Sernik pomarańczowy to ciasto, który piekłam niejednokrotnie i zawsze znikało w ekspresowym tempie. Cóż, moja rodzina oraz znajomi je uwielbiają! Sernik kusi swoim cudownym, aromatycznym zapachem i pomarańczowym posmakiem. Jest niezwykle delikatny oraz przyjemnie kremowy, a dodatek oleju sprawia, że długo pozostaje świeży. Przygotowanie masy serowej jest naprawdę proste, ponieważ wystarczy wymieszać wszystkie składniki i już! Nic więcej(...)podpiec około 10-15 minut w 180 stopniach. Masa serowa. W większej misce zmiksować twaróg, cukier, jajka oraz proszek budyniowy. Następnie masę powoli połączyć z mlekiem i olejem, a na końcu wmieszać sok ze skórką pomarańczową. Całość przelać na podpieczony spód i wstawić do rozgrzanego piekarnika. Piec około 60-70 minut w 180 stopniach. (Sernik powinien odstawać od formy
Di gotujeproszkiem budyniowym i połączyć z masą serową. Tortownicę o śr. 24 cm wyłożyć papierem do pieczenia i ułożyć biszkopty. Masę wylać na biszkopty i sernik wstawić do piekarnika. Piec 60 minut w tem. 200*C. Po upieczeniu pozostawić sernik w piekarniku przy lekko uchylonych drzwiczkach do całkowitego wystygnięcia. Zimny sernik wyjąć na talerz,górę posmarować masą
Kolorowa kuchnia Elkispód do sernika. Kto chętny to zapraszam na kawałeczek. Dodam, że pysznie smakuje z filiżanką aromatycznej kawy, przynajmniej ja tak lubię. Zapraszam:) Składniki: Masa serowa: 1 kg sera na sernik ( użyłam gotowy w wiadereczku ) 5 jajek 1 szklanka śmietanki kremówki 30 % 1 szklanka cukru 1 cukier waniliowy 3 budynie waniliowe ( bez cukru i na pół litra mleka każdy(...)wykładamy papierem do pieczenia, następnie dno wykładamy herbatnikami. Na herbatniki wylewamy równomiernie masę serową ( masa jest trochę rzadka i taka ma być ). 3. Pieczenie: Sernik pieczemy około 60 - 70 minut w temperaturze 160 stopni, upieczony będzie lekko z wierzchu zrumieniony i będzie lekko odchodził od brzegów. Upieczony sernik dokładnie studzimy i wstawiamy do lodówki na kilka godzin
Izabelawkuchnisercu. To moje miejsce z dzieciństwa, do którego zawsze wracam. Małe, urocze, bliskie memu sercu miejsce. Na wsi, na wsi… I moja ukochana Grecja! Wspaniały czas! Czas na sernik! Taki prosty, letni, pełen pysznych borówek! Co jest potrzebne? spód 100 g ciasteczek kakaowych 6 łyżek roztopionego masła masa 1,2 kg twarogu półtłustego (800g) i tłustego (400g(...)Masę serową przekładamy na schłodzony spód. Połowę borówek wykładamy na wierzch masy, lekko je w nią wciskając. Piekarnik nastawiamy na 180C w opcji pieczenia góra-dół. Sernik pieczemy przez pierwsze 15 minut w 180C, a następnie 60 min w 160C. Po upieczeniu sernik zostawiamy w uchylonym piekarniku do całkowitego wystudzenia. Na schłodzony wierzch wykładamy pozostałe owoce, pistacje dekorujemy
Raj dla PodniebieniaMocno czekoladowy z kawałkami czekolady i na orzechowo-orkiszowym spodzie sernik na zimno. Przygotowanie: 60 minut Koszt: Tanie Nie wiem jak u Was, ale u mnie serniki pod każdą postacią są numerem 1. Czy to na zimno, czy pieczone, zawsze są przy większych i mniejszych okazjach, a nawet i bez okazji. Jako że jestem miłośniczką gorzkiej czekolady
Zdrowie i pysznie na talerzuMasę serową przekładamy na przygotowany kruchy schłodzony spód. Sernik wkładamy do nagrzanego piekarnika do temperatury 180 stopni na 25 minut, zmniejszamy grzanie do 150 stopni i pieczemy przez następne 65 minut. Wyłączamy grzanie i zostawiamy sernik w uchylonym piekarniku. Przygotowujemy polewę. Galaretkę rozrabiamy w 250 ml wrzącej wody. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, dodajemy
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkiformy z podpieczonym spodem i wstaw do piekarnika nagrzanego do 180°C. Piecz przez godzinę, a następnie zmniejsz temperaturę do 160°C i piecz kolejne 30-45 minut do suchego patyczka. Gotowy sernik wystudź całkowicie w piekarniku z uchylonymi drzwiami. Krem kokosowy Puszkę z mlekiem kokosowym wstaw do lodówki na całą noc. Następnie z góry zbierz śmietankę. Ubij(...)młynku do kawy) i z ziarenkami laski wanilii. Masą posmaruj wierzch sernika. Nań ułóż orzechy włoskie oraz laskowe i posyp cynamonem. Sernik wstaw do lodówki na 3 godziny do lodówki lub na 30 minut do zamrażarki
Food SquareSzukając ciekawego przepisu na sernik, znalazłam ten Kasi . Zmodyfikowałam wg własnych potrzeb i możliwości, a efekt możecie podziwiać poniżej. Sernik jest bardzo delikatny, wilgotny a piękny kolor zawdzięcza brzoskwiniom. Składniki: 1kg sera twarogowego, 1 1/2 cukru, 2 łyżki mąki ziemniaczanej, 4 jajka 8 połówek brzoskwiń z puszki w syropie, szklanka mąki, 125g masła, pół łyżeczki proszku do pieczenia(...)masę. Ser twarogowy łączymy ze szklanką cukru, jajkami, mąką ziemniaczaną i 3/4 musu brzoskwiniowego. Dokładnie mieszamy. Wykładamy na spód, z pozostałej części musu robimy kleksy na wierzchu sernika. Pieczemy ok 80 minut w temp. 160 stopni. Zostawiamy w piekarniku do wystygnięcia, następnie wstawiamy do lodówki na kilka godzin, a najlepiej na całą
Lena Gotujepolecam. Takie proste, a jakie skuteczne! A teraz już zapraszam na sernik. Bo mimo pewnych niedociągnięć, jest naprawdę smaczny - zwarty, kremowy, z pyszną śmietanową polewą, którą uwielbiam. Sernik jagodowy z polewą śmietanową Składniki: (na formę o średnicy 26 cm) spód: 140 g ciastek digestive 75 g masła masa serowa: 800 g twarogu 3krotnie mielonego 100 ml śmietany kremówki(...)każdym dodaniu. Na końcu wlać jagody, wymieszać na jednolitą masę. Masę serową przełożyć na wcześniej przygotowany spód. Piec w 180 st. C. przez 55 minut. Śmietanę krótko zmiksować z cukrem i ekstraktem waniliowym. Wyjąć sernik, na wierzch wyłożyć masę, wyrównać powierzchnię. Piec kolejne 10 minut w 180 st. C. Piekarnik wyłączyć, lekko uchylić drzwiczki i zostawić sernik
Pożeraczka, czyli raz adobrzeDziś zapraszamy Was na bardzo pyszny sernik ze słodką, białą czekoladą i kwaskowatymi porzeczkami. Nasz sernik sporządziłyśmy ze zwykłego, ziarnistego twarogu - czyli coś idealnego dla fanów ziarnistych serników i pasch. Do wykonania nie będzie potrzebny Wam ani mikser, ani maszynka do mielenia twarogu, a tylko i wyłącznie blender, składniki i co najważniejsze.. odrobina chęci. :) Zapraszamy do wypróbowania(...)dociskamy lekko dłońmi po to, aby dobrze przylgnęły do masy. Formę umieszczamy na środkowej półce piekarnika i pieczemy 15 minut w 180*C, a kolejne 35-40minut w 150*C. Sernik studzimy w otwartym piekarniku (przez co zapewnimy sobie równo opadnięty wypiek). Prawda, że banalnie proste? I obyło się bez miksera i maszynki do mielenia :) Smacznego
Symfonia Smakówzmiksować forma 30x25 cm z papierem do pieczenia, na dnie rozłożyć podwójną warstwę herbatników, wylać sernik na herbatniki piekarnik nagrzany na 180C, grzanie góra/dół, sernik piec około 60 minut, w formie zostawić do wystudzenia, najlepiej całą noc lukier: cukier puder utrzeć z jogurtem na nie za gęsty lukier, wymieszać z borówkami i wyłożyć na sernik
W Mojej Kuchni Lubiędodajemy ser. Miksujemy jedynie do połączenia składników. Wsypujemy skórkę pomarańczy, rodzynki i orzechy włoskie i dokładnie mieszamy. Przelewamy do formy. 2. Piekarnik rozgrzewamy do 170 stopni Celsjusza. Sernik pieczemy ok. 60 minut, aż środek będzie sprężysty, a krawędzie zarumienione. Wyciągamy i odstawiamy do całkowitego ostygnięcia. 3. Wszystkie składniki na polewę dokładnie ze sobą mieszamy. Wykładamy na wystudzony sernik
My Culinary Artdekoracji 1/5 szklanki wody + 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 3 łyżki cukru trzcinowego Sposób przygotowania sernika: Do miski wsypujemy Mąkę, cukier, dodajemy zimne masło, wbijamy żółtka i całość szybko zagniatamy. Ciasto zawijamy w folię i wkładamy do lodówki na około 30 minut. Po tym czasie rozwałkowujemy na oprószonym mąką blacie i przekładamy do tortownicy (22 cm), lekko nakłuwamy(...)niepotrzebnie nie napowietrzyć masy. Masę przelewamy na wcześniej upieczony spód i wstawiamy do piekarnika i pieczemy około 60 minut w 150`C przez około 50 minut. Studzimy w uchylonym piekarniku, następnie wstawiamy sernik na całą noc do lodówki. Na patelnie wrzucamy mrożone truskawki, posypujemy cukrem i smażymy około 10 minut. Mąkę ziemniaczaną mieszamy razem z wodą a następnie dolewamy
Słodkie Przyjemności