Zakręcony klasyk. Niby pomidorowa, lecz z tzw. drugi, dnem smakowym. Dodatek przecieru dyniowego nie tylko wzbogaca smak zupy, lecz także delikatnie ją zagęszcza. Zupa nie jest zabielana śmietaną, byłby to tylko zbędny dodatek tłumiący smaki. Podałam z ugotowanym białym ryżem. Na 4 porcje: - 4-6 skrzydełek ( równie świetna będzie na kościach od schabu ) - mały pęczek włoszczyzny bez kapusty ( 3 średnie marchewki, kawałek selera, mały por, 2 małe pietruszki ) - ząbek czosnku - 300 ml passaty pomidorowej ( kar... czytaj dalej...
Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...Zupa kapuściana jest podstawą tej diety, dzięki niej możemy stracić od 3 do 6 kg.
Czytaj dalej...Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!
Czytaj dalej...