sledzie w oleju - 2894 przepisów (strona:28/193)

Śledzie w oleju z orzechami i śliwkami 85

ŚLEDŹ W OLEJU, ŚLIWKI SUSZONE, ORZECHY WŁOSKIE I LIMONKA Już po świętach, wszyscy przejedzeni… a lada dzień Sylwester Wiele osób wita nowy rok w domu z rodziną, z przyjaciółmi. Ten przepis jest jednym z pomysłów na przekąskę na sylwestrowy bufet. Śledzie możemy przygotować kilka dni wcześniej, będą smaczniejsze, a my będziemy miały więcej czasu dla siebie Składniki 6 sztuk(...)cienkie paski. Orzechy siekamy, ale nie za drobno. Wszystkie składniki dzielimy na pół i układamy w misce dwie warstwy, naprzemiennie: śledzie, szalotkę, śliwki i orzechy. Każdą warstwę przyprawiamy pieprzem i skrapiamy sokiem z limonki. Na koniec całość zalewamy olejem, tak aby przykryły składniki i wstawiamy do lodówki.   Zapisz

Tajemnice Smaku
Salatka śledziowa w stylu meksykańskim 43

Śledź z kolorowymi dodatkami: kukurydzą, czerwoną fasolą, pikantną papryczką chilli, zielonym szczypiorkiem .  Składniki : 200 g śledzia w oleju,  100 g kukurydzy konserwowej,  100 g czerwonej fasoli,  kawałek czerwonej papryczki chilli,  szczypiorek około pół małego pęczka Przygotowanie : Kukurydzę oraz fasolę odsączamy z zalewy.  Śledzia wyjmujemy z oleju, ale nie odsączamy z jego nadmiaru. Kroimy

Lena Gotuje
Śledź z burakami 2494

punkt obowiązkowy kiedy najdzie mnie ochota na śledzia:). Nietypowe podanie wzbudza ciekawość gości. Dla mnie to zdecydowany numer jeden jeśli chodzi o śledzika:).  Warstwa biała: 200g śledzi w oleju  1 małe jabłko 1 ogórek konserwowy 2 łyżki majonezu szczypiorek  sól, pieprz Warstwa czerwona: 2 duże buraki 4 łyżki soku z cytryny  sól, pieprz  1. Śledzie

Szefowa kuchni
Śledzie z czosnkiem niedźwiedzim 99

kupiliśmy dwie ostatnie sztuki. Z jednej z nich zrobiliśmy wspomniane śledzie, a drugą użyliśmy do przygotowania przepysznych pierogów ruskich z czosnkiem niedźwiedzim. Obie potrawy bardzo nam smakowały, a śledzie z czosnkiem niedźwiedzim nawet przerosły nasze oczekiwania. Udostępnij Śledzie z czosnkiem niedźwiedzim – składniki 500 g filetów śledziowych w oleju 1 pęczek czosnku niedźwiedziego 3 ząbki czosnku 1 łyżeczka ziarenek zielonego(...)słone, należy je wyjąć z oleju (olej zachować) i zalać zimną wodą, odstawić na 60 minut. Czosnek obrać, pokroić w cienkie plasterki. Liście czosnku niedźwiedziego opłukać, pociąć w paski. Płaty śledziowe pokroić na mniejsze kawałki. W słoiku ułożyć pokrojone filety śledziowe w trzech warstwach, każdą z nich przełożyć czosnkiem, czosnkiem niedźwiedzim oraz przyprawami. Śledzie lekko docisnąć, zalać olejem ze śledzi

niecodziennikpary
SAŁATKA ŚLEDZIOWA Z JAJEM 174

przepisów ze śledziem w roli głównej właśnie. Zobaczcie jak może być pysznie.  U mnie śledzik, tylko z Seko. Najlepszymi rybkami jakie jadłam ;) Składniki: filety śledziowe solone a'la matias 250 g  SEKO 1 czerwona cebula żółta papryka szczypiorek 4 jajka ugotowane na twardo sos: 2 łyżki octu jabłkowego 2 łyżki musztardy łyżeczka miodu 2 łyżki oleju sól,pieprz(...)wszystkie składniki pomieszane ze sobą( oprócz jajek) . Wszystkie składniki sosu łączymy ze sobą, polewamy nim sałatkę, mieszamy.N akoniec wykładamy jajka pomiędzy sałatkę.  Inne pomysły na śledzia: *  ŚLEDŹ W OLEJU Z CEBULKĄ, ŚLEDŹ Z ZIELONYM GROSZKIEM * SAŁATKA ŚLEDZIOWA Z POMARAŃCZAMI * TATAR ZE SLEDZIA * SLEDZIE POD PIERZYNKA, ŚLEDZIE Z SUSZONYMI POMIDORAMI * OCTOWE ROLMOPSY * ŚLEDZIE W ŚMIETANIE * SAŁATKA ŚLEDZIOWA Z BURAKAMI

Z Majeczką w kuchni
Śledzie w oleju 177

oleju idealnego na święta i nie tylko. Nie ukrywam, że nie jestem zbyt wielkim smakoszem śledzi ale dobrze przyrządzony zjem. I taki właśnie jest śledź według opublikowanego przepisu. Śledzie w oleju   Składniki: 0,5 kg filetów śledziowych, 3 cebule, pieprz, ostra papryka, olej. Wykonanie: Filety śledziowe musimy wypłukać a następnie przełożyć do naczynia z wodą i moczyć do momentu(...)posypujemy filety pieprzem i ostrą papryką. Filety śledziowe kroimy w 3-4 ukośne kawałki. Cebulę kroimy w piórka. W słoiku układamy na przemian cebulę, śledzie, cebulę, śledzie.. itd.     Całość zalewamy olejem i wstawiamy do lodówki na dobę. Smacznego

paapilotkaa
Polskie owoce morza – śledź z cebulą 219

zaczną pachnieć. Cebulę szatkujemy na półplasterki, ja to robię za pomocą gilotyny, wtedy puszcza więcej smaku. Cebulę lekko solimy. W słoiku bądź misce układamy warstwę cebuli, śledzi i przyprawy, zalewamy olejem i znowu: cebula, śledź i przyprawy. Śledzie nie mogą pływać w oleju tylko mają być lekko nim pokryte. Po ułożeniu wszystkich składników naczynie przykrywamy i odstawiamy na minimum(...)godziny do lodówki. Podajemy z gotowanym ziemniakiem i wiejskim chlebem. Fajnie jest ułożyć na plastrach gotowanego ziemniaka śledzie, posypać drobno posiekanymi śliwkami wędzonymi śliwkami i dodatkowo skropić olejem rydzowym. Smacznego

ladykitchen
Królewska Sałatka Śledziowa 107

różnego rodzaju domowych imprezach, a także na święta. Sałatki z dodatkiem śledzi goszczą w naszym domu bardzo często, szczególnie podczas wizyty znajomych i różnego rodzaju domowych przyjęć. Stanowią idealny dodatek do różnego rodzaju napoi wysoko procentowych PRZEPIS NA SAŁATKĘ ŚLEDZIOWĄ Składniki: 300 g śledzi z oleju 3 jajka 200 g groszku konserwowego 1 cebula 2 łyżki śmietany 3 łyżki majonezu(...)łyżeczka musztardy 2 łyżki jogurtu naturalnego sól pieprz do smaku (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: Śledzie odsączamy z oleju, ja robię to przy użyciu ręcznika papierowego. Następnie kroimy je na kawałki o szerokości ok. 2 cm. Jajka gotujemy na twardo, obieramy ze skorupki i kroimy w kostkę. Groszek konserwowy odsączamy z zalewy, nie będzie nam ona potrzebna do sałatki. Cebulę obieramy

Przepiski.pl
śledzie w pieczarkach 113

Głosów:1    Średnia:5/5] składniki: 400 g śledzi w oleju 250 g pieczarek 2 cebule 3 łyżki koncentratu pomidorowego 1 łyżeczka octu lub soku z cytryny sól, pieprz, słodka papryka olej do smażenia wykonanie: Pieczarki myjemy, kroimy w plasterki i przekładamy na patelnię. Cebulę obieramy, kroimy w piórka, przekładamy do pieczarek i smażymy z dodatkiem oleju, aż woda(...)całkowicie odparuje a cebula będzie uduszona. Następnie dodajemy koncentrat pomidorowy, ocet, doprawiamy papryką sproszkowaną, solą oraz pieprzem i chwilę podsmażamy. Zestawiamy z ognia i odstawiamy do wystudzenia. Śledzie odsączamy z oleju, kroimy na mniejsze kawałki i mieszamy z sosem pieczarkowym. Całość najlepiej przełożyć do słoika zakręcić i schłodzić w lodówce przez

Domowy Smak Jedzenia
Sałatka śledziowa z suszonymi pomidorami 231

pietruszki, 4 ogórki konserwowe, mały słoiczek suszonych pomidorów, 15 pieczarek marynowanych, pieprz grubomielony, 4 listki laurowe, 8 ziarenek ziela angielskiego, cytryna, olej. Przygotowanie: 1. Śledzie wymoczyć ( jeżeli używasz śledzi w oleju, nie ma konieczności moczenia). Pokroić na kawałki.  2. Cebule pokroić w paseczki.  3. Ogórki konserwowe pokroić w plastry. 4. Pomidorki suszone pokroić w większe kawałki. 5. Pieczarki

W kuchni u Moniki
ŚLEDZIE W PRZYPRAWACH KORZENNYCH Z CEBULKĄ 291

Obok śledzi z cebulką i ogórkiem w oleju oraz śledzi w śmietanie w tym roku pojawi się na naszym wigilijnym stole jeszcze kilka innych wersji śledzia. Jako pierwszy przetestowałam przepis na śledzie w przyprawach korzennych z cebulką, na które natknęłam się na Kwestii Smaku. Śledzie musimy przygotować kilka dni wcześniej tak, by smaki zdążyły się przegryźć. W lodówce(...)zalewy i zamieszać.Odsączone, pokrojone na mniejsze kawałki śledzie układać w słoiku lub na półmisku (w misce) przekładając je aromatyczną zalewą (nie mieszamy śledzi z zalewą), cienko pokrojoną cebulą i zalewając całość pozostałym olejem.  Odstawiamy na co najmniej 1-2 dni do lodówki (pod przykryciem), by smaki się przegryzły.Smacznego

Smaczne Zdrowe
Śledzie Proboszcza 86

Sledzie  proboszcza -to idealne danie na święta  ,sylwestra jak i cały karnawał. Bardzo smaczne śledzie z dodatkiem marynowanych grzybków. Prosty i szybki przepis na śledzie w oleju z dodatkami . Zachęcam do wypróbowania mojego przepisu. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sledzie proboszcza składniki: ok.200 g marynowanych grzybków(u mnie pieczarki ) 4 płaty śledziowe ala matias  1 cebula 2 łyżki pietruszki(...)śledzie osuszyć ręczniczkami papierowymi. Skrapiamy sokiem z cytryny i odstawiamy na ok 30 minut Następnie każdy kawałek fileta kroimy w paseczki o szerokości 3 cm. Cebulkę kroimy w piórka .Najlepiej przelać ją wrzątkiem na sicie ,aby trochę zmiękła. Ostudzić. Grzybki marynowane (u mnie pieczarki ) pokroić w kosteczkę. Pietruszkę drobno posiekać. Do miski wrzucamy śledzie ,grzybki ,cebulkę ,pietruszkę oraz olej .Doprawić

Olcia gotuje!
Śledzie z suszonymi grzybami 164

czasu a efekt końcowy z pewnością sprawi, że zagoszczą na Waszych stołach nie tylko w święta. Składniki: 400 g śledzi a’la matias 2 duże cebule 50 g suszonych grzybów (ja użyłam mieszanki tegorocznych: borowików i podgrzybków) 2 łyżki oleju do smażenia 2 łyżeczki ziół prowansalskich sok wyciśnięty z 1 cytryny 6-7 liści laurowych ok 250 ml oleju(...)Odsączamy i studzimy (1/4 szklanki wywaru z gotowania grzybów zostawiamy). Cebulę kroimy w piórka, podsmażamy na oleju, podlewamy pozostawionym wywarem z grzybów i dusimy aż cebula stanie się szklista. Wystudzone grzyby kroimy w paski, dodajemy do cebuli i całość chwilę podsmażamy. Dokładnie studzimy. Śledzie opłukujemy pod bieżącą wodą. Osuszamy, kroimy w 2-3 cm kawałki. W litrowym słoiku układamy śledzie

Fascynacje Ani
Śledzie po kaszubsku de lux– czyli moje ulubione 1327

Pomidorowo- cebulowe, lekko pikantne, z aromatycznymi przyprawami i odczuwalną paprykową nutą. Słodko-kwaśne. Obok tradycyjnych śledzi w oleju i tych w octowej zalewie, to właśnie te śledzie po kaszubsku są moimi ulubionymi. Możecie je spokojnie naszykować nawet tydzień wcześniej. Tak zrobione śledzie w lodówce można przechowywać przez 2-3 tygodnie. Przyznaję się bez bicia że jestem totalnym ‘grammar nazi(...)pomidorowego 7 suszonych śliwek garść rodzynek namoczonych w gorącej wodzie 2-3 goździki 3-4 ziela angielskie 2-3 liście laurowe 2/3 szklanki oleju słonecznikowego lub rzepakowego sól mielony pieprz mleko i woda do moczenia śledzi – po 2/3 szklanki

Karo in the Kitchen
Prosta sałatka śledziowa 498

kawałków), 4 listki laurowe, 8 ziarenek ziela angielskiego, kolorowy pieprz ziarnisty ( można użyć również grubozmielonego pieprzu w zastępstwie), cytryna, olej. Przygotowanie: 1. Śledzie wymoczyć ( jeżeli używasz śledzi w oleju, nie ma konieczności ich moczenia). Pokroić na kawałki. 2. Cebule pokroić w paseczki. 3. Ogórki konserwowe pokroić w plastry. 4. Paprykę konserwową pokroić w kostkę. 5. Wszystkie wyżej wymienione składniki wymieszać

W kuchni u Moniki