sernik w 15 minut - 7159 przepisów (strona:58/478)

Sernik z brzoskwiniami 208

formy wyłożonej ciastem oraz brzoskwiniami, blachę wstawiamy do zimnego piekarnika. Pieczemy sernik ok. 45-50 minut w temp. 185 stopni C. Gdy ciasto będzie upieczone, wierzch sernika powinien się lekko zarumienić, temperaturę piekarnika zmniejszamy do 50 stopni C, włączamy termoobieg, sernik pozostawiamy w tak nagrzanym piekarniku przez około 1 godzinę. Sernik można polukrować, ale ja przygotowuję

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Sernik zebra 1435

blachę z wodą i nagrzać piekarnik na 180 stopni. Włożyć sernik i piec 10 minuta następnie zmniejszyć temperaturę do 160 stopni przykryć z wierzchu folią aluminiową i piec przez kolejne 60 minut. Piekarnik wyłączyć lekko uchylić drzwiczki i pozostawić do wystudzenia. Zimny sernik na noc włożyć do lodówki lub przechowywać w chłodnym miejscu. Polewa  W garnuszku zagotować

Ala piecze i gotuje
Sernik z polewą Crème brûlée 195

średnicy 24 cm wykładamy papierem do pieczenia. Przelewamy masę serową (będzie bardzo rzadka). Na najniższym poziomie piekarnika umieszczamy naczynie żaroodporne z wrzącą wodą. Sernik pieczemy w temperaturze 150 stopni (bez termoobiegu) około 60 minut. Creme brulee: W misie miksera umieszczamy żółtka z cukrem i ekstraktem waniliowym.  Ucieramy do momentu, kiedy żółtka zaczną zmieniać kolor na jaśniejszy. Dodajemy śmietanę(...)wodą. Temperaturę w piekarniku obniżamy do 120 stopni. Delikatnie, łyżką wazową, wylewamy na sernik creme brulee. Wstawiamy do piekarnika i pieczemy 45-60 minut. Pod koniec pieczenia sprawdzamy czy krem jest galaretowaty. Sernik wyjmujemy z piekarnika i studzimy w temperaturze pokojowej. Następnie wstawiamy do lodówki na co najmniej 12 godzin. Kolejnego dnia sernik wyjmujemy z lodówki, odpinamy

Smakowity Blog Kulinarny
Sernik Snickers. 183

Moim jedynym zadaniem kulinarnym na Wielkanoc było upieczenie sernika. Cudownie być gościem ;) Pyszny, słodki z orzechami, kajmakiem i polewą czekoladową. Taki jest właśnie sernik Snickers. Prawdziwa rozpusta i uczta dla zmysłów. Z tym ciastem zaczynałam wiele lat temu swoją sernikową przygodę :) Mam więc do niego sentyment i szczególnie go polecam. To już ostatnia prosta przed świętami. Wszystkim zaglądającym(...)piec przez godzinę. Studzić w uchylonym piekarniku. Przygotować kajmak. Do garnka wlać śmietankę, wsypać brązowy cukier, doprowadzić do wrzenia. Następnie zmniejszyć ogień i gotować przez 30 minut.  Na wystudzony sernik wsypać posiekane orzechy, następnie wlać ciepły kajmak. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej i wylać na wierzch ciasta. Schłodzić przez noc w lodówce

zadanie-gotowanie
Sernik z mlekiem w proszku na kruchym cieście. 203

cukru pudru 1 szklanka mąki tortowej 1 szklanka mąki krupczatki 20 dag masła lub margaryny 2 jajka 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia Masa serowa: 1 kg sera na sernik ( użyłam gotowy w wiadereczku ) 4 jajka pół szklanki cukru 1 cukier waniliowy 1 szklanka mleka w proszku 2 budynie waniliowe ( bez cukru i na pół litra mleka każdy ) Pianka(...)miksujemy, kolejno wsypujemy budynie w proszku i  dajemy ser i miksujemy kilka minut do połączenia się składników. Na schłodzone ciasto wykładamy masę serową. 3. Pieczenie: Sernik pieczemy około 60 - 70 minut w temperaturze 160 stopni, upieczony będzie lekko z wierzchu zrumieniony i będzie lekko odchodził od brzegów. Upieczony sernik dokładnie studzimy i wstawiamy do lodówki na kilka

Izabelawkuchni
Sernik czekoladowy ricotta aromatyzowany pomarańczą 191

taka niespodzianka. Sernik był tak delikatny, kremowy i wilgotny, że wprost rozpływał się w ustach. Żeby nie było nudno, to po za użyciem dobrej jakości ciemnego kakao, sernik został uperfumowany świeżo startą skórką pomarańczową i domowym ekstraktem pomarańczowym. Pyszności, polecam wielbicielom ciast: lekkich, puszystych i przede wszystkim smacznych.  Składniki :  500 g serka ricotta(...)dużej formy wlewamy wrzątek i ustawiamy na najniższy, stopniu w piekarniku. keksówkę ustawiamy na środkowej półce w piekarniku. Po 30 minutach przykrywamy wierzch sernika folią aluminiową by nie spiec wierzchu.  5. Sernik pieczemy w 160 st C przez 1,5 godziny. Po upieczeniu zostawiamy sernik w piekarniku uchylając drzwi. Po wystudzeniu wyjmujemy i studzimy do temperatury pokojowej

vaniliowoczekoladowa
Sernik bez spodu 152

Sernik bez spodu Lubicie serniki? My uwielbiamy. W szczególności te proste i puszyste. Dziś przepis na taki właśnie sernik. Pyszny, wręcz rozpływający się w ustach sernik bez spodu. Sernik, który widzicie na zdjęciach praktycznie w całości przygotowała moja córeczka Ja jej tylko podawałam składniki i włożyłam ciasto do piekarnika. I nie wiem czy to przez(...)robiła… ale sernik smakuje jeszcze lepiej Prosty sernik bez spodu, to idealna propozycja na każdą okazję. Spróbujcie. W składnikach zauważycie zarówno ekstrakt waniliowy (lub cukier waniliowy), jak i cukier ze skórą cytrynową. Polecam takie połączenie do sernika, bo to duet doskonały   Sernik bez spodu – puszysty sernik Składniki: 1 kg twarogu sernikowego

Słodkie okruszki
Seromak, sernikomakowiec, sernik z makiem na piernikowym, korzennym spodzie 202

jednym cieście :) Sernik, makowiec i pierniki. To już szczyt świątecznego szczęścia, dla moich kubków smakowych. Odkąd mam już swój ulubiony przepis na masę makową , sprawdzony ser na sernik - sernikomakowiec mogę robić z zamkniętymi oczami i wiem, że zawsze wyjdzie mi dobry! A więc do roboty! Składniki: * spód: - 200g pierników lub ciasteczek korzennych (bez lukru) - 120g roztopionego masła * masa(...)koniec ucierania dodać mąkę ziemniaczaną i ziarenka z wanilii lub ekstrakt. Masę serową delikatnie wyłożyć na masę makową. Piec w piekarniku nagrzanym do 180C przez ok 50-60 minut (gdyby wierzch sernika za bardzo się przypiekał - przykryć papierem do pieczenia). Po upieczeniu obkroić brzegi i zostawić do wystudzenia w piekarniku. Po całkowitym wystudzeniu sernikomakowca umieścić go w lodówce na całą

CookYourself
Sernik Dyniowy z Polewą Miodową i Orzechami 270

masę serową przełożyć na przygotowany spód w blaszce, wyrównać. Blaszkę wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec w temperaturze 150C na funkcji góra-dół przez około 70-75 minut. Piekłam na najniższym poziomie piekarnika (sernik mało rośnie). Po wyjęciu z piekarnika sernik odstawić do całkowitego ostygnięcia. Ostygnięty sernik wstawić do lodówki. Polewa: 4. Do rondelka przełożyć miód i masło(...)trzymać ją na małym ogniu, od czasu do czasu mieszając, przez około 5 minut, aż zgęstnieje i ściemnieje. Polewę ściągnąć z ognia i dodać gorącą śmietankę, wymieszać. Dodać orzechy, znów wymieszać i odstawić do ostygnięcia na około 15-20 minut (żeby polewa była troszkę ciepła). 5. Sernik ostrożnie wyjąć z blaszki, zdjąć papier do pieczenia i położyć na paterze

Mała Cukierenka
Niebiański sernik budyniowy z borówkami amerykańskimi 190

będziecie mieli co spalać. Sernik, jest tak delikatny, puszysty i wilgotny, że z całą pewnością trudno będzie wam się od niego oderwać. Nieskromnie dodam, że wśród wszystkich dotychczasowych serników ten jest zdecydowanie najlepszy. Szczególnie polecałabym przygotować ten wypiek na jakąkolwiek rodzinną uroczystość, bo jest bardzo uniwersalny i możecie zestawić go z dowolnymi owocami. Zachęcam was do spróbowania, bo jestem(...)dużej formy wlewamy wrzątek i ustawiamy na najniższy, stopniu w piekarniku. keksówkę ustawiamy na środkowej półce w piekarniku. Po 30 minutach przykrywamy wierzch sernika folią aluminiową by nie spiec wierzchu.  5. Sernik pieczemy w 170 st C przez 1,5 godziny. Po upieczeniu zostawiamy sernik w piekarniku uchylając drzwi. Po wystudzeniu wyjmujemy i studzimy do temperatury pokojowej

vaniliowoczekoladowa
Sernik jabłkowo-cynamonowy 277

wyłożyć papierem do pieczenia, zetrzeć 3/4 ciasta z lodówki, wyrównać. Podpiec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 15-20 minut. Ostudzić. Jabłka obrać, zetrzeć na tarce. Przełożyć do rondla, dodać sok z cytryny, masło i cukier i kilka minut posmażyć. Na koniec dodać budyń i cynamon, wymieszać i zagotować. Odstawić do wystygnięcia. Ser zmiksować z cukrem, cynamonem, proszkiem(...)zimne podpieczone ciasto wykładamy zimną masę jabłkową, na jabłka wykładamy masę serową i wszystko przykrywamy pozostałym starkowanym ciastem. Całość pieczemy w 170 stopniach przez 60-90 minut. Stan wypieczenia sernika sprawdzamy patyczkiem. Sernik w piekarniku urośnie. Po upieczeniu opadnie na płasko. Wystudzić w uchylonym otwartym piekarniku.  Najlepiej na noc sernik umieścić w lodówce. Smacznego

na moim stole...
Sernik krośnieński – kuchnia podkarpacka 181

krośnieński będzie miłą niespodzianką dla wielbicieli tego rodzaju wypieków. Przepis pochodzi z „Wielkiej księgi tradycji kulinarnych województwa podkarpackiego” wydanej przez Stowarzyszenie na Rzecz Rozwoju i Promocji Podkarpacia "Pro Carpathia". Sernik krośnieński - kuchnia podkarpacka   Składniki na blaszkę 25x35 cm: 1 kg białego tłustego sera 125 g masła (lub margaryny) 170 g cukru 3 duże jajka (lub 4 średnie(...)wyłożonej papierem do pieczenia lub natłuszczonej i wysypanej tartą bułką. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 190 stopni C (grzałka góra-dół) na około 50 minut (w oryginale 220 stopni i 40-45 minut). Po upieczeniu sernik zostawiamy w piekarniku do ostygnięcia. Gotowy sernik można polać czekoladową polewą lub oprószyć przez sitko cukrem pudrem.   Sernik krośnieński - kuchnia

Trzeci talerz
Waniliowy sernik z wiśniami 195

schłodzić w lodówce przez około 30 minut. Przygotować formę o wymiarach dolnych około 22x33 cm, wyłożyć ją papierem do pieczenia.  Schłodzone ciasto rozwałkować na wielkość formy, przenieść je do niej i dokładnie wylepić spód blaszki. Ciasto nakłuć widelcem, wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 190°C i podpiekać przez około 15 minut ( lud dłużej ), do lekkiego zezłocenia. Podpieczone ciasto(...)przestudzony kruchy spód. Na wierzchu poukładać owoce, posypać płatkami migdałowymi. Piec w temperaturze 150° - 160°C przez około 75 minut, aż środek sernika będzie ścięty i sprężysty. Po tym czasie piekarnik wyłączyć, lekko uchylić i zostawić w nim sernik do całkowitego wystudzenia. Wystudzony sernik włożyć do lodówki na kilka godzin lub całą noc, nabierze wówczas odpowiedniej konsystencji. Smacznego

Opowieści z piekarnika
SERNIK TIRAMISU – najlepszy! 669

jednym z jego sekretów jest dobrej jakości ser. Możemy użyć wiejskiego twarogu, który sami zmielimy albo genialnego twarogu Mój Ulubiony marki Wieluń. Jest gęsty i kremowy – idealny do serników! Koniecznie wypróbujcie ten przepis! Polecam! SKŁADNIKI: SPÓD: * czekolada mleczna – 70 g * kawa rozpuszczalna ( proszek ) – 2 łyżeczki * Amaretto – 2 łyżki * masło – 65 g * cukier drobny(...)jajku. Wlewamy likier, dodajemy wanilię oraz śmietanę z mąką – którko ale okładnie miksujemy. Wylewamy na schłoodzny spód, pieczemy 15 minut w 170C, a następnie ok. 90 minut w120C. Pod sernik, na spód piekarnikia wkładamy naczynię z wodą! Studzimy. „PIANKA” Śmietanę ucieramy z cukrem pudrem, dodajemy przygotowaną wcześniej żelatynę, dzielimy na 2 części. Do jednej dodajemy kakao

Ostra na Słodko
Sernik wiedeński z kaszką kukurydzianą 217

Bezglutenowy sernik z kaszką kukurydzianą, oparty na klasycznym przepisie na sernik wiedeński.  Bez spodu ale z  dodatkiem rodzynek, skórki pomarańczowej i brzoskwiń, przykryty orzeźwiającą galaretką pomarańczową. Klasyczny, świąteczny wypiek, zwięzły, puszysty i wilgotny. Składniki: 1 kg mielonego twarogu - używam twarogu gotowego, który odsączam na gazie przed użyciem 2 szklanki cukru pudru 1 kostka masła lub masła(...)wysypaną bułką tartą. Na wierzchu sera poukładać cienko pokrojone plastry brzoskwiń lub moreli z puszki.  Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec 80 minut. Jeśli po 60 minutach nie cały sernik wyrośnie to należy włączyć termoobieg i dopiec go w wyższej temperaturze. Po upieczeniu gorący sernik będzie wysoki, po wystygnięciu może opaść. Nie należy się

Ze smakiem bez glutenu
Sernik królewski 455

Przed Świętami przewertowałam mój stary zeszyt z przepisami i znalazłam w nim taki przepis na sernik. Wyszedł świetny! Jego konsystencja bardzo mi odpowiadała więc z pewnością jeszcze do niego powrócę. Składniki (na dużą blachę 36x24cm): Ciasto kakaowe: 500 g mąki 20 dag masła 20 dag cukru pudru 1 jajko 3 łyżki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia(...)serową. Na wierzch zetrzeć pozostałe ciasto kakaowe. 4. Całość piec w 180 st. C przez około 1 godzinę. Po upieczeniu jeszcze chwilę pozostawić w wyłączonym piekarniku (ok 10 minut). 5. Gotowy sernik można oprószyć cukrem pudrem. Smacznego

Kuchnia domowa Ani