wejściem :) Pyszne, proste i pięknie się prezentujące sakiewki z marchewką, ziołami i fetą mogą być także miłym urozmaiceniem wielkanocnego stołu, szczególnie dla tych, którzy nie koniecznie przepadają za mięsnymi potrawami. Zaprośmy wiosnę do stołu na sakiewki pełne aromatycznego nadzienia w radosnym kolorze! :D Sakiewki z karmelizowaną marchewką, fetą i ziołami 6 sakiewek Potrzebujesz: 4 średnie marchewki 1 duży ząbek czosnku(...)łyżka oleju 3 łyżki wody 1,5 łyżeczki miodu sok z 1 pomarańczy szczypta soli 2 szczypty pieprzu 1 łyżka posiekanego koperku 1 łyżka posiekanej natki pietruszki 100g sera feta 1 opakowanie ciasta francuskiego rozkłócone jajko do posmarowania nasiona czarnuszki (opcjonalnie) Sposób przyrządzenia: 1. Marchewki obierz i pokrój w kosteczkę. 2. Na patelni rozgrzej olej i podsmażaj marchewkę przez
Kuchnia w Słońcu SkąpanaWpis pochodzi z www.mgotuje.pl Faszerowane pomidory kaszą kuskus, cukinią, pieczarkami, suszonymi pomidorami i serem feta. To pyszne, lekkie danie w sam raz na letni obiad lub kolację. Polecam. Post Pomidory faszerowane kaszą kuskus, cukinią i pieczarkami pojawił się poraz pierwszy w Marta Gotuje
Marta GotujeSkładniki: 3/4 szklanki kaszy pęczak 200 g świeżego szpinaku baby 1 puszka ciecierzycy ok. 200 g sera feta 1/2 szklanki pestek dyni 3 ząbki czosnku 2 łyżka oleju 2 łyżki oregano sól, pieprz Sposób wykonania: Kaszę wsypujemy do garnka, zalewamy 1 i 1/2 szklanki wody. Zagotowujemy, doprawiamy solą i pieprzem, następnie gotujemy na małym ogniu pod przykryciem przez
Qchnia po prostuWpis pochodzi z www.mgotuje.pl Lubicie makaron? Ja bardzo Często wymyślam nowe odsłony jego podania Ostatnio zrobiłam go w połączeniu z szpinakiem, serem feta i kurczakiem w sosie śmietanowym. Jest to prosty i bardzo smaczny pomysł na szybki obiad. Zachęcam do wypróbowania Post Makaron z szpinakiem i kurczakiem pojawił się poraz pierwszy
Marta Gotujebeszamelu. składniki: ok 300 g makaronu lumaconi ( ok 30 muszelek) 500 g świeżego szpinaku pieprz 1 łyżka masła 1-2 ząbki czosnku 3 łyżki śmietany 150 g sera typu feta beszamel 2 łyżki masła 2 łyżki mąki pszennej 1,5 szklanki mleka sól,pieprz gałka muszkatołowa Szpinak drobno posiekać(...)patelni rozpuścić masło. Wrzucić szpinak i smażyć aż zmięknie i zmniejszy swoją objętośc. Nastepnie dodać śmietanę, przepuszczony przez praskę czosnek i pieprz do smaku. Dokładnie wymieszać. Dodać pokruszony ser feta i ponownie wszystko dokładnie wymieszać. Gotowy farsz odstawić.Makaron lumaconi ugotowac al'dente. Osączyć i wystudzić. Naczynie żaroodporne nasmarować masłem. Muszelki nadziać szpinakowym farszem i ułożyć w naczyniu. Przygotować
Monia miesza i gotujeWyborna, włoska przystawka… Składniki na 12 porcji: 60 pikantnych papryczek kapary 150 g tuńczyka 250 g sera typu feta oliwa z oliwek 500 ml wody 300 ml octu 300 ml białego wina sól pieprz Wydrążone papryczki umieścić(...)naczyniu dodając wodę, ocet i białe wino. Przykryć naczynie i odstawić na dobę. Następnie wyjąć je i pozwolić przez co najmniej 12 godzin obciekać. Przygotować nadzienie: zmiksować tuńczyka z serem feta i kaparami, doprawiając solą i pieprzem. Wypełnić papryczki nadzieniem i zalać oliwą z oliwek. Szczelnie zamknąć i przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Buon Appetito
Bon Ton ItaliaŁatwa i szybka w przygotowaniu sałatka z pieczonych buraków z... Artykuł SAŁATKA Z PIECZONYCH BURAKÓW Z RUKOLĄ I SEREM FETA pochodzi z serwisu CookMagazine
COOKMAGAZINEcynamonu - 1/3 papryczki chili - 2 szczypty przyprawy sumak - 1 łyżeczka pasty cytrynowej - 100 ml mleka kokosowego - 100 ml śmietanki 18% - 750 ml wody ponadto: pestki z dyni i ser np. feta W garnku na oliwie podsmaż wraz z dynią, posiekany czosnek. Dodaj imbir, ciągle mieszając duś na małym ogniu. Dodaj przyprawy. Zalej(...)wodą i gotuj przez 30 minut. Następnie zmiksuj blenderem na gładką masę. Dodaj mleko kokosowe i śmietankę. Zagotuj ponownie. Na patelni upraż pestki dyni. Zupę podałam z kosteczkami sera feta i pestkami z dyni! Pyszota
SMYKWKUCHNIniego wyczarować przeróżne pyszności. Dziś naszło mnie na kotlety mielone takie szybkie i proste. A żeby nie były takie zwyczajne nafaszerowałam je serem feta. Całość podałam z ryżem i sałatką z białej kapusty z burakami . Składniki: 600 g mięsa mielonego 1 cebula 2-3 ząbki czosnku 200 g fety
magiczna kuchnia Kasipotrzebne: 1 kg buraków czerwonych (użyłem Opolskiego podłużnego buraka ćwikłowego) 1 główka czosnku 1 cytryna 1 pomarańcza 1/2 kostki sera feta kilka czarnych oliwek kilka liści sałaty Do dressingu: 2… Czytaj dalej
Mam To Na WidelcuSkładniki: 50 g miksu kasz (np. kasza gryczana, kasza bulgur, soczewica, soczewica czerwona, suszone pomidory, pestki dyni) 70 g sera feta 2 pomidory śliwkowe 1/2 cebuli czerwonej 1/2 krótkiego ogórka garść rukoli garść roszponki 1 łyżka soku cytryny 2 łyżki oliwy z oliwek sól, pieprz ziołowy Sposób wykonania: Miks kasz gotujemy na sypko, zgodnie z przepisem na opakowaniu
Qchnia po prostuprzystawka do dań obiadowych. Polecam! Składniki: 100g mieszanki ulubionych sałat 1 papryka (użyłam pół czerwonej i pół żółtej) 10 sztuk pomidorków koktajlowych 1/2 opakowania sera typu Feta 1/2 szklanki czarnych oliwek 1 pęczek zielonych szparagów SOS: 3 łyżki oliwy z oliwek, 1 łyżka soku z cytryny, 1 łyżeczka miodu, pół łyżeczki soli, pół(...)łyżeczki zmielonego pieprzu *** Na dużym talerzu lub w misce wykładamy sałaty *** *** Paprykę kroimy w słupki i wykładamy na sałatę *** *** Pomidorki koktajlowe kroimy na ćwiartki i układamy na sałtce *** *** Ser Feta kroimy w kostkę i wykładamy na pomidorkach *** *** Oliwki kroimy w krążki i układamy na wierzchu sałatki *** *** Szparagi myjemy, odcinamy twarde końcówki, wrzucamy na lekko osolony wrzątek i gotujemy
Blog z Apetytembędzie nadawało się jako przystawka na przyjęcie lub jako lunch do pracy . Carpaccio z buraków z rukolą – składniki (na 2-3 porcje) 2 duże buraki garść rukoli ser feta albo ser kozi łyżka musztardy 4 plasterki szynki parmeńskiej 2 łyżki oliwy łyżeczka miodu zioła prowansalskie oregano ziarenka słonecznika sól pieprz Carpaccio z buraków z rukolą – przygotowanie Buraki
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!cieście francuskim sprawdzi się jako obiad,kolacja czy też poczęstunek dla gości. op. ciasta francuskiego 250g filetu z piersi kurczaka 1/2 żółtej papryki 5 pomidorków koktajlowych 100g sera feta 3 łyżki śmietanki 18 2 jajka 2 łyżki posiekanego szczypiorku 1 łyżka przyprawy do kurczaka sól i pieprz do smaku 1/4 łyżeczki curry 1 łyżka oleju
Kolorowa kuchnia Elkiurodzinową, czy też Sylwestra ;) Polecam również ten przepis: Ślimaczki z ciasta francuskiego z szynką i serem. Francuskie ślimaczki ze szpinakiem – Składniki: 450g mrożonego szpinaku (lub świeżego) 270g sera feta 2 łyżki gęstej śmietany 18% oliwa z oliwek lub masło (do smażenia) 2-3 ząbki czosnku […] The post Francuskie ślimaczki ze szpinakiem appeared first on KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne Przeboje