znosi! Wy do której grupy należycie? Zapraszam po przepis. Składniki; 40 dag żołądków drobiowych 40 dag serc drobiowych 2 duże udka z kurczaka 1 marchewka 1 pietruszka kawałek selera listek laurowy, ziele angielskie 4 ziarenka, przyprawa do flaków pieprz , słodka papryka majeranek 1 łyżka masła 1 łyżka czubata mąki Mięso wymoczyć, umyć, zalać zimną
Radość kipiąca uśmiechem.rozgrzewający krem z dyni Wam posmakuje. ;) * SKŁADNIKI na 6-8 porcji Bulion: 1,5 l wody 1 korzeń pietruszki 1 natka pietruszki 1 por (biała część) 1 mały seler 1 marchewka 1 cebula 2 listki laurowe 2 ziarenka jałowca 3 ziarenka ziela angielskiego 5 ziarenek czarnego pieprzu 1 łyżeczka soli morskiej Zupa: 1 kg ulubionej dyni 1 puszka mleka kokosowego
Food Squareresztek ryby (ości, kręgosłup, płetwy, głowy), 2 marchewki, 1 pietruszka, kawałek selera, 1/2 pora, 1 cebula, listek laurowy, ziele angielskie, pieprz czarny, 800 g filetów z ryb morskich* 1 papryka, 2-3 pomidory, 1 cebula, oliwa Resztki ryb, włoszczyznę, przypaloną cebulę, przyprawy, włożyć do garnka, zalać wodą, dodać przyprawy, sól i gotować na niewielkim ogniu pod przykryciem. Przecedzić wywar. Cebulę
królestwo garówgałką muszkatołową. Gdy ryż będzie miękki i kremowy dodać masło i dokładnie wymieszać. Risotto podawać od razu posypane pietruszką, szczypiorkiem i parmezanem. *bulion warzywny Warzywa (np. marchew, pietruszka, seler, por) zalać wodą. Dodać liść laurowy i ziele angielskie, doprawić solą, pieprzem, lubczykiem, szczyptą imbiru i kurkumy a następnie zagotować. Gotować co najmniej 30 minut aż warzywa będą miękkie. Bulion odcedzić
Mama Gotujewyrazistą kiełbasą w niezawodnym sosie pomidorowym. Pyszna i jednocześnie pożywna propozycja na obiad czy kolację. Składniki: 3 kiełbasy (około 200-250g) 3 małe kalarepy Średnia cukinia ½ dużego selera Marchew 2 korzenie pietruszki Duża cebula 2 ząbki czosnku Łyżka masła klarowanego 200g przecieru
Pyry na Gazpyszne mięso na drugie danie. Przygotowana w ten sposób tuszka jest krucha, soczysta i pełna smaku. Polecam nie tylko na niedzielny obiad. - kurczak - 2 marchewki - korzeń pietruszki - por - kawałek selera - sól, pieprz Tuszkę należy podzielić na części ( pałki, udka, piersi, skrzydełka, szyjka, korpus, podroby ). Jarzyny obrać. Mięso i warzywa należy zalać do równości wodą, dodać sól. Gotować do półmiękkości kury
kawawszklancezielona 1 marchewka 2 papryczki chilli ( lub inną ostrą paprykę , którą mamy świeżą ) 2 pory średniej wielkości lub jeden duży, razem z zieloną częścią 3 korzenie pietruszki 4 pędy selera naciowego 1 główka czosnku – duża pęczek świeżego oregano 6-7 gałązek tymianku 4 pędy bazylii 1/2 pęczka natki pietruszki 1 łyżka soli Wszystkie warzywa obieramy , czyścimy i kroimy . Układamy
Ogrodnik w podróżyNormal 0 21 1,5 L wywaru z drobiu i warzyw 5-6 ziemniaków marchew pietruszka kawałek selera cebula tłuszcz 2buraczki 1-2 łyżki mąki łyżka koncentratu pomidorowego koperek sól pieprz ziele angielskie sok cytrynowy Normal 0 21 Ziemniaki umyć, obrać, opłukać, pokrajać w kostkę. Warzywa umyć, obrać, opłukać, pokrajać w kostkę, podsmażyć, zalać wywarem, dodać ziemniaki, ugotować. Buraczki
Camilla w kuchnisycącą. Dzisiaj proponujemy naszą wersję z kolendrą, imbirem, gałką muszkatołową i koncentratem pomidorowym. 900 g. suchych flaków wołowych 1 udko z kurczaka 2 marchewki 2 pietruszki 0,5 selera kawałek pora kilka ziaren ziela angielskiego 2 liście laurowe 1 łyżka koncentratu pomidorowego sól pieprz czarny pieprz ziołowy papryka słodka papryka ostra majeranek imbir kolendra gałka muszkatołowa mąka smalec (adsbygoogle = window.adsbygoogle
Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowaniebiałą część pora i podsmażyłam na patelni. Dodałam parę ziarenek ziela angielskiego i liście laurowe. Na tarce o grubych oczkach starłam: trzy marchewki, dwie pietruszki, jednego małego selera. Dodałam warzywa i przyprawiłam solą i pieprzem, i odrobiną cukru do smaku. Podlałam wszystko wodą i dusiłam około 15 minut. Na koniec dodałam pół słoiczka koncentratu pomidorowego
potrawyregionalnenawet po ugotowaniu? Zawierają dużo błonnika,żelaza, wapnia i są niskokaloryczne. Zatem jedzmy je jak najczęściej pod różnymi postaciami. Proponuję zupę krem brokułową. Obrałam dwie marchewki,pora,selera,pietruszkę. Warzywa gotowałam jak na rosół, można z dowolnym mięsem. Dodałam liść laurowy,ziele angielskie,sól i pieprz do smaku. Po ugotowaniu w garnku zostawiłam marchewkę i dodałam różyczki brokuł
potrawyregionalneRyba faszerowana raczej rzadko pojawia się na naszych stołach. Zazwyczaj tylko od święta. Dziś naszło mnie na tę pyszną, ale niestety trochę pracochłonną rybkę. Obrałam parę marchewek, pietruszek, selera i pora. Pokroiłam je na drobne kawałki,żeby oddały smak podczas gotowania. Wrzuciłam je do większego garnka gdzie dorzuciłam jeszcze cebulkę,ziele angielskie,liście laurowe,pieprz i sól i gotowałam wszystko
potrawyregionalnemięsa: ( wątróbka,kawałek wołowego, podgardle, łopatka wieprzowa, kawałek mięsa z kurczaka bądź indyka) 2 szt.cebuli 2 szt. jajek 2 szt. marchewki 1 szt. pietruszki 0,5 szt. selera kawałek pora 1 szt. cebuli parę suszonych grzybków liście laurowe ziele angielski imbir gałka muszkatołowa majeranek czosnek sól, pieprz,ostra czerwona papryka sucha kajzerka 4 plastry boczku wędzonego Mięsa pokroiłam na mniejsze
potrawyregionalnegotowałam zupę aż soczewica będzie miękka. Pokroiłam cebulę i parę ząbków czosnku w kostkę. Zeszkliłam je na patelni. Starłam na tarce o grubych oczkach marchewkę,pietruszkę i kawałek selera. Podsmażyłam warzywa na patelni na maśle. Dodałam je wraz z cebulą i czosnkiem do zupy. Wrzuciłam suszone grzybki,dodałam przyprawy (sól,pieprz,majeranek) i gotowałam do momentu
potrawyregionalnejest jeszcze zima,to można zrobić zupkę ze szczawiu zamkniętego w słoiczku. Składniki: 300g szczawiu ( ze słoiczka ) mięso na bulion (skrzydełka,udka czy korpus z kurczaka) marchew pietruszka seler kawałek pora cebula ziemniaki ziele angielskie liście laurowe śmietana do zupy 1-2 szt.jajek łyżka masła sól i pieprz do smaku Do garnka z wodą włożyłam korpus z kurczaka,pokrojone warzywa
potrawyregionalne