sledzie w oleju - 2894 przepisów (strona:19/193)

Śledzie w sosie słodko-kwaśnym 11

naszym gościom każdej imprezie. Zachęcam was do sięgnięcia po poniższy przepis na śledzie w sosie słodko-kwaśnym i życzę smacznego. Znajdziesz mnie na Instagram:  mecooksblog  oraz Facebook:  MeCooks Śledzie w sosie słodko-kwaśnym Składniki na śledzie w sosie słodko-kwaśnym. 200 g śledzi w oleju 2 duże zielone cebulki 250-300 g sosu słodko-kwaśnego Śledzie(...)sosie słodko-kwaśnym Jak zrobić śledzie w sosie słodko-kwaśnym. Zieloną cebulkę pokroić na większe kawałki. Śledzie wyjąć z oleju i dokładnie wytrzeć papierowym ręcznikiem, po czym pokroić je na kawałki szerokości 2,5-3 centymetra. Do miseczki włożyć pokrojone ryby, zieloną cebulkę oraz sos i dokładnie wymieszać. Kolejno, przełożyć całość do słoiczka, szczelnie zamknąć i wstawić do lodówki

MeCooks
Śledzie w oleju słonecznikowym i czerwoną cebulą 90

Składniki : 3 płaty śledzi olej słonecznikowy czerwona cebula czarny pieprz grubo mielony sok z cytryny lub ocet jabłkowy Przygotowanie: Śledzie wymoczyć do momentu, aż nie będą słone Osączyć dobrze na sicie, skropić obficie sokiem lub octem, ponownie osączyć Ułożyć ściśle jeden obok drugiego, jeśli trzeba warstwami Ułożyć pomiędzy czerwoną cebulkę, posypać grubo mielonym pieprzem i zalać olejem słonecznikowym. U mnie

Proste Potrawy
Śledzie marynowane 120

Świeże, nie solone śledzie, w lekko słodkiej marynacie. 500 g świeżych płatów śledzi, marynata pierwsza : 500 ml wody, 100 ml soli, marynata druga : 540 ml wody, 100 ml cukru, 80 ml octu 10%, 10 ziaren pieprzu białego, 50 ml oleju rzepakowego, pęczek szczypiorku Wodę(...)wymieszać z solą. Śledzie obrać ze skóry. Włożyć do słonej marynaty na 4 - 5 godzin. Wodę, cukier, ocet i pieprz z drugiej marynaty zagotować, odstawić do ostudzenia. Wymieszać z olejem. Śledzie wyjąć z pierwszej marynaty, osuszyć, pokroić na niewielkie kawałki. Włożyć do słoika, zalać drugą marynatą. Odstawić na kilka godzin w chłodne miejsce, najlepiej na cały dzień. Podawać posypane szczypiorkiem

królestwo garów
Śledzie po węgiersku 572

adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Śledzie po węgiersku to bardzo ciekawy przepis na przekąskę z wykorzystaniem tradycyjnych śledzi w oleju. Idealnie sprawdzą się na różnego rodzaju okazje, a przede wszystkim(...)święta.  Takie śledzie w sosie pomidorowym można przygotować również na kolację, ponieważ są przepyszne.  Sam przepis na śledzie po węgiersku jest bardzo prosty i łatwy. Należy je jednak przygotować dzień wcześniej, by smaki się przegryzły. Następnego dnia śledzie po węgiersku będą smakowały najlepiej. Do przygotowania śledzi po węgiersku potrzebne nam będą śledzie w oleju, papryka, pieczarki, cebula oraz

Przepiski.pl
ŚLEDZIE CYTRYNOWE 185

płatów solonych 1 cytryna kilka ziaren ziela ang kilka liści laurowych 1 czerwona cebula pieprz kolorowy- 1 łyżka olej ok 3/4 szklanki  Wykonanie:Sledzie moczymy, układamy w naczyniu. Cebule kroimy w piórka,posypujemynią śledzie, obsypujemy też zielem ang, dokładamy listki laurowe, posypujemy pieprzem. Z cytryny tarkujemy skórkę , dodajemy na sledzie.Olej mieszamy z sokiem

Z Majeczką w kuchni
Opiekane śledzie marynowane w delikatnej zalewie octowej 382

drobne ości. Jeśli jednak lubicie kwaśniejsze ryby, to wystarczy zwiększyć nieco ilość octu. Składniki: około 1,5 kg surowych tuszek śledzia (bez głów i wypatroszonych) mąka pszenna do oprószenia śledzi olej rzepakowy do smażenia sól, świeżo mielony pieprz zalewa: 6 szklanek wody 1 szklanka octu spirytusowego 10% 5-6 większych liści laurowych 1 łyżka ziaren ziela angielskiego 4 łyżki ziarenek(...)obrać i pokroić w talarki. Wodę z octem, przyprawami, solą i cukrem zagotować w garnku na niewielkim ogniu. Dołożyć cebulę i gotować jeszcze przez minutę.  Śledzie oprószyć mąką i na średnio rozgrzanym oleju obsmażyć z obu stron na złoty kolor. Układać je w umytych i wyparzonych słoikach, zalewać wrzącą zalewą. Na wierzchu układać cebulę. Słoiki zakręcić i odstawić

Codzienna kuchnia niecodzienna
Śledzie po kaszubsku 55

cebulką, pachnące liściem laurowym, goździkami i zielem angielskim. Śledzie po kaszubsku w sosie słodko-kwaśnym z delikatną słodyczą cukru trzcinowego przełamaną dodatkiem octu winnego. Śledzie po kaszubsku to jedna z lepszych propozycji przystawek/przekąsek na świątecznym (i nie tylko) stole. Domowe śledzie po kaszubsku obok śledzi pod pierzynką i śledzi w oleju są jednymi ze smaczniejszych przekąsek śledziowych serwowanych(...)przygotowania śledzi po kaszubsku można użyć filetów śledziowych z zalewy lub z oleju. Jeśli wybierasz śledzie solone z beczki wymocz je dokładnie w zimnej wodzie przez około godzinę, co 20 minut wymieniając wodę. Pod koniec sprawdź słoność śledzia. Na patelni rozgrzewam cztery łyżki oleju. Przesmażam na nim posiekaną cebulę wraz z przyprawami: 6 goździków 5 liści laurowych 5 kulek ziela

Zasmakuj Kuchni
Śledziowe roladki w sosie z olejem lnianym 189

Roladki które zrobimy w 15 minut. trzeba tylko pamiętać o namoczeniu śledzi.Polecam z olejem lnianym który jest bardzo zdrowy. Będą fajnie wyglądać na świątecznym stole i nie tylko. 3 płaty śledzi matias 1 ogórek kiszony(...)marchewki gotowane 1/2 jabłka 1/2 cebuli 1 kawałek papryki chili 1 cebula czerwona szczypior sól, pieprz 1 łyżka jogurtu greckiego 2 łyżki śmietany ukwaszonej 3 kawałki papryki konserwowej olej lniany Śledzie moczę wcześniej w zimnej wodzie kilka godzin. Do miseczki przekładam śmietanę, jogurt, dodaję pokrojoną cebulę białą, jabłko drobno pokrojone, dodaję dwie łyżki oleju lnianego, doprawiam solą, pieprzem, chili pokrojonym

wesoła kuchnia
Śledzie piernikowe z pigwą 98

family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} Uwaga! Danie i tekst, tylko dla osób DOROSŁYCH.  Składniki: 400 g śledzi w oleju 100 g rodzynek 1 łyżka musztardy francuskiej 2 czerwone cebule 2 łyżki posiekanej pigwy z nalewki 1 kwaśne jabłko 1 łyżka przyprawy do piernika sól, pieprz Przygotowanie: Normal(...)pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} Filety osączamy z oleju. Olej zachowujemy. Śledzie kroimy na kawałki. Rodzynki moczymy, odcedzamy. Olej łączymy z musztardą, posiekaną cebulą, pigwą, rodzynkami, pokrojonym w drobną kostkę, jabłkiem, przyprawą do piernika. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Łączymy

R'n'G Kitchen
Śledzie z morwą i orzechami 52

łyżki oleju rzepakowego extra virgin Śledzie moczymy godzinę w zimnej wodzie, co jakiś czas trzeba wodę wymieniać. Jeżeli po godzinie nadal są za słone, trzeba je moczyć dłużej. Następnie śledzie bardzo dokładnie osuszamy, kroimy w mniejsze kawałki i wrzucamy do miski. Cebulę kroimy w drobną kostkę i przelewamy na sicie wrzątkiem. Do śledzi(...)dodajemy pokrojone w mniejsze kawałki orzechy, morwę, a także cebulę. Doprawiamy świeżo zmielonym pieprzem i zalewamy olejem. Wkładamy do lodówki. Podobne przepisy: Śledzie z pieczoną papryką i fetą Śledzie z harissą, migdałami i daktylami Śledzie w oleju z cebulą i ogórkami konserwowymi Śledzie z fetą i suszonymi pomidorami Śledzie z suszonymi pomidorami, orzechami włoskimi i musztardą francuską Artykuł Śledzie

Kardamonovy
Śledzie z cebulką w oleju 117

ciążowa zachcianka, "coś słonego", popularny towarzysz przy zakrapianym stole. Polecam serdecznie w najprostszej, klasycznej wersji - z posiekaną cebulką z dodatkiem soku z cytryny i natką pietruszki. Mniam! Śledzie z cebulką w oleju Składniki: 0,5 kg płatów śledzi z solanki 2 cebule sok wyciśnięty z jednej cytryny 1/2 pęczka natki pietruszki (ja użyłam samych(...)listków) 5-7 ziarenek ziela angielskiego 1 liść laurowy szczypta soli ok. 1/2 szklanki oleju roślinnego (ja użyłam rzepakowego) słoik o pojemności ok. litra Śledzie z cebulką w oleju - sposób przygotowania: Śledzie umieść w misce, zalej zimną wodą i odstaw na ok. 2 godziny, żeby wypłukać nadmiar soli. Jeśli po tym czasie śledzie wciąż są słone - wymień wodę i odstaw

Gary Bez dna
Śledzie w musztardzie. 175

część rodziny zdecydowanie wybiera te! A więc zapraszam ;-)     Składniki; 40 dag śledzi solonych 1 słoiczek musztardy (ja użyłam sarepskiej) 1 łyżka miodu 4 cebule 50 ml oleju     Śledzie myjemy a następnie moczymy około 2-3 godz. Czas moczenia zależy od tego czy śledzie są bardzo słone czy nie. Co jakiś czas zmieniamy wodę(...)czasie śledzie odcedzamy i kładziemy na sitku aby odciekły z wody. Cebule obieramy i kroimy w półplasterki, podsmażamy na oleju do momentu aż zmięknie i nabierze lekko złotego koloru. Kiedy cebula przestygnie dodajemy musztardę i miód. Dokładnie mieszamy. W naczyniu układamy warstwami śledzie a następnie cebula i tak do wyczerpania produktu. Odstawiamy do lodówki najlepiej na całą noc aby smaki

Radość kipiąca uśmiechem.
Rolada buraczkowa z serkiem i śledziem 133

soli 1/2 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli 1,5 łyżki oleju Nadzienie: 30 dkg serka kremowego typu Philadelphia 12 dkg filetów śledziowych w oleju 1 łyżka świeżo-krojonego koperku 1 łyżka marynowanych kaparów szczypta soli 1 łyżeczka soku z cytryny Jak zrobić roladę buraczkową z serkiem i śledziem. Do dużej miski włożyć tarte na średniej wielkości oczkach tarki buraczki(...)sens jedynie w przypadku młodych buraków. Starsze sztuki potrzebują około dwie godziny na ogniu. Zamiast z kaparami serek kremowy połączyć można z ogórkiem kiszonym bądź z korniszonami. Śledzie w oleju zastąpić można słonymi śledziami. Należy je przez kilka godzin moczyć w zimnej wodzie przed ich dodaniem do rolady. Lubisz rolady warzywne ? Jeśli tak, to wypróbuj nasz przepis na Roladę szpinakową

MeCooks