schab smażony - 1167 przepisów (strona:12/78)

Schabowe pałeczki 176

Kroję paski 2 cm i w poprzek na ok 15 cm Składniki sosu 20 dkg schabu  ( ok 3 cienkich plastrów schabu) 1 papryka 1 cebula 1 pomidor 4 listki bazylii ( w granicach) oliwa do smażenia i duszenia sól pieprz Wykonanie paprykę ,cebulę , kroję w kostkę i podsmażam na rozgrzanym oleju , cały czas mieszam, dodaje pokrojonego w kostkę pomidora(...)potrzebne aby zaczęło się dusić . Po 5 m dolewam 1/2 szklanki wody , mieszam i dolewam mąkę ziemniaczaną ( oczywiście rozpuszczoną w zimnej wodzie ) W tym samym czasie smażę pokrojony w drobne paski schab Do podduszonej papryki dodaje schab . 3 m duszenia i mieszania , Do warzyw dodaje kluchy ,dokladnie mieszam i na taslerz

Eli Gotowanie
Roladki schabowe w pikantnym sosie 209

składniki* 4 plastry schabu bez kości* 4 cienkie plastry szynki lub polędwicy* 2 ogórki konserwowe* 1/4 papryki żółtej* 1 papryka czerwona* 2 średnie cebule* sól, pieprz

Mix smaku
Marynowane kotlety schabowe 228

kilka dni. Można je zamarynować parę dni wcześniej (3-5) i smażyć dopiero przed podaniem. Przepis znalazłam u Danusi i gorąco Wam polecam! Składniki: 1 kg schabu bez kości sól, pieprz olej do smażenia Marynata: 3 jajka 3 płaskie łyżki mąki ziemniaczanej 3 łyżki keczupu 4 ząbki czosnku 1 płaska łyżka musztardy 5 łyżek oleju Sposób wykonania: 1. Schab kroimy

Kuchnia domowa Ani
Podwójne schabowe 443

ustach.  Składniki: 4 plastry karkówki 4 plastry schabu 2 cebule Sól, pieprz Przyprawa smaczuś Tradismak Przyprawa mefisto Tradismak Bułka tarta 2 jajka Olej do smażenia Siekacz zmiękczający do mięsa Sposób przygotowania: Plastry schabu i karkówki rozbijamy dość cienko, oprószamy solą i pieprzem. Cebulę obieramy, ścieramy na tarce o drobnych oczkach, smarujemy nią kotlety z karkówki, przykrywamy schabem, lekko dociskamy

Bajeczna Kuchnia
Kotlety schabowe po hawajsku 244

żurawiny i obowiązkowo opiekane ziemniaki. Składniki: 4 plastry schabu 4 plastry ananasa 4 plasterki sera żółtego Sól, pieprz 1 jajko  Bułka tarta Olej do smażenia Konfitura żurawinowa Fanex Sposób przygotowania: Każdy kawałek schabu rozbijamy, oprószamy solą i pieprzem. Panierujemy w rozkłóconym jajku i bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor z obydwu stron. Usmażone kotlety układamy

Bajeczna Kuchnia
Kokosowe nuggetsy (z dipem ananasowym) 372

piersi) wiórki kokosowe (ciężko mi powiedzieć ile gdyż to zależy od ilości kawałków i grubości panierki) 2 jajka + ew. odrobina mleka mąka pszenna Olej do smażenia Piersi z kurczaka (lub schab) myjemy i kroimy na takie kawałki jakie chcemy potem uzyskać po usmażeniu nuggetsów (zatem nie za duże, nie za małe). Najpierw obtaczamy lekko w mące, następnie maczamy(...)miseczki, a dopiero po przestygnięciu pozbyć się tego wylewając do np. toalety) Na koniec wszystkie razem wkładamy na rozgrzaną patelnie (na chwilę) tak aby się podgrzały (te z pierwszego smażenia niestety zdążą ostygnąć, dlatego trzeba je znowu podsmażyć) i przykrywamy pokrywką. Nuggetsy gotowe! :) A co do nich? Ja polecam dip ananasowo-kokosowy lub ananasowy (to po prostu wersja bez wiórków

Jedzeniomania
Roladki schabowe z marynowanymi szparagami 187

podkręciłam odrobiną musztardy z zielonym pieprzem. składniki: 6 plastrów schabu 1 słoiczek marynowanych szparagów musztarda z zielonym pieprzem sól, pieprz 1-2 jajka sezam olej do smażenia Szparagi osączyć z zalewy. Plastry schabu cienko rozbić tłuczkiem. Oprószyć solą i pieprzem z obu stron. Na desce ułożyć plaster schabu, posmarować cienko musztardą. Przy jednym brzegu ułożyć 2-3 marynowane szparagi

Monia miesza i gotuje
Krowa w Budapeszcie (placek po węgiersku ;) ) 172

właściwie wszystkie składniki pod ręką. A jeśli nawet nie, to np. mięso zawsze można zastąpić innym i też będzie smakowało wybornie. + mąka pszenna, masło i tłuszcz do smażenia Mięso (u mnie schab, nawet wolę do placka, niż wołowinę) kroimy w niedużą kostkę i obsmażamy je z każdej strony na niewielkiej ilości tłuszczu. Do mięsa dorzucamy dwie łyżki pasty paprykowej(...)kostkę i również dodajemy do ziemniaków. Masę przyprawiamy solą i pieprzem według uznania, na koniec dodajemy mąkę. Można również dodać jedno jajko, ja jednak z tego zrezygnowałam. Smażmy je na rumiano. Z tej ilości ciasta wychodzą dwa niezbyt duże placki. Po ukończeniu duszenia mięsa, sos należy zagęścić. Do tego potrzebujemy podprażonej na maśle mąki zaciągniętej mięsno-paprykowym sosem. Powinien być

Kuchenna Kontrrewolucya
Zapiekane roladki wieprzowe z serem żółtym i ogórkiem konserwowym 226

konserwowy pół szt, ser żółty 1 plaster, musztarda delikatesowa pół łyżeczki, sol, pieprz czarny, papryka słodka mielona, czosnek 1 ząbek, olej do smażenia 5 łyżek, Sposób przygotowania: Schab rozbijamy tłuczkiem, na cienki płat. Następnie obsypujemy z obu stron przyprawami i smarujemy musztarda. Nakładamy ser żółty i ogórka konserwowego, zwijamy roladkę. Czosnek wyciskamy przez praskę(...)nasza roladka się nie rozpadła możemy ja związać nitka lub spiąć wykałaczkami. Rozgrzewamy olej na patelni i obsmażamy roladkę. Następnie mięso przekładamy do piekarnika, polewamy tłuszczem pozostałym ze smażenia i pieczemy przez 40 min w 180 stopniach. Po upieczeniu kroimy roladkę na ukos i podajemy z ulubionymi dodatkami.  Z podanego przepisu przygotowana jest jedna roladka

kulinarne odsłony pati
Chrupiące ciasto piwne do kurczaka, lub ryby. 325

Panierowane mięso, lub ryby są w naszym kraju bardzo popularne. W niektórych domach co niedziele obtacza się schab w jajku, bułce tarte, czy mące i smaży. My pokażemy troszkę inną panierkę, może nie do końca nadaje się do schabu, ale kawałki kurczaka, czy ryba wychodzą znakomicie. Do poszukiwań przepisu na chrupiącego kurczaka zachęciła nas podobnie jak w przypadku, smażonego makaronu

KasiaiKrzysiu.pl
Wieprzowina z czosnkiem, szpinakiem i mascarpone 279

zależności jak ostro lubicie) ½ łyżeczki suszonej bazylii Opakowanie serka mascarpone (250g) Przygotowanie: Na patelni rozgrzać łyżkę oleju, przełożyć szpinak, dodać odrobinę soli. Smażyć mieszając od czasu do czasu drewnianą łyżką. Podsmażony szpinak odcedzić za pomocą durszlaka. Schab pokroić w kostkę (ok. 3×3 cm), doprawić solą i pieprzem. Patelnię, na której smażyliśmy szpinak, przetrzeć papierowym ręcznikiem i podgrzać na niej(...)olej rzepakowy. Na rozgrzany olej przełożyć kawałki schabu i podsmażać je na dużym ogniu przez ok. 5 minut. Do mięsa dodać drobno posiekany czosnek, listek laurowy, suszony tymianek oraz pieprz cayenne. Całość dokładnie wymieszać. Dodać podsmażony szpinak do patelni z mięsem i pozostałymi składnikami. Dokładnie wymieszać i smażyć jeszcze kilka minut. Następnie patelnię zdjąć z ognia i do podsmażonych składników

Fabryka pomysłów
Eskalopki ze schabem i suszonymi śliwkami 213

koktajlowych, 5 łyżek musztardy francuskiej, 5 łyżek miodu, 5 łyżek oliwy, cytryny, szczypty suszonego majeranku, soli, czarnego świeżo mielonego pieprzu. Przygotowanie dzisiejszego dania rozpocząłem od przygotowani mięsa. Umyty wcześniej schab oczyściłem z wszystkich błonek, a następnie pokroiłem na cztery kotlety o podobnej grubości. Każdy kotlet lekko rozbiłem, a następnie przyprawiłem mięso z obu stron solą i czarnym świeżo mielonym pieprzem(...)były zbyt mocno rozbite, gdyż zbyt duże uniemożliwią zamknięcie eskalopek - po rozbiciu kotlety nadal powinny mieć grubość około centymetra. Na patelni rozgrzałem 2 łyżki oliwy i smażyłem na niej kotlety ze schabu z obu stron, aż zrobiły się rumiane. Następnie zdjąłem kotlety z patelni i pozostawiłem do ostygnięcia. Na suchej patelni podsmażyłem z obu stron cienkie plasterki wędzonego boczku

Wyprawy kulinarne
Grillowana tortilla z pikantnym farszem 245

żółty ser Przygotowanie: Podsmażamy cebulkę (u mnie na maśle). Dodajemy obrane i pokrojone w kostkę pieczarki (u mnie same kapelusze), posiekany por i pokrojony w kostkę / paseczki schab wędzony parzony. Chwilę smażymy, aż pieczarki zaczną puszczać sok. Całość doprawiamy solą i pieprzem. Mieszamy. Następnie dodajemy kielecki sos meksykański. Zostawiamy jeszcze chwilę na patelni, mieszamy. Tak przygotowany farsz nakładamy na połowę

Słodkie okruszki
Sznycel po wiedeńsku 161

necie..i opinie są różne..ale jak zwał tak zwał..no i schaboszczak z jajkiem sadzonym to świetny pomysł.. 60 dag mięsa z szynki, schabu 4 jajka do smażenia 2-3 jajka do panierowania bułka tarta, mąka 3 łyżki masła do smażenia Mięso pokroić w plastry. Rozbić tłuczkiem, posypać solą i pieprzem.Obtoczyć w mące, zanurzyć w miseczce

Moje domowe kucharzenie
Placki ziemniaczane ze schabem wśrodku 195

innymi słowy: placki ziemniaczane z mięsnym wkładem. Składniki: 1 ½ kg ziemniaków ½ szklanki mąki pszennej 4 jaja ½ szklanki kwaśnej śmietany sól do smaku pieprz do smaku olej do smażenia składniki na nadzienie: ½ kg schabu sól czosnkowa pieprz Przygotowanie: Ziemniaki obrać, utrzeć i dobrze odcisnąć z wody. Dodać śmietanę, mąkę, jaja, sól i pieprz do smaku. Mięso wypłukać, pokroić na porcje, posypać(...)bardzo cienko utłuc. Na rozgrzaną patelnię z olejem kłaść cienki porcje ciasta ziemniaczanego wielkości ubitego mięsa, na wierzch placków układać rozbite, przyprawione mięso, następnie przykryć kolejną warstwą ciasta ziemniaczanego. Smażyć z obu stron na rumiano

Tradycyjna Kuchnia

Proponowane wyszukiwania