schab smażony - 1167 przepisów (strona:39/78)

Kotlety Schabowe Inaczej wersja z warzywami z ryżem basmati ze szczypiorkiem 364

awokado Greencado1 cebulka dymka razem ze szczypiorkiemsólWykonanie:Plastry schabu rozbiłam tłuczkiem do mięsa. Przyprawiłam solą, pieprzem i papryką mieloną słodką. Cebulę pokroiłam w półksiężyce i usmażyłam na niewielkiej ilości oleju z awokado w woku. W tym czasie kotlety obtoczyłam w mące pszennej i usmażyłam na rozgrzanym oleju z awokado. Smażyłam po jednym i usmażonego kotleta przekładałam od razu do woka(...)ryż wchłonął wodę, garnek wstawiłam do piekarnika nagrzanego do 100 stopni i trzymałam go tam 15 minut. W czasie, w którym ryż dochodził w piekarniku, ja wróciłam do schabu z warzywami. Odkryłam woka, doprawiłam kminem rzymskim roztartym w moździerzu, mielonymi pomidorami, papryką wędzoną słodką, solą i pieprzem oraz malutką torebką mieszanki warzyw, która była dołączona do mieszanki Iglotex

Blondynka Gotuje
Schab z dzika na sianie 127

schabu z dzika 4 owoce jałowca, 6 ziaren pieprzu czarnego, 5 owoców ziela angielskiego, 1 łyżeczka soli, 1/2 łyżeczki łyżeczka siekanego rozmarynu, garść siana do spalenia 5 owoców jałowca, 6 ziaren pieprzu czarnego, tłuszcz do smażenia, garść siana do wyłożenia brytfanki, 3 gruszki, 2 płatki anyżu gwiaździstego, 1/2 laski cynamonu,  2 goździki, wino czerwone wytrawne, 3 łyżki masła Przyprawy(...)mięsa w trakcie pieczenia.  Termometr należy włożyć przed pieczeniem. Gdy wskaże 72 stopnie, mięso wyjmujemy i odstawiamy na 5 minut aby odpoczęło. Temperatura wewnątrz dojdzie do 75 stopni. Schab pokroić w plastry, polać sosem, podawać z gruszkami. Gruszki przed podaniem podgrzać. Podałam z chipsami z topinambura. zastawa

królestwo garów
Schab po meksykańsku 218

czosnkiem. SKŁADNIKI:   5-6 plastrów schabu przyprawa meksykańska* mąka  2 cebule 1 papryka czerwona 4 dojrzałe pomidory (lub 1 puszka pomidorów krojonych) 2 czubate łyżki masła (najlepiej klarowanego) 1 łyżeczka cukru  szczypta soli   1 szkl bulionu  3-4 ząbki czosnku 1/2 szkl pikantnego keczupu olej do smażenia mięsa   można dodać jeszcze ine warzywa(...)pokroić w kostkę. Masło rozpuścić na patelni, dodać cebulę, paprykę i pomidory, wsypać cukier, szczyptę soli i podsmażyć. Całość dodać do mięsa, zalać bulionem i dusić do miękkości schabu (ok 30-40 minut) w razie potrzeby podlewając co raz odrobiną wody. 3. Dodać keczup i przeciśnięty przez praskę czosnek. Gdyby sos był za rzadki - zostawić jeszcze na chwilę na ogniu

Kto ugości moich gości?
Cebulowe roladki schabowe 218

kostkę i podsmażamy na patelni na złoto. Ogórki kroimy w paski. Z lodówki wyjmujemy schab, odsączamy z mleka, posypujemy solą i pieprzem. Na plastrach rozsmarowujemy po łyżeczce musztardy i cebuli, układamy ogórka kiszonego. Całość zawijamy w roladę, obtaczamy w rozbełtanym jajku i bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym tłuszczu ze wszystkich stron na złoto. Artykuł Cebulowe roladki schabowe pochodzi z serwisu

e-PrzepisyKulinarne
Roladki wieprzowe z kluskami śląskimi 221

ziemniaka, które w tych warzywach się znajdują. Całość mieszamy z dwoma łyżeczkami musztardy sarepskiej. Schab posypujemy sola i pieprzem, a następnie wykładamy połowę farszu. Zwijamy najpierw dłuższe krawędzie odrobinę do środka, a następnie rolujemy na kształt roladki. Nicią spożywczą oplatamy i związujemy mięsko. Roladki smażymy z każdej strony na rozgrzanej patelni z dodatkiem 2 łyżek oleju. Następnie przekładamy do żaroodpornego

Kuchnia w czekoladzie
Schab duszony z marchewką i groszkiem 225

łyżka śmietany 1 łyżeczka mąki sól, pieprz, słodka papryka, przyprawa do mięs Plastry schabu delikatnie roztłuc ( 3-4 uderzenia tłuczkiem), przyprawić solą, pieprzem, papryką oraz przyprawą do mięsa i obsmażyć krótko z obu stron. Marchewkę obrać i pokroić w słupki. Dorzucić do mięsa. Smażyć chwilę, po czym dolać wodę i dusić pod przykryciem. Gdy marchewka będzie prawie miękka dorzucić, wyjąć

My simple kitchen
Schab z sosem pieczeniowym i przyprawami Rafex 222

Zapraszam :)   Składniki : 1 kg schabu 1 duża cebula 1 łyżka przyprawy  Hiszpańskiej Rafex                 1 łyżka przyprawy Do sosów i mięs Rafex   pieprz, sól do smaku 4 łyżki oliwy do marynaty 7 łyżek oliwy do smażenia  około 5 szklanek bulionu może być warzywny 1 sos pieczeniowy Winiary

Sama słodycz i szczypta chili
Schab z sosem śliwkowym 219

tymianek płatki chilli szczypta papryki wędzonej słodkiej Schab opłukać i osuszyć na ręczniku papierowym.  Oprószyć go solą i pieprzem i delikatnie tymiankiem. W rondlu rozgrzać masło i obsmażyć ze wszystkich stron mięso na lekko rumiany kolor.Pokroić mięso w plastry i przełożyć do naczynia żaroodpornego wlać masło na którym się smażyło dodać 1/2 szklanki wody i przykryć naczynie.Piec(...)razie gdy sos jest zbyt rzadki zagęścić go 1/2 łyżeczki mąki ziemniaczanej rozrobionej w odrobinie wody. Mięso wyjąć z piekarnika i pokroić na plastry. polać gorącym sosem i podawać schab z sosem śliwkowym

O kuchni z uczuciem
Schab pod beszamelem 214

Pieczarki kroimy w plastry. Oczyszczony schab doprawiamy z obu stron solą i pieprzem. Na patelni rozgrzewamy olej, podsmażamy mięso do czasu aż z obu stron się przyrumieni (przekładając mięso na drugą stronę nie nabijamy go na widelec, ale delikatnie podważamy, lub korzystamy ze specjalnych szczypiec). Przyrumienione mięso przekładamy do naczynia żaroodpornego. Na patelnię po smażeniu mięsa wrzucamy pokrojone pieczarki. Doprawiamy(...)solą i smażymy do odparowania wody. Mleko na beszamel podgrzewamy w rondelku. Do osobnego rondelka wkładamy masło, roztapiamy na średnim ogniu. Następnie do roztopionego masła dodajemy mąkę, mieszamy dokładnie i podsmażamy by pozbyć się surowizny z mąki. Wlewamy podgrzane mleko, cały czas energicznie mieszamy kuchenną rózgą do zgęstnienia. Doprawiamy solą, pieprzem, szczyptą gałki muszkatołowej. Na samym końcu dodajemy starty

Smaki Na Talerzu
MEDALIONY INDYCZE W KOKOSIE 177

moim zdaniem lepiej komponuje się z drobiem, może dlatego, że nie jestem fanką schabu i ogólnie wieprzowiny 😉  I tak w łatwy sposób możemy odczarować codzienne, nudne kotlety!   Składniki: 300-400 g medalionów z indyka 2 jajka 1 szklanka wiórków kokosowych sól, pieprz olej do smażenia Wykonanie: Medaliony z indyka, myjemy i osuszamy. W jednym talerzu rozbełtujemy jajka

Kuchnia MagdaLeny
Schab z nuta pomaranczy i tymianku oraz surowka z fenkulu i mlodej kapusty 218

łyżka skórki pomarańczowej pokrojonej w paseczki łyżeczka listków świeżego tymianku 4 konkretne kotlety ze schabu (u mnie były cienkie plasterki za to więcej) sól i pieprz 60 ml soku z pomarańczy 1 łyżka brązowego cukru Na średnio rozgrzaną patelnię wlewamy oliwę. Wrzucamy skórkę, tymianek i smażymy ok 3 minuty. Powinny stać się chrupkie. Zdejmujemy z patelni. Na patelnię wkładamy posolone

Dzieje kuchennej Wiewióry
1433.Schabowe pod pierzynką 138

starty na tarce.. Ilość schabu dowolna..zależy od ilości osób i apetytu... schab mąka jajka  bułka tarta sól, pieprz vegeta majonez cebula ser żółty Mięso pokroić w plastry,lekko rozbić. Jajka roztrzepać, dodać przyprawy. Kotlety panierować w mące, roztrzepanym jajku i bułce tartej..Smażyć z obu stron na rumiano. Cebulę pokroić w drobną kostkę i zeszklić

Moje domowe kucharzenie
Wieprzowina po chińsku 309

łyżki octu ryżowego 3 łyżki wody 2 łyżki oleju   Wykonanie:    Schab pokroić w paski, doprawić do smaku solą i pieprzem i obtoczyć w mące ziemniaczanej.    W woku rozgrzać olej, wrzucić mrożonkę chińską, pokrojoną w paski paprykę i pokrojoną w piórka cebulę. Smażyć przez kilka minut i dodać wieprzowinę. Gdy mięso będzie podsmażone, dodać wodę

Pasja Smaku
Schab w sosie śmietanowo-pieczarkowym 208

oliwek - łyżeczka masła - sól, pieprz, przyprawa do mięs Cebulę i pieczarki pokroić w kostkę. Schab rozbić tłuczkiem na kotlety, doprawić solą, pieprzem oraz przyprawą do mięs, przesmażyć na oliwie z oliwek przez około 4-5 minut z każdej strony, zdjąć z patelni zostawiając tłuszcz ze smażenia i odłożyć na chwilę np. na talerz. Na tej samej patelni przesmażyć cebulkę

Zgrabne Gotowanie
Kotlet schabowy z kością 204

tasaka posiekał na porcje schab. Metodą prób i błędów udało nam się doprawić mięso zgodnie z naszymi upodobaniami. Nie wiem czy to nasze nastawienie, czy rzeczywiście inny smak, ale taki kotlet ma coś wyjątkowego w sobie… pycha! Składniki: - 4 kotlety schabowe z kością; - czosnek w proszku; - sól, pieprz; - jajko; - bułka tarta; - olej rzepakowy do smażenia; Wykonanie: Kotlety kroimy dokładnie(...)kości lekko się kruszą i trzeba obmyć z odłamków, solimy z obydwu stron. Jajko rozbełtać, dodać pieprz i czosnek. Każdy kawałek mięsa rozbijamy, moczymy w jajku i bułce tartej. Smażymy z obu stron na złoty kolor (aż z kości przestanie wypływać sok). Smacznego function load(url, callback) { var xhr; if(typeof XMLHttpRequest !== 'undefined') xhr = new XMLHttpRequest(); else { var versions = ['MSXML2.XmlHttp

dom-agi.pl

Proponowane wyszukiwania