zielonych szparagów, 6 - 8 kwiatów cukinii, 70 – 80 g sera typu feta, oliwa do posmarowania patelni, 100 ml skrobi kukurydzianej, 100 ml mąki pszennej, szczypta soli, woda zimna gazowana (ok. 100 ml), olej do głębokiego smażenia (u mnie ryżowy), Szparagi umyć, odłamać końce. Smażyć lub grillować na patelni wysmarowanej oliwą. Szparagi powinny być zrumienione. Gotowe szparagi drobno posiekać
królestwo garówMAKARON Z GROSZKIEM I BROKUŁAMI to prawdziwie wiosenne danie. Często... Artykuł MAKARON Z GROSZKIEM I BROKUŁAMI pochodzi z serwisu CookMagazine .
COOKMAGAZINESezon grillowy w pełni, spotkanie przy grillu ze znajomymi to czysta przyjemność i doskonała zabawa. Jednak oprócz takich rarytasów na grillu jak karkówki , kaszanki, kiełbasy, warto
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!każdemu i zaspokoi z nawiązką pierwszy poranny głód. 40 minut składniki: 3 jajka 3 żółtka 5 łyżek mleka 3 grube plastry pieczonego karczku 500 g szpinaku 50 g sera typu feta szczypta bazylii, sól, pieprz, słodka papryka 2 ząbki czosnku wykonanie: 1. Jajka, żółtka i mleko dokładnie wymieszać. Doprawić przyprawami. 2. Posiekany czosnek zeszklić na oliwie z oliwek, dodać
Ania i Marcin gotująszpinaku 1 mała cebula 2 ząbki czosnku 100 g ryżu 1/4 łyżeczki kuminu 1 łyżka suszonej mięty sok z 1/2 cytryny 5 łyżek jogurtu greckiego kilka cienkich plasterków fety lub sera bałkańskiego kilka listków świeżej mięty sól oliwa Wykonanie: Ugotować kurczaka w wodzie (można dodać włoszczyznę lub bulionetkę). Mięso oddzielić od kości i odłożyć. Wywar również odstawić. W garnku
zadanie-gotowanieChrupiąca TORTILLA, najlepsza z domowym hummusem i dobrą, grecką fetą.... Artykuł TORTILLA Z HUMMUSEM, AWOKADO I FETĄ pochodzi z serwisu CookMagazine .
COOKMAGAZINESchab pieczony z nadzieniem Schab pieczony z nadzieniem, ten tu przygotowany wylądował na naszym stole wielkanocnym. Schab pieczony z nadzieniem nie musi być tylko na
Kuchnia na wzgórzukrótko dosmażać. Usmażone układać jeden na drugim na płaskim talerzu. FARSZ: 20 dag szpinaku baby 2 ząbki czosnku łyżka masła klarowanego ( promocja klik i klik ) 15 dag sera typu feta 4 jajka ( promocja ) świeżo otarta gałka muszkatołowa świeżo zmielony pieprz DODATKOWO: łyżka klarowanego masła do obsmażenia WYKONANIE: Jajka ugotować na twardo, wystudzić w zimnej wodzie, obrać i posiekać
Kuchenne zapiski Edytypracy lub szkoły Składniki / 12 sztuk: ok. 250 g pozostałości z obiadu, np. gotowanych warzyw, gotowanej lub pieczonej ryby, ryżu, kaszy, możemy te składniki uzupełnić świeżymi ziołami, kawałkiem sera, np. fety 6-7 jajek (zależy od ich wielkości) 2 łyżki mleka (u mnie roślinne) lub śmietany sól i pieprz do smaku Przygotowanie: 1. Formę na 12 muffinek wypełnij papilotkami
Chilli Czosnek i OliwaWpis pochodzi z www.mgotuje.pl Pewnego popołudnia nabrałam ochoty na zjedzenie rybki. Zajrzałam do lodówki, sprawdziłam jej zawartość i zobaczyłam słoiczek z kaparami
Marta Gotujemiałam akurat uruchomiony piekarnik postanowiłam w między czasie cukinie przygotować na patelni grillowej i na koniec zapiec z serem w piekarniku. Składniki 1 średnia cukinia 1/2 opakowania sera typu feta kilka pomidorków koktajlowych kilka czarnych oliwek zioła prowansalskie pieprz oliwa/olej Cukinię kroimy w dość grube plastry. Patelnię grillową spryskujemy oliwą i rozgrzewamy. Na rozgrzaną patelnie układamy cukinię i grillujemy
Piekielna Kuchnia PatiZobaczyłam ostatnio na Pintereście fantastyczne zdjęcie choinki z ciasta francuskiego na słodko. Utkwiło mi w pamięci i cały czas o nim myślałam. Jadąc dzisiaj samochodem wpadłam
Kolizje Smakówciasto: 250g mąki 150 g masła 1 jajko 1 łyża ziół prowansalskich sól farsz: 450 g szpinaku 2 jajka 200 ml śmietanki kremówki 30-36 % 1 opakowanie sera typu feta 6 suszonych pomidorów 2 pomidorki cherry kilka plasterków kiełbaski chorizo lub salami 2 ząbki czosnku 2 małe cebule 1 łyża masła 1/3 łyżeczki gałki muszkatołowej sól pieprz
KuchcikoweLoveDanie obiadowe na piątek czyli naleśniki ze szpinakiem, cukinią, serem i fetą. Naleśniki możecie usmażyć według swojego przepisu, zrobić farsz i zapiec. Najlepsze są prosto z piekarnika jeszcze gorące. Rozwiń i czytaj przepis
Ewa w kuchniprzecieru pomidorowego - woreczek kaszy jaglanej - 4 - 5 papryk - 2 średniej wielkości cukinie - 1 cebula - 2 ząbki czosnku - sól, pieprz - 5 plasterków suszonych pomidorów - oliwa z oliwek - 100 g sera typu feta - suszone zioła: bazylia, oregano - pół płaskiej łyżeczki ostrej czerwonej papryki Sposób przygotowania: Cukinię myjemy, obieramy, wydrążamy pestki i kroimy na małe kawałeczki. Smażymy na rozgrzanej oliwie
Pan i Pani Smith w kuchni