Moghrabieh to popularna na Bliskim Wschodzie gruba kasza z pszenicy,... Artykuł Sałatka z Moghrabieh i zielonym jogurtem pochodzi z serwisu CookMagazine .
COOKMAGAZINERoladki schabowe ze szpinakiem – szybkie i łatwe w wykonaniu :) Zaletą ich jest na pewno to, że dla zapracowanych są wybawieniem, gdy nie ma się czasu
Kulinarne Przebojebędę, każdy może zrobić ją z tego, co akurat ma w lodówce. Sałata, rukola, roszponka, marchew, kukurydza, groszek, cieciorka, seler naciowy, pomidorki, kiełki, pikle, oliwki, suszone pomidory, ser żółty, feta, mozzarella, wędliny, pieczone mięso (np. kawałki kurczaka), tuńczyk albo inne ryby, ugotowane na twardo jajko, makaron, ryż, kuskus, kasza, prażone pestki... Do tego lekki dressing lub ulubiony sos. Możliwości
Obiad gotowyPrzepis na tą sałatkę znalazłam w małym kalendarzyku – takiego z dawnych lat:) Już wcześniej robiłam sałatkę z brokułami i makaronem
KuchniaWeDwoje.plSkładniki: około 500 gram papryczek chili 500 gram sera typu feta sól zioła: oregano, bazylia, tymianek olej z pestek winogron Przygotowanie: Odcinamy górę papryczek, wycinamy gniazda i płuczemy pod ciepłą wodą. Faszerujemy papryczki fetą. Zalewamy olejem, wkładamy do słoików świeże zioła. Zakręcamy i wstawiamy do lodówki. Po 3-4 dniach są gotowe do konsumpcji ;-) Przepis bierze udział
Życie zaczyna się w kuchnikolorowego pieprzu, zalewamy całość wystudzoną wodą, zakręcamy i odstawiamy na ok 1.5 tygodnia 6. Kiszone pomidory smakują doskonale z twarogiem domowej roboty, świetnie sprawdzi się również wyrazista feta czy ser kozi
Słodki Kompromisokoło 30 minut, więc przepis spełnia założone przeze mnie warunki :) Dokładny sposób przygotowania TUTAJ A pokrótce: Składniki : opakowanie ciasta francuskiego pół opakowania mrożonego szpinaku pół kostki sera typu feta 1 cebula, 2 ząbki czosnku pieprz łyżka śmietany filet z łososia, świeży - około 200-250 g cytryna Przygotowanie : Cebulę i czosnek posiekać i zeszklić na oleju. Dodać szpinak
dobra gospodyni dom wesołym czynikawałek imbiru 1/2 łyżeczki cynamonu 1/4 łyżeczki kuminu 1/2 łyżeczki kurkumy 1/2 - 1 łyżeczka chili 1 łyżka brązowego cukru 1 łyżeczka soku z limonki oliwa sól i pieprz ser typu feta oliwki Wykonanie: Bakłażana przekroić wzdłuż na pół. Przecięte powierzchnie posmarować oliwą i oprószyć solą. Ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia wraz z nieobranymi szalotkami i czosnkiem. Skropić
zadanie-gotowanieprzekładamy do miseczki. Doprawiamy go solą i pieprzem. Gotowe omleciki wykładamy na talerz i polewamy je sosem koperkowym. Rada: Zamiast sera żółtego można dodać ser typu feta
Kuchnia MagdaLenysłońca w sałatce. To one: Składniki: 1 mała główka sałaty lodowej 1 duża cebula 6 pomidorków koktajlowych żółtych 6 pomidorków koktajlowych czerwonych pół szklanki rodzynek 200 g sera typu fety 8 suszonych pomidorów pieprz oliwa z oliwek Jak przyrządzić? Sałatę umyj, osusz, posiekaj na kawałki. Pomidorki pokrój w ćwiartki, cebulę w piórka, suszone pomidory w drobną kostkę
Zasmakuj Kuchnimała główka sałaty lodowej 4 parówki z szynki 6 pomidorków koktajlowych żółtych 6 pomidorków koktajlowych czerwonych 4 suszone pomidory 1 średnia cebula 3 ogórki kiszone 200 g sera typu fety 8 - 10 łyżek oliwy z oliwek pieprz, papryka słodka, majeranek, suszony czosnek Jak przyrządzić? Umytą i osuszoną sałatę posiekaj, ułóż w głębszej misce. Dodaj umyte
Zasmakuj Kuchniletniej wody Sos pomidorowy: 500 g przecieru pomidorowego, 1 ząbek czosnku, suszone płatki chili, świeża bazylia, świeży tymianek, świeże oregano, cukier, sól, pieprz dodatkowo: oliwki faszerowane fetą i serem mizithra, 1 bakłażan, 250 g mini mozzarelli, 250 g pomidorków koktajlowych, 200 g szynki dojrzewającej, parmezan, świeża bazylia, świeża rukola Do misy miksera nasyp odważoną wcześniej ilość mąki, drożdży, cukru
Plate of JoySłoiczek pełen smaków lata , zapachu grilla , ziół i suszonych pomidorów , czy może być coś wspanialszego . Zimą można sięgnąć po to cudo i zjeść prosto ze słoika , dodając np. ser feta-zmajstrować , pyszną sałatkę lub podgrzać i podać na ciepło do fileta z kurczaka lub ryby. Lubię takie wszechstronne przetwory , bardzo ułatwiają życie Składniki : 5-6 małych cukinii – najlepiej
Ogrodnik w podróżyPóki mamy wysyp świeżych, fantastycznych, pachnących warzyw staramy się je przemycać w każdym możliwym posiłku. Ostatnio jesteśmy również fankami kasz wszelkiej maści i kolorów. Stąd powstało
Kolizje Smakówszynki wieprzowej bez kości 1 czerwona cebula 1 czerwona papryka 3 szklanki kolorowego makaronu puszka groszku konserwowego 200 g. śmietany 18% 125 g. mozzarelli 200 g. sera typu feta w kostkach 1 pomidor świeże oregano świeży majeranek świeży rozmaryn zioła prowansalskie sól pieprz olej masło do wysmarowania formy Przygotowanie: Szynkę kroimy w drobną kostkę i smażymy na odrobinie oleju
Taste Therapy