Szybkie i proste danie. Idealne z kluseczkami makaronem czy ryżem. Schab pokroić w cienkie paski, doprawić solą, pieprzem, papryką słodką, ostrą i wędzoną. Na patelni rozgrzać masło i wrzucić cebulę pokrojoną w piórka. Lekko obsmażyć cebulkę, tylko tyle żeby straciła kolor surowizny. Dodać kawałki mięsa i wymieszać. Smażyć aż mięso straci kolor surowizny. Obsypać mąką, dodać przecier pomidorowy i wlać
Kuchnia PokoleńSkładniki: kawałek schabu przyprawa do schabowych Rafex sól mąka jajko bułka tarta Mięso dokładnie myjemy, porcjujemy. Rozbijamy na kotlety. Posypujemy solą i przyprawą do schabowych. Mięso obtaczamy w mące, następnie w rozbełtanym jajku a na koniec w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron na rumiano. SMACZNEGO
kulinarnyswiatdomiSkładniki: * 4 plastry schabu * sól, pieprz, mąka do obtoczenia kotletów * 2 średnie cebule * 8 korniszonów * szklanka bulionu (może być z kostki) * 2 łyżki białego octu winnego * 3 łyżeczki musztardy sarepskiej * łyżka miodu * 2 łyżki śmietany * 2 łyżeczki estragonu * tłuszcz do smażenia kotletów Sposób przygotowania: Kotlety rozbijamy, solimy i pieprzymy z każdej strony. Obtaczamy w mące. Krótko przesmażamy na patelni. Przekładamy
Pobite gary Barbaryonakłuwałam nakłuwaczem do mięsa (świetny wynalazek, bo podczas obróbki cieplnej mięso jest bardziej soczyste). Posoliłam i oprószyłam pieprzem z każdej strony. Obwiązałam cienkim sznureczkiem nadając schabowi ładny owalny kształt. Wstawiłam do lodówki na 1 godzinę. Na patelni rozgrzałam olej, włożyłam mięso i obsmażyłam z każdej strony, żeby się lekko przyrumieniło. Piekarnik nagrzałam do 200 °C. Zmiażdżyłam(...)której miało się piec. Zamrożone kostki bulionowe rozpuściłam w niewielkiej ilości wrzącej wody, połączyłam z piwem i tą mieszankę wlałam do brytfanki razem z tłuszczem ze smażenia i wstawiłam do piekarnika na około 20 minut. Orzechy zmiksowałam (można posiekać). Wyjęłam brytfankę z mięsem. Posiekane orzechy rozłożyłam wokół mięsa. Zmniejszyłam temperaturę w piekarniku do 180 °C. Brytfankę przykryłam
Kuchnia u KrysiTaki mus pasuje do pieczonego łososia, pieczonego schabu oraz serów kozich, pleśniowych czy oscypków. Gładka konsystencja żurawiny może być również bazą do innych sosów. Dla mnie najlepszy ze wszystkich sosów. Składniki: • 1 kg żurawiny • 2 szklanki słodkiego wina czerwonego • 3/4 szklanki cukru Wykonanie: • Żurawinę przed smażeniem zamrozić na co najmniej 24 godziny, aby straciła
To co kochamsera Dodatkowo: 1 jajko mąka bułka tarta olej Kawałki schabu rozklepać (dość cienko) tłuczkiem do mięsa i natrzeć (dokładnie) przyprawami. Każdy plaster mięsa posmarować ketchupem i obficie posypać uprzednio startym serem. Całość ściśle zrolować i kolejno obtoczyć: w mące, roztrzepanym (z odrobiną soli) jajku i bułce tartej. Smażyć (na rozgrzanym oleju) z każdej strony. (Początkowo smażyłam pod przykryciem
Di gotujeWszystko zależy od piekarnika) Do schabu przygotowałam podsmażane pieczarki. Składniki: ok. 300 g pieczarek pół małej cebulki sól i pieprz łyżeczka masła łyżka oleju Na patelnie wlałam łyżkę oleju i dodałam łyżeczkę masła. Obrane i pokrojone w plasterki pieczarki wrzuciłam na patelnie i smażyłam na małym ogniu ok 10 minut. Następnie dodałam drobno posiekaną cebulę, sól i pieprz
The Sweet Damselwiadomo nie wrzucamy do nich zbędnych kalorii przez smażenie czy panierowanie. Dzisiaj zapraszamy Was na schabowe roladki :) Jak już można się domyślić zostały one przygotowanie na parze, w środku kryją cukinię na która właśnie rozpocznie się sezon ... Schabowe roladki z cukinią na parze SKŁADNIKI : 2 plastry schabu około 100 - 150 g cukinii gałązki koperku 2 łyżki ketchupu sól
Kulinarny Świat Konczi i SzpileczkiSKŁADNIKI: 1 kg schabu bez kości, 3 jajka, 10 dag ostrego żółtego sera, pół szklanki bułki tartej, 2 cebule (20 dag),1 czerwona papryka ,30 dkg pieczarek, po pół szklanki keczupu i majonezu, pół łyżeczki łagodnej przyprawy curry, sól, pieprz, do smażenia: pół szklanki oleju. ------------------------------------ SPOSÓB
w mojej kuchniSKŁADNIKI: 1 kg schabu bez kości, 3 jajka, 10 dag ostrego żółtego sera, pół szklanki bułki tartej, 2 cebule (20 dag),1 czerwona papryka ,30 dkg pieczarek, po pół szklanki keczupu i majonezu, pół łyżeczki łagodnej przyprawy curry, sól, pieprz, do smażenia: pół szklanki oleju. WYKONANIE
w mojej kuchniłyżka do jajka 1 jajko sól, pieprz przygotowanie Schab umyć, osuszyć. W każdym kotlecie zrobić ostrym nożem kieszonkę, uważając aby nie poprzekłuwać mięsa. Do każdej kieszonki włożyć łyżeczkę pesto i kawałek sera . Kotlety spiąć na brzegu wykałaczką - w miejscu nacinania kieszonki , aby ser nie wypłynął podczas smażenia. Jajko roztrzepać w misce dodając do niego łyżkę
Stare Garyskładniki* 70 dag schabu lub szynki wieprzowej* 2 średnie cebule* 30 dag pieczarek* 2-3 ogórki konserwowe* 1-2 łyżki mąki* 200 ml śmietany* 2 kostki
Mix smakuużyłam Kamis), pieprz czarny mielony (użyłam Kamis). Wykonanie Schab umyć, osuszyć i pokroić na kotlety. Oprószyć solą i pieprzem z obu stron. Obsmażyć na odrobinie oleju z obu stron na złoty kolor. Zdjąć z ognia. Cebulę obrać, pokroić w półplasterki i zeszklić na oleju pozostałym od smażenia kotletów. Dodać opłukaną, odciśniętą z nadmiaru wody i posiekaną kiszoną kapustę
Z miłości do słodkościbardzo smaczne i delikatne. Można je gotować, dusić, smażyć - smażone na masełku są pyszne ! - albo np. marynować panierowane tak jak kanie. Znam takich co widząc wysokie czernidłaki kołpakowate myśleli, że napotkali na młode kanie - na szczęście w tym wypadku pomyłka nie jest groźna. Moje dania z czernidłakami :- Schab duszony z czernidłakami ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Smaczna Pyzajeszcze ten sosik na ziemniaczkach... pychota. SKŁADNIKI : 4-6 plastrów schabu 2-3 cebule liść laurowy 2- 3 kulki pieprzu i ziela angielskiego 0,5 łyżeczki kminku 0,5 łyżeczki przyprawy warzywnej sól, pieprz, ostra papryka, lubczyk przyprawa do mięsa śmietana i mąka do zagęszczenia olej lub smalec do smażenia WYKONANIE : Mięso myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym, rozbijamy bardzo cienko. Smażymy
Pani na deserczosnkiem i odrobiną oliwy z oliwek do uzyskania jednolitej pasty. Schab rozbijamy tłuczkiem i smarujemy czosnkowo-serową pastą. Układamy po plastrze salami i zwijamy w rulon. Spinamy wykałaczką, wstępnie obsmażamy ze wszystkich stron na patelni i przekładamy do naczynia żaroodpornego. Cebule kroimy w piórka, wrzucamy do rondelka i smażymy na oleju, aż się zeszkli. Doprawiamy czubatą łyżeczką czarnego pieprzu, mieszamy
Gotuj z Rumcajsemcebuli białej przyprawy: sól, pieprz, vegeta WYKONANIE: plastry schabu, nakłuwamy i rozbijamy cienko z piórkami białej cebuli, posypujemy przyprawami, ogórek utrzeć na dużych oczkach tarki, resztę białej cebuli kroimy na cienkie piórka, przelewamy wrzątkiem, mieszamy z ogórkiem, ogórek i cebulę rozkładamy na rozbitym mięsie, zwijamy, spinamy wykałaczką, smażymy z drobno posiekaną cebulą na maśle klarowanym do zrumienienia i miękkości
Kuchnia Beatymnie przecier ogórkowy Orzech 1 łyżka mąki 1. Plastry schabu rozbijamy i kroimy w kostkę. Mięso umieszczamy w misce, dodajemy: 2 łyżki oleju, łyżeczkę papryki słodkiej, pół łyżeczki papryki ostrej, pół łyżeczki chilli, 4 krople tabasco, sól i pieprz do smaku. 2. Na rozgrzaną patelnię przekładamy przyprawione mięso. Smażymy około 10 minut, po czym dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę. Podsmażamy
Szefowa kuchniłyżeczka słodkiej czerwonej papryki Mąka do obtoczenia 1 szklanka wody Schab kroimy w plastry 1 cm, rozbijamy tłuczkiem. Każdy plaster przyprawiamy solą i pieprzem, smarujemy keczupem. Zwijamy bardzo ciasno na kształt rulonu (cygara). Obtaczamy w mące i obsmażamy na rumiano na patelni. Przekładamy do garnka. Cebulę kroimy w piórka, smażymy na patelni po podsmażeniu mięsa. Delikatnie podlewamy odrobiną wody
VioletoweKucharzenieopcjonalnie musztarda, ketchup sól, pieprz trochę vegety WYKONANIE: plastry schabu cienko rozbijamy, posypujemy solą i pieprzem, ogórki, szynkę, paprykę i cebulę mielimy na średnich oczkach, doprawiamy do smaku, następnie smarujemy mięso musztardą lub ketchupem bardzo cienko (ale nie musimy smarować), rozkładamy farsz i zwijamy roladę, zamykamy szpikulcem i smażymy do miękkości na wolnym ogniu
Kuchnia BeatySkładniki na 2 osoby: 4 bitki wieprzowe od schabu bez kości 8 plasterków świeżego ananasa, grubości 1 cm 1 łyżka ziół: pietruszka, rozmaryn, szałwia 1/3 szklanki białego wina ( u mnie Semi Dry White Spain Celebro) 1 łyżka octu balsamicznego mąka do obtoczenia mięsa sól, pieprz, tłuszcz do smażenia Plastry ananasa kroimy na pół, kładziemy na dno naczynia, w którym
Mia Cucina Sofieta