Sernik z jogurtu greckiego

Sernik z jogurtu greckiego

Sernik z jogurtu greckiego

Po przepisie na styropian przygotowany na bazie kwaśnej śmietany, postanowiłam wyprodukować inny sernik bez sera, tym razem z użyciem jogurtu greckiego. Sernik z jogurtem odróżnia od tego prawdziwego, poza oczywiście innym składnikiem głównym, a co za tym idzie, inną konsystencją ciasta, również to, że w składzie masy nie ma dodatkowego tłuszczu. Podobnie jak w serniku, znajdują się tam jajka, cukier, aromat (u mnie skórka pomarańczowa), a także coś, co zwiąże masę (w tym przypadku budyń w proszku).Taki sern... czytaj dalej...

Polecają przepis

Czytaj dalej na blogu Smakołyki Bereniki

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Dieta dla rzucających palenie

Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.

Czytaj dalej...

Idealny sernik - co zrobić, by nie opadł i nie pękał

Trudno znaleźć idealny przepis na sernik i jak już wydaje nam się, że znaleźliśmy, bo upieczeniu ciasto opada.

Czytaj dalej...

Autor

SmakolykiBerenikiSmakolykiBereniki

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

jogurt, greckie, sernik, ciasto, pomarańcze, pieczenie, polewa, jogurtu, lekka, cukier, ser, kakao, kruche ciasto, kruche ciasta, ciasto kruche, sok, budyń, mąka, ciekawe przepisy, sernik pieczony, ciasto z masa, przepisy na kruche ciasto, cukier puder, jajko, słodkie, szybkie ciasto, szybki ciasto, ciasto kakaowe, ciasta z masa, sernik pomarańczowy

Inne przepisy z Smakołyki Bereniki

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
kuchcikOla, 29 marca 2014 15:33:19

robiłam już kiedyś sernik z jogurtu i bardzo mi smakował... bardzo chętnie wypróbuję Twój przepis! :)

Anonymous, 29 marca 2014 15:40:44

Czy można zrobić z tego jogurtu "sernik" gotowany?

Smakołyki Bereniki, 29 marca 2014 15:58:00

Do sernika gotowanego daje się twaróg i to najlepiej zwarty w swojej konsystencji, jogurt będzie najlepszy w serniku pieczonym lub na zimno.

Justyna Żak, 29 marca 2014 18:05:57

wygląda obłędnie, rewelacja:)

Gosia, 29 marca 2014 20:42:12

Do tej pory serniki z jogurtu jadłam tylko w wersji na zimno, więc chętnie wypróbuję taka wersję :)

quchniakaroli, 29 marca 2014 22:04:51

Ale bajecznie wygląda, zjadłabym kawałek.

aguzja, 29 marca 2014 22:05:26

Robiłam i styropian i sernik z jogurtu. Bardzo odpowiada mi ich konsystencja. Twój wygląda bardzo apetycznie. Pozdrawiam :)

gin, 30 marca 2014 16:03:29

Wygląda wspaniale, taki wysoki i elegancki :) Idealny na nadchodzącą Wielkanoc :)

Życie z apetytem, 30 marca 2014 20:22:59

Po prostu piękny! Choć u mnie od razu musiałabym podwoić składniki, bo mogłabym go nawet nie spróbować :)

Smakołyki Bereniki, 30 marca 2014 21:42:08

Obawa jest uzasadniona, bo u nas nie wytrzymał nawet doby ;)

Anonymous, 5 kwietnia 2014 03:08:56

Oj jutro si zabieram za niego;)

Anonymous, 15 maja 2014 20:21:06

Czy trzeba koniecznie kłaść naczynie z wodą ? i piec w z termoobiegiem czy bez ?

Smakołyki Bereniki, 15 maja 2014 21:04:54

Można piec bez naczynia, parująca woda sprawia, że serniki pieką się równomierniej, ale nie jest to obowiązkowe. Ja piekę bez termoobiegu.

Krystyna Boner, 12 czerwca 2014 11:46:40

Pysznie wygląda. Wyobrażam sobie jak musi smakować :))