aluminiową i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 190 stopni. Zapiekamy 15-20 minut, aż gruszki zmiękną. Smacznego :) A jeśli lubicie to połączenie smaków, zobaczcie też przepis na sałatkę z gruszką, camembertem i rukolą
Moje Kuchenne RewelacjeZapraszam na bardzo dobre, szybkie grzanki z chleba tostowego. Ja zawsze używam ciemnego chleba, jest zdrowszy a na pewno wyraźniejszy w smaku. Takie grzanki używam do zupy czy sałatek. DOMOWE GRZANKI Z CHLEBA TOSTOWEGO Składniki: 4 Kromki Chleba Tostowego Pełnoziarnistego 4 Kostki Masła Domowego Czosnkowego KLIK TU Patelnia z dnem nie przywieralnym Sposób Przygotowania: Chleb kładę na patelnię
Gotowanie Patkijakieś słodkości, coś prostego sprawdzonego i starego w mojej interpretacji. Oczywiście mowa o gruszkach w winie z przyprawami i ziołami. Pyszny wykwintny deser, ale również świetny dodatek do sałatek lub dań z czerwonego mięsa. fot. Paweł Bajda ( Recart ) Potrzebne nam: 5-6 gruszek (klapsy są świetne) butelka słodkiego lub półsłodkiego wina goździki, anyż, kardamon, przyprawa korzenna świeży imbir 1 pomarańcza
Kuba Gotujeoknem przeplata się pogoda jesienna na zmianę z letnią więc jest czarująco. A dzisiaj propozycja ulubionej sałatki mojej mamy, może nie do końca jest typowo jesienna, jednak własnie z taką pogodą kojarzy się mamie i dlatego taka nazwa. Składniki: 2 ugotowane woreczki ryżu 1 puszka groszku 1 puszka kukurydzy 1 puszka ananasa
Niezły Młynekjuż się zrobiło zimno, nadszedł czas zbierać pozostałe niedojrzałe pomidory ze szklarni. Część powoli dojrzewa w kartonach, trochę przerobię na pyszną słodką konfiturę z zielonych pomidorów oraz wytrawną na sałatkę na zimę. dzisiaj jednak zapragnęłam zjeść pomidory smażone w bułce tartej. Przepis jest bardzo prosty a przygotowanie nie sprawi nikomu kłopotu. Składniki: - zielone pomidory, - bułka tarta, - sól, pieprz, - ew. płatki
Co na wege obiad?zrobiłam tak fajnych placuszków, całą masą już smażyłam a znajdziecie je pod etykietą "Placki" ale tak fajnych to jeszcze chyba nie. Zapraszam gorąco, podałam je z ulubioną sałatką, polecam. Placuszki pikantne z ziemniaków i sera. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniepomidorami, jeżeli są one zbyt suche ponownie dodać oleju z pomidorów. Podawać posypane parmezanem i bazylią. Smacznego * Olej może się przydać do doprawienia makaronu, a później do doprawienia sałatek, nadaje im specyficznego smaku
Codzienne Gotowaniepapryczkę jalapeno i Philadelpnie, masę nałożyć na rozbite kotlety i zrolować. Aby zawijaski się trzymały można je spiąć wykałaczkami. Wstawić do piekarnika na około 15 minut. Podawać z sałatką, ja dziś przygotowałam sałatę z pomidorem i rukolą octem balsamicznym. Smacznego
Codzienne Gotowanierozgrzanej patelni, delikatnie wbić do środka jajka, smażyć pod przykryciem na małym ogniu aż białko na wierzchu się zetnie. Popruszyć sola, pieprzem i papryką wg uznania. Podawać z sałatką z zieleniny. Szczególnie polecam salatkę z rukwii wodnej z dressingiem miodowo - balsamicznym. Smacznego
Codzienne Gotowanieosób ją przyrządzających. Ja bardzo lubię połączenie wędzonej ryby z ostrym smakiem cebuli i kwaskowym ogórkiem. Pasta ta idealnie nadaje się do kanapek, lecz można jątakże podawać jako sałatkę. wędzona makrela 1 czerwona cebula 2-3 ogórki konserwowane 3-4 łyżki sosu tatarskiego pieprz Rybę wyfiletować i rozdrobnić. Cebulkę i ogórka drobniutko posiekać. Wszystkie składniki połączyć i dobrze wymieszać
Codzienne Gotowaniekolejny eksperyment z jajecznicą. Jajecznicę jadłam już z różnymi dodatkami, ale takiej kombinacji jeszcze nie było. Od sałatki z konserwowanego selera zostało mi kilka plastrów ananasa, i tak sobie stały na stole, gdy przygotowywałam tę jajecznicę i pomyślałam: jajecznica z szynką jest bardzo smaczna, a szynka i ananas to wyborne połączenie, dlaczego więc nie połączyć tego wszytkiego w zgrabną całość
Codzienne GotowanieMiałam sporą porcję mięsa z rosołu i zastanawiałam się jak je wykorzystać. Z warzyw zrobiłam oczywiście sałatkę, z mięsem miałam problem J Przeglądałam różne przepisy i ostatecznie zdecydowałam się na paszteciki z suszonymi pomidorami - szybkie i łatwe w wykonaiu. Dodatkowo ułatwiłam
Codzienne Gotowanieglod i wystarcza na dluzej, niz porcja frytek, po ktorej robie sie glodna juz po godzinie! Śniadanie: Omlet chiński (3 jajka roztrzepane z 1 łyżką sosu sojowego) i sałatka rozmaitości (sałata, ogórek, pomidor, rzodkiewka, dymka). Lunch: Makaron z brokułem - makaron i brokuła ugotować al dente, na patelni przesmażyć drobno posiekaną cebulę z czosnkiem przeciśniętym przez praskę, dodać 150g serka
Codzienne Gotowaniemój dzisiejszy zestaw do pracy: Śniadanie - tortilla z serkiem Philadelphia i sosem sweet-chilli (uwielbiam go). Lunch - kotlecik wołowy (od burgerów z dnia poprzedniego) i sałatka z różnych warzyw (cebula, sałata, pomidor, ogórek (świeży i kiszony), papryka) Smacznego
Codzienne Gotowaniechoć jestem nieco przeziębiona, to szykuję jedzenie do pracy i wracam do gotowania, bo muszę przyznać, że bardzo się za nim stęskniłam;) Śniadanie : Humus, ciasteczka i papryka Lunch : Sałatka z kuskusu z buraczkami i fetą Smacznego
Codzienne Gotowanie