Słonecznik podsmażyć na suchej patelni Przygotować sos czosnkowy: Do jogurtu naturalnego dodać 2 - 3 ząbki czosnku pokrojonego w kostkę lub przeciśniętego przez praskę , sól, pieprz, i 2 łyżki majonezu Sałatkę układamy warstwowo. Na dno naczynia kładziemy brokuł, na niego fasolę czerwoną, na koniec pokrojony ser feta. Wszystko polewamy sosem czosnkowym. i posypujemy uprażonym słonecznikiem
Darcia w kuchniBARDZO SZYBKA W PRZYGOTOWANIU SAŁATKA I BARDZO SMACZNA Składniki 4 - 5 MATIASÓW PUSZKA KUKURYDZY PUSZKA FASOLI CZERWONEJ PUSZKA GROSZKU KONSERWOWEGO PÓŁ PORY PIEPRZ MAJONEZ Sposób przygotowania FASOLĘ ODSĄCZYĆ I WYPŁUKAĆ GROSZEK KONSERWOWY ODSĄCZYĆ KUKURYDZĘ ODSĄCZYĆ PORĘ PRZEKROIĆ NA PÓŁ UMYĆ POKROIĆ W PÓŁKSIĘŻYCE MATIASY POKROIĆ W KOSTKĘ DODAĆ PIEPRZ I MAJONEZ, WYMIESZAĆ, ODSTAWIĆ NA GODZINĘ DO LODÓWKI
Darcia w kuchniBardzo szybka i smaczna sałatka, która nie wymaga dużego nakładu pracy. Składniki: 250 g sera żółtego miękkiego 100 g kabanosa peperoni 0,5 litrowy słoik ogórków konserwowych majonez, jogurt naturalny, sól, pieprz, papryka czerwona Sposób przygotowania : Ser żółty tarkujemy na tarce o grubych oczkach, kabanosa, kroimy w plasterki a korniszony w kostkę. Wszystko razem mieszamy, doprawiamy solą, pieprzem, papryką
Darcia w kuchnisałatkę namówiła mnie koleżanka z pracy, dziś się na nią skusiłam i muszę przyznać, że smakuje wyśmienicie. Składniki: 500 g żółtego sera miękkiego słoik 0,9 ogórków korniszonów sól, pieprz, i majonez Sposób przygotowania: Ser żółty i ogórki pokroić w kostkę. Doprawić solą, pieprzem i majonezem. Odstawić na chwilę, żeby się przegryzła
Darcia w kuchniBrokuły są wyśmienitym dodatkiem do mięs oraz sałatek. Pochodzą z Włoch . Ich wartość odżywcza jest o wiele większa niż kalafiora. Po brokułowe dania z powodzeniem sięgać mogą osoby na diecie. Zielony kalafior ma bowiem naprawdę niewiele kalorii a co więcej wszystkie witaminy w brokule trudno by wymienić. Brokuł zawiera przecież pawie cały ogół możliwych mikroelementów. Udowodniono, że to właśnie
Darcia w kuchniposzukiwaniu nowych smaków . . . . . . . . Sałatka z selera,z kukurydzą szynką i żółtym serem . . . . Składniki: 1 ćwiartkowy słoiczek selera sałatkowego 1/2 puszki kukurydzy 100 g szynki wieprzowej np. Morliny 100 g sera żółtego sól, pieprz, majonez do smaku Sposób wykonania: Seler i kukurydzę odcedziłam.Dodałam pokrojoną w kosteczkę szyneczkę i żółty ser. Wszystko razem doprawiłam odrobiną soli, pieprzu i majonezu
Darcia w kuchniSałatka z selera, piersi drobiowej i ananasa . . . Delikatna lek ko słodka . . . Składniki: 1 ćwiartkowy słoiczek selera sałatkowego 1/2 puszki kukurydzy 100 g ugotowanej piersi drobiowej 1/2 puszki ananasa pieprz, majonez do smaku Sposób wykonania: Seler i kukurydzę odcedziłam.Dodałam pokrojoną w kosteczkę ugotowaną pierś drobiową i ananasa z puszki. Wszystko razem doprawiłam odrobiną pieprzu i majonezu
Darcia w kuchniSZYBKA I SMACZNA SAŁATKA Z WĘDZONYM KURCZAKIEM Składniki SAŁATA, MOŻE BYĆ MASŁOWA MAŁA CEBULA OGÓREK WĘŻOWY ŚREDNI CZERWONA FASOLA UDKO WĘDZONEGO KURCZAKA NA SOS: OLIWA,ŚWIEŻY KOPEREK, OCET, CUKIER, SÓL, PIEPRZ, MUSZTARDA Sposób przygotowania 1. DO MISECZKI WŁOŻYĆ WCZEŚNIEJ UMYTĄ I POSZARPANĄ SAŁATĘ 2. CEBULĘ OBRAĆ I POKROIĆ W PIÓRKA, POŁOŻYĆ NA WIERZCH 3. OGÓRKA UMYĆ POKROIĆ W PÓŁKSIĘŻYCE
Darcia w kuchnipokroiłam w piórka, posoliłam,żeby zmiękła. Paprykę umyłam oczyściłam, pokroiłam w mniejsze paski.Wszystko razem wymieszałam z dodatkiem soli, cukru, octu i oleju. Zostawiłam na 2 godziny żeby się przegryzło. Sałatkę nakładałam do półlitrowych słoików. Pasteryzowałam 15 minut
Darcia w kuchnigyros ), przestudziłam, włożyłam do makaronu. Jajka ugotowałam obrałam, pokroiłam w kostkę wraz z ogórkami i papryką, dodałam do makaronu. Wszystko razem dokładnie wymieszałam z dodatkiem majonezu. Ja do swojej sałatki wlewałam także troszkę wody z papryki a do smaku dodałam paprykę ostrą
Darcia w kuchnioleju, lekko podlałam wodą, chwilę dusiłam. Szpinak umyłam, osuszyłam, włożyłam do miski. Pomidor i paprykę umyłam , pokroiłam w paski ( z pomidora wydrążyłam pestki, których nie dodawałam do sałatki ), fetę pokroiłam w kostkę. Składniki wymieszałam z wcześniej przygotowanym sosem. Bardzo fajnie smakuje z grzankami czosnkowymi
Darcia w kuchniprzepisu na opakowaniu wystudziłam. Paprykę, ogórki i cebulkę pokroiłam w kosteczkę, koperek posiekałam. Tuńczyka rozdrobniłam, kukurydzę odcedziłam. Wszystkie składniki połączyłam z kaszą doprawiając solą, pieprzem i olejem z tuńczyka. Sałatkę można także przygotować warstwowo
Darcia w kuchniaromatyczne, mięciutkie, z chrupiącą skórką. Do upieczonej piersi proponuję sos ze świeżej żurawiny. To nie tylko super smaczny, ale bardzo wykwintny duet. Poza tym podałam tradycyjnie kluski śląskie i sałatkę z buraczków. Zapraszam na ucztę, bo ponoć najlepsza gęsina na św. Marcina! Składniki: 1 podwójna pierś z gęsi - 0,900 g 2 gałązki rozmarynu 2 łyżeczki suszonego majeranku 2 ząbki
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!pieczarkami, rukolą i włoskimi orzechami Oscypkowe miseczki wypełnione rukolą, suszonymi pomidorami i włoskimi orzechami Owoce z waniliową chałwą i orzechami w miodzie Racuszki kokosowo-orzechowe z dodatkiem rumu Sałatka z burakiem, rukolą i orzechami Surówka z dyni z rukolą i orzechami Surówka z marchewki z jabłkiem i orzechami włoskimi Masło z orzechów włoskich Składniki: 2 szklanki łuskanych orzechów włoskich
Moja smaczna kuchniaBardzo lubimy sałatki na kolację...zielenina, do tego ser...tym razem mocny akcent...boczek :D Ale co tam...niech się coś na zimę odłoży. Mieliśmy kiedyś okazję skosztować świeżej opuncji o słodkawym, lekko kwaśnym smaku...pestki? A co tam, arbuz też ma :D Uwielbiamy takie połączenia...a sos <3 Boski <3 Składniki 4 figi kaktusowe (opuncji) 8 plastrów
R'n'G Kitchen