schab smażony - 1167 przepisów (strona:16/78)

Schab w cieście naleśnikowym 148

masę. Ciasto powinno mieć konsystencję śmietany 18% - dość gęste.  Olej rozgrzewamy, kotlet wkładamy do ciasta naleśnikowego i od razu wrzucamy go na gorący olej. Smażymy z obu stron na złoto.  Na zdjęciach schab podany w towarzystwie warzyw zasmażanych

Gotowanie i blogowanie
Schabowe roladki z newellą 160

przepisu użyliśmy wybornej mieszanki ziół przeznaczonych do schabu od Rafex   Składniki 4 kotlety schabowe po 200 g 200 g newelli 2 łyżki przyprawy do schabu 100 ml wody olej do smażenia mąka sól, pieprz   Przygotowanie   Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Kotlety schabowe rozbijamy jak najcieniej. Newellę dzielimy na cztery części. Każdą owijamy rozbitym kotletem. Oprószamy

R'n'G Kitchen
Schab gotowany w sosie śmietanowo- pomidorowym 173

marchewki i frytkami z batata, które uwielbiam. Łatwe i pyszne danie na niedzielę. Zarówno na obiad, jak i późną kolację, prawda Adam? :) Składniki (na 4 porcje): 1 kg schabu 1 cebula 1 ząbek czosnku 1 por 1 łyżka oleju 1/2 szklanki passaty pomidorowej 1 szklanka cydru 1 lampka wytrawnego wina 750 ml bulionu przyprawy: ostra papryka, majeranek, sól i pieprz(...)pszennej + 1 łyżka mąki ziemniaczanej posiekana natka pietruszki Do podania: puree ziemniaczane frytki z batata surówka z marchewki W garnku z grubym dnem rozgrzewam olej. Smażę na nim posiekany ząbek czosnku, cebulą i pora. Schab oczyszczam z błon i kroję na plastry o szerokości 0,5 cm. Wrzucam do garnka i smażę całość 2-3 minuty. Dodaję przyprawy. Wlewam

Mango Papaja
Schabowy pod pierzynką 201

Schabowy pod pierzynką z pieczarek i sera. Pyszna wersja dla podania zwykłego schabowego, nawet dla gości :) Składniki: 3 plastry schabu 400 g pieczarek 150 g żółtego sera oregano papryka słodka sól jajko bułka tarta olej do smażenia Sposób przygotowania: 1. Pieczarki(...)myjemy i kroimy w plasterki po czym wrzucamy do garnka i dusimy do odparowania wody. Na sam koniec lekko solimy i doprawiamy oregano. Plastry schabu cienko rozbijamy (możemy podzielić na mniejsze części żeby lepiej się smażyły). Jajko roztrzepujemy z solą i papryką słodką. Kotlety obtaczamy w jajku z przyprawami i bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju z jednej strony

Na Ciasteczkowych Papierach
Inny sposób na roladki. Niczym kebab! 372

przyjemne ciepło pary znad garnka...Ale chyba najistotniejszą rolę odgrywa efekt końcowy. ROLADKI SCHABOWE Z SEREM  A'LA KEBAB (autorstwo własne;) 5 plastrów schabu 10 plastrów żółtego sera przyprawa kebab-gyros  masło do smażenia Mięso rozbiłam. Z obu stron obficie oprószyłam przyprawą. Na każdy schab położyłam 2 plastry sera i ciasno zawinęłam. Usmażyłam na maśle. Kiedy nabrały złocistego

W kuchni Karmel-itki
Schab w cynamonie z gruszką, fenkułem, dzikim ryżem i gorgonzolą 272

natki pietruszki 100 gram ryżu dzikiego sól pieprz 1/2 łyżeczki cynamonu szczypta gałki muszkatołowej Schab kroimy w kostkę, doprawiamy solą, pieprzem, cynamonem oraz gałką muszkatołową. Kawałki schabu grillujemy na patelni grillowej bądź smażymy na patelni, która nie wymaga użycia tłuszczu. Grillowane/usmażone kawałki odkładamy na bok. W tym czasie gotujemy ryż do miękkości, według przepisu na opakowaniu. Gruszkę oraz fenkuł(...)się zagotuje i wrzucamy posiekaną gruszkę i fenkuł, całość dusimy 6-7 minut, następnie dodajemy posiekane orzechy włoskie oraz część posiekanej natki pietruszki. Gdy wino całkowicie wyparuje dodajemy grillowany schab oraz ugotowany ryż. Całość dokładnie mieszamy, doprawiamy solą i pieprzem i przekładamy na talerze. Przed podaniem posypujemy rozkruszoną gorgonzolą oraz posiekaną natką pietruszki. Ewentualnie posypujemy posiekanymi orzechami włoskimi. Gotowe

Mango Papaja
Ryż z warzywami i schab w cieście 186

Polecam;)  Składniki: 3 woreczki ryżu około 700 ml bulionu warzywnego sól pieprz majeranek  oliwa z oliwek do smażenia około 750 gramów pokrojonych na mniejsze kawałki jarzyn (u mnie fasolka szparagowa, kukurydza, brokuł, marchewka, zielony groszek) 5 plastrów schabu 3 jajka 3-4 łyżki mąki pszennej  pół łyżeczki proszku do pieczenia Wykonanie: Na rozgrzaną patelnie przełożyć pokrojone(...)mieć konsystencję ciasta na racuchy. Jeżeli ciasto będzie za rzadkie należy dodać mąki natomiast jeżeli będzie za gęste dolewamy odpowiednią ilość przegotowanej wody. Schab rozbijamy tłuczkiem i oprószamy solą oraz pieprzem, następnie obtaczamy w cieście i smażymy na rozgrzanej oliwie.  Smacznego

Krakowskie smaki Ani
SCHAB Z SEREM I PIECZARKAMI 157

pieczarkami. Składniki: 3 plastry schab wieprzowy , 100 gram pieczarki , 3 plastry ser zółty , do smaku Sól , do smaku pieprz , do panierowania mąka , do smażenia olej Sposób wykonania:   Pieczarki oczyścić, pokroić na mniejsze kawałki, podsmażyć. Schab posypać solą i pieprzem, obtoczyć w mące, podsmażyć z jednej strony ( aż będzie rumiany ), przewrócić, na wierzch położyć podsmażone pieczarki i ser żółty. Przykryć

Darcia w kuchni
Schab z cukinią zapiekany pod sosem serowym 302

Pyszny schabik na obiadek. Taka wersja dla odmiany a nie ciągle ten kotlet schabowy. Do schabiku dodałam cukinię i całość zapiekłam pod sosem serowym. Mięsko wyszło

Monia miesza i gotuje
Nuggety ze schabu na pure z cebuli z sosem czosnkowo- koperkowym 182

kotletów 1 cebula 1 jajo 2 łyżki łyżka mąki, bułki tartej i otrąb żytnich sól, pieprz, słodka papryka w proszku olej do smażenia na sos: przepis i składniki znajdziesz ……………… Przygotowanie: schab umyj, osusz, pokrój w paski, przełóż do miski oprósz go solą, pieprzem i papryką, wymieszaj, a następnie oprósz 1 łyżką mąki, bułki tartej

Oka w rosole czyli KaFka gotuje
Schab faszerowany podgrzybkami 235

duszone podgrzybki pokrojone wraz z cebulką w drobną kosteczkę. Do doprawienia zastosowano 3 składniki: sól, pieprz i tymianek. Całość do smażenia została zapakowana w domowej roboty papirus, czyli papier do pieczenia posmarowany olejem i posypany przyprawami. Polecam również przygotować schab faszerowany cukinią . Składniki: 4 plastry schabu dobrze rozbite, 3 plastry sera żółtego sól, pieprz, suszony tymianek 8 podgrzybków 1 cebula(...)siebie zachodziły, doprawiamy od wewnątrz solą, pieprzem i tymiankiem, układamy po 1,5 plastra sera, wzdłuż plastra schabu układamy farsz grzybowy. Schaby zwijamy ciasno jak roladę wołową, układamy na papierze, zawijamy, spinamy wykałaczkami i układamy na suchej patelni, smażymy po 5 minut z każdej strony pod przykryciem, to wszystko. Ściągamy z patelni, zostawiamy aby mięso odpoczęło, rozwijamy z papieru

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Roladki schabowe z boczkiem i jajkami przepiórczymi 223

uroczysty obiad :) Bardzo proste - bardzo smaczne... SKŁADNIKI 500 g schabu 4 plastry wędzonego boczku 12 przepiórczych jajek musztarda sól pieprz  papryka słodka olej do smażenia PRZYGOTOWANIE Jajka gotujemy na twardo - około 4 minut. Schab dzielimy na cztery plastry i  rozbijamy na cienkie kotlety. Każdy plaster doprawiamy solą i pieprzem , smarujemy musztardą i układamy plaster boczku. Na boczku umieszczamy

Moje Kuchenne Rewelacje
schabowy, po prostu... 219

Tradycyjne polskie schabowe kotlety :)... Szukamy różnych egzotycznych potraw,  a przecież nasz  schabowy jest tak pysznym daniem :)  Potrzebujemy tylko trochę mięsa, jajko, bułkę tartą

chleba naszego
SCHAB FASZEROWANY PAPRYKĄ I PIECZARKAMI 323

każdy dzień tygodnia. Nie zajmuje zbyt wiele czasu, a smakuje wyśmienicie. Polecam:) SCHAB FASZEROWANY PAPRYKĄ I PIECZARKAMI schab sól, pieprz FARSZ 1 duża papryka 2 średnie cebule 0,5 kg pieczarek sól, pieprz PANIERKA 1 jajko bułka tarta sól, pieprz olej do smażenia Mięso pokroić na plastry, rozbić tłuczkiem dość cienko, najlepiej przez folię. Przyprawić solą i pieprzem. Warzywa(...)rozbity plaster schabu położyć porcję farszu i zwinąć ciasno w roladkę. Panierować w rozkłóconym jajku, a następnie w bułce tartej. Smażyć na głębokim oleju, z każdej strony, do zrumienienia. Podawać z ziemniakami i ulubioną sałatą. Artykuł SCHAB FASZEROWANY PAPRYKĄ I PIECZARKAMI pochodzi z serwisu Każdy ma jakiegoś bzika - Pieguskowa kuchnia

Pieguskowa Kuchnia
Schab w ziołach z brukselką 247

smażeniaPRZYGOTOWANIEBrukselkę gotujemy w osolonej wodzie przez 10 minut.Cebulę kroimy drobno. Marchewki ucieramy na tarce do jarzyn. Rozgrzewamy w rondlu oleji smażymy razem przez 7-10 minut.Kostkę bulionową rozpuszczamy w szklance gorącej wody.       Schab  kroimy w cienkie paski. Solimy i pieprzymy. Mąkę mieszamy z majerankiem     i bazylią.  Obtaczamy paski mięsa

Moje Kuchenne Rewelacje

Proponowane wyszukiwania