schab smażony - 1167 przepisów (strona:13/78)

Kotlet schabowy 240

odstawić do lodówki..a potem w razie potrzeby smażyć..Ja tym razem obtoczyłam w bułce tartej, ale to nie jest konieczne. 1,20 kg schabu, polędwicy  sól i pieprz  olej do smażenia  Marynata: 3 jajka  3 płaskie łyżki mąki ziemniaczanej  1 łyżka płaska musztardy  2 łyżki majonezu  sól 1 łyżka przyprawy maggi

Moje domowe kucharzenie
Wieprzowina z Tonkatsu 186

Danie kuchni japońskiej Składniki 400 g schabu wieprzowego 2 jajka olej do smażenia bułka tarta sól ,pieprz Sos: 1/3 szkl ketchupu 100 ml sosu sojowego (ciemnego) łyżka cukru Dodatkowo: ryż jaśminowy trawa cytrynowa grzyby mun Przygotowanie   Schab kroimy w cienkie plasterki ,oprószamy solą i pieprzem i wstawiamy do lodówki na 30 min. Mięso obtaczamy najpierw w rozbełtanych jajkach ,następnie

R'n'G Kitchen
Schab z jajkiem 228

łyżki posiekanego szczypiorku 2 łyżki jogurtu naturalnego 2 łyżeczki chrzanu mąka do panierowania 2 jajka do panierowania tarta bułka do panierowania sól, pieprz tłuszcz do smażenia Sposób przygotowania: Jajka gotujemy na twardo. Schab rozbijamy za pomocą tłuczka do mięsa. Solimy i pieprzymy z każdej strony. Obrane jajka i kiełbasę kroimy w kostkę. Jogurt łączymy z chrzanem. Dodajemy do jajek(...)kiełbasy. Dodajemy szczypiorek. Dokładnie mieszamy. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Wykładamy na schab, składamy na pół. Szczepiamy wykałaczkami. Panierujemy kolejno w mące, jajku i tartej bułce. Smażymy z obu stron na złoty kolor.  źródło: przepis własny Ilość porcji: 5 Czas wykonania: 1 h Koszt przygotowania

Pobite gary Barbary
Schabowe z pieczarkami i cebulką 230

wyglądają Wasze przygotowania kochani? Składniki 70 dag schabu bez kości 30 dag pieczarek  2 cebule 2 łyżki masła sól pieprz tłuszcz do smażenia Panierka 2 jajka mąka  bułka tarta Sposób Schab pokroić na plastry, rozbić, doprawić. Cebulę i pieczarki pokroić w kosteczkę, przyprawić solą i pieprzem, podsmażyć na maśle. Na rozbite plastry schabu układać na jednej połówce przyrządzony

Kuchenne aromaty
ROLADKI Z PAPRYKĄ I OGÓRKIEM KONSERWOWYM W SOSIE POMIDOROWYM 162

wnętrze to smaczna papryka i ogórek.Roladki są w aromatycznym sosie pomidorowym obsypane dużą ilością szczypioru ! Bardzo rozgrzewające ! Składniki: schab bez kości 10 grubych plastrów sól do oprószenia papryka słodka mielona 3-4 łyżki olej do smażenia bulion drobiowy 600 ml.  przecier pomidorowy(...)mały słoiczek cukier 1 łyżka pieprz do smaku mąka 1.5 łyżki sól do smaku papryka konserwowa 1 słoik ogórek konserwowy 4-5 szt. dymka szczypiorku smażona cebula w kostce 1 kostka Metoda: Schab rozbić tłuczkiem bardzo cienko ( jak na schabowe ). Na każdym schabie ułożyć pokrojonego w słupki ogórka i paprykę. Zwinąć roladki. Roladki oprószyć z każdej strony solą i papryką

Kuchnia Paulettes
Kieszonki z młodą kapustą 701

solą, pieprzem. Na schabie układam plaster mozzarelli, dodaję farsz z kapusty i składam na pół jak kartkę papieru. Spinam wykałaczkami, obtaczam w rozmąconym jajku, i bułce tartej. Smażę na wolnym ogniu ,aż schab będzie miękki. Podaję z surówką z kapusty młodej

wesoła kuchnia
Kotlety schabowe zapiekane pod pierzynką z pieczarek i sera 202

ząbki czosnku (brak na zdjęciu) 2 jajka bułka tarta ½ łyżeczki oregano ½   łyżeczki tymianku ¼ łyżeczki rozmarynu sól i pieprz serek topiony (włożyłam do zamrażarki) olej do smażenia (brak na zdjęciu)   Wykonanie: Schab po opłukaniu osuszyłam papierowym ręcznikiem i ukroiłam z niego 4 kotlety. Każdy włożyłam do woreczka foliowego. To pozwoliło mi zabezpieczyć przed rozpryskiwaniem podczas rozbijania tłuczkiem.   Rozbite(...)Przygotowałam panierkę: Do miseczki wbiłam jajka. Rozkłóciłam widelcem. Na talerz wysypałam bułkę tartą. Kotlety wyjęłam z lodówki. Na rozgrzaną patelnię wlałam tyle oleju, żeby jego poziom sięgał do połowy smażonych kotletów. Kotlety panierowałam najpierw w jajku a potem w bułce tartej.   Trzeba pamiętać, żeby kotlety dokładnie zanurzyć w jajkach a potem dokładnie obtoczyć w bułce. Nie należy dociskać

Kuchnia u Krysi
Kotlety schabowe pieczone 171

wkładamy do lodówki na 2 godziny. Po upływie tego czasu wkładamy schab do naczynia żaroodpornego wysmarowanego olejem. Wkładamy naczynie z pokrywką do nagrzanego piekarnika do 200C i pieczemy przez ok. 40 minut. W tym czasie przygotowujemy warzywa - mieszankę przekładamy na patelnię z dodatkiem dwóch łyżek oleju, doprawiamy i smażymy do miękkości co jakiś czas mieszając. Płynna marynata szlachecka firmy

Emcia Pichci
Schab z grilla 225

pekińska z sosem sałatkowym dała radę dopełnić ogromu wrażeń smakowych. A oto przepis: Schab z ,,grilla" łatwe marynowanie mięsa min 1h a powinna być cała noc smażenie min 30 minut Składniki * 2 plastry schabu grubości ok 1 cm * 2 łyżki sosu sojowego ciemnego (Monika poleca grzybowy) * łyżeczka miodu * 1 łyżka oliwy z oliwek (ostateczność zwykły olej) * pieprz cayenne ( z powodu(...)oliwą i pieprzem, smarujemy tym plastry schabu i odstawiamy na min 1 godzinę a najlepiej całą noc. ziemniaki kroimy w plasterki grubości pół centymetra. Na rozgrzaną patelnię wykładamy mięso i okładamy na około ziemniakami. mięso co chwila przewracamy i gdy z wierzchu będzie upieczone odkładamy na boki patelni a na środek przesuwamy ziemniaki. Smażymy aż ziemniaki będą miękkie i nabiorą

sierotka maRysia w kuchni
Kotlet schabowy z ananasem i żurawiną 203

ananasa • 4 łyżeczki żurawiny • 4 łyżki startego sera żółtego • sól, pieprz do smaku • 1 jajko • mąka i bułka tarta do panierowania • olej do smażenia Wykonanie: • Lekko rozbić plastry schabu, posypać solą i pieprzem z obu stron. • Panierować w mące, jajku i bułce tartej. • Usmażyć kotlety na złoty kolor na rozgrzanym

To co kocham
Kotlety po myśliwsku + film 158

boczku (wędzonego lub gotowanego) 20 dag pieczarek 2 cebule 5 łyżek śmietany 18% szklanka bulionu warzywnego lub mięsnego ( może być z kostki ) 2 łyżki oleju do smażenia sól pieprz czarny przepis Pokrojone plastry schabu myjemy osuszamy i delikatnie rozbijamy , oprószamy sola i pieprzem . Na patelni mocno rozgrzewamy tłuszcz i smażymy kotlety po 3 minuty z każdej strony.Następnie przekładamy

Smakowite Dania
Kebab z nowalijek 209

miseczki wsypujemy mąkę - u mnie pszenna. Dodajemy mleko, jajko i szczyptę soli, wszystko energicznie mieszamy trzepaczką. Z powstałej masy smażymy na rozgrzanej patelni z dodatkiem oleju smażymy na złoty kolor cienkie placki - naleśniki.Schab myjemy i osuszamy, lekko nacinamy tworząc poprzeczne paski (ale nie oderwane od siebie) solimy i pieprzymy, a następnie smażymy na rozgrzanej grillowej patelni - bez oleju

Słodkie Przyjemności
SCHAB W SOSIE PIEPRZOWYM 424

niedzielny obiad. Jako dodatek można podać modrą kapustę, buraczki, ogórek lub każdy rodzaj surówki czy ulubionych warzyw. SKŁADNIKI : ( dla 2 osób ) ziemniaki – 4 duże sztuki schab – 2 kawałki olej do smażenia sos barbeque – 1 łyżka przyprawa do dziczyzny – 1 łyżeczka bulion mięsny – 220 ml świeżo mielony pieprz – dużo sól mąka kukurydziana – 2 łyżeczki śmietana 30 % – 2 łyżki PRZYGOTOWANIE : Ziemniaki

kuchniabellissima.wordpress.com
Schab z grzybami 186

smak niebiański!. Wykorzystałam moje zamrożone prawdziwki zebrane latem i jesienią, a do tego solidny kawał schabu z kością i ryż....niebo w gębie... Mięso: - 4 plastry schabu z kością - sól - pieprz - smalec do smażenia Grzyby: - 1 mała cebula - 1 ząbek czosnku - olej  - sól Dodatkowo: - ryż, kasza lub ziemniaki - świeży koperek 1. Schab lekko rozbijamy tłuczkiem, oprószamy sola i pierzem

Apetyczna babeczka
Kotlety wieprzowe z pieczarkami. 144

wiele sposobów, dziś zachęcam do SCHABOWYCH Z PIECZARKAMI. SKŁADNIKI: 1/2 kg pieczarek,  2 cebule,  2 łyżki masła i 2 łyżki oleju 1 kg schabu jajko, bułka tarta olej do smażenia 2-3 łyżki mąki sól, pieprz, przyprawa do wieprzowiny WYKONANIE: Na patelni rozgrzać olej, włożyć pokrojone drobno pieczarki i cebulę, smażyć aż lekko się zrumienią a płyn całkowicie

Kuchnia Beaty

Proponowane wyszukiwania