kruchym mięsem. Do tego kopytka i surówka z marchwi i buraka. Mniam, mniam! Składniki: Mięso • 4 plastry schabu • sól, pieprz, • ostra i słodka papryka • 2 łyżki mąki • olej do smażenia Sos • 1 czerwona cebula • 3 ząbki czosnku • 30 dkg pieczarek • 1 duże jabłko • 1 łyżeczka tymianku, sazłwi i oregano • sól, pieprz
To co kochampomysł na weekendowy obiad dla całej rodziny. Roladki są soczyste, bardzo aromatyczne dzięki użytym składnikom, nie są kaloryczne, bo są pieczone a nie smażone, w przekroju wyglądają uroczo! Zapraszam Was serdecznie na domowy obiad! Roladki ze schabu nadziewane oliwkami i serem feta! SKŁADNIKI: - 6 plastrów schabu - 12 plastrów salami z zielonym pieprzem - oliwki zielone - kapary ze słoiczka - ser feta około
SMYKWKUCHNIpapryki łyżeczka przyprawy suszone pomidory z bazylią 2 łyżki koncentratu pomidorowego natka pietruszki 2-3 łyżki oleju do smażenia Ciecierzycę przepłukać, zalać zimną wodą (ok 1l) i moczyć przez całą noc. Gotować do miękkości (ok 1 godz). W międzyczasie przygotować schab. Mięso umyć, osuszyć i pokroić w kostkę. Oprószyć solą, pieprzem i słodką papryką. Usmażyć na 2 łyżach oleju
Smakołyki Asikotletów schabowych. Zamiast tradycyjnej panierki użyłam płatków owsianych. Przepis zaczerpnęłam od Pascala. Naprawdę polecam. Porcja dla dwóch osób: Kotlety schabowe w panierce z płatków owsianych Składniki 2 grube plastry schabu 1 jajko ¼ szklanki mąki pszennej ½ szklanki płatków owsianych ¼ szklanki bułki tartej sól, pieprz mielona ostra papryka czosnek granulowany łyżka sosu sojowego łyżka masła olej Zawijamy mięso w folię, lub woreczek(...)mąkę pszenną na osobny talerz. Każdy kawałek, obtaczamy najpierw w mące, potem jajku i mieszance płatków z bułką tarta. Na patelni rozgrzewamy olej. Smażymy kotlety z każdej strony aż się zarumienią. Na usmażone plastry schabu nakładamy odrobinę masła. Podgrzewamy do momentu roztopienia masła. SmacznegoJ
Mania Gotowaniakefirze i cebuli. Mięso jest delikatne i soczyste. Polecam każdemu. SKŁADNIKI na ok 12 sztuk: 1 kg schabu bez kości Sól i pieprz do smaku Bułka tarta 3 jajka 50 ml mleka Olej do smażenia np. rzepakowy Marynata 3 cebule 500 ml kefiru 2 łyżki wegety Sól i pieprz do smaku 1 łyżka czosnku granulowanego PRZYGOTOWANIE
Gotowanie Patkioregano czy ziół dalmatyńskich, trochę sosu bbq) 2. Przygotuj panierkę -jajko rozbełtaj w głębokim talerzu -na płaski talerz wysyp mąkę tartą 3.Opanieruj grzyby 4. Smaż na mocno rozgrzanej patelni i odrobinie oleju. b)mięsny Składniki: schab (około 150gram na porcję; grubość: 1-1,5cm kawałki ) jajko bułka tarta sól pieprz olej/smalec Wykonanie: 1. Schab w temperaturze pokojowej pokrój na porcje(...)mąkę tartą 5. Opanieruj mięso. Bułka-jajko-bułka. 6. Na patelnię wlej niewielką ilość oleju/wrzuć smalec. 7. Na mocno rozgrzaną patelni ułóż mięso 8. Po chwili zmniejsz ogień. Smaż 2-3 minuty z każdej strony *Bo w każdy prawdziwy facet ma tłuczek lub kamień... Ekspertem od schabowych jest P. Przepraszam Mamo. Dałaś przepis,no ale.... Ja wolę jednak smażyć
Fiolka w kuchnikońca roku warto na chwilę odpocząć, bo obiad zrobi się sam. Schab pieczony w cydrze. składniki 1,2 kg schabu 1 kg ziemniaków 3 cebule 1 łyżeczka tymianku 250 ml cydru 30 g masła 2 łyżki oleju do smażenia 1/2 łyżeczki kolendry sol, pieprz wykonanie: Ziemniaki obieramy i kroimy na ćwiartki. Cebulę kroimy w piórka lub dużą kostkę. Schab obsmażamy
Przysmaki Karolkizapraszam na pyszny obiad, już w nieco lżejszej, wiosennej wersji. WIEPRZOWE ROLADKI Z BRYNDZĄ I SZPINAKIEM. /autorski/ na 6 roladek 6 plastrów schabu 250g liści świeżego szpinaku 300g bryndzy koziej sól, pieprz, suszony czosnek olej rzepakowy do smażenia Zagotowuje w garnku osoloną wodę. Do wrzątku wrzucam szpinak, blanszuję go ok. 3 minuty, po czym wyławiam łyżką cedzakową i wrzucam
W kuchni Karmel-itkinacieramy solą, pieprzem, majerankiem, słodką i ostrą papryką. Odkładamy. --> Na patelni z dodatkiem masła podsmażamy cebulę, dodajemy wcześniej pokrojone na mniejsze części pieczarki. Smażmy kilka minut. Doprawiamy solą i pieprzem. Suszone pomidory kroimy w paseczki. --> Na schabie układamy podsmażone pieczarki z cebulą, na wierzchu rozsypujemy suszone pomidory. Mięso zwijamy ściśle w roladę. Obwiązujemy ciasno sznurkiem. Roladę przekładamy do naczynia żaroodpornego
Marta Gotujenacieramy solą, pieprzem, majerankiem, słodką i ostrą papryką. Odkładamy. --> Na patelni z dodatkiem masła podsmażamy cebulę, dodajemy wcześniej pokrojone na mniejsze części pieczarki. Smażmy kilka minut. Doprawiamy solą i pieprzem. Suszone pomidory kroimy w paseczki. --> Na schabie układamy podsmażone pieczarki z cebulą, na wierzchu rozsypujemy suszone pomidory. Mięso zwijamy ściśle w roladę. Obwiązujemy ciasno sznurkiem. Roladę przekładamy do naczynia żaroodpornego
Marta Gotujesera żółtego 100 g mozzarelli 100 g fety 100 g oscypka 2 gałązki świeżego tymianku 2 łyżki tłuszczu do smażenia (smalec, olej, oliwa) 1 ząbek czosnku gałązka rozmarynu około 150 ml śmietany łyżka mąki pieprz sól Schab oczyszczamy z błon i kroimy na plastry grubości dwóch kotletów schabowych (około 2,5 cm). W każdym plastrze robimy w środku nacięcie
PatiGotujesolimy, pieprzymy, posypujemy papryką i odstawiamy na 20 minut w chłodne miejsce. Po tym czasie rozgrzewamy na patelni olej i dość mocno podsmażamy paseczki schabu z każdej strony. Następnie dodajemy pokrojoną cebulę i całość smażymy jeszcze chwilę. Na koniec dorzucamy oczyszczone pieczarki (w całości jeśli są małe). Całość chwilę podsmażamy, a następnie przekładamy do kapusty. Dodajemy koncentrat pomidorowy
Walijskie Pichcenieprzyjemność gościć na obiedzie bardzo sympatyczną, ale jednocześnie wymagającą pod względem kulinarnym parę. Moi goście nie jedzą bowiem żadnego drobiu, grzybów, tłustych mięs oraz smażonych i pieczonych potraw. Dlatego przygotowałam dla nich roladki ze schabu środkowego, wypełnione warzywami i ugotowane w folii spożywczej, które podałam z mixem sałat z pomidorkami, kiełkami i ziołowym winegretem . Składniki: 8 kotletów ze schabu
Kuchenne zapiski Edytyschabu wieprzowego, ostra mieszanka przypraw, mielony pieprz kolorowy, oliwa do smażenia, mąka do oprószenia, 14 połówek pomidorów suszonych z zalewy, 2 ząbki czosnku, 5 małych papryczek z zalewy, 200 ml bulionu warzywnego, 300 ml białego wytrawnego wina, 4 ziarna pieprzu czarnego, 3 owoce ziela angielskiego, 300 g mozzarelli Mięso pokroić w kotlety grubości około 2 - 3 cm. Rozbić. Oprószyć ostrą
królestwo garówKolejny przepis ..z serii zawieruszony..w sezonie można dać grzyby świeże..ja akurat robiłam z grzybów mrożonych. schab lub karkówka lub inne mięsa grzyby cebula olej do smażenia susz warzywny listek, ziele sól natka pietruszki Mięso pociąć na plastry i rozbić tłuczkiem i usmażyć na rumiano z obu stron na rozgrzanym oleju. Cebulę pokroić w kostkę
Moje domowe kucharzenie