Gulasz dla osób które liczą kalorie i nie tylko

Gulasz dla osób które liczą kalorie i nie tylko

Gulasz dla osób które liczą kalorie i nie tylko

Bardzo dobry gulasz, starałam się zredukować ilość kalorii w tym daniu, ale zachować dobry smak. Chude mięso wołowe pokroić w cienkie słupki, cebulę obrać i pokroić w plasterki, pieczarki przekroić na cztery części, boczek wędzony lub chudą szynkę wędzona pokroić w drobną w kosteczkę. łodygę selera naciowego pokroić drobno. Wszystko wrzucić do glinianego garnka lub innego żaroodpornego naczynia i doprawić solą, pieprzem i ostrą papryką. Dodać dwa listki laurowe i dwie łodyżki natki pietruszki oczywiście razem ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia Pokoleń

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Autor

kuchniapokolen

Uwielbiam fotografowanie, gotować i piec a teraz jeszcze troszeczkę biegać 😉 Mam bloga kulinarnego na którego serdecznie zapraszam www.kuchniapokolen.pl

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

gulasz, buraczki, dietetyczne , dietetycznie, pieczarki, mięso, dietetyczny obiad, seler, kasza, boczek, seler naciowy, papryka, obiad, szynka, dania mięsne, wołowina, diety, dieta, gulasz mięsny, pomysł na obiad, mięso dietetycznie, dania dietetyczne, gulasz wołowy, pieczarki do obiadu, pieczeń z szynki, pieczona szynka, pieczony boczek, mięsa pieczone

Inne przepisy z Kuchnia Pokoleń

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.