schab smażony - 1167 przepisów (strona:41/78)

Chińskie danie z makaronem chow mein 226

dań chińskich łyżka sezamu 2 młode dymki ze szczypiorem sól, pieprz Schab pokroić w cienkie paski, oprószyć solą i pieprzem. W woku lub głębokiej patelni rozgrzać olej i usmażyć mięso na rumiano. Dodać pokrojone w paseczki papryki, posiekane cebulki, wlać sos sojowy i przyprawę, chwilę smażyć. Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu. Do dania na patelni wsypać kiełki fasoli

Smakołyki Asi
SCHAB W SOSIE CEBULOWYM Z PIURE Z BATATA 160

SKŁADNIKI :  5 kotletów ze schabu ( u mnie z kością ) 2 jajka mąka do panierowania mięsa 2 cebule 1 liść laurowy, ziele angielskie, pieprz w ziarnkach bulion warzywny 200 ml sól, pieprz, papryka w proszku do smaku olej do smażenia kotletów

Kulinarne Fantazje Marioli
SCHAB A'LA STROGONOW 860

papryka ziele angielskie olej puszka pomidorów w sosie własnym Wykonanie:  Schab pokroić w podłużne paski o grubości ok 1cm, posolić, posypac słodką papryką. Na patelni rozgrzać niewielką ilość oleju. Wrzucić mięso i  podsmażyć ze wszystkich stron. Następnie  dodać pokrojoną cebulę i czosnek oraz paprykę. Smażyć całość chwilę. Następnie dorzucić pokrojone pieczarki oraz ziele angielskie. Podlać odrobiną wody

Walijskie Pichcenie
Kąski schabowe z sosem porowo-pieczarkowym 184

pieczarek 1 szklanka bulionu wołowego 4 łyżki śmietany 18% Sól, Pieprz Schab dokładnie myjemy i osuszamy, kroimy w 1 cm plastry. Delikatnie rozbijamy tłuczkiem i duże płaty kroimy na mniejsze kawałki. Przyprawiamy solą i pieprzem. Każdy kawałek panierujemy w rozmąconym jajku i bułce tartej. Mięso smażymy na rumiano na rozgrzanej patelni. Sos: Pora dokładnie myjemy i kroimy w plasterki. Pieczarki

VioletoweKucharzenie
Schab z kurkami w sosie z koperkiem 193

ryzykantka bo miałam gości na obiedzie, a nie byłam pewna co wyjdzie. Schab pokroić w cienkie słupki, doprawić solą, pieprzem, papryką słodką, chilli,ziołami prowansalskimi. Cebulę obrać i pokroić w piórka. Na patelni rozgrzać olej i obsmażyć cebulkę. Cebulka musi tylko lekko zmięknąć. Dodać doprawione mięso i smażyć aż mięso straci kolor surowizny. Dodać kurki i smażyć chwilkę. Wlać wodę

Kuchnia Pokoleń
Karkówka po diabelsku (w marynacie z jajek i majonezu) 154

się na grilla lub upieczenia w piekarniku. 1 kg karkówki (ew. schabu)  Marynata: 2 jajka 1 łyżka majonezu  2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżki sosu sojowego 1 łyżka przyprawy typu Vegeta (używam domowej) 1 łyżka papryki słodkiej 1 łyżka pieprzu 4 ząbki czosnku Dodatkowo: olej do smażenia  Mięso umyć, osuszyć i pokroić na plastry o grubości

Di gotuje
Schabowy 186

jajek dodałam troszkę śmietany i suszoną natkę pietruszki.. schab,polędwica śmietana suszone natka pietruszki sól, pieprz, vegeta mąka jajka  bułka tarta   Mięso pokroić w plastry,lekko rozbić.Jajka roztrzepać , dodać troszkę śmietany i przyprawy, wymieszać.Kotlety  maczać w mące, jajkach i bułce tartej, smażyć z obu stron na rumiano

Moje domowe kucharzenie
Schab po kowalsku 221

plastry schabu bez kości o grubości ok. 2 cm 2 jajka bułka tarta 1 duża cebula spora szczypta curry 5-6 łyżek tartego żółtego sera 2 łyżki majonezu 2 łyżeczki keczupu sól i pieprz olej do smażenia Nie ma jak stare sprawdzone przepisy w nowej interpretacji :) Niby zwyczajne schabowe... a po dodaniu kilku sprawdzonych składników stają się zupełnie nowym daniem

Świat Domowej Kuchni
Tajskie curry z wieprzowiny z masłem orzechowym 189

wielu składników.  Składniki : pęczek dymki mały pęczek świeżej kolendry 400g wieprzowiny (schab) 3 łyżki czerwonej pasty curry 4 łyżki masła orzechowego 1 łyżka brązowego cukru 1 łyżka sosu sojowego puszka mleka kokosowego (400ml) opakowanie mini kolb kukurydzy sok z połowy limonki sól i pieprz oliwa do smażenia Przygotowanie : W dużej patelni lub rondlu rozgrzać oliwę i przesmażyć na niej

Codzienne Gotowanie
Roladki schabowe. 362

dość cienkie plastry. Posolić, popieprzyć i posmarować musztardą.   Na plastry schabu położyć pieczarki, ogórka, cebulę i paprykę. Zawinąć i wykałaczkami pozaczepiać, tak by się nie rozwaliły. Na gorący tłuszcz włożyć roladki i podsmażyć - im mocniej będą podsmażone roladki, tym ciemniejszy będzie sos.  Ja pod koniec smażenia wyciągam wykałaczki, ale jeżeli nie jesteś pewna, że roladki są dobrze zawinięte

W kuchni u Moniki
Bitki Wieprzowe (Bitki z Szynki Wieprzowej) 386

przepisu. Bitki Wieprzowe z Szynki to świetna alternatywa dla tradycyjnych bitek ze schabu i ciekawy pomysł na klasyczny, codzienny obiad lub nawet świątecz ne danie . Bitki Wieprzowe (Bitki z Szynki Wieprzowej ) - Składniki: 500 g surowej szynki wieprzowego zioła prowansalskie sól, pieprz ok. 1/3 szklanki mąki olej do smażenia 3 ząbki czosnku kilka liści laurowych kilka kuleczek ziela angielskiego kulka kuleczek

Słodka Strona
Schab z morelą w ziołach z sosem rozmarynowym z suszonymi pomidorami 200

przez środek na wylot i nadziewamy morelami. Zioła mieszamy i nacieramy schab. tak przygotowaną pieczeń wkładamy do rękawa albo brytfanki i pieczemy 180 C przez ok 60 minut. W między czasie przygotowujemy sos. W garnuszku na rozgrzanym tłuszczu podsmażamy włoszczyznę z cebulą pokrojoną w małą kosteczkę. Smażymy tak długo, aż zacznie brązowieć, następnie dodajemy łyżeczkę cukru lub miodu

Niezły Młynek
Kotlet schabowy inaczej 210

lubiących tak jak ja eksperymentować w kuchni...polecam. Składniki: 3 kotlety schabu bez kości 1 jajko 2 łyżki mąki  2 łyżki bułki tartej 3 łyżki płatków kukurydzianych 1 łyżka sera tylu parmezan drobno startego sól i pieprz ząbek czosnku sok z jednej dużej pomarańczy olej do smażenia

Gosia gotuje
Kotlety Schabowe Inaczej 6078

ziela angielskiego 1 listek laurowy mąka pszenna do obtoczenia kotletów Wykonanie: Plastry schabu lekko rozbijamy tłuczkiem do mięsa, przyprawiamy papryką wędzoną słodką, pieprzem i solą ziołową. W głębokim garnku z przykrywką, albo w głębokiej patelni rozgrzewamy olej rzepakowy, niewielką ilość i wrzucamy cebulę pokrojoną w półkrążki i smażymy do jej zeszklenia. W międzyczasie pieczarki czyścimy i kroimy w ćwiartki. Zeszkloną

Blondynka Gotuje
Roladki schabowe z farszem z porem 226

jest w mojej kuchni dosyć często, bardzo go lubię. Schab pociąć na 1 cm kawałki, mocno rozbić. Doprawić solą i pieprzem z dwóch stron. Nadzienie – na patelni roztopić masło, wrzucić pokrojony drobno por, gałkę muszkatołową. Dodać posiekane i zmiażdżone ząbki czosnku. Doprawić solą i pieprzem. Smażyć aż por zmięknie. Zdjąć patelnię z ognia i dodać potarty ser. Nadzienie rozłożyć

Kuchnia Pokoleń
Światowy Dzień Żywności 16 października. Czy marnujesz żywność? Przechowywanie ma znaczenie. 190

plasterki. Rozgrzewamy olej i dusimy pora wraz z pociętym w paseczki schabem, pieczarkami i kiełbasą. Składniki odsmażamy razem. Zdejmujemy całość do miski. Na tej samej patelni dodajemy odrobinę oleju i wlewamy rozmącone jaja z łyżką śmietany lub jogurtu. Na wierzch rozsypujemy usmażone dodatki oraz kilka plasterków pomidora. Smażymy na średnim ogniu. Następnie wkładamy pod grill w piekarniku na kilka minut

AZgotuj!
Kulki ziemniaczane 723

znaczy że jest wystarczająco gorący. Wrzucić kuleczki do oleju i smażyć, aż nabiorą złotego koloru. Lekko co jakiś czas potrząsać patelnią, raz je obrócić. Wyjąć z oleju za pomocą łyżki cedzakowej i położyć na papierowych ręczniczkach do odsączenia nadmiaru tłuszczu. Podawać takie ziemniaki do pieczonego kurczaka, schabu lub innego mięska. Są rewelacyjne polecam

Kuchnia Pokoleń
Rolada schabowa z pieczarkami. 391

granulowany, papryka ostra mielona, oregano 1,5 cebuli 50 g masła Schab myjemy i tniemy tak jakbyśmy rozwijali roladę, delikatnie rozbijamy (aby grubość mięsa była ok. 1 - 1,5 cm). Pieczarki myjemy i kroimy w talarki, cebulę w kostkę, wrzucamy na patelnię i posypujemy solą i pieprzem - smażymy razem aż cała woda z pieczarek wyparuje. Mięso posypujemy obficie tymiankiem

Moje-pitraszenie
Kotlet Szwajcarski (Cordon Bleu) 311

Szwajcarski (Cordon Bleu) Składniki: 2 sznycle cielęce lub grubsze plastry schabu 2 plastry ulubionej szynki  2 plastry żółtego sera 1 jajko 1/4   szklanki mleka 2-3 łyżki mąki pszennej 3-4 łyżki bułki tartej ½ łyżeczki papryki słodkiej ½ łyżeczki majeranku 1 ząbek czosnku sól, pieprz olej do smażenia Przygotowanie: Mięso oczyszczamy z błon i tłuszczu, myjemy i cienko

Mania Gotowania
Bitki wieprzowe z farszem 154

szynki wieprzowej lub schabu   2-3 duże cebule   150 g sera feta (lub mozzarella)   dwie łyżki mąki   łyżka koncentratu  pomidorowego   garść posiekanych orzeszków pistacjowych lub włoskich   dwie łyżki natki pietruszki   łyżeczka oregano   pół łyżeczki słodkiej papryki   masło klarowane do smażenia WYKONANIE: Mięso pokroić na cienkie plastry, rozbić cienko tłuczkiem

Kuchnia Beaty
Schabowe i smażone ziemniaczki 157

powtórzyć po kolejnych 5 minutach. Gotowe :) SKŁADNIKI NA SCHABOWE: 600 g schabu bez kości- podzielić na plastry KLIK 2 jaja wiejskie suszone chilli świeżo zmielony pieprz szczypta soli himalajskiej 1 szklanka mąki orkiszowej Jajka z przyprawami rozbełtać. Kotlety ubić. Namoczyć w jajku i obtoczyć w mące orkiszowej. Smażyć na maśle. BURACZKI: 2 buraki 2 szalotki Buraki ugotować, obrać i utrzeć

ClauditteMissCooking
Roladki schabowe z oscypkiem i z suszonymi płatkami papryki 268

musztarda pieprz ziołowy czosnek granulowany sól olej wykałaczki WYKONANIE Każdy plaster schabu lekko rozbijamy tłuczkiem i nacieramy pieprzem ziołowym, czosnkiem, solą i odstawiamy na jakiś czas. Kroimy oscypki na paluszki następnie smarujemy każdy plaster musztardą, kładziemy po oscypku i posypujemy suszonymi płatkami papryki, zawijamy i przekłuwamy wykałaczką. Smażymy na oleju, aż mięso lekko zrumieni się.   Lubicie oscypki

Zofiana
GULASZOWA A'LA STROGONOW 256

chrupiącą bagietką zaspokoi głód nawet wymagającego głodomora :)) Składniki: 80 dkg schabu (łopatki, karkówki, szynki) 2 średnie cebule czerwone 200g pieczarek 1 czerwona papryka 1 żółta papryka 2 ząbki czosnku 2 marchewki 1 łodyga selera naciowego 3 ziemniaki puszka pokrojonych pomidorów w sosie własnym olej rzepakowy do smażenia sól  pieprz szczypta cukru liść laurowy ziele angielskie  papryka ostra mielona

Walijskie Pichcenie