seler - 8745 przepisów (strona:370/583)

KOKTAJL POMIDOROWY 107

Pomidory uwielbiam pod każdą postacią. Dziś podsyłam przepis na zdrowy sok pomidorowy. Schłodzony smakuje najlepiej.  Składniki 3 pomidory  2 łodygi selera  1 marchewka  kilka listków bazylii  świeżo mielony pieprz  Przygotowanie  Wyciśnij soki z warzyw, dodaj bazylię, pieprz, całość dopraw szczyptą pieprzu

Kukuleczki
ZUPA SZCZAWIOWA 100

smak kwaskowatości. Można ją podawać z ziemniakami, ryżem, jajkiem. Możecie ją również przygotować  na bazie bulionu mięsnego. Składniki: 2 pęczki świeżego szczawiu 2 marchewki  1 pietruszkę pół selera kawałek pora 3 sztuki ziela angielskiego liść laurowy sól, pieprz 150 ml śmietany 18% lub 36% jajko  Przygotowanie: Obierz włoszczyznę, dokładnie umyj i wrzuć do garnka z wodą. Dodaj

Kukuleczki
Co Lila jadła w środę? 5 151

tutaj  i już więcej nie kupuj gotowca ze sklepu, ok? Zupa Krem z cukinii i brokułów, do tego słonecznik i kiełki. Mnóstwo warzyw w miseczce - marchewka, cebula, pietruszka, seler, cukinia i brokuły. II danie Odkąd zaczęliśmy sami robić placki (całkiem niedawno, bo zawsze myślałam, że do tego potrzebny jest jakiś specjalny sprzęt. W iesz jaki

lady-och-mistrzyni.blogspot.com
Zapiekanka z kaszy gryczanej 241

Coś dla smakoszy kaszy Składniki 1 szklanka kaszy gryczanej 30 dkg szynki wieprzowej 1 por 2 większe marchewki 1 pietruszka kawałek selera 1 opakowanie sera feta 4-5 ząbków czosnku 3 … Czytaj dalej Zapiekanka z kaszy gryczanej

czarrna od kuchni
Co Lila jadła w środę? 3 141

składniki hummusu to ugotowana ciecierzyca, tahini (pasta sezamowa), czosnek i sok z cytryny. Lista składników nie jest długa, a smak jest świetny. Polecam.   Zupa Zupa jarzynowa (marchewka, pietruszka, seler, ziemniaki) z czerwoną soczewicą. Zmiksowana na krem z dodatkiem oleju lnianego, pietruszki i pestek z dyni (ostatnio obowiązkowo!).  II danie Kasza kuskus z suszonymi pomidorami, groszkiem, słonecznikiem i pietruszką

lady-och-mistrzyni.blogspot.com
Rosół drobiowy - ozonowanie żywności 221

informacji o tym co to jest ozonowanie, jak wygląda, jakie ma zastosowanie i czy warto ozonować żywność. Zapraszam! połowa korpusu kurczaka 4 litry wody 1 marchewka 1 pietruszka pół selera 1 cebula kawałek pora sól pieprz lubczyk 4 kulki ziela angielskiego 2 liście laurowe koperek/natka pietruszki (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Warzywa pokroić w większe kawałki, cebulę przypiec nad palnikiem gazowym bądź

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
Pyszny rosół z lubczykiem i goździkami podany z młodymi ziemniaczkami 171

się zagotuje - traci kolor. Pyrka, dzięki czemu będzie klarowny. Zdecydowanie cierpliwi będą nagrodzeni smakiem:) Składniki: 5 skrzydełek z kurczaka 6 podudzi z kurczaka 5 marchewek 5 pietruszek 1 seler 2 cebule połowa pora natka pietruszki - pęczek (plus trochę zostawcie do udekorowania dania na talerzu) 2 łyżki lubczyku 4 goździki 4 liście laurowe łyżeczka ziarenek czarnego pieprzu 4 ziela angielskie sól

Zasmakuj Kuchni
Botwinka. 129

łyżki) sól 1 listek laurowy 2 ziarenka ziela angielskiego 1 łyżka mąki 3 łyżki kwaśnej śmietany jajka ugotowane na twardo (opcjonalnie) koperek Wykonanie: Włoszczyznę umyć, obrać i pokroić - seler w kostkę, pozostałe w plasterki. Zalać wodą, dodać sól, laur i ziele oraz wybrany składnik bulionowy (u mnie dwie warzywne bulionetki - nie dodaję soli). Gotować na średnim ogniu. Po 10 minutach

zadanie-gotowanie
Domowa kostka rosołowa – warzywna 132

używać na litr bulionu? Kwestia preferencji. U mnie wychodzi około 1 spora łyżka. Trzeba jednak samemu testować. Składniki: Marchewka – 500g Pietruszka (korzeń) – 2 sztuki Seler (korzeń) – 1 mały Por – 1 sztuka Pomidor – 1 sztuka Czosnek – 3 ząbki Pietruszka – 1 pęczek Koperek – 1/3 pęczka Płatki drożdżowe – 5 łyżek (opcjonalnie) Lubczyk

Blendman
Krem dyniowy ze słomką ptysiową 148

skóry, wielkości 2 jabłek, u mnie resztka zamro ż onego zapasu z minionego sezonu 1 ziemniak - duży 1 marchew - średnia 1 pietruszka - średnia 1 żółta papryka - mała kawałek selera - wielkości 2 orzechów włoskich 1/2 łyżeczki papryki słodkiej 1/4 łyżeczki papryki ostrej 1/2 łyżeczki czosnku granulowanego sól, pieprz czarny, pieprz cayenne - do smaku plasterki kiełbasy śląskiej - do przybrania na talerzu słomka

Grunt to przepis!
Krem z pomidorów na winie z szarpaną wołowiną 130

beef z tego przepisu: Składniki i przygotowanie pulled beef: 1 kg wołowiny np. pręga lub goleń 500 ml czerwonego, wytrawnego wina 800 ml bulionu wołowego 3 marchewki 1 seler 3 ziela angielskie 4 liście laurowe po 1 łyżeczce: wędzonej papryki, majeranku, soli szczypta chili Wołowinę myję, osuszam i nacieram przyprawami. Umieszczam w naczyniu żaroodpornym razem z obranymi i pokrojonymi

Mango Papaja
Krem z zielonego groszku z chrzanem 210

rukoli, sałaty lub botwinki główka zielonego szparaga przekrojona wzdłuż na pół kwiatki czosnku liściastego cienki szczypiorek Wykonanie: Rozgrzać w rondlu olej i wrzucić na niego pokrojony w pół-krążki seler (białą część). Podsmażać kilka minut nie dopuszczając do zbrązowienia. Do pora wlać bulion i dodać rozmrożony groszek. Gotować wszystko przez ok. 5 minut od czasu zawrzenia bulionu. Zmiksować zupę blenderem

Sztuka gotowania w/g Samiry
Zupa z dyni, kukurydzy i soczewicy 209

Dlatego "chwilę" mnie na blogu nie było. Dziś wracam z wpisem na smaczną, słoneczną zupę. Polecam! Składniki: 4 szklanki dowolnego bulionu 300 mrożonej kukurydzy 300 g mrożonej dyni pół selera lub 3 łodygi naciowego szklanka czerwonej soczewicy 3 ząbki czosnku 1 duża marchew 3 łyżki posiekanej natki łyżeczka imbiru szczypta chili grzanki do podania Warzywa umyć, obrać, pokroić na mniejsze

Czerwień i błękit
Kanapka z pulled beef, pastą z pieczonej papryki, serem i szczypiorkiem 143

zimne należy podgrzać): Składniki na pulled beef i przygotowanie: 1 kg wołowiny np. pręga lub goleń 500 ml czerwonego, wytrawnego wina 800 ml bulionu wołowego 3 marchewki 1 seler 3 ziela angielskie 4 liście laurowe po 1 łyżeczce: wędzonej papryki, majeranku, soli szczypta chili Wołowinę myję, osuszam i nacieram przyprawami. Umieszczam w naczyniu żaroodpornym razem z obranymi i pokrojonymi

Mango Papaja
Harira - zupa marokańska 255

porcji  Potrzebujemy: 1 szklankę namoczonej przez noc ciecierzycy lub puszkę gotowej cieciorki 1 szklankę zielonej soczewicy 1 szklankę czerwonej soczewicy 2 marchewki 1 pietruszkę 1/4 selera 2 cebule 3 ząbki czosnku 5x5 cm imbiru ( jeśli chcemy łagodniejszej zupy dajemy mniej lub używamy imbiru w proszku)  1 puszkę pokrojonych pomidorów 500g przecieru pomidorowego natkę pietruszki/kolendry oliwa woda Przyprawy

Bananowe Pole

Proponowane wyszukiwania