Taki mus pasuje do pieczonego łososia, pieczonego schabu oraz serów kozich, pleśniowych czy oscypków. Gładka konsystencja żurawiny może być również bazą do innych sosów. Dla mnie najlepszy ze wszystkich sosów. Składniki: • 1 kg żurawiny • 2 szklanki słodkiego wina czerwonego • 3/4 szklanki cukru Wykonanie: • Żurawinę przed smażeniem zamrozić na co najmniej 24 godziny, aby straciła
To co kochamsera Dodatkowo: 1 jajko mąka bułka tarta olej Kawałki schabu rozklepać (dość cienko) tłuczkiem do mięsa i natrzeć (dokładnie) przyprawami. Każdy plaster mięsa posmarować ketchupem i obficie posypać uprzednio startym serem. Całość ściśle zrolować i kolejno obtoczyć: w mące, roztrzepanym (z odrobiną soli) jajku i bułce tartej. Smażyć (na rozgrzanym oleju) z każdej strony. (Początkowo smażyłam pod przykryciem
Di gotujeWszystko zależy od piekarnika) Do schabu przygotowałam podsmażane pieczarki. Składniki: ok. 300 g pieczarek pół małej cebulki sól i pieprz łyżeczka masła łyżka oleju Na patelnie wlałam łyżkę oleju i dodałam łyżeczkę masła. Obrane i pokrojone w plasterki pieczarki wrzuciłam na patelnie i smażyłam na małym ogniu ok 10 minut. Następnie dodałam drobno posiekaną cebulę, sól i pieprz
The Sweet Damselwiadomo nie wrzucamy do nich zbędnych kalorii przez smażenie czy panierowanie. Dzisiaj zapraszamy Was na schabowe roladki :) Jak już można się domyślić zostały one przygotowanie na parze, w środku kryją cukinię na która właśnie rozpocznie się sezon ... Schabowe roladki z cukinią na parze SKŁADNIKI : 2 plastry schabu około 100 - 150 g cukinii gałązki koperku 2 łyżki ketchupu sól
Kulinarny Świat Konczi i SzpileczkiSKŁADNIKI: 1 kg schabu bez kości, 3 jajka, 10 dag ostrego żółtego sera, pół szklanki bułki tartej, 2 cebule (20 dag),1 czerwona papryka ,30 dkg pieczarek, po pół szklanki keczupu i majonezu, pół łyżeczki łagodnej przyprawy curry, sól, pieprz, do smażenia: pół szklanki oleju. ------------------------------------ SPOSÓB
w mojej kuchniSKŁADNIKI: 1 kg schabu bez kości, 3 jajka, 10 dag ostrego żółtego sera, pół szklanki bułki tartej, 2 cebule (20 dag),1 czerwona papryka ,30 dkg pieczarek, po pół szklanki keczupu i majonezu, pół łyżeczki łagodnej przyprawy curry, sól, pieprz, do smażenia: pół szklanki oleju. WYKONANIE
w mojej kuchniłyżka do jajka 1 jajko sól, pieprz przygotowanie Schab umyć, osuszyć. W każdym kotlecie zrobić ostrym nożem kieszonkę, uważając aby nie poprzekłuwać mięsa. Do każdej kieszonki włożyć łyżeczkę pesto i kawałek sera . Kotlety spiąć na brzegu wykałaczką - w miejscu nacinania kieszonki , aby ser nie wypłynął podczas smażenia. Jajko roztrzepać w misce dodając do niego łyżkę
Stare Garyskładniki* 70 dag schabu lub szynki wieprzowej* 2 średnie cebule* 30 dag pieczarek* 2-3 ogórki konserwowe* 1-2 łyżki mąki* 200 ml śmietany* 2 kostki
Mix smakuużyłam Kamis), pieprz czarny mielony (użyłam Kamis). Wykonanie Schab umyć, osuszyć i pokroić na kotlety. Oprószyć solą i pieprzem z obu stron. Obsmażyć na odrobinie oleju z obu stron na złoty kolor. Zdjąć z ognia. Cebulę obrać, pokroić w półplasterki i zeszklić na oleju pozostałym od smażenia kotletów. Dodać opłukaną, odciśniętą z nadmiaru wody i posiekaną kiszoną kapustę
Z miłości do słodkościbardzo smaczne i delikatne. Można je gotować, dusić, smażyć - smażone na masełku są pyszne ! - albo np. marynować panierowane tak jak kanie. Znam takich co widząc wysokie czernidłaki kołpakowate myśleli, że napotkali na młode kanie - na szczęście w tym wypadku pomyłka nie jest groźna. Moje dania z czernidłakami :- Schab duszony z czernidłakami ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Smaczna Pyzajeszcze ten sosik na ziemniaczkach... pychota. SKŁADNIKI : 4-6 plastrów schabu 2-3 cebule liść laurowy 2- 3 kulki pieprzu i ziela angielskiego 0,5 łyżeczki kminku 0,5 łyżeczki przyprawy warzywnej sól, pieprz, ostra papryka, lubczyk przyprawa do mięsa śmietana i mąka do zagęszczenia olej lub smalec do smażenia WYKONANIE : Mięso myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym, rozbijamy bardzo cienko. Smażymy
Pani na deserczosnkiem i odrobiną oliwy z oliwek do uzyskania jednolitej pasty. Schab rozbijamy tłuczkiem i smarujemy czosnkowo-serową pastą. Układamy po plastrze salami i zwijamy w rulon. Spinamy wykałaczką, wstępnie obsmażamy ze wszystkich stron na patelni i przekładamy do naczynia żaroodpornego. Cebule kroimy w piórka, wrzucamy do rondelka i smażymy na oleju, aż się zeszkli. Doprawiamy czubatą łyżeczką czarnego pieprzu, mieszamy
Gotuj z Rumcajsemcebuli białej przyprawy: sól, pieprz, vegeta WYKONANIE: plastry schabu, nakłuwamy i rozbijamy cienko z piórkami białej cebuli, posypujemy przyprawami, ogórek utrzeć na dużych oczkach tarki, resztę białej cebuli kroimy na cienkie piórka, przelewamy wrzątkiem, mieszamy z ogórkiem, ogórek i cebulę rozkładamy na rozbitym mięsie, zwijamy, spinamy wykałaczką, smażymy z drobno posiekaną cebulą na maśle klarowanym do zrumienienia i miękkości
Kuchnia Beatymnie przecier ogórkowy Orzech 1 łyżka mąki 1. Plastry schabu rozbijamy i kroimy w kostkę. Mięso umieszczamy w misce, dodajemy: 2 łyżki oleju, łyżeczkę papryki słodkiej, pół łyżeczki papryki ostrej, pół łyżeczki chilli, 4 krople tabasco, sól i pieprz do smaku. 2. Na rozgrzaną patelnię przekładamy przyprawione mięso. Smażymy około 10 minut, po czym dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę. Podsmażamy
Szefowa kuchniłyżeczka słodkiej czerwonej papryki Mąka do obtoczenia 1 szklanka wody Schab kroimy w plastry 1 cm, rozbijamy tłuczkiem. Każdy plaster przyprawiamy solą i pieprzem, smarujemy keczupem. Zwijamy bardzo ciasno na kształt rulonu (cygara). Obtaczamy w mące i obsmażamy na rumiano na patelni. Przekładamy do garnka. Cebulę kroimy w piórka, smażymy na patelni po podsmażeniu mięsa. Delikatnie podlewamy odrobiną wody
VioletoweKucharzenieopcjonalnie musztarda, ketchup sól, pieprz trochę vegety WYKONANIE: plastry schabu cienko rozbijamy, posypujemy solą i pieprzem, ogórki, szynkę, paprykę i cebulę mielimy na średnich oczkach, doprawiamy do smaku, następnie smarujemy mięso musztardą lub ketchupem bardzo cienko (ale nie musimy smarować), rozkładamy farsz i zwijamy roladę, zamykamy szpikulcem i smażymy do miękkości na wolnym ogniu
Kuchnia BeatySkładniki na 2 osoby: 4 bitki wieprzowe od schabu bez kości 8 plasterków świeżego ananasa, grubości 1 cm 1 łyżka ziół: pietruszka, rozmaryn, szałwia 1/3 szklanki białego wina ( u mnie Semi Dry White Spain Celebro) 1 łyżka octu balsamicznego mąka do obtoczenia mięsa sól, pieprz, tłuszcz do smażenia Plastry ananasa kroimy na pół, kładziemy na dno naczynia, w którym
Mia Cucina SofietaSposób przygotowania przepisu: Kartoflanka 1. Koś ze schabu zalać wodą (ok. 3 l ), zagotować ciągnąć szumowinę i dodać pokrojone w kostkę ziemniaki, marchewkę, seler i pietruszkę oraz liść lubczyku. Gotować wszystko aż zmiękną warzywa. 2. Na patelnię wlać 2 łyżki oleju. Włożyć pokrojoną kiełbasę i cebulkę, i smażyć aż cebulka się zrumieni. Dodać podsmażoną kiełbasę
W królestwie smaków Beatychrupko (zaczynamy smażenie na zimnej patelni), dodajemy do ziemniaków smażony boczek i mieszamy, gdy boczek lekko przestygnie dodajemy posiekane zioła i doprawiamy sałatkę ziemniaczaną do smaku solą i pieprzem. Sałatkę możemy wstawić do lodówki na kilka godzin, a nawet zostawić na noc. Sałatka ziemniaczana została podana do szaszłyków ze schabu. Smacznego! Pomysł na sałatkę został zaczerpnięty po warsztatach z kuchni
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięwymaga wielu składników trudno osiągalnych. Wystarczy:1) opakowanie (np.400 g) schabu bez kości pokrojonego na kotlety2) 2 ząbki czosnku3) cytryna4) 2 łyżeczki kuminu5) szczypta soliPrzygotowanie: Nacieramy kotlety miksturą z startego czosnku, soli, wyciśniętego soku z cytryny i kuminu. Odstawiamy na 2 godziny. Po dwóch godzinach smażymy kotlety na patelni z rozgrzaną oliwą. I gotowe
Smaki Brazylii