schab smażony - 1167 przepisów (strona:47/78)

Roladki wieprzowe z grzybami 203

Składniki: 5 plastrów schabu na kotlety 2 łyżki masła 2 łyżki oleju 40 dag pieczarek 1 cebula 1 serek topiony Bazylia Sól, pieprz, chili 20 dag mozzarelli Sposób przygotowania: Pieczarki obieramy i kroimy na połówki oraz cebulę obieramy i kroimy w piórka. Na patelni rozgrzewamy 2 łyżki masła i 2 łyżki oleju. Wrzucamy cebulę i smażymy aż się zeszkli. Następnie

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Omlet z szynką 151

wędliny (u mnie schab pieczony) łyżka posiekanej pietruszki 5 łyżek mleka łyżeczka masła zioła prowansalskie sól, pieprz Wykonanie: Groszek z marchewką osączyć z zalewy, wędlinę pokroić w kostkę. Pietruszkę posiekać. Jajka roztrzepać w misce, dodać mleko, zioła, groszek z marchewką oraz szynkę. Doprawić solą, pieprzem i wymieszać. Na patelni rozgrzać masło, wlać masę jajeczną i smażyć ok. 5 minut

magiczna kuchnia Kasi
,,Jaskółcze jajka otulone boczkiem’’ 357

sznycle lub schabu • 6 dużych jajek • 5 plasterków boczku • Olej • Bułka tarta • Sól, pieprz, Mięso kroimy na porcje tak jak na kotlety, zbijamy lekko tłuczkiem a następnie oprószamy solą i pieprzem. Ugotowane jajka, owijamy plastrem boczku, układamy na środku sznycli zawijamy i obwiązujemy nicią lub mocujemy wykałaczkami. Roladki panierujemy w jajku i bułce tartej. Smażymy na wolnym ogniu w głębokim

Podróż w kulinaria
Schab W Ryżwo- Maślankowej Panierce z Zapiekanymi Ziemniaczakami 234

przygotowujemy marynatę do schabu- czosnek i cebulę kroimy w kosteczki, mieszamy z maślanką i sosem, doprawiamy słodką papryką, solą i pieprzem, zalewamy kotlety odstawiamy do lodówki na całą noc  ziemniaki obieramy, gotujemy w osolonej wodzie camembert kroimy w plasterki wyjmujemy kotlety z lodówki, obtaczamy w mące ryżowej, moczymy w rozmąconych żółtkach i ponownie oprószamy mąką smażymy na rozgrzanym oleju

Luźna Kuchnia
Schabowy z parmezanem i ulubionymi dodatkami. 139

ubite plastry schabu (dobrze użyć siekacza do mięsa, spulchnia je!) ciasto: 3-5 gr. parmezanu startego na drobnych oczkach 2 jajka ulubione przyprawy papryka pocięta w cienkie paski lub kostkę 2-3 łyżki mąki   bułka tarta masło klarowane WYKONANIE: z podanych składników przygotowujemy ciasto, w cieście maczamy ubite schabowe, następnie  obtaczamy bułką tartą i smażymy na maśle

Kuchnia Beaty
Pasztet domowy ze śliwkami 185

ochotę. Mój następny pasztet będzie z królika i już nie mogę się go doczekać…Pasztet domowy ze śliwkami – składniki:1.5 kg wieprzowiny (najlepiej łopatka, golonka, ale nie schab bo jest zbyt suchy)ok. 600 g boczku wędzonegook. 800 g wątróbki z kurczaka4 jajka1 czerstwa bułkaok. 17 śliwek suszonych i 50 ml brandy (opcjonalnie)4-5 ząbków czosnku3(...)wchłoną płyn.Cebulę obieramy, kroimy w kostkę i podsmażamy na oliwie do miękkości.Boczek kroimy w kostkę i podsmażamy na patelni a na koniec dodajemy umytą, oczyszczoną wątróbkę i smażymy całość tylko chwilkę żeby tylko wątróbka przestała być surowa. (Zamiast ją podsmażać można też ją na kilka minut włożyć do gotującego się mięsa ale gdy zrobi się różowa to trzeba

UgotujmyTo.pl
Sos ciemny pieczeniowy domowy 211

kości od karkówki (lub inne schabu, żeberek)3 kg marchew 3 sztpietruszka korzeń 1 sztseler naciowy 1 sztcebula 2 szt czosnek 1 sztpor kawałek części białejsól różowa (można użyć morskiej)zamiast przypraw użyłam bulionetki mięsnej (klik)jeżeli takiej nie posiadamy to dodajemy przyprawy wedle uznania SPOSÓB PRZYGOTOWANIA :- kości myjemy osuszamy i solimy- smażymy na patelni na brązowy kolor

Basia w kuchni
SCHAB W POMIDORACH 256

Pyszny zamiennik naszego tradycyjnego polskiego schaboszczaka ... I myślę, że nie tylko pyszny ale i zdrowszy, bo niestety kotlet w panierce to bomba kaloryczna ... Duszony schab jest kruchuteńki a zanurzony w pomidorowo-paprykowym sosie nabiera dodatkowego wyrazu ... Polecam gorąco!Składniki:6 plastrów schabu1 duża cebula10dkg pieczarek1 czerwona paprykaząbek czosnkumąka do obtoczeniaNa sos:2 łyżeczki przecieru pomidorowegoszklanka bulionu warzywnegoprzyprawy(...)sól, pieprz, pół łyżeczki bazyliinatka pietruszkiWykonanie:Plastry mięsa osuszamy, nacieramy solą, pieprzem i przeciśniętym czosnkiem. Odstawiamy na godzinę do lodówki, a następnie obtaczamy w mące i smażymy na mocno rozgrzanym oleju z obu stron. Przekładamy do rondelka. Na tej samej patelni podsmażamy cebulę podzieloną w piórka i   drobno pokrojoną w kostkę czerwoną paprykę, lekko solimy i układamy

Walijskie Pichcenie
Schab W Sosie Paprykowo-Marchewkowym 303

olej WYKONANIE: 1. Schab rozbić delikatnie tłuczkiem, delikatnie doprawić przyprawa do pieczeni i wstawić do lodówki na około 2 godziny. 2. Na patelni rozgrzewamy odrobinę oleju i opiekamy mięso z obydwóch stron. Gdy mięso się przyrumieni ściągamy je na talerz. 3. Na ten sam olej wrzucamy cebulę pokrojoną w kostkę, oraz czosnek przeciśnięty przez praskę. Chwilę smażymy po czym dodajemy

Dziś Ja gotuje
Roladki wieprzowe z mozzarellą i suszonymi pomidorami 238

Wykonanie: Plastry schabu rozbijamy tłuczkiem bardzo cienko, oprószamy solą i pieprzem. Na każdy przygotowany plaster układamy z brzegu pomidory suszone, pokrojoną mozzarellę i świeże liście bazyli. Zawijam jak krokiety. Czyli zakładamy kawałek mięsa na farsz, następnie boki mięsa i zwijamy całość w rulon. Panierujemy w mące, później w roztrzepanym jajku z mlekiem i bułce tartej.  Smażymy na rumiano

Malinowe Pocałunki
Bitki schabowe zapiekane z ananasem 249

kotletów ze schabu- 1 puszka ananasów w plastrach- 6 łyżek białego,słodkiego wermutu- 2 łyżeczki białego octu winnego- natka pietruszki- świeży rozmaryn- sól- świeżo mielony pieprz- olej kokosowy- masło- mąka Przygotowane kotlety dokładnie rozbijamy (jak na bitki).  Solimy, oprószamy pieprzem. Obtaczamy w mące, usuwając jej nadmiar. Na patelni rozgrzewamy olej kokosowy. Kładziemy nasze bitki i smażymy na rumiano

mojewypiekiinietylko
Kotlety schabowe z serem z piekarnika 189

tradycyjne schabowe, polecam ten przepis. Nie jest skomplikowany, a kotlety zupełnie inne niż zazwyczaj.  Użyłam wieprzowiny ze znakiem QAFP, którą ostatnio chętnie kupuję. składniki500 g  schabu  - 6 kotletów ( 3 porcje)3 plastry kiełbasy chorizo lub ostrej salami (lub tyle aby przykryć plaster mięsa)kilka plastrów cheddara3 ostre papryczki marynowane (opcjonalnie)3 łyżki majonezupietruszkasól pieprzprzygotowanieSchab(...)plaster kiełbasy, posmarować majonezem, na to mała papryczka, plaster sera, natka, przykryć kotletem posypanym pieprzem. Kotlety spiąć na brzegach ze sobą wykałaczkami tak aby nie rozpadły się podczas smażenia. Posolić i popieprzyć na zewnątrz.  Na patelni, najlepiej takiej którą możemy wstawić do piekarnika, rozgrzać oliwę, obsmażyć mięso z obu stron na rumiano. Przykryć folią aluminiową i wstawić do piekarnika

Stare Gary
Schab pod pierzynką 247

pietruszki Wykonanie: Schab oprószamy solą, pieprzem i ostrą papryką, nacieramy oliwą. Odstawiamy do lodówki na minimum godzinę.  Cebulę i czosnek drobno kroimy, marchew ścieramy na tarce o grubych oczkach, por kroimy w półtalarki, pieczarki kroimy w plasterki. Na łyżce masła podsmażamy cebulę i czosnek, po chwili dodajemy marchew i chwilę razem dusimy. Następnie dorzucamy pieczarki i smażymy, aż warzywa

Smak mojej kuchni
Boeuf strogonow 196

pomarańczach, schab ze śliwką, a waszym domu to świąteczny Boeuf Strogonow, wołowy gulasz w sosie pomidorowym. BOEUF STROGONOW Składniki:  ok. 1 kg łopatki wołowej 2-3 ząbki czosnku kilka ziarenek ziela angielskiego 3-4 liście laurowe 1/2 szklanki koncentratu pomidorowego 4-5 szt ogórki kiszone sól i pieprz do smaku czerwona papryka sypka smalec do smażenia   Przygotowanie

Bon appetit mon amie
Kotlety schabowe z serem i owocami 209

przypadku schabu wieprzowego często znajdują się na obwodzie sznycli. Następnie rozbijamy mięso tłuczkiem na grubość 5mm. Posypujemy z obu stron solą oraz pieprzem ziołowym. Pozostawiamy na kilka(naście) minut. Jajko (żółtko razem z białkiem) rozbijamy dokładnie trzepaczką. Kotlety obtaczamy kolejno w mące pszennej, jajku i bułce tartej. Olej rozgrzewamy na patelni na średnim ogniu. Kotlety smażymy przez 8 minut

Kulinarna Pokusa
Roladki schabowe z pieczarkami i cebulką w sosie 181

wody Schab dokładnie myjemy, osuszamy i kroimy na 1 cm plastry. Rozbijamy tłuczkiem i przyprawiamy solą i pieprzem. Cebulę i pieczarki kroimy w kosteczkę. Podsmażamy na rozgrzanej patelni. Doprawiamy solą, pieprzem i wędzoną papryką. Na każdym płacie mięsa układamy płasko farsz oraz kawałki sera feta. Zwijamy w rulon. Mięso panierujemy w jaku i bułce tartej, smażymy na rozgrzanej patelni

VioletoweKucharzenie
Kotlet schabowy z jajkiem sadzonym 223

schabu mleko 2 cebule sól, pieprz jajko masło oliwa z oliwek wykonanie: Kotlety rozbijamy dzień wcześniej. Doprawiamy solą i pieprzem, a następnie układamy w misce przekładając krążkami cebuli. Zalewamy mlekiem, szczelnie przykrywamy i zostawiamy na noc w lodówce. Na patelni rozgrzewamy masło lub oliwę z oliwek. Kotlety maczamy w jajku, a następnie w bułce tartej. Smażymy przez

Ania i Marcin gotują
Roladki schabowe z szynką, serem i ogórkiem kiszonym pieczone w piekarniku. 329

Plastry schabu myjemy osuszamy ręczniczkiem papierowym i rozbijamy z obydwu stron.Następnie każdy plaster oprószamy solą i pieprzem.Nakładamy pon łyżeczce musztardy i rozsmarowujemy. Na mięsie układamy plaster szynki, sera i kilka paseczków pokrojonego ogórka.Zwijamy w roladkę, spinamy brzegi wykałaczką.Na patelni rozgrzewamy masło podsmażamy roladki z obydwu stron. Przekładamy do naczynia żaroodpornego, zlewamy masło ze smażenia oraz podlewamy

Sama słodycz i szczypta chili
Polonezy 173

schabu lub polędwicy 30 dag pieczarek koncentrat pomidorowy 3 cebule łyżka musztardy mąka tłuszcz papryka mielona sól pieprz Sposób Pieczarki i cebulę pokroić w kostkę, podsmażyć, dodać koncentrat pomidorowy, musztardę, przyprawić solą, pieprzem i papryką. Mięso pokroić w plastry, bardzo cienko rozbić. Na każdym kawałku mięsa ułożyć wałeczki z nadzienia, zwinąć w rulon. Panierować w mące, smażyć na dobrze rozgrzanym

Kuchenne aromaty

Proponowane wyszukiwania