymi szaszłykami z kurczaka. Dzięki uprzejmości firmy Ole w mojej kuchni powstała pyszna wiosenna sałatka. Składniki: Opakowanie mix sałat z rukolą 1mozzarella Słoik oliwek w zalewie zielonych 10 pomidorków koktajlowych 4 łyżki kukurydzy Pół czerwonej cebuli pokrojonej w małe plasterki 4 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżka soku z cytryny 1 łyżeczka miodu
Podróż w kulinariamleka ryżowego/innego/wody, łyżka oleju kokosowego lub innego tłuszczu. Moje zmiany: dałam po 1 łyżce nasion chia i siemienia lnianego, cukier waniliowy był mojej produkcji (jakiś czas temu do słoika wsypałam cukier i dodałam laskę wanilii która pozostała mi z przygotowywania jakiejś potrawy), dodałam normalny proszek do pieczenia. Przygotowanie: Nagrzej piekarnik 170 stopni. Zalej siemię i/lub nasiona chia ciepłą wodą
Państwo Wojtczuk gotujązależy jak dużą masz garść;). Koktajl z apetytem piły ze mną moje dziewczynki i mąż - naprawdę musi być dobry, skoro wszystkim jednakowo posmakował! :D Polecam zabrać w butelce lub słoiku do pracy, bo dzięki sytości zastąpi drugie śniadanie. Składniki: 2 spore garście pociętego jarmużu 2 spore garście rukoli 2 gruszki 1 dojrzały banan 1 jogurt naturalny 0% 1 szkl. wody
Kolorowy Przepisownikwielkość blaszki do pieczenia ( moja miała 23x33cm), wstawiamy do piekarnika i zapiekamy 20 minut w 170 st. C Rabarbar: 600 g rabarbaru 1 łyżeczka cynamonu 3 łyżki mąki ziemniaczanej słoik dżemu malinowego Rabarbar obieramy i kroimy w drobne kawałki, mieszamy z mąką, cynamonem i połową konfitury. Resztę konfitury rozsmarowujemy na podpieczonym spodzie, a na nią wykładamy rabarbar. Beza: 8 białek
Cynamonowe szczęściemoże być też dżem lub konfitura) – kupnego lub domowego łyżka chrzanu – kupnego Przepis na ćwikłę z czarnego bzu Wymieszać czarny bez z chrzanem i przełożyć do słoika. Artykuł Ćwikła czarny bez z chrzanem pochodzi z serwisu Ugotowane Pozamiatane
Ugotowane pozamiatanewody Wykonanie; Wiórki wkładam do blendera i zalewam gorącą wodą. Miksuje. Sitko wykładam gazą i przelewam masę. Odciskam wiórki. Mleko przelewam do butelki i trzymam w słoiku w lodówce. Rozwarstwianie jest normalne. Przed użyciem trzeba potrząsnąć kilka razy butelką
Anioły w kuchniszkl. cukru pudru 1/2 szkl. maku 375 g margaryny ( 1,5 kostki ) 8 jajek 3 łyżki kakao 2 łyżeczki proszku do pieczenia Dodatkowo: 2 paczki biszkoptów okrągłych 2 słoiki powideł śliwkowych bułka tarta do posypania foremki tłuszcz do foremki Sposób przygotowania Margarynę utrzeć z cukrem na puszystą masę, dodając po jednym żółtku. Mąkę ( dwie łyżki odłożyć ) wymieszać z proszkiem
Różne smaki w kuchniwlewamy olej (jeżeli chcemy słodkie masło dodajemy nektar z agawy lub miód). Ponieważ trochę czasu to zajmie miksujemy sukcesywnie, aby nie przegrzać urządzenia. Gotowe masło przekładamy do czystego, suchego słoika i zamykamy. Przechowujemy w lodówce. Masło orzechowe świetnie nadaje się do smarowania pieczywa czy tostów, dzięki czemu może być oryginalną propozycją na śniadanie. Doskonale komponuje się z ciastami, kremami, zarówno
mojewypiekiinietylko