schab gotowany - 2387 przepisów (strona:110/160)

Kolorowa surówka do obiadu – surówka z białej kapusty 75

Kolorowa surówka do obiadu – surówka z białej kapusty Nie wiem jak Wy, ale ja uwielbiam surówki. Nie wyobrażam sobie wręcz drugiego dania, bez kolorowego, warzywnego

Słodkie okruszki
Wytrawne naleśniki z farszem serowo-mięsnym 205

Wytrawne naleśniki z farszem serowo-mięsnym Dziś propozycja, która sprawdzi się na obiad lub przyjęcie. Wytrawne naleśniki z farszem serowo-mięsnym. Poste i pyszne, choć nie

Słodkie okruszki
Domowy sos pomidorowy 208

Domowy sos pomidorowy zrobiony ze świeżych pomidorów stanowi idealną bazę do wielu potraw. Świetnie sprawdzi się jako sos do spaghetti albo pizzy. Dodając delikatnie ostrości takiemu

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Domowa kostka rosołowa 81

zalej warzywa ok. 200 ml wody. Następnie przykryj patelnię pokrywką i duś całość przez ok. 10 minut. Większość płynu powinna w tym czasie odparować (jeśli wciąż jest do dużo, gotuj jeszcze kilka minut tym razem bez przykrycia). Na samym końcu dodaj posiekaną natkę i lubczyk, a następnie całość zmiel na gładką pastę przy pomocy blendera. Przestudzoną masę przełóż do foremki(...)odpowiednika. Zobacz też inne przepisy : Marynata do mięs Sos czosnkowy Sos boloński Tradycyjny rosół Lukier Syrop z czosnku Zobacz też najnowsze przepisy : Pasta alla norma – makaron z bakłażanem Schab po azjatycku Grzanki z kozim serem i granatem Pączki serowe Makaron z masłem szałwiowym Wpis powstał przy współpracy z AWG Supervac Artykuł Domowa kostka rosołowa pochodzi z serwisu Okolice Palnika

okolicepalnika.pl
kotlety schabowe z prawdziwkami... 174

Składniki: 4 porcje schabu bez kości o 3 cm grubości każdy, jajka 2 sztuki, kucharek 1 łyżeczka, pieprz mielony 1/2 łyżeczki, maślanka 1/2 szklanki, olej Wielkopolski rzepakowy - ile potrzeba, mąka pszenna+tarta bułka - ile potrzeba, prawdziwki 50 dag, cebula 1 sztuka, kucharek 1 łyżeczka, papryczka pepperoni 1 mała, śmietana gęsta 2 łyżki, frytki domowe - w opisie, mizeria - w opisie grube(...)kotlety schabowe w worku foliowym mocno i cienko rozbić, włożyć do roztrzapnych jajek z maślanką, kucharkiem, pieprzem i marynować klika godzin grzyby prawdziwki oczyścić, pokroić na kawałki i gotować w niedużej ilości wody z 20 minut, wystudzić i wylać na sitko na oleju Wielkopolskim rzepakowym podsmażyć pokrojone cebule, dodać z sitka prawdziwki, wsypać kucharka, dodać pokrojoną drobno pepperoni bez pestek

W Mojej Kuchni Lubię
Cudowny domowy pasztet 184

idealny. Pasztet wyśmienity. Robię go od wielu lat i 2 przygotowane keksówki znikają w mgnieniu oka. Wiem, co jem, wiem czym karmię swoją rodzinę. Pasztet można zrobić z szybki, schabu, karkówki, mięsa drobiowego. Tak na prawdę sami decydujemy jakie mięso się w nim znajdzie. Ważne by nie było go więcej niż 2 kg (łącznie – połączonych mięs(...)małe marchewki 1 duża pietruszka 1/4 selera 2 łyżki bułki tartej sól, pieprz, papryka czerwona, zioła prowansalskie tłuszcz do wysmarowania formy, bułka tarta do posypania formy olej Mięso gotuję w osolonej wodzie. Oddzielnie szynkę, oddzielnie kurczaka. Można też wykorzystać kurczaka z rosołu. Gdy mięso mięknie dodajemy obrane i pokrojone warzywa. Chwilę jeszcze gotujemy by warzywa zmiękły. Pieczarki smażymy z cebulką

MojaQchnia.pl
Hiszpańskie tapas 122

Hiszpańskie tapas Przygotowałam dziś zestaw 4 hiszpańskich tapas: Szaszłyki wieprzowe z zielona papryką Pulpeciki w sosie migdałowym Pieczarki czosnkowe Oliwki faszerowane Szaszłyki wieprzowe z zieloną papryką Składniki: 500g schabu 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka słodkiej papryki 1 łyżeczka kminu rzymskiego duża szczypta cynamonu szczypta pieprzu kajeńskiego 2 łyżki hiszpańskiej oliwy  1 łyżka koncentratu pomidorowego 1 zielona papryka sól, pieprz(...)rozgrzać nieco więcej oliwy, dodać migdały i bułkę i chwilę smażyć aż ładnie się przyrumienią. Dodać czosnek wyciśnięty przez praskę smażyć 30 sekund po czym wlać białe wino i gotować przez 2 minuty. Doprawić do smaku solą i pieprzem i odstawić, aby nieco ostygł. Następnie sos dokładnie zmiksować w blenderze lub mikserem ręcznym po przełożeniu do wysokiego naczynia. Przelać

Codzienne Gotowanie
Schab z pieczarkami w sosie musztardowym 89

Schab z pieczarkami w sosie musztardowym Mięso delikatne, soczyste ze schabu w aromatycznym musztardowym sosie z pieczarkami, to moja propozycja na niedzielny obiad, również można podać na najróżniejsze uroczystości rodzinne. Proste, łatwe do przygotowania, podajemy z ziemniakami. 6 porcji 50 minut czas przygotowania Składniki: ·        1 kg schabu(...)dodajemy pokrojone w plasterki pieczarki. Doprawiamy pieprzem oraz solą. 3.    Do naczynia wsypujemy mąkę dodajemy musztardę oraz śmietanę i dokładnie mieszamy. Sos wlewamy do pieczarek i chwilkę gotujemy. 4.    Sos musztardowo pieczarkowy łączymy z mięsem. 5.    Danie gotowe. 6.    Smacznego

Kulinarna Chwila
Kotlety schabowe moczone w mleku z puree ziemniaczano- dyniowym 109

Nigdy nie przepadałam za schabem, ponieważ wydawał mi się zawsze "żylasty". Kotlety schabowe powinny być miękkie i rozpływające się w ustach, a dodatek cebulki sprawi, że dodatkowo będą niezwykle aromatyczne. Pamiętajcie, aby zwracać uwagę na to, żeby mięso było świeże :)   Składniki: 50dag świeżego schabu 2 duże cebule mleko bułka tarta 2-3 jajka mąka  5 dużych ziemniaków(...)kurkumy ulubione dodatki (u mnie fasolka szparagowa)   Przygotowanie: Wieczorem porcjujemy schab na kotlety grubości około 1,5cm. Każdy kotlet rozbijamy z obu stron . Solimy i pieprzymy mięso z obu stron. Cebulę obieramy w piórka. W pojemniku układamy na przemian cebulę i mięso, tak aby każdy plaster schabu był przykryty warzywem. Całość zalewamy mlekiem i odstawiamy pod przykryciem

ChilliJemy
Aromatyczne borowiki – jak je przyrządzać i z czym podawać? 173

Grzyby to bardzo uniwersalny dodatek do potraw. Można je smażyć, gotować, dusić, zaserwować w formie sosu do mięsa lub przygotowywać zupy. Okazuje się, że rozpoczynając kulinarną przygodę z grzybami, można odkryć wiele doskonałych, apetycznych zestawień. Jak przygotowywać lubiane przez wielu borowiki i z czym je łączyć? Podpowiadamy! Przyprawy i dodatki Grzyby, takie jak borowiki, najlepiej smażyć na maśle, które wzbogaci(...)koperkiem lub natką pietruszki. Doskonałym pomysłem na obiad jest zupa krem, do której warto dodać śmietanę, by zyskała aksamitną konsystencję. Borowiki znakomicie smakują w połączeniu z mięsem, na przykład schabem lub polędwiczką wieprzową. Polędwiczki z prawdziwkami Prawdziwki, inaczej nazwane borowikami, wzbogacają smak mięsa, dodając mu niepowtarzalnego smaku i aromatu. Polędwiczki z borowikami można przygotować w ekspresowym tempie. Oprócz odpowiedniego mięsa

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Grillowana pierś z kurczaka 242

Grillowana pierś z kurczaka to bardzo zdrowa propozycja na obiad. Odpowiednio doprawiona stanie się wyjątkowym daniem. Możecie podać ją z ziemniakami z wody, albo z wersją

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Schabowe paluszki w ziołach 97

Schabowe paluszki w ziołach Mięso zanurzone w aromatycznym sosie ziołowym z pieczarkami. Składniki: ·        ½ kg schabu ·        Zioła prowansalskie ·        Sól ·        ½ kg pieczarek ·        1 mała śmietana 36 % ·        Cebula(...)Mąkę rozrabiamy ze śmietaną. 11.            Hartują wlewamy do sosu, chwilę gotujemy. 12.            Danie gotowe. 13.            Smacznego

Kulinarna Chwila
ZIEMNIAKI PODSMAŻANE ZE SKWARKAMI I CEBULĄ 212

więcej tym oczywiście danie smaczniejsze, ale nawet malutki kawałek już nada super aromat i smak. Składniki: - ziemniaki, które pozostały nam z poprzedniego dnia (najlepiej sałatkowe) - kawałek wędzonki (boczek, ogonówka, schab, itp.) - cebula (ilość dowolna, u mnie 1-2) - olej kokosowy i/lub masło klarowane - sól ( tylko gdy danie jest mało słone) Na patelni wysmażyć pokrojone w drobną kostkę kawałki wędzonki (można(...)ładne małe- daję w całości, gdy większe- kroję w plastry) i podsmażam jeszcze całość kilka minut, co jakiś czas mieszając. Gdy wędzonki mamy mało lub gdy ziemniaki były gotowane w mundurkach dodajemy soli do smaku. Oleju kokosowego i/lub masła klarowanego dodaję w trakcie smażenia tylko tyle, by danie nie było suche, ale nie może pływać w tłuszczu. Smacznego

Smaczne Zdrowe
Domowa wędlina - surowa, długo dojrzewająca 180

Suszenie to tania i świetna metoda konserwacji mięsa. Cieniutki, prawie przezroczysty kawałek suszonej wędliny to ekskluzywny rarytas dla smakoszy. Koneserzy rozwodzą się nad smakiem włoskiej prosciutto

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Imprezowe Roladki 105

Imprezowe Roladki Takie roladki ze schabu możemy przygotować na niedzielny obiad albo różne imprezy. Idealnie pasują do roladek kopytka lub kluski śląskie. 10 porcji 40 minut czas przygotowania Składniki: ·        1 kg schabu ·        2 papryki czerwone ·        4 ogórki konserwowe(...)żółtego sera i podłużnym pasku papryki. 2.    Mięso zwijamy w roladki, obtaczamy w mące i podsmażamy na rozgrzanym oleju. 3.    Roladki przekładamy do naczynia z gotującą wodą i gotujemy do chwili, kiedy mięso będzie miękkie. 4.    Następnie dodajemy przecier, ketchup, musztardę, ocet, wsypujemy cukier, tymianek oraz paprykę ostrą. 5.    Paprykę oraz ogórki

Kulinarna Chwila
STROGONOW + FILMIK 252

PRZYGOTOWANIE : Schab kroimy w plastry, następnie w paseczki. Wszystkie warzywa kroimy w słupki a pieczarki w talarki.  Mięso przekładamy do miski, dodajemy mąkę i musztardę, dokładnie mieszamy. W garnku podgrzewamy olej, podpiekamy cebulę z czosnkiem. Na osobnej patelni podpiekamy na oleju mięso aż będzie zarumienione. Przekładamy je do garnka. Następnie dodajemy paprykę z pieczarkami, liść ziele i pieprz, wlewamy(...)przyprawy i dusimy potrawę pod przykryciem około 1 godziny. W razie konieczności dolewamy wody. Kiedy warzywa i mięso są już miękkie, dodajemy przecier, ogórki i wodę z ogórków. Chwilkę gotujemy, co jakiś czas mieszając. Strogonowa doprawiamy do smaku według uznania oraz gdy jest zupa za rzadka zagęszczamy ją mąka wymieszaną z wodą. Na koniec można dodać 2-3 łyżki

Kulinarne Fantazje Marioli

Proponowane wyszukiwania