pieprz Sałatę umyć i poszarpać do salaterki, cebulę pokroić w piórko, jajko na ćwiartki, a kiełbasę z bardzo cieniutkie plasterki. Musztardę wymieszać z octem i oliwą, dodać sos do sałatki, doprawić solą i pieprzem, posypać posiekaną zieleniną
Gotowanie jest łatweKalafiora najbardziej lubię surowego – w postaci ryżu lub sałatki. A ta wersja to mój ulubiony, bardzo treściwy, elegancki i smaczny sposób podania go na gorąco. Do lekkiego w smaku i konsystencji warzywa mocno doprawiony, serowy beszamel i czosnkowe masło pasują jak nic innego. Kalafior to jednoroczne warzywo kapustne, będące mutacją kapusty i brokułu. Jest tylko i wyłącznie gatunkiem uprawnym
Karo in the Kitchenbędzie szczelnie zatkany, wtedy nie będziemy płakać podczas obierania lub krojenia cebuli. Warto pamiętać o tym podczas krojenia cebuli oraz przy jej obieraniu, zwłaszcza większej ilości np. podczas przygotowywania sałatek. :) Gorąco pozdrawiam
Przepisy i porady kulinarneSałatka jest mega pyszna! idealna do obiadu ! wersja odmienna do tradycyjnej bo z miodem! na 100% polecam! Składniki: 1 kg ogórków 1 duża cebula 3-4 łyżki octu 1/2 łyżki soli 1 łyżka miodu 1 szkl. wody 5 ziaren ziela angielskiego 5-7 ziaren pieprzu 4 łyżki oleju Wykonanie: Ogórki umyć, następnie poszatkować w plasterki. Cebulę pokroić w piórka. Całość
Pychotkaaaprzepisem oryginalnym z książki Anastazji. Ja zmieniłam go o prażone orzechy na patelni a nie w piekarniku jak i sparzyłam kapustę i cebulę gorącą wodą aby była miękka. Źródło: Sałatki Siostry Anastazji
Pychotkaaacukinią, cebulę pokroić w piórka. Dodać sól, przeciśnięty przez praskę czosnek, oliwę i przyprawę gyros. Odstawić wymieszane na 6 godzin. Po tym czasie dodać ocet i cukier, wymieszać. Sałatkę włożyć do słoików i zalać wytworzonym się sokiem. Słoiki pasteryzować 20 minut. Zapraszam do oglądania gazetki promocyjnej Biedronki
PychotkaaaSałatka z cukinii, co by tu o niej napisać hmm... Smak dość niebanalny, ale jest dobrym dodatkiem do drugich dań. Przepis pochodzi oczywiście z książki 153 przetwory i dania mięsne Siostry Anastazji. Czytaj więcej
PychotkaaaBardzo fajny sposób na cukinię, faktycznie smakuje jak ananas, można spokojnie dodać np do ciasta lub sałatki, przepis pochodzi z książki 173 specjały siostry Anastazji. Czytaj więcej
PychotkaaaPapryka z olejem, to moja ulubiona, polecam ją szczególnie do sałatki z zupek chińskich. Czytaj więcej
PychotkaaaDziś pora na zapiekankę z zupek chińskich, jeżeli mieliście styczność z sałatką to już pewnie domyślacie się smaku zapiekanki. Jak dla mnie jest całkiem dobra, przede wszystkim jest na prawdę bardzo szybka, w sumie w jej wykonaniu najdłużej nagrzewa się piekarnik. Zapiekankę robiłam w dużym naczyniu żaroodpornym. Czytaj więcej
Pychotkaaakomosa została wypchnięta przez ziemniaki (nawiasem mówiąc, który jest w nawiasie, prawie kompletne źródło białek, w tym egzogennych, w tym lizyny ). Czasem ugotowałam komosę czarną lub czerwoną do jakiejś sałatki ale ogólnie używałam jej znacznie mniej, niż bym chciała, ze względu na niestety słaby popyt na nią w domu... Dziś postanowiłam zrobić kolejne podejście, bo jednak samymi kartoflami nie żyje
Wegański blog WSZYSTKO JEST W GŁOWIEbardzo proste i szybkie. Gdyby tak wziąć od razu podwójną, a nawet potrójną porcję to w czasie pieczenia każdej z nich możemy sobie robić coś innego - kroić warzywa na sałatkę, zagniatać ciasto na miodownik, czy... sprzątać :) i tylko pamiętać, żeby je z piekarnika w odpowiednim czasie wyjąć :D Ja je upiekłam na dużo przed Świętami, bo taka była potrzeba
Kolorowy Przepisownikgrubych oczkach. Ogórki konserwowe pokroić w drobną kostkę. Marchew ugotować w osolonej wodzie, ostudzić i pokroić w kosteczkę. Rozprowadzić drugą warstwę majonezu. Popieprzyć. Drugą połowę pora drobno pokroić. Sałatkę odstawić do lodówki na kilka godzin. Smacznego
W kuchni u Monikiciecierzycy z oregano, czosnkiem i chia Pasta z pieczonej dyni z suszonymi pomidorami i orzechami włoskimi Pesto z pieczonej dyni Serek Capri czosnkowo-koperkowy z papryką Brokułowo-jajeczna sałatka z majonezem Bukiet sałat z brokułami i jajkiem Flatbread z masłem cukiniowo-paprykowym
Moja smaczna kuchniamięsnych czy rybnych. Ciekawostką jest tutaj dodatek nashi. Nashi to chińska gruszka. W smaku są kwaskowate a jednocześnie orzeźwiające i chrupiące z wyczuwalnymi maleńkimi ziarenkami. Są idealnym dodatkiem do sałatek i surówek. Rozwiń i czytaj przepis
Ewa w kuchni