pokrojoną w plasterki kiełbasę i boczek wędzony pokrojony w drobną kostkę. Smażyć, aż kiełbasa lekko się zarumieni. Wlać wodę, wymieszać. Dodać pokrojoną w plasterki marchew, korzeń pietruszki, pora i seler pokrojone drobno, majeranek, listki laurowe, ziele angielskie, grzybki suszone. Na koniec wrzucić kapustę kiszoną. Doprowadzić do wrzenia i doprawić do smaku solą i pieprzem. Można dodać łyżeczkę kminku, jeśli lubicie
Kuchnia Pokoleńmoże być żadnej domowej imprezy czy też świąt! Chyba nie ma osoby która by nie znała tej sałatki, ale może się mylę?! Oto moja wersja! Składniki; 3 ziemniaki pół selera 6 marchewek 3 pietruszki 1 jabłko 4 jajka 3 ogórki kiszone puszka groszku konserwowego 1 mała cebula sól, pieprz majonez Przygotowanie; Warzywa obieramy i gotujemy do miękkości. Jajka gotujemy
Radość kipiąca uśmiechem.smak zupy jest przepyszny :)) Zupa gotuje się bardzo szybko, co jest jej dodatkowym plusem. Składniki: 1 szkl anka zielonej soczewicy pasek wędzonych żeberek 2 marchewki 1 pietruszka 2 łodygi selera naciowego 1 cebula 3 ziemniaki liść laurowy ziele angielskie sól pieprz majeranek łyżeczka mąki Wykonanie: Gotujemy wywar mięsno-warzywny z żeberek i pokrojonych warzyw z dodatkiem przypraw: soli, ziela angielskiego
Walijskie Pichcenieprzeziębienia warto wzmocnić się dawką nieprzetworzonych witamin pochodzących z natury. Mam nadzieję, że spośród 4 zaproponowanych przeze mnie przepisów znajdziecie taki, który będzie dla Was idealny. Zielone smoothie z selerem naciowym, jabłkiem, mandarynkami i roszponką. Green smoothie z jarmużem i owocami Orzeźwiające zielone smoothie z miętą Zdrowe smoothie na bazie zielonej herbaty
Słodkie okruszkirozgrzewająca zupa z trzema rodzajami kaszy, warzywami, grzybami i mnóstwem przypraw i ziół. Smacznego! Składniki: 3 łyżki masła 3 łyżki oleju 1 większa marchew 1 pietruszka 1 mały kawałek selera 1 mały kawałek białej kapusty 2-3 ziemniaki 1 większa cebula 2-3 ząbki czosnku 4-5 łyżek kaszy jaglanej 4-5 łyżek kaszy gryczanej 4-5 łyżek kaszy jęczmiennej
Qlinarnie i QlinarnieKażdy z nas dobrze zna sałatkę jarzynową, z marchwii, pora, selera, pietruszki i innych dodatków w postaci warzyw i owoców. Moja sałatka jarzynowa to mieszanka także kukurydzy, groszku, jabłek a niekiedy nawet i papryki – słodka, soczysta – a całość doprawiona odrobiną musztardy. Każdy z Nas ma swoją ulubioną wersję sałatki jarzynowej, zapraszam do poznania mojej wersji. […] The post
Magiczny Garnekwielu warzyw mogących ubogacić naszą dietę. Mówiliśmy już, że pasuje doskonale do cytrusów, ale równie dobrze łączy się np. z papryką czy niektórymi warzywami korzennymi – zwłaszcza cebulą czy selerem. Ponieważ to łagodne w smaku warzywo, warto przyprawić go czymś bardziej wyrazistym. Często stosuje się w tym celu kolorowy pieprz. Delikatnie pikantny będzie również kurczak, gdyż do marynaty dodamy szczyptę chili
Kulinarna Pokusatrzymać w chłodnym miejscu. Na zmęczony poranek będzie lepszy niż kawa :) gwarantuję :) Składniki: 5 niewielkich buraczków czerwonych 6 średnich marchewek 4 średnie pietruszki pół średniego selera 1 czerwona słodka papryka 1 mała papryczka chili (opcjonalnie) 1 litr soku pomidorowego sól do smaku Wszystkie warzywa opłukać, obrać i zmiksować w sokowirówce. Połączyć z sokiem pomidorowym i doprawić solą
Codzienna kuchnia niecodziennajest straszna pogoda więc kolor jak najbardziej jest wskazany. SKŁADNIKI: 20 Dag pieczarek 5-6 płatów papryki czerwonej konserwowej 6 Ogórków kiszonych 1/2 puszki kukurydzy konserwowej 1/2 selera naciowego 1/2 pora 1/2 cebuli czerwonej 10 dag sera żółtego w kawałku SOS: 3 łyżki majonezu Kieleckiego 2 łyżki Jogurtu naturalnego 0 % sól i pieprz SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Pieczarki myję, obieram
Gotowanie Patkikomunikat TV: zima zaskoczyła drogowców (jak co roku zresztą). Kurde, jest zima, a zimą jest zimno! Wybraliśmy się dziś w 5 do naszego ogródka, mając w planach wrócić z selerem, porem, jarmużem i czosnkiem. Udało się jedynie czosnek zabrać, bo był wykopany (wiadomo), a reszta zamarzła. Mamy działkę w fajnym miejscu, bo za naszą altanką są od razu stawy
greenscarfpłatkami migdałowymi, z sosem na bazie wody i oleju z przyprawami zamiast majonezu, - sałatka z roszponki , pomidorów, mrożonego bobu i prażonego słonecznika (mniej więcej taka :) ), - sałatka z selera w zalewie, orzechów włoskich i rodzynek. SŁONE I KWAŚNE PRZEKĄSKI: - drożdżowe pierożki z pieczarkami (to nasz wkład), - pizzerenki z sosem mocno pomidorowym (to też nasz wkład, głównie dla dzieciaków) (pierożki
Wegański blog WSZYSTKO JEST W GŁOWIESkładniki: 2 golonki 3 marchewki 2 pietruszki 1 seler 2 cebule 1 por 3 ząbki czosnku 4 liście laurowe 5-6 ziarenek ziela angielskiego 5-6 łyżek oleju słodka mielona czerwona papryka majeranek sól, pieprz Wykonanie: Golonki dokładnie oczyścić, umyć. Przełożyć do garnka i zalać zimną wodą. Zagotowujemy, ściągamy szumowiny, dodajemy listek laurowy, ziele angielskie, doprawiamy solą i pieprzem. Gotujemy
magiczna kuchnia KasiItalią. Składniki: 1kg obranej cukinii bez pestek 1 mała marchewka 1 cebula sól 5 łyżek bułki tartej 2 jajka 15dkg sera żółtego 1/3 szklanki oleju bazylia natka pietruszki listki selera lubczyk pieprz 1 łyżeczka curry papryka słodka papryka ostra 2 ząbki czosnku Cukinię, marchewkę i cebulę należy zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Warzywa solimy i odstawiamy na godzinę
Wrzosowa Polanawarto poświęcić ten czas bo zupa jest naprawdę smaczna! Składniki: Wywar: 500 gram gęsi bez piersi 400 gram udek drobiowych 400 gram wołowiny z kością 3 marchewki 1/2 selera 1 por 5 ząbków czosnku 1 cebula 4 cm imbiru 3 pietruszki 3 gałązki rozmarynu trawa cytrynowa kilka grzybów shitake lub mun 4 płaty wodorostów nori 2 łyżki
Mango Papajalepsza od golonki Magdy Gessler! Golonka w piwie z warzywami : składniki: 4 małe peklowane golonki sól do smaku pieprz młotkowany z kolendrą ostra papryka włoszczyzna: 2 marchewki,1/2 małego selera,1 pietruszka 300 ml piwa jasnego Przygotowanie: Golonki myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym. Nacieramy każdą golonkę delikatnie pieprzem i papryką, odkładamy na 1 godzinę do lodówki. Jeśli chcemy przed duszeniem
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię