schab gotowany - 2387 przepisów (strona:110/160)

Karkówka lub schab parzone w herbacie 115

parzone w naparze z herbaty. Robiłam już kilka razy. Za każdym razem wychodzi pysznie! Zapraszam po przepis. Taka domowa wędlina będzie świetnym dodatkiem na stół świąteczny. Składniki: 2 kg schabu lub karkówki 2 łyżki soli peklowej 1 łyżka soli kuchennej Zalewa: 2 litry wody 5 torebek czarnej herbaty - najlepiej Lipton 2 łyżki domowej lub kupnej vegety 6 ziaren pieprzu(...)można ją owinąć nicią kuchenną lub włożyć w siatkę wędliniarską. Włożyć do lodówki na 48 godzin. Po tym czasie mięso opłukać dokładnie. 2. Składniki zalewy zagotować, włożyć mięso i gotować na bardzo małym ogniu przez 1,5-2 godziny. Mięso pozostawić w zalewie do całkowitego wystudzenia. Wyjąć, osuszyć, przechowywać w lodówce. Smacznego

Kuchnia domowa Ani
Ala stroganoff z boczniakami 83

Cebula ·        200 g boczniaków ·        5 ogórków kiszonych ·        Fix schab Ala stroganoff ·        ½ szklanki śmietany 18% ·        ½ szklanki wody ·        Przyprawa do kurczaka(...)solą oraz pieprzem 4.    Ogórki kroimy w kostkę i łączymy z grzybami 5.    Na koniec zagęszczamy potrawę fix- em rozrobionym z wodą oraz śmietaną, chwilkę gotujemy 6.    Danie gotowe 7.    Smacznego

Kulinarna Chwila
Uszka wigilijne 76

zegnij je na pół i zlep brzegi. Następnie połącz ze sobą oba końce pierożka. Powtarzaj do momentu skończenia farszu lub ciasta. Gotowe uszka włóż do osolonego wrzątku. Kiedy wypłyną, gotuj je jeszcze przez około 2-3 minuty. Podawaj z barszczem czerwonym. Jak mrozić uszka? Uszka wigilijne możesz zamrozić zarówno przed, jak i po ugotowaniu. Ważnym jest, aby ułożyć je równo(...)Boże Narodzenie : Piernik żydowski Paszteciki z grzybami Makowa fantazja Ryba po grecku Kapusta z grzybami Śledzie z żurawiną Zobacz też najnowsze przepisy : Pasta alla norma – makaron z bakłażanem Schab po azjatycku Grzanki z kozim serem i granatem Pączki serowe Makaron z masłem szałwiowym Artykuł Uszka wigilijne pochodzi z serwisu Okolice Palnika - blog kulinarny

okolicepalnika.pl
Warzywno – owocowa legumina ryżowa. 177

jest na pewno aromatyczny i jak zwykle prosty do zrobienia. Jak z resztą wszystko na stole Krupeczek Zapraszamy na kolację, tudzież śniadanie A na obiad proponujemy : Urozmaicamy dietę niemowlaka. Schab w stylu włoskim. Warzywno – owocowa legumina ryżowa. 1/2 szklanki ryżu białego 5 centymetrów kawałka cukinii 1/2 banana 1/2 kiwi 1 szklanka wody 3/4 szklanki mleka kokosowego Warzywa i owoce(...)samym zawartość ewentualnego arsenu. (Taki ryż podajemy 1-2 razy w tygodniu maksymalnie). Do garnka wlewamy wodę i wrzucamy warzywa i owoce. Zagotowujemy. Wsypujemy ryż i zmniejszamy ogień. Gotujemy pod przykryciem około 10 minut, aż ryż wsiąknie wodę. Dodajemy mleko kokosowe mieszamy i zdejmujemy przykrywkę. Wykładamy do miseczki i posypujemy płatkami migdałów/wiórkami kokosowymi/ amarantusem ekspandowanym. Bierzemy łyżkę

Krupeczki
Zupa z młodej fasolki szparagowej. 172

Składniki: 0,5kg fasolki szparagowej, 2 kostki od schabu, 2 marchewki, 1 duży korzeń pietruszki, kawałek selera, por, 1kg ziemniaków, śmietana 30%, łyżka pokrojonej natki pietruszki, sól, pieprz, magii, 3 liście laurowe, 4 ziarna ziela angielskiego. Przygotowanie: Ugotować wywar z kości i  warzyw (oprócz natki pietruszki i ziemniaków), od razu dodając fasolkę - fasolkę pokroić na 3 części(...)sól, pieprz i można dodać ciut magii. Ziemniaki obrać, umyć, pokroić w kostkę lub na mniejsze części i dodać do wywaru po 30minutach. Łącznie gotować ok.1h, do momentu aż wszystkie warzywa będą miękkie.  Na koniec dodać śmietanę i zieloną pietruszkę. Przepis nadesłany przez moją mamę, która ciągle mnie kusi swoją kuchnią :) Smacznego

W kuchni u Moniki
Restauracje w Warszawie - Gdzie warto zajrzeć? 41

Kto odwiedzi stolicę, ten nie będzie narzekać na brak zajęć. Atrakcji w Warszawie jest sporo – nie tylko na terenie Starego Miasta. Można tu wędrować śladami warszawskiego

Kuchcik gotuje
Zupa forszmak na wieprzowinie 97

Forszmak,to zupa,którą miałam ochotę zrobić od jakiegoś czasu, podobna w składnikach do zupy węgierskiej, jednak dzieki kwaśności kiszonych ogórków- zupełnie inna. Dodałam do niej

Kuchnia Beaty
Mięsa 214

Klopsiki z makaronem porem i pomidorami Pierś w marynacie Kurczak z cukinią i pomidorkami Polędwiczka z zielonym groszkiem Kurczaczki w płatkach kukurydzianych Pulpety z makaronem Roladki

Ala piecze i gotuje
Karkówka w jogurcie na grilla 227

Karkówka to jedno z najbardziej popularnych mięs używanych do grillowania. Jednak aby nie była zbyt sucha warto wiedzieć w jaki sposób przygotować odpowiednią marynatę. Karkówka w

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Kolorowa surówka do obiadu – surówka z białej kapusty 66

Kolorowa surówka do obiadu – surówka z białej kapusty Nie wiem jak Wy, ale ja uwielbiam surówki. Nie wyobrażam sobie wręcz drugiego dania, bez kolorowego, warzywnego

Słodkie okruszki
Wytrawne naleśniki z farszem serowo-mięsnym 196

Wytrawne naleśniki z farszem serowo-mięsnym Dziś propozycja, która sprawdzi się na obiad lub przyjęcie. Wytrawne naleśniki z farszem serowo-mięsnym. Poste i pyszne, choć nie

Słodkie okruszki
Domowy sos pomidorowy 204

Domowy sos pomidorowy zrobiony ze świeżych pomidorów stanowi idealną bazę do wielu potraw. Świetnie sprawdzi się jako sos do spaghetti albo pizzy. Dodając delikatnie ostrości takiemu

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Domowa kostka rosołowa 73

zalej warzywa ok. 200 ml wody. Następnie przykryj patelnię pokrywką i duś całość przez ok. 10 minut. Większość płynu powinna w tym czasie odparować (jeśli wciąż jest do dużo, gotuj jeszcze kilka minut tym razem bez przykrycia). Na samym końcu dodaj posiekaną natkę i lubczyk, a następnie całość zmiel na gładką pastę przy pomocy blendera. Przestudzoną masę przełóż do foremki(...)odpowiednika. Zobacz też inne przepisy : Marynata do mięs Sos czosnkowy Sos boloński Tradycyjny rosół Lukier Syrop z czosnku Zobacz też najnowsze przepisy : Pasta alla norma – makaron z bakłażanem Schab po azjatycku Grzanki z kozim serem i granatem Pączki serowe Makaron z masłem szałwiowym Wpis powstał przy współpracy z AWG Supervac Artykuł Domowa kostka rosołowa pochodzi z serwisu Okolice Palnika

okolicepalnika.pl
kotlety schabowe z prawdziwkami... 169

Składniki: 4 porcje schabu bez kości o 3 cm grubości każdy, jajka 2 sztuki, kucharek 1 łyżeczka, pieprz mielony 1/2 łyżeczki, maślanka 1/2 szklanki, olej Wielkopolski rzepakowy - ile potrzeba, mąka pszenna+tarta bułka - ile potrzeba, prawdziwki 50 dag, cebula 1 sztuka, kucharek 1 łyżeczka, papryczka pepperoni 1 mała, śmietana gęsta 2 łyżki, frytki domowe - w opisie, mizeria - w opisie grube(...)kotlety schabowe w worku foliowym mocno i cienko rozbić, włożyć do roztrzapnych jajek z maślanką, kucharkiem, pieprzem i marynować klika godzin grzyby prawdziwki oczyścić, pokroić na kawałki i gotować w niedużej ilości wody z 20 minut, wystudzić i wylać na sitko na oleju Wielkopolskim rzepakowym podsmażyć pokrojone cebule, dodać z sitka prawdziwki, wsypać kucharka, dodać pokrojoną drobno pepperoni bez pestek

W Mojej Kuchni Lubię
Cudowny domowy pasztet 177

idealny. Pasztet wyśmienity. Robię go od wielu lat i 2 przygotowane keksówki znikają w mgnieniu oka. Wiem, co jem, wiem czym karmię swoją rodzinę. Pasztet można zrobić z szybki, schabu, karkówki, mięsa drobiowego. Tak na prawdę sami decydujemy jakie mięso się w nim znajdzie. Ważne by nie było go więcej niż 2 kg (łącznie – połączonych mięs(...)małe marchewki 1 duża pietruszka 1/4 selera 2 łyżki bułki tartej sól, pieprz, papryka czerwona, zioła prowansalskie tłuszcz do wysmarowania formy, bułka tarta do posypania formy olej Mięso gotuję w osolonej wodzie. Oddzielnie szynkę, oddzielnie kurczaka. Można też wykorzystać kurczaka z rosołu. Gdy mięso mięknie dodajemy obrane i pokrojone warzywa. Chwilę jeszcze gotujemy by warzywa zmiękły. Pieczarki smażymy z cebulką

MojaQchnia.pl