sałatki - 52922 przepisów (strona:2264/3529)

Sałatka z kurczakiem w sosie orientalnym 239

Moje dzieci nie przepadają za zielonym, a tą sałatkę pochłonęły w mig i domagały się więcej. Bardzo łatwa w wykonaniu, mięso warto zamarynować i pozostawić na kilka godzin aby przeszło smakami orientu, placuszki serowe idealne do chrupania....nic dodać nic ująć, najlepiej wypróbować :). Składniki dla 4 osób: 8 udźców z kurczaka, wagowo wychodzi ok. 1 kg 20 dag sałaty jakiej

Apetyczna babeczka
Amlou – pasta z migdałów i oleju arganowego 130

pełni wykorzystać jego zdrowotne właściwości najlepiej spożywać na zimno, a dzięki neutralnemu smakowi i zapachowi zostawia nam szerokie pole co popisu – można maczać w nim chleb, wykorzystać do sałatek jako dressing (zarówno tych warzywnych jak i na bazie wszelkich kasz, ryżu czy makaronów). Możemy polać nim również rybę. W Maroku przygotowuje się pastę amlou właśnie na bazie oleju arganowego

Szybko Tanio Smacznie
EKSPRESOWE SPAGHETTI NA SOKU POMIDOROWYM 149

duże ząbki czosnku,  garść oliwek, 2 duże łyżki suszonej bazylii, - dodajemy łyżeczkę oleju i mieszając od czasu do czasu pozwalamy sosowi gęstnieć. W międzyczasie szykujemy talerze, jakieś sałatki, pomidorki i co tam chcemy do przegryzania i popijania, wykładamy makaron na talerze, polewamy gotowym sosem, posypujemy jeszcze prażonym słonecznikiem albo płatkami drożdżowymi albo niczym, bo ktoś nie lubi "śmieci

Wegański blog WSZYSTKO JEST W GŁOWIE
Pieczarki marynowane 281

niebo lepsze od tych kupnych, wprost idealne, bardzo aromatyczne i przede wszystkim wiemy co tak naprawdę w nich jest. Bardzo fajne jako samodzielna przegryzka bądź też dodatek do sałatek, kanapek czy obiadu. Polecam bardzo;)  Składniki: 1 kg pieczarek łyżka soli  łyżka octu  6 plasterków marchewki  łyżeczka gorczycy 2 liście laurowe 4 ziarna pieprzu  1 mała

Krakowskie smaki Ani
Światowy dzień makaronu 166

makaronu mogę jeść codziennie. Idealne na kolację we dwoje z lampką białego wina. Jeśli wolicie krewetki i wędzonego łososia to makaron pesto na pewno Wam przypadnie do smaku. Sałatka makaronowa z indykiem Gotuję przeróżnie i lubię zmieniać makaron jak rękawiczki. Jest tyle rodzajów makaronu pod względem kształtu i gatunku mąki, że codziennie można ugotować jakiś inny. Ostatnio dostałam w prezencie

codojedzenia
Sałatka śledziowa z burakami 454

posiekałem, żółtka rozkruszyłem. Filety śledziowe opłukałem i pokroiłem w większą kostkę, wymieszałem z tymiankiem, oprószyłem pieprzem. Majonez wymieszałem z bazylią. Warstwami układałem ziemniaki, buraki, śledzie, cebulę i majonez. Wierzch sałatki udekorowałem białkiem, żółtkiem i burakami

R'n'G Kitchen
Sałatka 378

Sałatka...u mnie jak zwykle...prosto i szybko..ilość dowolna...a składniki też można dać wedle własnego gustu.. pierś z kurczaka przyprawa do gyrosa makaron ogórek pomidory papryka  sałata sól, pieprz sos czosnkowy Kielecki Makaron ugotować w osolonej wodzie, odcedzić i ostudzić. Kurczaka opłukać, oczyścić z błonek i pokroić w kostkę i wymieszać z przyprawą do gyrosa.Usmażyć

Moje domowe kucharzenie
Sałatka farfalle (makaronowa) na szpinaku z krążkami z polędwiczki 282

Makaron to idealny dodatek do sałatek. Kilka ulubionych składników jak ze sobą połączymy, odpowiednio doprawimy to zapewne będzie nam smakować i częściej z makaronem będziemy takie dania serwować. Składniki: 4 porcje 200 g makaronu farfalle, 2 cebule szalotki, 16 pomidorków koktajlowych, 4 garście świeżego szpinaku, 1 nieduża polędwiczka wieprzowa, 50 g serka śmietankowego, listki świeżej kolendry, 100 ml oliwy

Moniki Smakołyki
KARKÓWKA Z GRILLA Z SAŁATKĄ ZIEMNIACZANĄ 166

spotkania przy grillu. Karkówkę przyprawiłam czosnkiem, solą i pieprzem . Polałam olejem i odstawiłam na ok.dwie godziny do lodówki  a następnie usmażyłam na grillowej patelni. Idealnie pasuje z sałatką ziemniaczaną. Ugotowałam w mundurkach parę ziemniaków,  po ostygnięciu obrałam je ze skórki i pokroiłam w grubszą kostkę. Dodałam pokrojone korniszony można również kiszone ogórki,  sporo

potrawyregionalne
SAŁATKA Z TUŃCZYKA I KASZĄ KUSKUS 772

Dziś proponuję sałatkę kolorową i pyszną. Kaszę kuskus zalałam szklanką bulionu drobiowego. Dodałam do niej pokrojoną natkę pietruszki. Pokroiłam drobno: czerwoną paprykę, ogórek kiszony i zielony, czarne oliwki,suszone pomidory i kapary. Dodałam wszystkie składniki do miski z kaszą kuskus, wsypałam puszkę kukurydzy i dwie puszki tuńczyka. Doprawiłam solą, pieprzem i wlałam około 4 łyżek oliwy z oliwek. Oczywiście

potrawyregionalne
PIECZONY ŁOSOŚ ZE SZPINAKIEM I SUSZONYMI POMIDORAMI 137

pomidory  i łyżkę śmietany. Łososia wstawiłam do piekarnika na około 30 minut. Po jego  upieczeniu nałożyłam  na niego szpinak i podałam z pieczonymi ziemniaczkami i sałatką. Polecam! Smacznego

potrawyregionalne
SZASZŁYKI Z PIERSI Z INDYKA Z ANANASEM I KASZĄ KUS KUS 146

wody, której picie jest wskazane podczas odchudzania. Owoc ten : wywołuje uczucie sytości, reguluję pracę przewodu pokarmowego,ułatwia trawienie.  Ananasa najczęściej spożywa się na surowo, dodaje się go do sałatek lub robi się z niego soki. Dodawany jest też do różnego rodzaju ciast, a także do dań mięsnych. I właśnie dziś proponuję danie z tym egzotycznym owocem Składniki: piersi

potrawyregionalne
SZASZŁYKI Z PIERSI Z INDYKA Z WARZYWAMI I KASZĄ KUS KUS 201

świeża, pokrojona pietruszka cebula czosnek bulion Składniki pokroiłam i poddusiłam na patelni na oliwce. Do kaszy  kus kus dodałam szklankę bulionu i wszystko razem wymieszałam. lub  sałatka ziemniaczana: przepis na nią znajdziecie TU Ugotowałam parę ziemniaków w mundurkach,  po ostygnięciu obrałam je ze skórki i pokroiłam w grubszą kostkę. Dodałam pokrojone korniszony można również

potrawyregionalne
PASTA Z WĘDZONĄ MAKRELĄ JAJKIEM I CEBULKĄ 143

Ugotowane na twardo jajka pokroiłam w kostkę. Dodałam majonez,koncentrat pomidorowy i przyprawy. Wszystko dokładnie wymieszałam. I można już było zajadać się pysznymi kanapeczkami. ;) Polecam  sałatkę z wędzonym rekinem  pasta jajeczna z brokułami anchois i korniszonem

potrawyregionalne
KRUCHE CIASTO ZE ŚLIWKAMI 144

Śliwki  idealnie komponują się z potrawami mięsnymi, ciastami, wędlinami i sałatkami. Węgierka jest soczysta,pachnąca, o ciemno fioletowej skórce, zwartym, żółtozielonym miąższu i o delikatnie cierpkim smaku.  Z dojrzałych owoców łatwo usuwa się pestki.  Smakują wyśmienicie na surowo, nadają się do ciast, knedli - polecam przepis na KNEDLE SEROWE ZE ŚLIWKAMI

potrawyregionalne

Proponowane wyszukiwania