zdziwiona, że aż tak bardzo przypomina smak ryby. Od tego momentu chciałam zrobić coś, co chociaż trochę będzie przypominało mojego ulubionego łososia. Długo myślałam co by mogło tak jak seler imitować rybę. Ostatnio, gdy piekłam bataty zauważyłam, że po przekrojeniu na pół i wzdłuż przypomina filet rybny. Dodatkowo idealnie odzwierciedla kolor łososia. Stwierdziłam, że to własnie batat posłuży
wegujemyPolędwiczki wieprzowe duszone w powidłach tu Łosoś pieczony w ziołach z pieczonymi ziemniakami tu Sałatki : Sałatka a'la caprese po polsku TU Przepyszna sałatka z selerem naciowym TU Sałatka śmieciuga z tuńczykiem TU Sałatka jarzynowa z oliwkami TU Sałatka 3 - składnikowa z roszponką TU Sałatka pieczarkowa TU Sałatka ze szpinakiem
pieprzny smaczekpoza - z gotowego ze słoiczków, którego zawsze mam ogromny zapas. mięso na wywar około 200g świeżego szczawiu (*) 5-6 ziemniaków 1 marchewka (duża) 1 pietruszka kawałek selera kawałek pora 2 listki laurowe 2 ziarna ziela angielskiego sól, pieprz Dodatkowo: 3-4 łyżki śmietany 18% jajka gotowane na twardo (ilość wg gustu) Ugotować wywar mięsny z dodatkiem
Di gotujeSzybka i lekka pasta jajeczna z dodatkiem świeżych warzyw. Bazą jest jogurt naturalny. Pasta ta jest idealna do świeżego pieczywa. SKŁADNIKI: 5 jajek 1 seler naciowy 5 rzodkiewek 1 cebula czerwona 3 ogórki kiszone małe 3 łyżki jogurtu naturalnego 1 łyżka majonezu sól i pieprz SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Jajka gotuję, studzę
Gotowanie PatkiSkładniki: 2 ćwiartki kurczaka 3 marchewki 2 pietruszki pół selera 5 ziemniaków pół pora ok. 2,5 litra wody 2 pęczki młodego kopru 20 dag śmietany 18% 2 listki laurowe ziele angielskie, pieprz w ziarnach, sól Sposób wykonania: Do dużego garnka wkładamy umyte mięso, zalewamy zimną wodą i gotujemy. Gdy wywar zacznie wrzeć, zdejmujemy szumowiny, wrzucamy obraną i umytą
Qchnia po prostuDodaje aromatu potrawom, nie wspomnę już o jej wartościach odżywczych. Co roku mrożę posiekaną natkę, w tym postanowiłam również przyrządzić ją w wekach. Wyszło ciekawie. Pietruszkę możemy zastąpić również selerem. Składniki: 1 kg natki pietruszki 20 dag soli 1 szklanka wody ½ łyżeczki kwasku cytrynowego Wykonanie: Natkę dokładnie opłukać, osuszyć i posiekać. Ułożyć w wyparzonych małych słoiczkach i delikatnie ubić. Zalać
Tradycyjna Kuchniaprostu ugotować. Myślałam, że będzie nie smaczne. Zdziwiłam się. Pstrąg w takiej postaci jest przepyszny. Koniecznie spróbujcie. Składniki: Pstrągi ( dowolna ilość, jeden na „głowę” ) 2 spore marchewki Kawałek korzenia selera 1 pietruszka 1 cebula Pieprz ziarnisty Sól woda cytryna Wykonanie: Do garnka wlewamy wodę, dodajemy obrane i umyte warzywa. Całość solimy i wrzucamy kilka ziarenek pieprzu. Gotujemy około 30 minut
Smaki Ewyświeżym smaku i obłędnie zielonym kolorze. 1 awokado 1 szklanka groszku – może być z mrożonki, ale rozmrożony 1 ząbek czosnku 2 cm łodygi rabarbaru opcjonalnie 5 cm łodygi selera, koperek sól do smaku Wszystkie składniki dokładnie blendujemy na gładką, jednolitą masę. Pasta rewelacyjnie smakuje na kanapkach z sałatą i kiełkami, a także jako dip do warzyw
Kucharzycaporządną zupę to koniecznie wypróbujcie ten przepis. Składniki: 2 porcje rosołowe z kurczaka 500 gram wołowiny typu antrykot 100 gram wątróbki drobiowej 2 ½ l wody 2 marchewki 2 pietruszki ½ selera 1 cebula 2 goździki Kilka ziarenek pieprzu Kilka ziarenek ziela angielskiego ½ łyżeczki suszonego tymianku Kilka gałązek natki pietruszki Garść suszonych grzybów ( najlepiej prawdziwków ) Posiekana natka pietruszki Sól Pieprz mielony Wykonanie
Smaki EwySkładniki: piersi z kurczaka 2 podwójne, marchew 3 sztuki, pietruszka 1 mała, seler 1 mały, woda 1,5 litra, kucharek 2 łyżeczki, pieprz czarny mielony 1/2 łyżeczki, żelatyna 3,5 łyżki, natka pietruszki 1/2 pęczka piersi tylko zagotować w małej ilości wody i wodę wylać, piersi opłukać, zalać świeżą wodą 1,5 litra dodać obrane warzywa, kucharka i gotować
W Mojej Kuchni Lubięboczku, kaszę, czy grzanki. Drukuj Zupa z pokrzywy i czosnku niedźwiedziego window.ajaxurl = "http://mieszamwgarnku.pl/wp-admin/admin-ajax.php"; Składniki 3 garście pokrzyw 1 garść czosnku niedźwiedziego 2 marchewki 1 mała cebula 1/2 selera 1/2 pora 3 ziemniaki 1,5 l wody/bulionu mięsnego Mleko/śmietana/jogurt do zabielania 1 łyżka masła 3 jajka Wykonanie Masło rozpuszczamy, wrzucamy na nie pokrojoną w kostkę cebulkę. Dodajemy
Mieszam w Garnkukapusta pekińska - 4-5 dużych liści rzodkiewka - 1 pęczek marchewka -2-3 szt seler korzeń - kawałek jabłka - 2 szt pomidor średnie - 2-3 szt sól pieprz olej cukier zioła do sałatek sok z cytryny warzywa i jabłka oczyścić, obrać i opłukać, z kapusty usunąć gruby nerw i cienko pokroić, resztę warzyw zetrzeć na tarce jarzynowej z dużymi oczkami, pomidory sparzyć
Camilla w kuchniLekka i aromatyczna Składniki 2 kawałki dorsza 250 g zielonych szparagów 2 duże ziemniaki marchewka, pietruszka, kawałek selera, gałązka lubczyku 1/2 szklanki jogurtu lub śmietany sól, pieprz Sposób przygotowania Warzywa … Czytaj dalej Zupa ze szparagami i dorszem
czarrna od kuchnipodwójnej porcji i mam ją na kilka dni, najlepiej smakuje na drugi dzień. Składniki: 0,5 główki białej kapusty 1 papryka czerwona 4 ogórki kiszone 4 łodygi selera naciowego 2 marchewki 1 jabłko pół pęczka natki pietruszki 4 łyżki oleju lnianego 1 łyżka musztardy delikatesowej WOM Parczew sok z cytryny sól, pieprz cukier Sposób przygotowania: Kapustę myjemy, paprykę oczyszczamy
Bajeczna Kuchniabardzo odmieniony "ramen", inny niż wszystkie dotąd ale zapewniam, że jest bardzo smaczny. Składniki: 0,5 kg udek, skrzydełek i kości perliczki włoszczyzna: 3 marchewki, 2 pietruszki, kawałek selera, por 1 cebula 3 ząbki czosnku 300 gram topinamburu 2 płaty wodorostów nori 3-4 grzyby shitake kawałek trawy cytrynowej 2 łyżki sosu sojowego 2 łyżki syropu klonowego 1 łyżka sosu
Mango Papaja