Gulasz z serc indyczych z wątróbką
Gulasz z serc indyczych z wątróbką
Przepis na : obiad
Na 8- 10 porcji. Ja jako dodatek do gulaszu podałam placki ziemniaczane w/g tego przepisu tutaj , ale polecam z knedlami , jak i z kaszą jaglaną lub gryczaną. - 1 kilo serc z indyka - 0,5 kilo wątróbki z drobiu - 4 duże cebule - 1 duża marchew, pietrucha i ćwiartka selera - łyżka soli , majeranku i mielonego pieprzu - 6 listków laurowych i szczypta tymianku - 3 łyżki koncentratu pomidorowego - 1/4 kostki smalcu - 4 ząbki czosnku Serca umyj i pokój wzdłuż na kilka części. Podsmaż na patelni, na gorąc... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Pasje Jolki
Autor
Pasje Jolki Karcz
Lubię gotowanie szybkie i bez konserwantów, takie które odżywi moje ciało i duszę, nie zawsze dietetyczne ale zawsze smaczne
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
placki, cebula, mielone, gulasz, placki ziemniaczane, zupa pomidorowa, mięso, seler, warzywa, kasza, indyk, kasza jaglana, marchewka, obiad, kasza gryczana, warzywa na patelnie, mielone z warzywami, mięso mielone, mięso na obiad
Inne przepisy z Pasje Jolki
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję