Tortellini z Mortadelą (tortellini bolognesi)

Tortellini z Mortadelą (tortellini bolognesi)

Tortellini bolognesi to tradycyjne danie z regionu Emilia Romagna. Przygotowywałam je już kilka razy i zawsze cieszyły się dużym uznaniem. Podawałam je jak należy w rosole (no dobra, zwykłym nie z kapłona, wtedy byłoby na 100% oryginalnie) a także z palonym masłem z szałwią oraz z grzybami leśnymi. W każdej konstelacji smakują wyśmienicie. Uwaga, pierwszy przepis na ciasto robiłam z dodatkiem mąki z pszenicy durum i tutaj niestety ciasto wyszło za twarde, więc polecam naszą polską mąkę na pierogi. Składniki na ...

Czytaj dalej na blogu Cytryna&Co.

Warto przeczytać

Jak zrobić idealnego schabowego?

Można rzec, że jest to najpopularniejsze danie polskiej kuchni, lecz nie każdy potrafi go przyrządzić tak by zapierał dech w piersiach.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.