schab smażony - 1167 przepisów (strona:22/78)

Schab z warzywami 153

warzywami idealnie smakuje na drugi dzień, ponieważ łatwo się odgrzewa.   Składniki dla 4 osób: co najmniej 0,5 kg schabu 2 średniej wielkości marchewki 1 czerwona papryka 2 średniej wielkości cebule 1 kawałek pora olej do smażenia  mąka krupczatka  3 łyżeczki koncentratu pomidorowego  sól, pieprz  papryka ostra  papryka słodka Mięso umyć, wytrzeć i pokroić(...)poczekać, aż się rozgrzeje. Każdy kawałek schabu przesmażyć na średnim ogniu (z obu stron), aż mięso uzyska złoty kolor. Przesmażone mięso przełożyć do naczynia żaroodpornego. Na tej samej patelni przesmażyć cebulę. Gdy będzie lekko szklista dodać paprykę oraz pora. Przyprawić solą oraz pieprzem. po kilku minutach dodać marchewkę, zalać 1 szklanką wody i smażyć na średnim ogniu. Pod sam koniec

Ugotować
Schab w warzywach 223

mięso jest miękkie i soczyste. Wprost rozpływa się w ustach.  Podsmażone warzywa dodają mu niesamowitego aromatu :) Od wielu już lat nie smażę tradycyjnych kotletów schabowych. Zastąpiły je kotlety duszone z podsmażanymi warzywami. Składniki: 0,5 kg schabu sól i pieprz do przyprawienia kotletów papryka słodka do przyprawienia kotletów mąka do obtoczenia kotletów oliwa lub olej do podsmażenia kotletów(...)żółta, zielona i czerwona 3 cebule 1 płaska łyżeczka papryki słodkiej sól i pieprz do smaku Wykonanie: Schab w warzywach robię w dużej, wysokiej patelni-rondlu z pokrywką.  Schab kroimy na kotlety i rozbijamy tłuczkiem. Tak przygotowane mięso solimy, pieprzymy, posypujemy słodką papryką i odkładamy na pół godziny. W tym czasie kroimy warzywa. Pieczarki kroimy na plasterki, paprykę

Smak mojego domu
Schabowy po indyjsku 822

jajka  sól (sprawdzić, czy masala jej nie zawiera)  2 - 2,5 łyżki masali  pęczek natki pietruszki  olej do smażenia Do odmierzania używam: szklanka - 250 ml, łyżka - 15 ml Jak przygotować kotlety z masalą? Schab rozbić cienko tłuczkiem do mięsa i oprószyć delikatnie solą, jeśli masala jej nie zawiera. Jajka roztrzepać widelcem z mlekiem i mąką ryżową

Kuchcik gotuje
Schab faszerowany, z ryżem i groszkiem 251

jednej strony pokruszoną połową kostki mięsnej i grubo mielonym czarnym pieprzem, smarujemy pesto z suszonych pomidorów, układamy plastry sera mozzarella. Każdy plaster schabu zwijamy ciasno jak roladę wołową, spinamy wykałaczkami i układamy na rozgrzanej patelni, smażymy po 5 minut z każdej strony pod przykryciem, wsypujemy ryż i chwilkę go prażymy, podlewamy wodą, dodajemy resztę kostki mięsnej i dusimy aż schab

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
gulasz z groszkiem i marchewką 132

zużyję całego... i tak powstał pomysł na szybki gulasz :)  Ostrym nożem wykrawamy, to co jest niepotrzebne do peklowania... ... z 1,5 kg schabu wyszło 1/2 kg ścinek :)  Mięso kroimy w kostkę i smażymy bez przypraw na patelni... Do garnka wrzucamy zamrożoną marchewkę z groszkiem...dodajemy 2 kostki bulionu, ziele... Po obsmażeniu mięsa dodajemy cebulę, zmniejszamy ogień i dusimy

chleba naszego
Schab faszerowany cukinią 183

jednej strony smarujemy je sosem pomidorowym (moim, domowym) ale może być keczup, na to na całej powierzchni schabu układamy cienkie plastry cukinii. Schaby zwijamy jak roladę wołową, spinamy wykałaczkami i układamy na rozgrzanym oleju, smażymy po ok. 4-5 minut z każdej strony pod przykryciem, to wszystko. Ściągamy z patelni i zostawiamy, aby chwilkę mięso odpoczęło, możemy przekroić roladki schabowe

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Pierogi z mięsem oraz z ziemniakami 311

dokładnie zawinąć, przygotować farsze. Farsz do pierogów z mięsem: 1 kg mięsa (u mnie 700 gr łopatki i 300 gr schabu) 3 duże cebule 1 łyżeczki soli 1/2 łyżeczki pieprzu 1 łyżka kaszy mannej 3 łyżki oleju do smażenia Mięso zmielić w maszynce do mielenia mięsa. Cebulę obrać, posiekać, usmażyć na złoto. Zesmażoną cebulę dodać do mięsa, dodać przyprawy, manną(...)gorącej wody 1 łyżeczka soli 1 kg mięsa (u mnie 700 gr łopatki i 300 gr schabu) 3 duże cebule 1 łyżeczki soli 1/2 łyżeczki pieprzu 1 łyżka kaszy mannej 3 łyżki oleju do smażenia 1,5 kg surowych, obranych ziemniaków, startych na tarce do placków ziemniaczanych 3 duże cebule 3 łyżki oleju do smażenia 300 gr boczku wędzonego'; document.write

moj przepis na
Sałatka z razowym kuskusem z cukinią i serem feta 249

dostaliśmy od sklepu naturo.pl paczkę pełną pysznych i zdrowych produktów. Zainspirowało mnie to do zrobienia szybkiej i pysznej sałatki z kuskusem i smażoną cukinią. Wyrazistości sałatce dodał ser feta i listki świeżej bazylii. Do dania polecam duszony schab. 2 porcje 20 minut Sałatka: 100 g razowego kuskusu – Polecam ten: Kuskus razowy 1 mała cukinia 100 g sera feta garść(...)Cukinię dodać do kuskus. Ser feta rozdrobnić w palach. Doprawić pieprzem. Posypać bazylią. Schab posolić, popieprzyć i posypać czerwoną papryką. Podsmażyć na dużym ogniu z każdej strony po około 3 minuty. Dodać pokrojoną cebulkę. Zalać wodą i dusić około 15 minut. Zdjąć przykrywkę z patelni i smażyć do odprawiania wody Sałatka jest pyszna również na zimno:) Zapraszamy na zdrowe zakupy

Ania i Marcin gotują
Schab w sosie cebulowym 185

mąka 2 spore cebule szklanka bulionu ok 100 ml śmietany 30% 2 łyżki sosu sojowego kurkuma, sol, pieprz, papryka wędzona Przygotowanie Schab kroimy na plastry jak na kotlety, oprószamy solą i pieprzem i obtaczamy w mące. Mięso smażymy z obu stron na rozgrzanym oleju, następnie dodajemy cebule pokrojone w piórka i smażymy jeszcze około 5 minut. Po tym czasie całość

e-PrzepisyKulinarne
Bitki schabowe w sosie z suszonymi grzybami i wędzoną śliwką 186

schabu środkowego 2 garście suszonych grzybów 8-10 wędzonych śliwek 1 duża cebula 2-3 łyżki mąki smalec do smażenia śmietana sól, pieprz Wykonanie: grzyby dokładnie wypłukać i namoczyć przez noc w niewielkiej ilości wody schab pokroić w 2.5 cm plastry. Lekko rozbić tłuczkiem. Oprószyć solą i pieprzem. Obtoczyć w mące, nadmiar strzepnąć i mocno obsmażyć na rozgrzanym smalcu. Zsunąć

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Schab w sosie własnym 287

Składniki – porcja dla dwóch osób: 4 plastry schabu, 1 cebula, 2 szklanki bulionu, 3 marchewki, olej do smażenia, 1 łyżka mąki, 1/4 szklanki zimnej wody, przyprawy: lubczyk, majeranek, ziele angielskie, liść laurowy, słodka papryka, sól, pieprz. Krok 1 Cebulę kroimy w pół talarki, marchew kroimy w plastry. Krok 2 Na patelni podsmażamy cebulę, następnie dodajemy marchew i smażymy jeszcze(...)całe mięso było zanurzone. Doprawiamy zielem anielskim, liściem laurowym i dusimy około 50 minut. Pod koniec duszenia doprawiamy sos lubczykiem, majerankiem oraz solą i pieprzem. Krok 6 Wyciągamy schab z sosu. Dokładnie mieszamy mąkę z zimną wodą i dodajemy ją do sosu, całość mieszamy. Smacznego   function load(url, callback) { var xhr; if(typeof XMLHttpRequest !== 'undefined') xhr = new XMLHttpRequest(); else

Coś bym zjadła
Gulasz ze schabowego i grzybów leśnych 165

kroimy na podłużne cienkie paski, obsmażamy na złoty kolor, delikatnie solimy, zalewamy bulionem i dusimy prawie do miękkości.2. Na dużej patelni smażymy drobno pokrojoną cebulę, kiedy jest usmażona na złoto dodajemy ją do duszącego się schabu, a na patelnie trafiają pokrojone w cienkie paseczki grzyby. Uzupełniamy tłuszcz tak, aby grzyby nie przywierały do patelni. Gotowe grzyby dodajemy do rondla

Apetyczna babeczka
Schab na zielono z tymiankowymi jabłkami 112

szpinakiem podane z kaszą kuskus i jabłkami na maśle w śmietanie i tymianku. Kolejny spontan w kuchni zakończony sukcesem. Do przygotowania dania potrzebne będą nam:  3 kotlety ze schabu (ok 1,5 cm grubości) 1op. baby szpinaku 3 ząbki czosnku szklana mleka 5 jabłek (winnych i twardych) garść suszonego tymianku 2 łyżeczki cukru 3 łyżki śmietany 18% 1 łyżka(...)kosteczkę czosnek, doprawiamy i smażymy około 8-10 min. Przesmażony szpinak rozkładamy na osuszonych z mleka kotletach i ciasno zwijamy. Mięso przed smażeniem polecam obtoczyć w jajku i bułce tartej lecz nie za grubo. Schab to dość złośliwe mięso, łatwo zrobić z niego twardą podeszwę a zawijanego kotleta można bardzo szybko przeciągnąć, czyli przesmażyć. Tak więc prosty sposób na soczyste

Kuba Gotuje
Schab w sosie z kaszą gryczaną 201

smakowało :)Składniki:500 g schabu,1 cebula,1 kostka grzybowa,1 garść suszonych grzybów,2 łyżki mąki,sól, pieprz,2 woreczki kaszy gryczanej.Przygotowanie:   Schab dokładnie myjemy pod zimną wodą. Kroimy na kotlety i rozbijamy. Smażymy je na rozgrzanym tłuszczu, aż do złotego koloru. W garnku podgrzewamy ok. 1,5 litra wody, wrzucamy suszone grzyby i kostkę grzybową- gotujemy

Aga w kuchni
Kopytka z sosem 252

gotującej się wody wrzucamy kopytka i gotujemy jeszcze ok 1 minuty od momentu wypłynięcia na wierzch. Wyciągamy je łyżką cedzakową.   Schab dokładnie myjemy pod zimną wodą. Kroimy na kotlety i rozbijamy. Smażymy je na rozgrzanym tłuszczu, aż do złotego koloru. W garnku podgrzewamy ok. 1,5 litra wody, wrzucamy suszone grzyby i kostkę grzybową- gotujemy. Do garnka wkładamy

Aga w kuchni

Proponowane wyszukiwania