koncu juz dzis piatek i powoli dochodze do siebie;) Ostatnio trafilam na ciekawa liste salatek i postanowilam zaczac je wyprobowywac, a najlepszym do tego sposobem, jest przygotowanie takiej salatki do pracy. I oto jedna z nich, bardzo smaczna i sycaca. Polecam! Śniadanie: Tosty z szynka i serem, do tego keczup w osobnym pojemniczku. Papryka do chrupania w tzw. miedzyczasie;) Lunch
Codzienne Gotowanietygodniu. Dzis chcialabym pokazac Wam pyszna salatke z fasoli - smaczna, zdrowa i dietetyczna (bez majonezu;)). Polecam! Śniadanie : Serek wiejski z ananasem i curry. Żółta papryka na przekąskę. Lunch : Sałatka fasolowa - fasolka czerwona, fasolka "czarne oczko", ogórki konserwowane, koperek, odrobina soku z cytryny, czerwona cebula, sol, pieprz. Smacznego
Codzienne Gotowanienadmiaru tłuszczu. Sosu jogurtowo - miętowego W miseczce wymieszać jogurt z czosnkiem i miętą, doparwić do smaku solą i pieprzem oraz odrobiną cukru. Pulpeciki podawać z kuskusem i sałatką pomidorowo - ogórkową z ciecierzycą . Smacznego
Codzienne Gotowanieszaszłyków, przekładając cebulą co kilka kawałków mięsa. Nagrzać piekarnik lub grill i piec aż kurczak będzie złocisty i upieczony w środku, około 15 minut. Podawać z kuskusem i sałatką libańską . Smacznego
Codzienne Gotowanielyzki maki 2 lyzki wiorkow kokosowych sol, pieprz tluszcze do smazenia pol glowki salaty lodowej pol zielonego ogorka 2 lyzki majonezu 1 lyzka sosu sweet chilli Przygotowanie : Przygotowanie salatki - salate posztakowac, ogorka dokladnie umyc, przekroic wzdluz na pol, wydrazyc nasionka i pokroic w plasterki, wrzucic do wiekszej miski. W miseczce dokladnie wymieszac majonez z sosem sweet chili i polaczyc
Codzienne Gotowaniekolejny po długiej przerwie zapraszam na post z serii "Jedzonko do pracy", które mam nadzieję będą pojawiały się teraz bardziej regularnie, a mianowicie co środę. Dziś polecam: Śniadanie : Sałatka z białego sera z tuńczykiem, czerwoną cebulą i kiszonym ogórkiem. Lunch : Kurczak w sosie indyjskim z makaronem. A na przekąskę bób do skubania ;) Smacznego
Codzienne Gotowaniepokrojona cebule, posiekane kapary, bułkę tarta wraz z woda, sol i pieprz. Wszystko dokładnie wyrobić, następnie formować średniej wielkości kotleciki. Smażyć powoli na rozgrzanym tłuszczu. Podawać z ziemniakami i sałatką (u mnie kiszony ogórek). *Jeżeli używacie marynowanych buraczków, możecie użyć nieco mniej kaparów, jeśli jednak korzystacie z gotowanych buraczków (ja kupuje już ugotowane, pakowane w folie, są bardzo wygodne
Codzienne Gotowaniezwiązku z koniecznością wprowadzenia diety, wracam z zestawami jedzonka do pracy. Przez długi czas nie przygotowywałam sobie jedzenia do pracy, stołowałam się w kantynie, jedząc głównie frytki, pie i sałatki z dodatkiem majonezu. Z pewnością wpłynęło to negatywnie na moje zdrowie, wagę oraz fakt, że pod koniec roku przeszłam małą operację. O mojej diecie pisałam już nieco wcześniej, przy okazji
Codzienne GotowaniePrzedstawiam kolejny zestaw jedzenia do pracy. Ponieważ uchowała mi się w domu jeszcze jedna dynia, będzie dyniowo i pomarańczowo ;) Śniadanie : Sałatka z tuńczyka, karczochów i ryżu. Lunch : Pulpeciki drobiowe w sosie dyniowym na mleku z ryżem. Przekąska : Placuszki dyniowe smażone bez tłuszczu. Smacznego
Codzienne GotowanieDziś do pracy polecam zabrać bardzo smaczny, dietetyczny zestaw: Śniadanie : Sałatka z kaszy kuskus z buraczkiem i fetą. Lunch : Drobiowe "bolognese" z warzywami i ryżem. Przekąska : Roladka schabowa z farszem z duszonych warzyw. Smacznego
Codzienne Gotowaniepieczenia i piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 20 minut lub do czasu aż mięso będzie upieczone, a szparagi miękkie. Podawać z ulubioną surówką, u mnie sałatka z zielonego ogórka z jogurtem z dodatkiem sosu sweet chilli (pychotka). Smacznego
Codzienne Gotowaniemięso na patyczki do szaszłyków i grillować lub piec pod opiekaczem po około 5-7 minut z każdej strony, lub do czasu aż mięso będzie upieczone. Podawać z ulubioną sałatką i sosem czosnkowym. Smacznego
Codzienne Gotowaniejagnięce, czyli szaszłyki z mięsa mielonego z młodej baraniny. Mięso jagnięce jest dość specyficzne w smaku, jednak polecam je spróbować, ponieważ jest bardzo smaczne. Kofty podałam z lekką warzywną sałatką i sosem czosnkowym. Składniki : 500g mielonej jagnięciny 1 cebula 2 ząbki czosnku 2-3 łyżki natki pietruszki 1-2 łyżki mięty 1 łyżeczka soli 0,5 łyżeczki pieprzu
Codzienne Gotowaniesobie radzić bez tych wspaniałych, wiosennych warzyw, dlatego dziś w moim pudełku nieco azjatycko ;) Śniadanie : Omlet japoński z dodatkiem dymki i sosu sojowego Lunch : Cukinia z krewetkami i sałatka z marchewki i białej rzodkwi. Smacznego
Codzienne GotowanieDziś zapraszam na szybki zestaw jedzonka do pracy, przygotowany na podstawie obiadu z poprzedniego dnia. Lunch : kofty jagnięce z miętą z sosem czosnkowym, do tego sałatka: sałata, cebula, pomidorki, ogórek. Smacznego
Codzienne Gotowanie