seler - 8745 przepisów (strona:380/583)

wieprzowina w jarzynach 137

Obiad na 4 - 6 porcji.   Składniki: 30 dag obranej marchewki 15 dag obranego selera 15 dag obranej pietruszki 1 średni por 15 dag fasolki szparagowej masło 600 gram łopatki przyprawy: sól, pieprz, musztarda, papryka słodka, magi, pieprz w ziarenkach ,liść laurowy, ziele angielskie dodatkowo : ryż - ugotowałam Parboiled Sposób wykonania: Obrane, umyte warzywa pokroiłam w plasterki,por w półksiężyce, fasolkę

Darcia w kuchni
kasza manna na rosole 154

Delikatna zupka dla maluszka. Można ją wzbogacić dodając ugotowaną, pokrojoną drobno pierś drobiową. Składniki: porcja rosołowa włoszczyzna ( por, seler, pietruszka, marchewka ) sól, pieprz, listek laurowy, ziele angielskie, 5 - 6 łyżek kaszy manna natka pietruszki do posypania Sposób wykonania: Porcje rosołową umyłam, zalałam wrzącą woda, dodałam włoszczyznę, listek laurowy, ziele angielskie i sól. Gotowałam na wolnym ogniu przez 1,5 godziny

Darcia w kuchni
Pasztet drobiowy 218

Składniki: 1,80 kg kurczaka 0,5 kg wątróbki drobiowej 100 g selera 100 g pietruszki korzeń 200 g marchewka 1/2 por przyprawy: sól, pieprz, liść laurowy, ziele angielskie, 2 - 3 ząbki czosnku, majeranek dodatkowo: 1 szklanka rosołu 1/2 szklanki bułki tartej smalec do natłuszczenia blaszki Sposób wykonania: Kurczaka ugotowałam z dodatkiem warzyw, liścia laurowego, soli, i pieprzu, przestudziłam, mięso

Darcia w kuchni
Kurczak z warzywami i ryżem curry 315

woreczki brązowego ryżu 1 cebula 3 ząbki czosnku 1 duża podwójna pierś z kurczaka 1 czerwona papryka 2 garście włoszczyzny krojonej w słupki (może być mrożonka - marchewka, pietruszka, seler, por)  pół puszki kukurydzy konserwowej 2 garście mrożonego zielonego groszku 4 łyżki curry sól pieprz olej do smażenia ewentualnie słodki sos chili PRZYGOTOWANIE Ryż gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu

Moje Kuchenne Rewelacje
Gęsi pasztet z żurawiną 156

Gęsi pasztet z żurawiną: 80 dag ugotowanej gęsiny (skrzydła i mięso z korpusu) 250 g surowego boczku 250 g wątróbki gęsiej lub innej drobiowej 1 gotowana marchewka kawałek gotowanego selera 1 łyżka oleju 1 cebula 2 ząbki czosnku 2 czerstwe kajzerki sól do smaku, ½ łyżeczki pieprz ziarnisty, 2 ziarna ziela angielskiego, 2 listki laurowe 1 łyżka – majeranek 1/2 łyżeczki

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Pierogi z mięsem z rosołu i grzybami 237

barszczem (lub rosołem). Zapisz przepis Drukuj Składniki (dla 4 osób, tj. ok. 40 średnich pierogów) 200g mięsa z rosołu (oczyszczonego z kości, skóry, itp.) 100g warzyw z rosołu (marchewka, seler) 1 duże (L) jajko 250g pieczarek garstka suszonych grzybów leśnych 2-3 łyżki masła 1 łyżeczka soli 1/4 łyżeczki mielonego białego pieprzu ciasto na pierogi gotowane wg naszego przepisu

Kulinarna Pokusa
Rozgrzewająca zupa pomidorowa z tymiankiem 183

udka mrożę i wykorzystuję do innego dania. Jednak tym razem ugotowałam je, gdyż ich mięso świetnie nada się do przygotowania planowanych wkrótce pierogów ;) 3 marchewki 2 pietruszki 2 cebule seler naciowy 3 liście laurowe kilka ziaren ziela angielskiego kilka ziaren czarnego pieprzu przyprawy: sól himalajska, pieprz, tymianek, naturalna wegeta - mielona suszona włoszczyzna z dodatkiem soli oraz 2 soki pomidorowe - jeden

aa-kuku - czyli jak żyć zdrowo i pysznie!
Zupa buraczkowa 181

zimnej wody, zagotować, odszumować. Cebulę obrać, naciąć na krzyż, opalić na palniku i wrzucić do wywaru. Włoszczyznę obrać, umyć, pokroić i dodać do zupy łącznie z łodygami selera i pietruszki. Dodać 5 kulek ziela angielskiego, łyżeczkę lubczyku, sól, pieprz i magie do smaku. Ziemniaki obrać, umyć i pokroić w kostkę, dodać do zupy. Wszystko gotować do miękkości warzyw. W międzyczasie

dom-agi.pl
Pasztet z grzybami i zielonym pieprzem 201

wart polecenia. składniki (2 foremki 10 x 23 cm) 400 g gotowanej kury i wołowiny 400 g podgardla 220 g surowej wątroby kurzej włoszczyzna ( 1 pietruszka, 1 marchewka, 1/2 selera, por, cebula) 20 g suszonych prawdziwków 3 jajka ok 45 g (4-5 łyżek) tartej bułki 2 łyżki posiekanej natki pietruszki igiełki z 2 gałązek rozmarynu 1 listek szałwii

Stare Gary
Galareta wołowo-wieprzowa 155

razem z przewagą wołowiny i agarem ( zastępuje żelatynę ) Składniki 1 golonka wieprzowa 1 nóżka wieprzowa ogon wieprzowy kg wołowiny extra 4 duże marchewki 1 duża pietruszka średni seler 1/2 małego pora - biała część opieczona cebula 4 ząbki czosnku 22 g agar- agar sól pieprz mielony jałowiec pieprz ziarnisty ziele angielskie liść laurowy Przygotowanie   Golonkę , nóżkę i ogon dokładnie umyłem

R'n'G Kitchen
Zupa z dyni i sera koziego 168

Aromatyczna zupa, jesienna, z nutką imbiru. Składniki 2 marchewki 1 pietruszka 1 mały seler 1,2 l wrzątku 1 łyżeczka klarowanego masła 1 liść laurowy 2 ziarna ziela angielskiego 800 g miąższu dyni piżmowej 150 g sera koziego podpuszczkowego imbir mielony 2 łyżeczki koperku 1 szkl drobnego makaronu (np zacierki) sól, pieprz Przygotowanie Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4

R'n'G Kitchen
Pieczony królik maślany 160

minut przed wyjęciem mięsa z piekarnika ponownie odwrócić mięso. Podawać królika z wybranymi surówkami. U mnie z surówką z radicchio i jabłkiem :  oraz na surówce z selera naciowego i jabłka :   ---------- Podobne: Pieczony królik Królik z kasztanami Pieczony królik

Weekendy w domu i ogrodzie
Surówka z radicchio i jabłka 156

goryczy. Lepiej zatem usunąć zewnętrzne liście, a pozostałe przetrzeć ręcznikiem z ewentualnego piachu lub ziemi. ------- Podobne: Surówka z fenkułu i radicchio Sałatka z mango i cykorii Surówka z selera i jabłka

Weekendy w domu i ogrodzie
Pulpeciki w sosie pomidorowym 127

danie uwielbiane przez dzieci. Zresztą spróbujcie sami. Zapraszam!!!     Składniki: 0,5 kg mięsa mielonego   ( drobiowego lub wieprzowego, albo mieszanego), 3 marchewki, 1 korzeń natki pietruszki, kawałek selera, 3 łyżeczki koncentratu pomidorowego, 0,5 kajzerki, sól, pieprz, woda do gotowania pulpetów Wykonanie: Kajzerkę moczymy w wodzie. Następnie odciskamy ją z nadmiaru wody.   Jajko i bułkę dodajemy

Passion of Cooking
Kapuśniak na żeberkach . 159

obiad, moje dzieci ją uwielbiają :) Składniki : około 1/2 słoika Kiszonej kapusty z grzybami Ogródek Dziadunia   2 kawałki żeberek średniej wielkości 2 marchewki , kawałek : pora , selera , natka pietruszki , kilka gałązek lubczyku  około 6 ziemniaków dużych  vegeta, pieprz , do smaku 1 łyżka ziół prowansalskich Wykonanie : Mięso myjemy , wkładamy do garnka i zalewamy około 2 ,5 litrami  wody

Sama słodycz i szczypta chili