schab smażony - 1167 przepisów (strona:20/78)

schab po chińsku 173

miodu 1 łyżeczka przyprawy "5 smaków" Przygotowanie: przygotowujemy marynatę - wszystkie składniki mieszamy w misce schab kroimy w paski i przekładamy do marynaty odkładamy do lodówki na min 40 min - pamiętajcie im dłużej tym lepiej :) po tym czasie mięso (bez marynaty którą zostawiamy w miseczce) smażymy na małej ilości oleju do marynaty dodajemy odrobinę wody ze skrobią gdy mięso(...)będzie już gotowe odstawiamy je z płyty, dolewamy marynatę i dokładnie mieszamy - jeśli sos będzie za gęsty dodajemy odrobinę letniej wody i mieszamy schab układamy na talerzu i posypujemy sezamem Podajemy z makaronem lub ryżem smażonym i surówką :)  Smacznego

Gotowanie z pasją
Schabowy marynowany 172

Kolejna odsłona kotleta schabowego..tym razem marynowany w jogurcie z dodatkiem przypraw..panierowany w bułce tartej lub pokruszonych płatkach kukurydzianych ..i smażony na oleju Rapso..ilość mięsa , jogurtu , jajek i przypraw wedle własnego gustu.. schab, polędwica  jogurt naturalny jajka sól, pieprz czosnek wegeta przyprawa magii majeranek bułka tarta , płatki kukurydziane  olej Rapso do smażenia Wszystkie składniki marynaty

Moje domowe kucharzenie
Schab w sosie śmietanowo - grzybowym. 229

porcji 60 dkg schabu bez kości 15 dkg grzybów ( pieczarki, borowiki lub inne ) 250 ml śmietany 18 %  ( 1/2 szklanki ) Propozycja podania. 2 średnie cebule 1 - 2 łyżki świeżego mleka majeranek sól  pieprz czarny mielony olej lub inny tłuszcz do smażenia zielona natka pietruszki do dekoracji papryka czerwona słodka mielona Sposób wykonania(...)Grzyby myjemy, kroimy na cienkie plasterki i gotujemy w niewielkiej ilości wody. Ugotowane odcedzamy i odstawiamy do odcieknięcia. Cebulę kroimy na plastry. Schab porcjujemy na plasterki, lekko tylko rozbijamy tłuczkiem, posypujemy solą i pieprzem do smaku i smażymy na złoty kolor z obu stron na rozgrzanym tłuszczu. Usmażone mięso wyjmujemy z patelni, odkładamy na talerz, a do tłuszczu w krórym

Przepisy i porady kulinarne
Schabowy ..ciut inaczej 243

ciut inaczej niż zawsze..Do bułki tartej dodałam zioła Ojca Mateusza i lubczyk suszony..zioła te nadały specyficznego smaku i zapachu...Kotlety smażyłam na nowej patelni ..która idealnie się spisała..   schab , polędwica 3 jajka 18 ziół Ojca Mateusza lubczyk suszony 1 łyżka kwaśnej gęstej śmietany bułka tarta sól, pieprz Mięso pokroić w plastry i rozbić.Posypać

Moje domowe kucharzenie
SCHAB W SOSIE ŚMIETANOWO PIECZARKOWYM 158

pieczarek kilka gałązek natki pietruszki 300 ml śmietany 30% sól,pieprz 4 ziarna ziela ang, 5 ziarenek czarnego pieprzu, 3 liście laurowe olej do smażenia mąka do obtaczania 3 szklanki bulionu warzywnego Wykonanie: Plastry schabu delikatnie rozbijamy, oprószamy solą , pieprzem,obtaczamy w mące,zrumieniamy na niewielkiej ilości oleju. Na oleju zrumieniamy tez dość  grubo pokrojone plastry pieczarek. Do gotowych

Z Majeczką w kuchni
Schab pod pierzynką 1928

kładziemy musztardę i ketchup rozsmarowujemy.   Pieczarki płuczemy, kroimy w paski. cebulę kroimy w kostkę. Na patelni smażymy cebulę dodajemy pieczarki i dalej smażymy ,ąż odparuje woda. Na początku dobrze jest przykryć. szybciej zmiękną. Na plastry schabu kładziemy pieczarki. Posypujemy startym na grubych oczkach serem. Pieczemy w temperaturze 180 stopni ok. 1 godziny.Podajemy z ryżem ziemniakami i surówką SMACZNEGO

W kuchennym oknie Ewy
Schab zapiekany z jabłkami 164

smażeniaJabłka i cebulę obrać. Jabłka pokroić w ósemki a cebulę na ćwiartki. Schab pokroić w średnią kostkę. Mąkę wymieszać ze słodką papryką i obtoczyć kawałki mięsa. Na patelni rozgrzać odrobinę oleju i zarumienić zapanierowane mięso. Mięso przełożyć na talerz a na patelnię wrzucić jabłka i cebulę, chwilę smażyć następnie dodać wszystkie przyprawy i wlać wino. Dokładnie wymieszać aby smaki

Monia miesza i gotuje
Schab pieczony na paprykowych ziemniaczkach 136

paprykowe ziemniaczki robię często na obiad odkąd wypróbowałam przepis, dokłanie TEN . Tym razem upiekłam ciut inaczej, a razem na nich schab w plastrach (bo mi się nie chciało stać i smażyć tradycyjnych kotletów:)) - bardzo pyszny pomysł na obiad. Na pewno nie jest to danie z serii dietetycznych... Ale raz na jakiś czas każdemu wolno sobie pofolgować :) Składniki: 1 kg schabu

Kolorowy Przepisownik
Schab z czubricą w sosie śmietanowym 174

Schab jest moim ulubionym kawałkiem wieprzowiny. Z niego można wyczarować pyszne gotowane, pieczone, duszone czy też smażone kąski - każdy znajdzie coś odpowiedniego dla siebie. Dzisiaj prosta ale także smaczna wariacja schabu w śmietanowym sosie. Odpowiedni kawałek na rodzinny obiad.  Schab z czubricą w sosie śmietanowym SKŁADNIKI : 4 plastry schabu bez kości czubrica do smaku 1 łyżka masła 1 cebula

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
SCHAB W SOSIE ŚMIETANOWO-KURKOWYM 206

kostkę, wrzucamy na masło, na którym smażyliśmy mięso.  Podsmażamy na złoty kolor, po czym podajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, oraz kurki. Mieszamy i smażymy całość na małym ogniu około 15 minut. Kiedy schab jest już prawie miękki dorzucamy do niego kurki z cebulą. Gotujemy całość chwilę, aby smaki wzajemnie przeszły. Na koniec doprawiamy do smaku i dolewamy śmietanę

Walijskie Pichcenie
Kotlet schabowy 304

choć w mojej kuchni jest niezbyt częstym gościem. Może dlatego, że prawdziwy - tradycyjny kotlet schabowy smażony jest na smalcu. Ale…  raz na jakiś czas, by tradycji stała się zadość – tak przygotowany – zjedzony zostaje z przyjemnością i apetytem.    Składniki:  - ok. 800g schabu- 2 jajka (+ 1 łyżka zimnej wody)- różowa sól himalajska- świeżo mielony pieprz czarny- ok. 3 łyżek(...)taki jest najlepszy. Co niektórzy, dodatkowo preferują schab z kostką. Kolejna rzecz - bułka tarta - u mnie domowa (wysuszone bułki trzemy na tarce). Schab kroimy na 6 porcji. Obcinamy  tłuszcz (nie wyrzucmy), kotlety lekko nacinamy  nożyczkami (mięso podczas smażenia nie skurczy się). Każdą porcję, po kolei, wkładamy do woreczka i rozbijamy tłuczkiem do żądanej grubości (ok. 1cm). Następnie oprószamy solą,  pieprzem

mojewypiekiinietylko
Sakiewki ze schabu z młodymi ziemniaczkami- Kto pokona Mistrza ?? 240

Krok 1 Schab myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym, kroimy na 4 równe części.Nacinamy każdą porcję schabu w środku tworząc kieszonkę.Posypujemy solą i pieprzem( nacieramy zewnątrz i wewnątrz ). Krok 2 Fasolkę szparagową myjemy obcinamy końcówki i kroimy w  kostkę,smażymy na patelni z odrobiną soli. Korniszony kroimy w kosteczkę ( odcinamy również końcówki) i dodajemy do podsmażonej fasolki(...)schab już doprawiony i nacięty. Teraz faszerujemy go,wkładamy do środka naszą fasolkę z ogórkiem i serem. Końcówkę schabu możemy spiąć wykałaczkami choć ja nie miałam takiej potrzeby. Krok 4 Sakiewkę obsypujemy mąką, maczamy w jaju i obsypujemy bułką tartą. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron,a następnie dusimy przez chwilę i dalej smażymy na rumiany kolor. Krok

Różowa kuchnia
Roladki wieprzowe z serem i suszonymi pomidorami 246

musztardy 4 łyżki pasty z suszonych pomidorów 1 kulka mozzarelli (125g) pieprz sól mąka do obtoczenia roladek olej lub olej z suszonych pomidorów do smażenia 150ml białego wina 100ml śmietanki 30% 2 gałązki rozmarynu Schab w kawałku pokroić na 8 kotletów. Każdy plaster mięsa rozbić tłuczkiem na cienki płat. Ser pokroić w ósemki. Kotlety oprószyć pieprzem, posmarować cienko musztardą, wyłożyć

Obiad gotowy
Schabowe roladki z dynią w sosie śliwkowym 147

schabowego. Schabowe roladki z dynią w sosie śliwkowym Proporcje dla 4 osób Czas przygotowania: 40 minut Składniki: 4 grube plastry schabu wieprzowego  1 czerwona cebula 4 plastry  pieczonej dyni 1/2 szklanki bulionu sól pieprz olej do smażenia wykałaczki Sos śliwkowy 1000 kg śliwek 2 cebule 1 łyżeczka cynamonu 1/2 łyżeczka kardamonu 1/2 mielonych goździków 2 łyżki cukru masło(...)Oprószamy je solą i pieprzem. Z upieczonej dyni delikatnie zdejmujemy skórkę. Cebulę obieramy i kroimy w ósemki. Na plastrze schabu układamy plaster dyni i ósemkę cebuli. Mięso dosyć ciasno rolujemy i spinamy wykałaczką. Na patelni o grubym dnie rozgrzewamy olej, smażymy roladki z każdej strony na złocisty kolor. Zmniejszamy ogień, mięso podlewamy bulionem,przykrywamy i dusimy przez 20 minut

Kulinarne przygody Gatity