schab smażony - 1167 przepisów (strona:10/78)

SCHAB GRILLOWANY Z CAMEMBERTEM 168

Odstawić do lodówki na dwie godziny. Kotlety wyciągnąć z marynaty i oprószyć solą i pieprzem. Grillować z obu stron na rozgrzanej patelni. Pod koniec na wierzchu ułożyć ser. Schab podałam ze smażonymi ziemniakami i sałatką z kiszonych  ogórków

Kuchnia w opałach
Warsztaty z Kurtem Schellerem - 15.12.2012, Warszawa 241

bloga W krainie smaku, dzięki której w ogóle mogłam jechać na te warsztaty. Przyrządzaliśmy potrawy, na zmianę z degustacją.  Przygotowaliśmy:  SUFLET GRZYBOWY RISOTTO Z SZAFRANEM ZE SMAŻONYM PSTRĄGIEM PIECZONY SCHAB Z CEBULĄ PODANY Z PUREE ZIEMNIACZANYM,  I GRUSZKĄ CYNAMONOWĄ POMARAŃCZOWA GALARETKA Z BIAŁEGO WINA Z PRZYPRAWAMI KORZENNYMI I KREMEM JAJECZNYM Każdy zjadał to, co sobie sam przyrządził

W kuchni Karmel-itki
Roladki schabowe z pesto pietruszkowym i suszoymi pomidorami 217

łyżki pesto pietruszkowego mały słoiczek suszonych pomidorów 3 plastry sera żółtego Sól, pieprz do smaku Dodatkowo: 1 jajko mąka pszenna bułka tarta do panierowania olej do smażenia Sposób przygotowania: Plastry schabu rozbijamy np przez folię spożywczą na cienkie płaty. Oprószamy je solą i pieprzem, smarujemy zielonym, pietruszkowym pesto. Na bok schabu nakładamy po kilka suszonych pomidorów i zwinięty plasterek sera

Kuchnia w czekoladzie
Kotlety schabowe faszerowane warzywami 252

schabowe w wersji z warzywami. Bez jajek i bułki tartej. Panierowane wyłącznie w przyprawach i mące (pszennej lub bezglutenowej). Idealne do ziemniaków ale i do kanapki. Składniki: schab bez kości olej do smażenia sól, pieprz, majeranek czerwona papryka cebula czosnek (opcja) Schab myję i kroję na kotlety. Zazwyczaj z pół kilograma mięsa wychodzi mi 8 kotletów. Te muszą być(...)Delikatnie traktuję mięso tłuczkiem, żeby nie przedziurawić kieszonek. Nakładam do środka krążki cebuli, paprykę w kostkach i majeranek. Posypuję solą i pieprzem, panieruję w mące. Wkładam na rozgrzany olej. Smażę na złoty kolor z obu stron na średnim ogniu.Odsączam nadmiar tłuszczu na ręczniku kuchennym. Podaję z surówką. Kilka uwag: wieprzowinę zazwyczaj marynuję na dzień lub dwa przed spożyciem. Nadaje

prawdziwe jedzenie
Od jeża wymagam tego, żeby był mięsny a od dania – smaku. Soczewica ze schabem i jabłkami. 215

jedną pietruszkę, ćwiartkę selera, ½ pora, ząbek czosnku i sporą ilość suszonych pomidorów. Rozgrzewamy woka lub patelnię i na odrobinie oleju z pomidorów smażymy wszystkie warzywa. Dokładamy ugotowaną soczewicę. Doprawiamy sosem sojowym, pieprzem i odrobiną soli.Schab:Zacny kawał schabu (ja miałam 1,5kg) obtaczamy w przyprawach. Ja na deskę wysypałam majeranek, sól, pieprz, czerwoną słodką paprykę, suszony czosnek, cząber i czosnek(...)każdej strony na mocno rozgrzanej patelni z odrobiną oleju. Taki przyrumieniony schab układamy na jabłkach. Na patelnię wlewamy trochę wody i mieszając zgarniamy całą dobroć ze smażenia. Dodajemy to do naczynia. Podlewamy schab i jabłka ½ szklanki wody, dodajemy listek laurowy i przykrywamy. Ja swój kawałek piekłam 1,5h. Piekarnik nagrzałam do 220 stopni i wsadziłam odkryte naczynie

ladykitchen
Schab w sosie pomidorowym z makaronem 605

pokrojoną w plasterki marchew, paprykę czerwoną oczyszczoną z nasion i błonek i pokrojoną w kosteczkę, seler naciowy pokrojony w drobną kostkę, Pieczarki pokrojone w plasterki i smażyć wszystko 3 minuty. Schab pokroić w cienkie paseczki, doprawić solą pieprzem, ostrą papryką, bazylią suszoną, wrzucić do warzyw i smażyć chwilkę. Wlać wywar, puszkę pomidorów, przecier pomidorowy,dodać listek laurowy, wymieszać. Gotować wszystko

Kuchnia Pokoleń
Bitki Wieprzowe (Bitki ze Schabu) 348

świetna alternatywa dla tradycyjnego schabowego - świetny pomysł na codzienny obiad lub nawet świątecz ne danie . Bitki Wieprzowe (Bitki ze Schabu) - Składniki: 500 g schabu wieprzowego zioła prowansalskie sól, pieprz ok. 1/3 szklanki mąki olej do smażenia 3 ząbki czosnku kilka liści laurowych kilka kuleczek ziela angielskiego kulka kuleczek całego pieprzu kolorowego Bitki Wieprzowe (Bitki ze Schabu) - Sposób przygotowania: Schab porcjujemy(...)obtaczamy w mące, a następnie smażymy w niewielkiej ilości oleju (po ok. 4-5 minut z każdej ze stron).  Gdy już każdą porcje schabu podsmażymy wszystkie bitki umieszczamy w naczyniu w którym się smażyły i zalewamy ok. 600 ml wody. Dodajemy liście laurowe, pieprz, ziele angielskie i drobno posiekany czosnek. Wszystko dusimy na niedużym ogniu przez minimum 70 minut

Słodka Strona
Bakłażan po koreańsku 220

pokrojone w drobniutkie słupki 3 plastry schabu 2 łyżki octu (można więcej) ostra papryczka lub cayenne 2 cebule pokrojone w piórka Do dzieła!!! Bakłażana przekrajany na pól i tniemy w cienkie plasterki, wrzucamy na sito i solimy ok 1,5 łyżki soli. Odstawiamy na ok 30 minut następnie dokładnie wyduszamy. Smażymy(...)miękkości. W oddzielnym naczyniu smażymy cebulę z marchewką i czosnkiem. Gdy składniki zmiękną wrzucamy je do bakłażana. Paprykę smażymy aż delikatnie puści sok - wrzucamy do bakłażana. Schab kroimy w paseczki i również smażymy aż zmięknie i łączymy z resztą składników. Gdy wszystkie składniki mamy już połączone dodajemy do nich papryczkę, solimy do smaku i dolewamy ocet - ja dałam 2 łyżki

sierotka maRysia w kuchni
Bitki ze schabu duszone z marchewką 154

plastrów schabu 4 marchewki 2 cebule 2 ząbki czosnku 2 ziarna ziela angielskiego 2 łyżki suszonego lubczyku 1 liść laurowy 1 łyżka mąki pszennej smalec/olej do smażenia sól, pieprz Wykonanie: Schab umyć, osuszyć, lekko rozbić tłuczkiem. Każdy kawałek mięsa oprószyć solą i pieprzem. Cebulę pokroić w piórka, a marchewkę w plasterki. Na patelni rozgrzać tłuszcz i obsmażyć mięso

magiczna kuchnia Kasi
Wiosna w Le Victoria Brasserie Moderne 149

Macieja Majewskiego. A w niej żółtko w tempurze – wspaniałe, idealny tuńczyk, młody bób i groszek... 2. PROSIAK, SELER, DYMKA – schab z mlecznego prosiaka, puree z selera, smażona dymka, bób, sos z tymiankiem. Schab delikatny, nie przegotowany, w środku delikatnie różowy. Dobrze skomponowane danie. 3. BISZKOPT, CYTRYNA, BEZA – cytrynowy, odświeżający deser. Wszystkie dania eleganckie, lekkie, dopracowane i co najważniejsze smaczne. Jeżeli

królestwo garów
Schab pieczony w antonówkach i cydrze lubelskim 217

orzeźwiająco-kwaskowym sosie :) Składniki: 1 kg schabu,4 dorodne antonówki 250 gram szalotek,250 wędzonego boczku,garść rodzynek8-10 kapsułek kardamonu (nasionka wyjmujemy z kapsułek i rozcieramy w moździerzu)0,5 litra cydru lubelskiego (dostępny w butelkach litrowych albo 3 x 330 ml),  Dodatkowo:mąka do oprószenia,olej do smażenia,sól, pieprzświeży tymianek.Schab kroimy na 8-10 kotletów, które(...)mąką. Kotlery smażymy na małej ilości oleju na rumiano. Kotlety zdejmujemy z patelni i odkładamy a na tym samym tłuszczy podsmażamy boczek. Boczek odkładamy, a na tej samej patelni smażymy przez 2-3 minuty pokrojone w plasterki szalotki dodając ewentualnie odrobinę oleju. Następnie szalotki dusimy pod przykryciem, dodajemy rodzynki, przyprawiamy kardamonem, po chwili dodajemy pokrojone w plasterki (a wcześniej obrane

Delicious Titbits
Schabowe z marynaty mleczno-cebulowej 320

Kotlety schabowe można smażyć na różne sposoby. Kilka przepisów już zamieściłam i wszystkie cieszyły się dużym zainteresowaniem. Dlatego myślę, że i ten przepis przypadnie Wam do gustu. Być może znacie go ze starych zapisków Waszych babć lub mam. Bo to dawny, sprawdzony sposób na pyszne, mięciutkie a zarazem chrupiące schabowe. Przepis można znaleźć na różnych blogach i w programach telewizyjnych(...)wieprzowego bez kości 500 ml mleka 1 lub 2 cebule 1 – 2 jajka mąka pszenna do panierowania bułka tarta do panierowania sól świeżo zmielony pieprz tłuszcz do smażenia, najlepiej smalec Wykonanie: Schab po umyciu pokroiłam na kotlety. Wyszło 5 sztuk. Kotlety rozbiłam tłuczkiem wkładając do foliowej torebki (nie rozpryskuje się). Posoliłam i oprószyłam świeżo zmielonym pieprzem . Cebulę pokroiłam

Kuchnia u Krysi

Proponowane wyszukiwania