sernik w 15 minut - 7159 przepisów (strona:55/478)

Sernik złota rosa... bez rosy. ;-) 427

widelcem, pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 15 minut.  2. Ser miksujemy z cukrem i cukrem pudrem. Dodajemy kolejno: po jednym jajku, budyń, olej, mleko. Masa serowa będzie miała płynną konsystencję.  3. Masę wylewamy na upieczony spód, zmniejszamy temperaturę do 160 stopni i pieczemy przez około 60 minut. 10 minut przed końcem ubijamy jajka z cukrem. Ubitą pianę(...)wykładamy na ciasto i pieczemy jeszcze 15-20 minut, do zezłocenia piany.  4. Sernik studzimy w uchylonym piekarniku przez 30 minut, po tym czasie wystawiamy. Kiedy ciasto całkiem wystygnie, chowamy je do lodówki

Szefowa kuchni
sernik z wiśniami + kilka słów o Toruniu :) 199

bitą śmietaną. Dużo spacerowaliśmy, zdjęć pstrykaliśmy, potem winko i następny dzień w Muzeum Żywego Piernika, Planetarium, itd... Piękne miasto, chętnie tam wrócę! :) A tymczasem mam dla Was przepis na sernik z wiśniami, bardzo szybki, prosty i smaczny, Zainspirował mnie przepis z bloga kuchnia w zieleni. Składniki: 1 kg sera w wiaderku 3 białka puszka mleka skondensowanego słodzonego 4 łyżki(...)ubite białka. Całość przełożyć do wysmarowanej i obsypanej bułką tartą i piec ok 30 minut. Po tym czasie wymieszać śmietanę z cukrem pudrem i wylać na wierzch sernika i piec jeszcze 15 minut. Schłodzić. Wiśnie zalać wodą, dodać cukier, gotować aż będą miękkie, przecedzić (sok zostawić do polania sernika). Ostudzone wiśnie ułożyć na wierzch sernika. Przed podaniem polać sokiem

Trufelkowo
Sernik z bakaliami na lukrowanych pierniczkach. 175

przesuwały, ponieważ masa jest dość rzadka. Następnie na wierzchu masy serowej układamy pozostałe pierniczki. 3. Pieczenie: Sernik pieczemy w temperaturze 160 stopni przez około 70-80 minut do zrumienienia. Upieczony sernik studzimy. Ja studzę w piekarniku, a następnie zimny przekładam do lodówki na kilka godzin. 4. Podanie: Gotowy sernik kroimy, podajemy i smacznego życzę.   Moje rady

Izabelawkuchni
Sernik z kokosowymi cukierkami. 197

ładnie się wałkować można wylepić nim blaszkę. Następnie na ciasto równomiernie wykładamy masę serową. 4. Pieczenie: Sernik pieczemy w temperaturze 170 stopni przez około 70-80 minut do zrumienienia. Upieczony sernik studzimy. Ja studzę w piekarniku, następnie zimny przekładam do lodówki na kilka godzin do stężenia. 5. Podanie: Gotowy sernik kroimy i podajemy. Smacznego życzę. Moje rady

Izabelawkuchni
Kajmakowy sernik na biszkoptach z pianką. 575

wymiarach około 24 cm x 35 cm wykładamy w równych rzędach biszkopty i przekładamy masę serową. Sernik pieczemy w temperaturze 160 stopni przez około 60 - 70 minut do zrumienienia. Upieczony sernik dokładnie studzimy. Sernik musi być bardzo zimny. 3.  Pianka: Żelatynę rozpuszczamy w gorącej wodzie i studzimy. Dobrze schłodzoną śmietankę kremówkę ubijamy na sztywno, dodajemy masę

Izabelawkuchni
Sernik z pierniczkami i lekką pianką. 315

wykładamy połowę masy serowej, następnie w rzędach układamy pierniki i przykrywany pozostałą masą serową. 3. Pieczenie: Sernik pieczemy w temperaturze 160 stopni przez około 60 - 70 minut do zrumienienia. Upieczony sernik dokładnie studzimy. 4. Pianka: Żelatynę rozpuszczamy w gorącej wodzie i studzimy. Schłodzoną śmietankę kremówkę ubijamy na sztywno, dodajemy mleko w proszku i cukier puder do smaku

Izabelawkuchni
Sernik zebra czekoladowo waniliowy. 262

kąpieli wodnej to znaczy: na dno piekarnika wkładam szerokie naczynie z wodą ( np. inną blaszkę ). Sernik piekę w nagrzanym piekarniku w 170 stopniach około 80 minut bez termoobiegu. Gotowy sernik po poruszeniu tortownicą powinien być zwarty, nie galaretkowaty. Po upieczeniu sernik zostawiam w piekarniku przy lekko uchylonych drzwiczkach do ostudzenia. Smacznego

Kuchnia z widokiem na ogród
Sernik Amaretto z ricotty 228

skórka z limonki – 1 łyżeczka SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: UWAGA! S ernik Amaretto z ricotty robi się błyskawicznie , ale wymaga długiego chłodzenia. Po tym czasie smakuje obłędnie , więc jest to sernik raczej dla cierpliwych ;) Blachę natłuszczamy masłem , delikatnie obsypujemy bułką tartą. Ricottę miksujemy z cukrem na gładką masę , a następnie nie przerywając miksowania dodajemy po 1 całym jajku. Po wymiksowaniu(...)likier , a następnie delikatnie , ale dokładnie mieszamy. Masę wylewamy na blachę i wkładamy do nagrzanego na 180C piekarnika na ok. 10 minut. Następnie zmniejszamy temperaturę do 160C i pieczemy ok. 50-60 minut ( uważamy by sernik nie spalił się z góry – jeśli tak się będzie działo nakrywamy go papierem do pieczenia. ) Po tym czasie wyłączamy piekarnik i przy

Ostra na Słodko
Cykl wielkanocny: Sernik z ricotty i kremu pasticcera (Torta di ricotta e crema pasticcera) 173

wykładamy papierem do pieczenia. Ciasto  wałkujemy na grubość 1/2 cm.  Dokładnie wylepiamy nim formę. Ciasto nakłuwamy w kilku miejscach widelcem. Ciasto pieczemy ok. 15 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni, po czym odstawiamy do wystygnięcia. **** Pasta frolla Setacciate la farina con il lievito per dolci e un pizzico di sale. Aggiungete i tuorli(...)kremem pasticcera. Na koniec do masy serowej dodajemy białka ubite na sztywną pianę.   Masę serową przelewamy na podpieczone ciasto.  Sernik pieczemy ok. 45-50 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Sernik odstawiamy do wystygnięcia. Czekoladę i masło rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Sernik dekorujemy czekoladą oraz wielkanocnymi

La grande e la piccola cuoca
Sernik kawowo-śmietankowy z cynamonową pianką 165

rozpuszczalnej Składniki na piankę: - 4 białka - 1 szklanka cukru - cynamon Najpierw robimy spód do sernika. Mąkę przesiewamy, dodajemy cukier, jajka, proszek do pieczenia oraz kakao. Wszystko razem wyrabiamy w robocie dodając schłodzone kawałki masła. Gotowe ciasto zawijamy w folie i wkładamy do lodówki na 30 minut. Po tym czasie ciasto wyciągamy i wałkujemy na wielkość foremki. W między czasie robimy(...)się w formie do pieczenia. Ciasto wkładamy do nagrzanego piekarnika do temperatury 190 stopni i pieczemy 60 minut. Pod konie pieczenia sernika zaczynamy robić piankę cynamonową. Białka ubijamy na sztywną pianę stopniowo dodając cukier i cynamon. Pianę nakładamy na upieczony sernik i jeszcze wkładamy do piekarnika obniżając temperaturę do 150 stopni i pieczemy 15-20 minut. Smacznego

Kuchenne Wariacje
Sernik na herbatnikach kakaowych 132

papierem  do pieczenia i herbatnikami. Przekładamy na nie mase serową i wstawiamy do nagrzanego piekarnika, pieczemy ok 60 minut w 180stC. Po wyłączeniu piekarnika trzymamy sernik jeszcze ok 10-15 minut w piekarniku przy delikatnie uchylonych drzwiczkach. Po wystudzeniu posypujemy cukrem pudrem

Camilla w kuchni
aksamitny, wilgotny sernik twarogowo-jogurtowy na spodzie babkowym... 193

składniki do ciasta (oprócz pudru cukru) umieścić w misce, mikserem wszystko dokładnie utrzeć na gładką, dość gęstą masę. Jajka, cukier, olejek waniliowy mikserem utrzeć do białości, spienienia z 4 minuty na najwyższych obrotach. Do twarogu z jogurtami, śmietaną dodać masę jajeczną, wsypać budyń, kaszę manną, proszek do pieczenia i mikserem połączyć składniki. Forma silikonowa 25x25 cm (do pracy męża(...)28x20 cm (lub 1 duża forma 34x25 cm), na dnie form rozsmarować ciasto babkowe, na ciasto wylać masę serową. Piekarnik nagrzany na 180C, grzanie góra/dół, serniki piec około 55 minut, do suchego patyczka, w formach dobrze wystudzić, przed podaniem posypać pudrem cukrem - sernik twarogowo-jogurtowy jest bardzo aksamitny, delikatny, wilgotny, na cieście babkowym smakuje idealnie.........SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Czekoladowy sernik bez sera z nutą kawy 177

theme-font:minor-latin; mso-fareast-font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-theme-font:minor-fareast; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin;} Czekoladowy sernik bez sera z nutą kawy Składniki 1l śmietany 18% 4 białka ¾ szklanki cukru 2 budynie czekoladowe(z cukrem) 1 łyżeczka kakao 1 łyżeczka kawy rozpuszczalnej 1 łyżeczka likieru czekoladowego(...)wymieszać z budyniami,kakao oraz kawą.Białka ubić na sztywno z cukrem. Powoli dodawać do śmietan. Tortownice wyłożyć herbatnikami.Wlać masę. Piec w około 170 st. 45-50 minut. (oczywiście można sernik zrobić na cieście, korzystając z tego przepisu

Smaki Natalii
Sernik Oreo (wegański!) 171

przepyszne ciasto (a może torcik?) z dodatkiem ulubionych ciasteczek  Oreo . Właściwie piekę je z okazji  Dnia Ojca , więc każdy z domowników degustuje mój nowy pomysł na sernik-niesernik.  I Was też zachęcam do spróbowania. ❤  Przy okazji życzę bezpiecznych i udanych wakacji - wszelkich wyjazdów, urlopów, lata, czegokolwiek ! I pochwalcie się w komentarzach Waszymi planami(...)dodać ksylitol, rozpuszczony olej kokosowy, kakao oraz puree bananowe. Wszystkie składniki ze sobą dokładnie wymieszać, w razie potrzeby dodając odrobinę wody. Wstawić do lodówki na co najmniej 30 minut przed pieczeniem sernika. Od czterech ciasteczek Oreo oddzielić krem i zachować do jaglanej masy. Czarne herbatniki odłożyć na koniec do dekoracji. na "sernikową" masę bez sera 300 g suchej kaszy jaglanej

Kuchnia Ellie
Sernik z rabarbarem 179

piekarnika i pieczemy 10 minut. 3. Temperaturę w piekarniku zmniejszamy do 160 stopni. Wszystkie składniki na masę serową umieszczamy w misie miksera. Miksujemy jedynie do połączenia składników, aby jej zbytnio nie napowietrzyć. Wylewamy na ciasteczkowy spód, wyrównujemy i wkładamy do piekarnika. Pieczemy 75-90 minut, aż boki będą lekko zarumienione, a środek sprężysty. 4. Sernik studzimy przez godzinę(...)papierowym do przestygnięcia. Tak przygotowanymi paskami dekorujemy sernik - najpierw górę, a następnie boki. Przy pomocy pędzelka smarujemy cały sernik pozostałym w garnuszku syropem. Gotowy sernik wkładamy jeszcze na 30 minut do lodówki. Przechowujemy w lodówce. Smacznego

My Culinary Art