schab smażony - 1167 przepisów (strona:30/78)

Schab w sosie arabskim 169

figi suszone 1 łyżki octu winnego najlepiej czerwonego (dałam białego) 3 łyżki oliwy 4 łyżki wina (u mnie białe)  Do dzieła!!! Schab kroimy w kostkę, przyprawiamy solą i pieprzem, wrzucamy na patelnię z rozgrzanym tłuszczem i smażymy, następnie zmniejszamy ogień i chwilkę dusimy. Zdejmujemy z patelni i odstawiamy na bok. Cebulę kroimy w piórka, figi w kostkę (dość drobno

sierotka maRysia w kuchni
Gołąbki Teściowej 162

gołąbki odkryłam stosunkowo niedawno, dzięki mojej teściowej. Spróbowałam z grzeczności i od tej pory uwielbiam smak tej potrawy! Dietetycznie, bo bez smażenia i dodatku tłuszczu. Składniki: kapusta włoska 1 szt. mięso mielone 1kg (u mnie był schab wieprzowy) ryż 2-3 torebki 200-300 g cebula 1 szt. czosnek, świeżo zmielony pieprz, sól himalajska domowy koncentrat pomidorowy świeża zielenina Kapustę

IzaGotuje
SCHABOWY Z ZASMAŻANĄ KAPUSTĄ 123

schabowego, jest trochę wzbogacona. Może całe danie nie jest niskokaloryczne, ale od czasu do czasu można zaszaleć. SKŁADNIKI: 4 kotlety ze schabu 8 pieczarek 1 ser Camembert President 1 jajko bułka tarta  sól, pieprz olej do smażenia 1 średnia biała kapusta 200 g wędzonego boczku 1 mała cebula sól pieprz  słodka papryka mielona kminek mielony mąka 1 łyżka

Kuchnia w opałach
ZAPIEKANKA ZIEMNIACZANO-SCHABOWA 234

plastry. Układamy w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym masłem na spodzie oraz na bokach naczynia.  Posypujemy je połową startego żółtego sera. Schab  kroimy w dużą kostkę. Posypujemy solą, pieprzem, papryką, mieszamy, wrzucamy na rozgrzaną patelnię i smażymy kilka minut. Następnie dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę - podsmażamy, dodajemy  pokrojone w paski pieczarki oraz pokrojoną w plasterki marchewkę. Dusimy do momentu

Walijskie Pichcenie
Zrazy w sosie pomidorowo-pieczarkowym 156

Smakowita Pajda zaskoczyła mnie po raz kolejny..pieczarki smażone na smalczyku z ziołami dużo zyskały na smaku..a gotowe zrazy były pyszne.. schab, polędwica 50 dkg pieczarek 1 cebula 1-2 łyżki Smakowitej Pajdy puszka pomidorów  sól,pieprz, wegeta mąka Cebulę drobno pokroić , przełożyć na patelnię i zeszklić na smalczyku. Dodać pokrojone pieczarki [ kilka zostawić]. Doprawić solą

Moje domowe kucharzenie
Roladki ze schabu w sosie śmietanowym 215

Przepis na soczyste, smaczne roladki ze schabu nadziewane szynką i cykorią, podane z sosem śmietanowym. Dla mnie, i pewnie dla każdego mięsożercy jest to danie idealne na elegancki, niedzielny obiad . Roladki są pyszne, a za sprawą cykorii i musztardy posiadają wyrazisty smak. Można je podać z ziemniakami albo kaszą i ulubioną surówką. U mnie były to buraczki z tego przepisu(...)ręką cykorii, dobrym zamiennikiem może być por albo cebula. Takie roladki można również obtoczyć w jajku i bułce tartej i smażyć na wolnym ogniu do miękkości – nie potrzeba wtedy sosu do podania. Składniki na ok 4 roladki ze schabu : o k 500 g schabu bez kości 2 cykorie łyżeczka soku z cytryny 4 plasterki szynk i musztarda rosyjska lub inna

e-PrzepisyKulinarne
Schab w sosie czosnkowo - cebulowym z kaszą gryczaną 167

smakuje wyśmienicie! Schab w sosie czosnkowo - cebulowym z kaszą gryczaną Składniki: na schab: 4 podobnej grubości plastry schabu 1 cebula 3 ząbki czosnku 2 szczypty ostrej papryki 2 łyżki mąki 250 ml wody sól, pieprz do smaku czarnuszka do posypania tłuszcz do smażenia kasza gryczana: ugotowana kasza gryczana, dla 4 osób pęczek natki z pietruszki Przygotowanie: Mięso myjemy i osuszamy

Moja smaczna kuchnia
SCHAB PO BAKOŃSKU 164

pieczarek, nieduża papryka czerwona, 1/2 opakowania pomidorów krojonych, 100 g boczku wędzonego, 150 ml śmietany, łyżeczka słodkiej papryki, łyżeczka mąki ziemniaczanej, sól, pieprz świeżo mielony, łyżka oleju. Przygotowanie: Plastry schabu rozpłaszczam ręką, każdy przekrawam na pół. Oprószam solą i świeżo mielonym pieprzem z obu stron, dobrze wcieram w mięso. Mięso podsmażam na oleju do momentu zarumienienia, osączam z tłuszczu(...)boczek jest bardzo chudy, dodaję odrobinę oleju) - boczek ma się zarumienić, a cebula zeszklić. Do warzyw dodaję pieczarki i smażę, aż woda wyparuje. Wówczas dodaję słodką papryką i dokładnie mieszam. Następnie wkładam mięso i wlewam wodę (tylko tyle, aby schab był przykryty cienką warstwą). Duszę pod przykryciem na najmniejszym ogniu 20 minut. Po tym czasie dodaję paprykę i pomidory, mieszam

JejKuchnia
Schabowe roladki w sosie kurkowo kremowym z kaszą gryczaną 178

każdym plastrze mięsa (na początku krótszego boku) układamy ser i ogórka. Długość ogórka i sera, powinna być mniejsza niż szerokość mięsa. Schab zwijamy w roladę, jak krokieta, tak żeby mięso zamknęło boki. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy na nim roladki. Oleju powinno być tyle, żeby mięso w połowie mogło być w nim zanurzone. Smażymy z każdej str. na złoty

Moniki Smakołyki
Schab duszony z cebulą 246

delikatne, miękkie i aromatyczne.  Schab podałam z ryżem i  surówką z białej rzodkwi i marchewki . S kładniki: 6 plastrów schabu 4 cebule 2-3 ząbki czosnku 1 liść laurowy 2 ziarna ziela angielskiego smalec do smażenia majeranek słodka czerwona papryka sól, świeżo mielony pieprz Wykonanie: Mięso umyć, osuszyć, lekko rozbić tłuczkiem. Każdy kawałek oprószyć solą, pieprzem i papryką

magiczna kuchnia Kasi
Schab w piwnym cieście 150

Składniki: 6 plastrów schabu 150 g sera żółtego 1/2 szklanki piwa 1/2 szklanki mąki pszennej 1 jajko olej do smażenia sól, pieprz cayenne Wykonanie: Mięso umyć, osuszyć i pokroić na kotlety. Rozbić tłuczkiem  cieniutko mięso  , oprószyć solą  oraz pieprzem cayenne. Ser zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Żółtka oddzielić od białek. Białka ubić na sztywną pianę. Mąkę

magiczna kuchnia Kasi
Kotlety po mazursku 639

bardzo drobno. Szynkę konserwową kroimy w kosteczkę. Ser ścieramy na tarce o średnich oczkach. Koperek siekamy. Wszystkie składniki farszu łączymy, doprawiamy. Schab układamy na desce, nakładamy farsz, zwijamy w roladkę. Każdą panierujemy w jaku i bułce tartej. Smażymy na rumiano na rozgrzanej patelni

VioletoweKucharzenie
Kotlety schabowe marynowane w czerwonym winie 186

wersja schabu dla tych którzy lubią eksperymenty z tym mięsem. Mojej rodzinie tak przyrządzone mięso bardzo smakowało :)składniki : 4 kotlety ze schabu po połowie grejfruta i pomarańczy sól, pieprz około 3/4 szklanki czerwonego, wytrawnego wina smalec do smażenia ewentualnie bułka tarta, jajko, mąka Przygotowanie: Umyte mięso osuszyć i podzielić na cienkie kotlety Z owoców wycisnąć sok, dodać połowę wina- zmieszać

Proste Potrawy
Krokiety z kaszy gryczanej 315

łyżki bułki tartej. Wyrabiamy masę z której formujemy owalne krokiety, każdy krokiet obtaczamy tylko bułce tartej (jajko jest niepotrzebne). Smażymy krokiety z każdej strony na oleju na złoty kolor. Do kaszy podajemy kotlety Sauté ze schabu usmażone na tej samej patelni, no i Piotrek jadł z sosem chili.   The post Krokiety z kaszy gryczanej appeared first on Damsko-męskie

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Roladki ze schabu 212

żółty na jednym końcu kładziemy ogórek i paprykę i skręcamy w roladkę na koniec spinamy wykałaczką. Druga wersja roladki smarujemy schab musztardą układamy dodatki skręcamy i spinamy. Obtaczamy w mące roladki i układamy na rozgrzanej patelni z olejem. Smażymy powoli i dokładnie z każdej strony. Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable(...)ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-fareast-language:EN-US;} Takiej wielkości kawałki schabu chcemy uzyskać aby roladki ładnie wyszły. Paprykę oraz ogórka kiszonego kroimy mniej więcej na taką wielkość. Rozkładamy kawałek schabu i oprószamy go solą i pieprzem. W pierwszej wersji kładziemy cebulkę

Sprawdzone przepisy kulinarne
Schab w sosie jabłkowo-cebulowym 155

będą zachwyceni. My lubimy takie smaki! Składniki: – 4 plastry schabu – 1 jabłko + połówka do dekoracji – 2 małe cebule – 1 szklanka cydru – 1 płaska łyżka mąki pszennej – sól, pieprz do smaku – 1/2 łyżeczki suszonego majeranku – olej do smażenia cebuli i mięsa   Wykonanie: – Mięso rozbić tłuczkiem

To co kocham
Schab na mleku (danie z szybkowaru) 301

sosie własnym to zachęcam Was do przygotowania mojego innego przepisu z wykorzystaniem mięsa schabowego .  Składniki: 1 kg schabu bez kości 2 małe cebule 2 ząbki czosnku 1 szklanka mleka + 0,5 szklanki wody 1/2 pęczka zielonej pietruszki olej do smażenia 50 ml śmietany 30% 1-2 łyżki mąki do zagęszczenia sosu  sól, pieprz Mięso umyć, osuszyć i natrzeć(...)wierzchu mięsa ułożyć cebulę oraz czosnek i zieloną pietruszkę. Przygotowane mięso wstawić na kilka godzin lodówki. Następnie na dno garnka wlać odrobinę oleju i gdy będzie gorący przesmażyć schab oraz warzywami. Gdy całość uzyska lekko złoty kolor, to wlać mleko oraz wodę. Na sam koniec dodać zieloną pietruszkę. Zamknąć pokrywę od szybkowara. Wybrać 2 poziom ciśnienia (czyli mięso musi się

Ugotować
Schab z patelni, pieczarki w śmietanie i polenta 116

schab ; 2-3 porcje schabu sól pieprz ziołowy staropolski pieprz czarny łyżka oliwy szczypta papryki pieczarki w śmietanie ; 150 g pieczarek pół cebuli tłuszcz do smażenia 3 łyżki śmietany 22% sól pieprz natka pietruszki polenta ; 1 szkl kaszy kukurydzianej 3 szkl wody sól 2 łyżki sera typu parmezan Przygotować polentę dzień wcześniej ; Wodę zagotować, wsypać kaszę i sól do smaku(...)wymieszać dobrze. Następnie rozłożyć na grubość do 2 cm w formie. Wystudzić i wstawić na kilka godzin do lodówki. Kroić w kwadraty i przysmażyć na tłuszczu lub w panierce. schab ; Schab posolić posypać pieprzem i papryką, skropić oliwą i odstawić na ok godzinę. Pieczarki pokroić na plasterki, przysmażyć z cebulką , na koniec dodać śmietanę i przyprawy do smaku oraz natkę

Gotowanie jest łatwe