sernik w 15 minut - 7159 przepisów (strona:63/478)

Sernik kajmakowo-orzechowy 189

tyczy się ilości masy serowej. Na tortownicę o średnicy 26 cm jest jej zdecydowanie zbyt dużo. Wystarczyło mi na upieczenie tego sernika i jeszcze jednego małego. Dlatego w składnikach podaję już proporcje zmniejszone o połowę. Natomiast dekorację sernika także dostosowałam do swoich potrzeb. Tortownica 26 cm Składniki: Ciasto: 1 i 1/2 szklanki mąki 5 dag masła 1/2 łyżeczki proszku(...)zmielone orzechy. Masę dokładnie wymieszać, aby wszystkie składniki dobrze się ze sobą połączyły a masa stała się gładka i lejąca. Na podpieczony spód wylać masę serową. Sernik piec około 70-90 minut w temperaturze 175 stopni. Wierzch ma być ścięty. W przypadku, gdy sernik zbyt szybko się zrumieni, przykryć go folią aluminiować i dalej piec. Gotowe ciasto wystudzić

My simple kitchen
Prosty sernik na zimno z truskawkami 347

ostygnięcia (ma być letnia). Następnie dodajemy ją do serka homogenizowanego i całość dokładnie mieszamy. Masę serową przelewamy na biszkopty i wstawiamy do lodówki na ok. 30 minut. Po tym czasie wyciągamy sernik i układamy na nim truskawki lekko je dociskając i ponownie wsadzamy tortownicę do lodówki na kolejne 30 minut (albo dłużej - w zależności od czasu stygnięcia

Emcia Pichci
Sernik jagodowy 337

której umieściliśmy tortownicę wlewamy wrzącą wodę, do ¾ wysokości tortownicy. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 175ºC i pieczemy 20 minut, następnie zmniejszamy temperaturę do 120ºC i pieczemy dalej przez 100 minut. Przygotowujemy polewę ze śmietany. Wszystkie składniki polewy mieszamy. Upieczony sernik wyjmujemy z piekarnika (razem z blaszką z wodą) i delikatnie rozprowadzamy na nim polewę ze śmietany. Na śmietanę, łyżeczką(...)jagód i rozprowadziłam widelcem tworząc nieregularne kształty, ale można tę czynność pominąć. Ponownie zwiększamy temperaturę do 175ºC i całość wstawiamy do piekarnika jeszcze na ok. 15 minut. Piekarnik wyłączamy, uchylamy drzwiczki i pozostawiamy sernik na ok. 2 godziny. Po tym czasie wyjmujemy tortownicę z wody i zostawiamy w niej sernik do całkowitego wystudzenia. Gdy wystygnie zdejmujemy obręcz tortownicy

mojewypiekiinietylko
Klasyczny sernik dyniowy z rodzynkami sułtańskimi od Helio 176

rodzynek od Helio, mieszamy łyżką. Masę serową przelewamy na spód z biszkoptów i pieczemy w temperaturze 180 stopni ok 60 minut.  Ważne! W przypadku sernika konieczne jest rozgrzanie wcześniej piekarnika.  Wierzch sernika posypujemy cukrem pudrem, sernik ozdabiamy dopiero po przestudzeniu.  Poza tym producent informuje, że zaletą suszonych winogron jest obecność znacznej ilości antyoksydantów, dlatego te brązowe

Życie zaczyna się w kuchni
"SERNIK" BEZ SPODU PODWÓJNIE BRZOSKWINIOWY. 236

kolejno opakowania budyniu. Dokładnie miksuję. Formę wysmarowuję tłuszczem, wysypuję obficie lnem. Wylewam masę. Na wierzchu łyżeczką nakładam kleksy z konfitury. Piekarnik rozgrzewam do 200 stopni. Wkładam przygotowany "sernik". Przez pierwsze 30 minut piekę go w 200 stopniach, po czym zmniejszam  temperaturę do 170 i piekę kolejne pół godziny. Upieczony "sernik" zostawiam na kwadrans w piecu, aby odpoczął

W kuchni Karmel-itki
Łatwy sernik z sera z wiaderka w 15 minut 107

Łatwy sernik z sera z wiaderka w 15 minut to ciasto, które zawsze okazuje się istnym hitem! Piekłam go już mnóstwo razy na uroczystości rodzinne i zawsze proszono mnie(...)przepis. Cóż, sernik jest naprawdę przepyszny, a dodatkowym atutem jest szybkość oraz prostota jego przygotowania. I co również ważne to nie pęka oraz zawsze i każdemu się uda!  Sernik jest zwarty i jednocześnie przyjemnie delikatny. Możecie go wzbogacić o różne dodatki. Koniecznie wypróbujcie tej receptury, bo być może to będzie Wasz sernik idealny ! Sernik

Di gotuje
Szachownica – sernik siostry Anieli 351

chciałam upiec Szachownice siostry Anieli, ale jakoś wydawało mi się to trudne i czasochłonne. W końcu postanowiłam się z tym zmierzyć i powiem szczerze, że wcale nie jest ten sernik taki trudny jak się początkowo wydawał. Trochę zabawy jest z krojeniem biszkoptu, ale nie ma źle. Powiem szczerze, serniczek wyszedł rewelacyjny. Pyszny w smaku, a do tego dość oryginalny(...)serową. Czynność powtarzamy tak długo, aż zabraknie składników lub miejsca w blaszce. Po ułożeniu wszystkich warstw, ciasto wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy około 40 minut w temperaturze 180°C . Po upieczeniu, wyjmujemy sernik z piekarnika i po około 5 – 10 minutach, delikatnie wyjmujemy z blachy w której się piekło, na inną blaszkę lub metalową tacę i pozostawiamy

Smakowy Raj
pieczony pyszny sernik na herbatnikach czarno-biały bez tłuszczu... 123

reszty wsypać kakao i połączyć mikserem składniki, masę dać na wierzch białej masy serowej i widelcem wmieszać w masę. Piekarnik nagrzany na 190C, grzanie góra/dół, sernik piec około 60 minut, w formie wystudzić, najlepiej upiec wieczorem na następny dzień, przed podaniem posypać pudrem cukrem - bardzo smaczny, wilgotny, delikatny sernik z wiaderka z kakao na herbatnikach kakaowych

W Mojej Kuchni Lubię
Sernik z jagodowym musem 292

piekarnika nalewamy wodę. Mieszamy wszystkie składniki na sernik, wylewamy masę na spód z herbatników i wstawiamy do piekarnika, zmniejszamy temperaturę do 120 stopni i pieczemy 90 minut. Po upieczeniu studzimy sernik przy otwartych drzwiczkach. Zimny wstawiamy do lodówki na 2-3 godziny. Rozrabiamy 2 galaretki w 200ml wrzątku, zimne galaretki mieszamy z jogurtem i jagodami. Wylewamy

Wypieki Rene
sernik pomarańczowy bez spodu 259

papierem do pieczenia i wylać masę serową. Na wierzchu ułożyć plasterki pomarańczy. Piekarnik nagrzać do 170*C, na najniższym poziomie położyć miseczkę lub foremkę z wodą. Wstawić sernik, piec około 30 minut, następnie zmniejszyć temperaturę do 150*C i piec kolejne pół godziny. Po upieczeniu wyjąc pojemnik z wodą a sernik ostudzić w uchylonym piekarniku. Przed podaniem można

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Sernik--- torta di formaggio 139

cytrynową. Następnie dodajemy kawałki zimnego masła ,żółtka i szybko zagniatamy ciasto. Zawijamy w woreczek foliowy i wstawiamy do lodówki na minimum 30 minut. W tym czasie oddzielamy żółtka od białek. Miękkie masło ucieramy przez 3-5 minut, i , cały czas ucierając, dodajemy po jednym żółtku i po łyżce cukru. Gotową masę żółtkową mieszamy z serem, mąką i pastą waniliową(...)temperaturę piekarnika do 180 stopni i pieczemy sernik przez około godzinę. Jeśli wierzch sernika będzie się zbyt mocno przypiekał, przykrywamy go folią aluminiową. Na 15 minut przed końcem pieczenia ,obkrawamy delikatnie sernik ,wokoło od boków formy ,aby był równy ,a nie wklęsły.Boków formy nie smarujemy ,tylko dno wyścielamy papierem do pieczenia Smacznego

w mojej kuchni
sernik z jabłkami 223

łyżki cukru pudru 150 g masła 2 łyżki kwaśnej gęstej śmietany 18% 1 łyżka kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia  na masę serową: 1 kg sera na sernik z wiaderka 2 opakowania budyniu waniliowego 6 jajek  3 białka 125 ml oleju 1 szklanka cukru pudru dodatkowo: słoik (750 g) prażonych jabłek z cynamonem Składniki ciasta zagnieść. Ciasto(...)zetrzeć na tarce o grubych oczkach na dno foremki wyścielonej wysoko papierem do pieczenia. Spód podpiec w 200*C przez 15 minut. Na podpieczone ciasto wylać masę serową, piec 35 minut w 170*C. Na sernik wyłożyć jabłka i zetrzeć pozostałe ciasto. Piec jeszcze około 20 minut

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Sernik Izaura 110

babcie, kiedyś był to imprezowy HIT i taki sernik pojawiał się na każdej imprezie. Nazwa ciasta pochodzi od bohaterki brazylijskiej telenoweli o tytule „Niewolnica Izaura”. Ciasto jest połączeniem ciasta czekoladowego, sernika i polewy czekoladowej, ja dodatkowo górę posypałam wiórkami kokosowymi. Sernik Izaura składa się z ciasta czekoladowego, sernika i polewy. Przygotowanie ciasta rozpocznij od wyciągnięcia wszystkich(...)nagrzanego do 160 stopni C na ustawieniu góra – dół na środkową półkę. Sernik piecz przez około 65 minut, po tym czasie uchyl drzwiczki piekarnika i po około 2 minutach wyjmij ciasto. Pozostaw do ostygnięcia. Polewę wylej na przestudzony sernik. Kremówkę przelej do garnuszka, doprowadź do wrzenia, wyłącz palnik. Do gorącej śmietanki dodaj rozdrobnioną czekoladę, mieszaj do momentu

Do Garów!
NAJLEPSZY Sernik waniliowy z brzoskwinią FIT 143

delikatnie łączymy z masą twarogową. Tortownicę wykładamy papierem do pieczenia. Masę twarogową wylewamy do tortownicy. Jeśli używamy brzoskwiń, kroimy je w cienkie plasterki i układamy na wierzchu sernika. Pieczemy około 60 minut w 180 stopniach. Studzimy i opcjonalnie polewamy roztopioną w kąpieli wodnej białą czekoladą z olejem kokosowym. Smacznego!   Artykuł NAJLEPSZY Sernik waniliowy z brzoskwinią FIT pochodzi

Be Fit Be Strong
Sernik z malinami 202

Prosty, łatwy i szybki do przygotowania delikatny Sernik z malinami z lekkim posmakiem cytrynowym. Kwaskowe maliny oraz skórka z cytryny świetnie kontrastują ze słodyczą sernika. Składniki: 500 g sera twarogowego z wiaderka (najlepszy ser wiaderkowy 1 kg z Piątnicy) 150 g cukru 3 jaja 2 łyżki mąki pszennej skórka otarta z 1 cytryny (wyszorowanej i sparzonej) 125 g malin(...)wymieszać krótko, tylko do połączenia składników. Bardzo delikatnie wmieszać maliny łyżką, zostawiając kilka do dekoracji upieczonego sernika. Ciasto włożyć do nagrzanego piekarnika i piec przez 35 minut lub do momentu, gdy sernik na brzegach się zarumieni, ale w środku będzie się delikatnie ruszał przy dotknięciu palcem (może się wydawać lekko płynny) . Wyciągnąć z pieca i zostawić do ostudzenia (sernik

Moja Delicja