Kalafior gotowany z pomidorami i odrobiną cynamonu. Danie można podawać samodzielnie np. posypane fetą lub może stanowić ciekawy dodatek do obiadu. Cebulę pokroić w drobną kostkę i wrzucić na rozgrzany
Bullioprzekąska/sałatka lub dodatek do mięs - np. z grilla :) Polecam letnią porą! SKŁADNIKI (na 2 porcje - 1 porcja - 215 kcal) 1 cukinia - około 300 g 100 g sera feta dobrej jakości 1 łyżka oliwy z oliwek 1 łyżka pestek dyni 1 łyżeczka nasion słonecznika zioła prowansalskie, sól morska PRZYGOTOWANIE Cukinię kroimy w grube półplastry i grillujemy na patelni grillowej
Moje Kuchenne Rewelacjebulgur bądź jaglaną. Dodaję do warzyw i gotowe! Danie możesz podać z kawałkiem smażonego kurczaka, ryby, z krewetkami, z jajkiem sadzonym, z plastrami pieczonego boczku, skrzydełkami indyka, z serem feta, z serem mozarella, możliwości tyle ile masz pomysłów. Ja bardzo lubię takie lekkie i szybkie obiady. Polecam Wam przygotować sobie takie zestawy warzyw w torebeczkach foliowych i zamrozić
SMYKWKUCHNIniedroga. Spróbujcie koniecznie Sałatka z kurczakiem z sosem miodowo-musztardowym Składniki: podwójna pierś z kurczaka opakowanie mixu sałat ze szpinakiem puszka kukurydzy ogórek szklarniowy około 200 g sera typu feta pieczywo na grzanki (najlepiej bułki z ziarnami) ząbek czosnku Marynata: 2 łyżki oliwy lub oleju łyżeczka papryki słodkiej łyżeczka papryki ostrej łyżeczka czosnku granulowanego chilli pół łyżeczki curry pieprz sól
PatiGotujeFrittata to świetny pomysł na śniadanie. Przy niewielkim wysiłku uzyskujemy pyszne, sycące i dość efektowne danie. Dzisiaj prezentuję wersję z fetą, suszonymi i świeżymi pomidorami oraz parmezanem. Całość posypana rukolą
Bulliopapryczki chili garść listków bazylii 1/2 łyżeczki suszonego tymianku 1 ząbek czosnku sól i pieprz do smaku 2-3 łyżki oliwy ( użyłam tego w którym leżakuje feta) Dodatkowo: ser feta z zalewy ( może być zwykła feta) oliwki czarne i zielone Sposób przygotowania: Jajka wbić do miseczki, rozmieszać, dodać mleko i przyprawy. Wszystko połączyć w całosć. Kromki bułki
Gosia gotujeJesteśmy przyzwyczajeni do tradycyjnej, polskiej zupy z kiszonych ogórków z... Artykuł Krem ogórkowy z suszonymi pomidorami i fetą pochodzi z serwisu CookMagazine
COOKMAGAZINEmożna dowolnie kombinować z dodatkami :) Ta propozycja przypadnie do gustu miłośnikom śniadań białkowo-tłuszczowych :) SKŁADNIKI (1 porcja - 380 kcal) 2 jajka 30 g kiełbaski chorizo 30 g sera feta 1/2 pomidora 1 łyżka świeżej bazylii 1 łyżeczka masła sól, pieprz PRZYGOTOWANIE Chorizo kroimy w cienkie plasterki i podsmażamy na maśle. Zalewamy rozbełtaną i doprawioną masą jajeczną. Wrzucamy pokrojony
Moje Kuchenne RewelacjeBardzo lubię połączenie sera feta i szpinaku – postanowiłam wykorzystać oba te składniki podczas robienia pierogów. Pierogi mają bardzo lekkie – mają cienkie ciasto, a dzięki temu smak farszu jest doskonale wyczuwalny. Można je jeść i jeść:) Czas wykonania: 45 min Ilość porcji: 3 (21 sztuk) Składniki: Ciasto: 150 g mąki 100 ml wody ½ łyżeczki soli
KuchniaWeDwoje.plSkładniki: 1 wędzona makrela 14 dag sera feta 10 zielonych oliwek (nadziewanych papryką) 1/2 małej czerwonej cebuli 2 łyżki jogurtu greckiego pieprz Sposób wykonania: Mięso makreli oddzielamy od ości. Oliwki kroimy w drobne krążki. Cebulę szatkujemy w małą kostkę. Wszystkie składniki łączymy ze sobą ugniatając widelcem. Dodajemy pieprz do smaku
Qchnia po prostupokoleń, szacunku do pracy i dbałości o jakość. Jest tam również przepis i pyszne zdjęcie kulinarne. mieszanka sałat Fit & Easy Active pomidor kawałek sera feta lub innego kanapkowego pestki słonecznika 2 łyżki oleju rzepakowego sok z 1/2 cytryny 1 łyżeczka musztardy sól, pieprz Pestki słonecznika podprażyć na suchej patelni.Pomidor i ser w kostkę, dodać sałatę.Olej
Moje domowe kucharzeniefrancuskim i zyskamy wtedy co najmniej 30 min. ;) Czytaj więcej >> 6) IMPREZOWE MUFFINKI WYTRAWNE Muffinki tym razem wytrawne... z pomidorami suszonymi, oliwkami, zieloną pietruszką oraz serem feta. Przekąska idealna na różnego rodzaju imprezy lub dodatek do zup typu krem czy czerwonego barszczu... Czytaj więcej >> 7) ZAPIEKANKA W WERSJI SŁODKO-SŁONEJ Dziś
Kuchnia MagdaLenykonstruktywnym. Przy odrobinie samozaparcia może uda mi się nie mazać, rozmyślając nad tym, co się kończy, co zaczyna i jak… Continue reading Tarta z pomidorami, szpinakiem i fetą
brunetkawkuchniZobacz przepis >>> Szybkie tortille na lunch Czas przygotowania: 10 minut Tortille z serkiem kanapkowym, papryką i szynką. Zobacz przepis >>> Sałatka z brokułem i fetą Czas przygotowania: 20 minut Pyszna sałatka z brokułem i makaronem. Zobacz przepis >>> Post 3 pomysły na szybki lunch pojawił się poraz pierwszy w Kulinarny Blog - wiesz
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!pomysłów na nadzienie. Ja proponuję poniższe: Ciasto: 20 dag mąki 10 dag masła 2-4 łyżki wody szczypta soli Nadzienie: marchewki brokuły kukurydza wędzony boczek jeden pomidor sery feta,mozzarella 3 jajka szklanka śmietany gałka muszkatołowa oregano tymianek 3 ząbki czosnku sól pieprz Z mąki,masła i wody i szczypty soli zagniotłam ciasto, owinęłam je folią(...)lodówki. W tym czasie podgotowałam warzywa i usmażyłam pokrojony drobno wędzony boczek. Obrałam ze skórki i pokroiłam pomidora. W miseczce roztrzepałam jajka, dodałam śmietanę, startą mozzarellę,fetę,(można ser pleśniowy) czosnek i przyprawy. Dno i boki tortownicy posmarowałam masłem, wylepiłam ciastem, ponakłuwałam je i wstawiłam do nagrzanego piekarnika do 200 stopni na 10-15 minut. Następnie
potrawyregionalne