sernik w 15 minut - 7159 przepisów (strona:59/478)

Świąteczny sernik dyniowy z persymoną 162

masą serowo-dyniową, która to właśnie jest głównym elementem tegoż ciasta. Jeśli zdecydujecie się na wypróbowanie tego przepisu, zachęcam Was do dzielenia się zdjęciami w zakładce Komentarz. Smacznego Świąteczny sernik dyniowy z persymoną Składniki. Spód: 5 dkg cukru pudru 15 dkg płatków owsianych (bez glutenu) 10 dkg masła (bez laktozy) 2 łyżki drobno krojonych orzechów laskowych 1 persymon Masa(...)ubite, dodajemy cukier puder a następnie stopniowo wiórka kokosowe. Pieczemy w 170 stopniach Celsjusza przez 40 minut. Po 40 minutach wyjmujemy ciasto i szybko wylewamy na nie pianę z białek i kokosa. Kontynuujemy pieczenie przez kolejne 30 minut. Smacznego! Świąteczny sernik dyniowy z persymoną Wskazówki. Puree z dyni wykonałam sama w domu. Najpierw upiekłam dynię w piekarniku a później

mecooks
Sernik kajmakowo-pomarańczowy z bananami i cynamonem i dla Mojej Babci i Dziadka… 140

tego jedynego sprawił, że sernik podbił moje serce już chyba na całe życie. Dziękuję Ci Babciu za tę wielką inspirację! Dziś sernik właśnie dla Ciebie. A ten sernik to poezja. Słodko-kwaskowaty za sprawą połączenia kajmaku i pomarańczy. W środku jest dwuwarstwowy, a tym samym dwukolorowy. Lekki, puszysty,no bliski ideału. Upieczony chłodną porą roku łączy(...)banany przełożyć masę kajmakową i ciasto włożyć do piekarnika. Piec ok. 30-40minut w 180C przez 15minut, następnie zmniejszyć temp. do 150-160C. Po tym czasie na masę kajmakową, która powinna już być ścięta wyłożyć masę pomarańczową. Piec jeszcze 35-40minut w 160C. Sernik studzić w otwartym piekarniku. Przestudzony sernik udekorować podgrzanym lekko kajmakiem

Raj dla Podniebienia
Sernik kokosowy z nektarynką i galaretką kryształową. 248

które wzięłam ze sobą na urlop. Na ten czas mieszkam sobie w starej Niewiadówce, więc miejsce do ekspozycji i oświetlenie to istna magia, w kontekście zdjęć. Co do samego sernika to polecam na wszelkie przyjęcia i okazje bo wygląda smacznie, a dzięki temu że jest pieczony w kwadratowej formie jest również bardzo podzielne. Co do połączenia smaków(...)dużej formy wlewamy wrzątek i ustawiamy na najniższy, stopniu w piekarniku. keksówkę ustawiamy na środkowej półce w piekarniku. Po 30 minutach przykrywamy wierzch sernika folią aluminiową by nie spiec wierzchu.  5. Sernik pieczemy w 160 st C przez 1 godzinę. Po upieczeniu zostawiamy sernik w piekarniku uchylając drzwi. Po wystudzeniu wyjmujemy i studzimy do temperatury pokojowej

vaniliowoczekoladowa
Przepis na sernik z lemon curd! 153

sernik z lemon curd na dużą tortownicę lub prostokątną średnią formę - 1 kg serka dobrej jakości z wiadereczka (polecam Mój Ulubiony) - 8 jajek zerówek - 180 g miękkiego masła - 2 łyżki proszku budyniowego o smaku śmietankowym - szklanka mleka - 1 łyżka mąki pszennej - 1 szklanka cukru - 5 łyżek lemon curd W misie robota ucieramy masło, po 4 minutach dodajemy porcjami(...)temp 160 -170 stopni C. (każdy piekarnik piecze inaczej kontroluj czas i temperaturę sernika) Sposób pieczenia: góra i dół Po upływie pieczenia drzwiczki tylko uchylamy i pozostawiamy sernik jeszcze na 25 minut w piekarniku.  Potem wyjmujemy tortownicę (lub prostokątną porcelanową formę) z formy z wodą i studzimy całkowicie sernik. Sernik najlepiej przygotować na noc. Rano

SMYKWKUCHNI
Sernik Izaura - trzy kolory 156

Izaura to pyszny kremowy sernik na czekoladowym spodzie, polany również czekoladową polewą. wszystkie smaki doskonale się uzupełniają. Mama kiedyś piekła go często, bo mieliśmy dużo swojskiego sera. Teraz też miałam taki ser, więc postanowiłam przypomnieć ten smak :) Trzy kolory powstały przypadkiem (długa historia;)), ale był to strzał w dziesiątkę! Składniki: Ciasto: 1 i 1/2 szkl. mąki(...)pagórki), następnie rozprowadzamy masę serową z czekoladą, a na wierch masę serową białą. 6) Pieczemy około 50 minut w piekarniku rozgrzanym do około 200 stopni, następnie zmniejszamy temperaturę do 150 stopni i pieczemy jeszcze około 35-40 minut. 7) Gorący sernik polewamy odlaną masą, rozprowadzamy. Można też posypać kolorowymi perełkami lub wiórkami kokosowymi. Całość studzimy przed krojeniem. Przepis dołączam

Kolorowy Przepisownik
Czekoladowy sernik na piernikowym spodzie 180

masę czekoladową i miksuję całość jeszcze przez 2-3 minuty. Przygotowaną masę serową wylewam na upieczony spód i piekę w piekarniku nagrzanym do 175 stopni przez 45 minut. Następnie studzę sernik przy uchylonych drzwiczkach piekarnika. Dekoracja W kąpieli wodnej rozpuszczam masło z dodatkiem gorzkiej czekolady. Przygotowaną polewą dekoruję sernik. Całość posypuję granatem. Smacznego, Klaudia

Mango Papaja
Sernik nowojorski - New York Cheesecake 133

końcu sok z cytryny. Miksować tylko do połączenia składników. Zbyt długie miksowanie napowietrzy masę i sernik „upadnie” po wypieczeniu. Masę serową wylać na przygotowany wcześniej spód i piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C przez około 80-90 minut (do tzw. „suchego patyczka”). Polewa: Śmietanę wymieszać z cukrem pudrem. Jego ilość zależy od naszych(...)upodobań. Jeśli wierzch ma być słodki można dodać go niego więcej. Śmietaną smarujemy równomiernie wierzch sernika i wkładamy do piekarnika jeszcze na około 15 minut aż śmietana się zetnie tworząc różną, białą warstwę. Sernik studzić w piekarniku przy uchylonych drzwiczkach. Kroić po wystygnięciu

Pyry na Gaz
Sernik dyniowy 226

oraz masło pokrojone na małe kawałki. Całość szybko zagnieć. Gotowe ciasto owiń folią, wstaw do lodówki na ok. 30 minut, a następnie rozwałkuj je i wyłóż nim tortownicę (którą wcześniej wysmaruj masłem i obsyp kaszą manną). Spód piecz ok. 16 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni. Składniki na masę powinny być w temperaturze pokojowej. Do misy miksera kolejno przełóż(...)cukier i puree z dyni. Całość miksuj do połączenia się składników. Nie miksuj zbyt długo, ponieważ niepotrzebnie napowietrza to masę serową. Gotową masę przelej na podpieczony spód. Sernik piecz ok. 80 minut w piekarniku rozgrzanym do 175 stopni. Po upieczeniu zostaw w piekarniku do przestygnięcia. Smacznego Zobacz więcej – przepisy z dynią Artykuł Sernik dyniowy pochodzi z serwisu

365 dni dookoła kuchni
TRADYCYJNY SERNIK Z MALINAMI NA KRUCHYM SPODZIE 117

Sernik to pyszne ciasto, które doskonale nadaje się na świąteczny stół, ale nie tylko. Można go upiec nie tylko od święta.  Dziś podam Wam łatwy przepis na sernik, który zawsze się udaje. Jest wilgotny w środku, lekki,  nie za słodki i wygląda bardzo efektownie.  Składniki na kwadratową blachę 20 x 20 cm: Kruche ciasto(...)obrotach do czasu aż składniki się połączą. Masę serową wylać na podpieczone kruche ciasto, wyrównać wierzch.  Sernik wstawić do piekarnika i piec około 45-50 minut w 160'C. Upieczony sernik pozostawić w wyłączonym piekarniku i studzić przy lekko uchylonych drzwiczkach.  Wierzch sernika można posmarować dowolnie, według upodobań. Może być to polewa czekoladowa, masa krówkowa, lukier

Zrób to smacznie
SERNIK TRADYCYJNY NA KRUCHYM SPODZIE 119

Sernik to pyszne ciasto, które doskonale nadaje się na świąteczny stół, ale nie tylko. Można go upiec nie tylko od święta.  Dziś podam Wam łatwy przepis na sernik, który zawsze się udaje. Jest wilgotny w środku, lekki,  nie za słodki i wygląda bardzo efektownie.  Składniki na kwadratową blachę 20 x 20 cm: Kruche ciasto(...)obrotach do czasu aż składniki się połączą. Masę serową wylać na podpieczone kruche ciasto, wyrównać wierzch.  Sernik wstawić do piekarnika i piec około 45-50 minut w 160'C. Upieczony sernik pozostawić w wyłączonym piekarniku i studzić przy lekko uchylonych drzwiczkach.  Wierzch sernika można posmarować dowolnie, według upodobań. Może być to polewa czekoladowa, masa krówkowa, lukier

Zrób to smacznie
Wegański sernik królewski 276

ciasto pełniło funkcję urodzinowego ciasta dla Miśka. Jest to bezapelacyjnie najbardziej mój udany wegański sernik (wiem, za każdym razem, tak mówię), nie dość, że wygląda bardzo elegancko to smak jest genialny, i co ważne z każdym dniem był coraz lepszy (jedliśmy go 4 dni, bo jak się możecie domyślić, to nie był jedyny mój wypiek dla Miśka). Połączenie kruchego(...)wierzchu. W międzyczasie zaangażować solenizanta do sprzątania kuchni A sernik wstawić do nagrzanego do 170-180 C piekarnika na środkową półkę i piec prze 60-70 minut. Po upieczeniu wystudzić sernik i dopiero potem się delektować,   Smacznego!             Artykuł Wegański sernik królewski pochodzi z serwisu %%http://www.greenscarf.pl/%%.

greenscarf
SERNIK WIEDEŃSKI 200

Sernik można powiedzieć ekspresowy, bez potrzeby robienia ciasta kruchego na spód. Puszysty z polewą czekoladową.   SKŁADNIKI: (tortownica 24 cm) MASA SEROWA: 1 kg twarogu tłustego trzykrotnie zmielonego 6 jaj 100 g stopionego, ostudzonego masła 1,5 szklanki cukru 2 łyżki cukru waniliowego 2 łyżki mąki ziemniaczanej lub budyń waniliowy polewa . SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Masa serowa Żółtka utrzeć z cukrem(...)minut w temperaturze około 180 C (góra - dół). Po upieczeniu sernik zostawić w piekarniku na 10 – 15 minut, i po tym czasie go wyjąć. Po wyjęciu oddzielić nożem boki sernika od formy. Po upieczeniu sernik można polać rozpuszczoną czekoladą lub polewą czekoladową . rrarossa@gmail.com

RAROSSA
Kremowy sernik ze śliwkami 127

oraz masło pokrojone na małe kawałki. Całość szybko zagnieć. Gotowe ciasto owiń folią, wstaw do lodówki na ok. 30 minut, a następnie rozwałkuj je i wyłóż nim tortownicę (którą wcześniej wysmaruj masłem i obsyp kaszą manną). Spód piecz ok. 16 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni. MASA SEROWA 1 kg sera twarogowego 2 jajka Opakowanie budyniu (ja użyłam bananowy(...)cukier. Całość miksuj do połączenia się składników. Nie miksuj zbyt długo, ponieważ niepotrzebnie napowietrza to masę serową. Gotową masę przelej na podpieczony spód, na wierzchu poukładaj śliwki. Sernik piecz ok. 80 minut w piekarniku rozgrzanym do 175 stopni. Po upieczeniu zostaw w piekarniku do przestygnięcia. Smacznego Czytaj więcej – przepisy na sernik Artykuł Kremowy sernik ze śliwkami

365 dni dookoła kuchni
Kremowy sernik marmurek z frużeliną 205

wierzch wykładam odłożony mus wiśniowy i za pomocą łyżeczki robię esyfloresy. Piekarnik nagrzewam do temp 180 stopni termoobieg, wstawiam miskę z gorąca wodą do niego. Wstawiam sernik i piekę 10 minut. Potem zmniejszam na temp 120 stopni i piekę jeszcze około godzinę. Sernik musi się ściąć na środku. Może być luźny lekko, bo jak ostygnie będzie dobry. Zostawiam

wesoła kuchnia
Tarta z cukinią i twarogiem bez laktozy 163

jeden zachodził na drugi). Cukinię posmarować rozpuszczonym masłem i posypać ziołami prowansalskimi. 5. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec jeszcze przez około 25-30 minut. Owsianka, naleśniki, sernik... czy coś łączy te dania? Na pozór punktem spójnym jest tylko doskonały, tradycyjny smak. Wystarczy jednak zerknąć w przepis i zagadka rozwiązana – produkty mleczne. Bez nich trudno wyobrazić

Szalona Kuchnia Eweliny
Sernik Mozaika 386

ciasto wylewamy masę serową, na masę serową ponownie układamy ciasto, u mnie już nie łatki, tylko paseczki.  Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni (funkcja góra - dół), sernik pieczemy 65 minut. Nastepnie otwieramy drzwiczki piekarnika i studzimy tak przez 30 minut

kruche babeczki
Sernik dyniowy 222

masę serową, wyrównać. Włożyć do piekarnika i od razu obniżyć temperaturę do 150ºC. Piec w kąpieli wodnej (na dnie piekarnika umieścić naczynie żaroodporne wypełnione wodą) około 90 minut. Wyjąć, przestudzić. Sernik schłodzić przez kilka godzin w lodówce. SMACZNEGO

kulinarnyswiatdomi
Sernik ze śliwkami wg Aleex 238

zmiksować. 6. Do masy dodać pokrojone w kosteczkę śliwki (4 - 5 sztuk zostawić do dekoracji), wymieszać łyżką lub zmiksować, wylać do formy i wstawić do piekarnika. 7. Sernik piec przez 20 minut(...)stopniach C, następnie zmniejszyć temperaturę do 120 stopni C i piec przez ok. 60-70 minut (lub dłużej jeśli masa nie jest jeszcze ścięta, również w środku sernika, można dotknąć palcem. Czas pieczenia może się różnić i zależy od rodzaju użytego sera. Sernik dodatkowo zastyga i sztywnieje podczas studzenia i schładzania). Studzić stopniowo. 8. Ostudzony sernik obkroić nożem

W mojej kuchni
Sernik bez sera 764

budynie, białka, cukier i cukier waniliowy dobrze zmiksować. Dolać mleko, jeszcze raz wymieszać. Masa będzie bardzo płynna. Wlać do tortownicy. Piekarnik rozgrzać do 200°C, ostrożnie włożyć sernik. Piec 30 minut, po tym czasie przykryć folią aluminiową, zmniejszyć temperaturę do 180°C i piec jeszcze ok. 50 minut. Zostawić do całkowitego wystudzenia.Polać polewą i dowolnie udekorować

Moje domowe kucharzenie

Proponowane wyszukiwania