Same w sobie są bardzo zdrową przekąską, ale po jakimś czasie mogą się znudzić... dlatego proponuję zrobić do nich dip jogurtowy! Jak przygotować? wybierz ulubione warzywa, np. marchew, paprykę, seler naciowy umyj, osusz i pokrój w słupki przygotowuj dip jogurtowy - w tym przypadku wybierz jogurt o zawartości tłuszczu nie mniejszej niż 2%. Tłuszcz pomoże przyswoić witaminy pochodzące
Kuchnia Elliejest.... Koktajl przetrwania! Oto jego sekretne składniki, możecie modyfikować ilość wedle własnych upodobań -ja nie podałam miar/wag celowo -mandarynki słodkie, bezpestkowe -winogrono czerwone -winogrono zielone -jabłka -nać...selera -gruszka -błonnik witalny-babka płesznik+łuska babki jajowatej -listki mięty-opcjonalnie, ale byłoby miło -młody jęczmień Skworcu -miód rzepakowy Miody Polskie -szklanka filtrowanej wody Wszystkie składniki ,po umyciu, pokrojeniu, wrzuć
Z Kuchni Do KuchniSkładniki korpus z kurczaka lub cały kurczak marchewka, 2-3 szt korzeń pietruszki, 1 szt seler, 1 mała szt natka pietruszki, 2 pęczki koperek zielony, 2 pęczki śmietana 12%, 5 łyżek ziele angielskie, 6-7 kulek liść laurowy, 3 szt sól, pieprz, vegeta Przygotowanie Kurczaka myjemy, przekładamy do garnka, zalewamy zimną wodą, stawiamy na gaz. W międzyczasie obieramy i myjemy
Gotowanie moimi oczamipełni oto moja propozycja na koreczki z ogórków Składniki: 4 kg małych ogórków ze skórką ćwiartkowy słoiczek cebuli dymki 3 czerwone papryki 3 żółte papryki 1 duży seler 1 szklanka soli ziele angielskie liść laurowy gorczyca 2,5 szklanki cukru 1,5 szklanki octu Sposób przygotowania: Warzywa pokroić w grubsza kostkę, zalać solanką na 3 godziny. (Solanka
Darcia w kuchniDała mi grzybki, przepis i kazała wypróbować. Tak wyglądają niemki. Przepis na flaczki z niemek. Składniki : 500 gram obgotowanych grzybów 2 średnie marchewki 1/2 por ( tylko biała część ) 1/2 selera 2 kostki rosołowe 3 litry wody 1 łyżka przyprawy do flaków sól, pieprz, magi do smaku 2 łyżki oleju 3 łyżki mąki 2 liście laurowe 5 szt ziela angielskiego pieprz
Darcia w kuchnimąki pszennej 1 jajko woda f arsz: 0,5 kg mięsa mielonego ( zmieliłam łopatkę ) sól pieprz cebula 2 ząbki czosnku wegeta rosół: porcja rosołowa 2 - 3 marchewki 1/2 selera 1/2 por 1/2 pietruszki 2 liście laurowe 4 ziela angielskie pieprz w ziarenkach sól, pieprz, wegeta, magi - do smaku sposób wykonania: Z w/w składników ugotować rosół. Mąkę zagnieść z jajkiem
Darcia w kuchnimakaronem, ziemniakami, kluseczkami. Można zabielić śmietaną ale niekoniecznie. Składniki: 50 g suszonych grzybów ( ja miałam podgrzybki ) 3 - 4 ziemniaki Na wywar: porcja rosołowa 2 - 3 marchewki 1/2 selera 1/2 por 1/2 pietruszki 2 liście laurowe 4 ziela angielskie pieprz w ziarenkach sól, pieprz, wegeta, magi - do smaku Sposób wykonania: Z wyżej wymienionych składników ugotowałam wywar, przecedziłam, marchewkę
Darcia w kuchniObiad na 4 - 6 porcji. Składniki: 30 dag obranej marchewki 15 dag obranego selera 15 dag obranej pietruszki 1 średni por 15 dag fasolki szparagowej masło 600 gram łopatki przyprawy: sól, pieprz, musztarda, papryka słodka, magi, pieprz w ziarenkach ,liść laurowy, ziele angielskie dodatkowo : ryż - ugotowałam Parboiled Sposób wykonania: Obrane, umyte warzywa pokroiłam w plasterki,por w półksiężyce, fasolkę
Darcia w kuchniDelikatna zupka dla maluszka. Można ją wzbogacić dodając ugotowaną, pokrojoną drobno pierś drobiową. Składniki: porcja rosołowa włoszczyzna ( por, seler, pietruszka, marchewka ) sól, pieprz, listek laurowy, ziele angielskie, 5 - 6 łyżek kaszy manna natka pietruszki do posypania Sposób wykonania: Porcje rosołową umyłam, zalałam wrzącą woda, dodałam włoszczyznę, listek laurowy, ziele angielskie i sól. Gotowałam na wolnym ogniu przez 1,5 godziny
Darcia w kuchniSkładniki: 1,80 kg kurczaka 0,5 kg wątróbki drobiowej 100 g selera 100 g pietruszki korzeń 200 g marchewka 1/2 por przyprawy: sól, pieprz, liść laurowy, ziele angielskie, 2 - 3 ząbki czosnku, majeranek dodatkowo: 1 szklanka rosołu 1/2 szklanki bułki tartej smalec do natłuszczenia blaszki Sposób wykonania: Kurczaka ugotowałam z dodatkiem warzyw, liścia laurowego, soli, i pieprzu, przestudziłam, mięso
Darcia w kuchniworeczki brązowego ryżu 1 cebula 3 ząbki czosnku 1 duża podwójna pierś z kurczaka 1 czerwona papryka 2 garście włoszczyzny krojonej w słupki (może być mrożonka - marchewka, pietruszka, seler, por) pół puszki kukurydzy konserwowej 2 garście mrożonego zielonego groszku 4 łyżki curry sól pieprz olej do smażenia ewentualnie słodki sos chili PRZYGOTOWANIE Ryż gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu
Moje Kuchenne RewelacjeGęsi pasztet z żurawiną: 80 dag ugotowanej gęsiny (skrzydła i mięso z korpusu) 250 g surowego boczku 250 g wątróbki gęsiej lub innej drobiowej 1 gotowana marchewka kawałek gotowanego selera 1 łyżka oleju 1 cebula 2 ząbki czosnku 2 czerstwe kajzerki sól do smaku, ½ łyżeczki pieprz ziarnisty, 2 ziarna ziela angielskiego, 2 listki laurowe 1 łyżka – majeranek 1/2 łyżeczki
Damsko-męskie spojrzenie na kuchniębarszczem (lub rosołem). Zapisz przepis Drukuj Składniki (dla 4 osób, tj. ok. 40 średnich pierogów) 200g mięsa z rosołu (oczyszczonego z kości, skóry, itp.) 100g warzyw z rosołu (marchewka, seler) 1 duże (L) jajko 250g pieczarek garstka suszonych grzybów leśnych 2-3 łyżki masła 1 łyżeczka soli 1/4 łyżeczki mielonego białego pieprzu ciasto na pierogi gotowane wg naszego przepisu
Kulinarna Pokusaudka mrożę i wykorzystuję do innego dania. Jednak tym razem ugotowałam je, gdyż ich mięso świetnie nada się do przygotowania planowanych wkrótce pierogów ;) 3 marchewki 2 pietruszki 2 cebule seler naciowy 3 liście laurowe kilka ziaren ziela angielskiego kilka ziaren czarnego pieprzu przyprawy: sól himalajska, pieprz, tymianek, naturalna wegeta - mielona suszona włoszczyzna z dodatkiem soli oraz 2 soki pomidorowe - jeden
aa-kuku - czyli jak żyć zdrowo i pysznie!zimnej wody, zagotować, odszumować. Cebulę obrać, naciąć na krzyż, opalić na palniku i wrzucić do wywaru. Włoszczyznę obrać, umyć, pokroić i dodać do zupy łącznie z łodygami selera i pietruszki. Dodać 5 kulek ziela angielskiego, łyżeczkę lubczyku, sól, pieprz i magie do smaku. Ziemniaki obrać, umyć i pokroić w kostkę, dodać do zupy. Wszystko gotować do miękkości warzyw. W międzyczasie
dom-agi.pl