piekarnika nagrzanego na 180 stopni i pieczemy 30 minut. Frittatę można jeszcze potrzymać 10 minut w ciepłym, ale wyłączonym piekarniku. Fanom szpinaku polecam także przepisy: Kulki szpinakowe Sałatka ze szpinaku i pieczarek Dip szpinakowy
My Chcemy Jeśćmin.Ugotować jajka na twardo. Cebulę obrać i razem z jajkami,2 ogórkami oraz grzybkami drobno posiekać.Doprawić do smaku solą,pieprzem. Na każdym filecie rozłożyć warstwę sałatki,zwinąć w rulonik i spiąć wykałaczką. Ułożyć na talerzu,półmisku. Śmietanę połączyć z resztą majonezu,doprawić bardzo pikantnie zmielonym pieprzem.Polać nim śledzie lub rozlać na półmisku.Udekorować paseczkami papryki,posypać szczypiorkiem
Niespełnione zdolności kulinarnewarsztaty) były niezliczone ilości czekolady, pralinek, ptasiego mleczka etc. Po prostu raj dla łasucha. Żeby jednak nie zemdliło nas od tych słodkości, stoły zostały zastawione wspaniałymi przekąskami: oryginalne sałatki, drobne kanapeczki, a do tego owocowe soki, kawa i herbata. W powietrzu, poza niebiańskim zapachem czekolady, unosił się nastrój zbliżających się świąt. Chyba nie zdziwiłabym się, gdyby
Codzienna kuchnia niecodziennapić go codziennie po 0,5 – 1 szkl. Zakwas możemy odcedzić i przechowywać w zamykanych szklanych butelkach. A użyte do zrobienia zakwasu buraczki, możemy z powodzeniem wykorzystać do sałatki(wystarczy zestrzeć na tarce, dodać np cebulkę i ogórka) lub też do zupy. Zakwas z buraków jest naprawdę prosty do wykonania i niewiele trzeba aby go zrobić. Wystarczą buraki, woda
Mieszam w Garnkuprzepis na fantastyczne klopsiki/pulpeciki z kaszy jaglanej zapiekane z sosie pomidorowo-paprykowym. Ja podałam je z makaronem spaghetti , Wy śmiało możecie zrobić to z ryżem albo ulubioną sałatką. Niesamowicie smaczne, a zarazem lekkie i dietetyczne. Śmiało mogą pozwolić sobie na nie osoby liczące kalorie! Pamiętajcie – kasza jaglana jest niezwykle zdrowa i fajnie wprowadzić ją na stałe do swojego menu
Ostra na Słodkogrzybami Domowa peklowana szynka wieprzowa na dwa sposoby – gotowana lub parzona Śledzie po kaszubsku de lux– czyli moje ulubione Zakwas ze świeżych buraków – na czerwony barszcz i do picia. Sałatka z kiszonych buraków Wódka żurawinowa. Żurawinowo-pomarańczowa z wanilią Elegancki i szybki pasztet z kurzych wątróbek – bez pieczenia Kaczka 5 smaków na purée z ziemniaków i selera, ze śliwkowym sosem
Karo in the Kitchenobejrzycie tam wszystkie sprzęty, ale z pewnością pracownicy doradzą jaki piekarnik wybrać. Warto też odwiedzić stronę www.gorenje.pl Dla tych, którzy dotrwali do końca, przepis na pyszną sałatkę z pieczonych buraków wg szefa Wojtka Lewandowskiego - taką własnie robiliśmy na spotkaniu składniki (na 4 porcje) 2 średniej wielkości buraki 70 g sera gorgonzola Garść obranych orzechów
Stare GaryCzyli jak James Bond degustował polskie wiktuały i nie tylko... Zupa bouilabasse, bulion potasowy, orzechowa mielonka, sola z rusztu, jajka en cocotte, rostbef na zimno z kartoflaną sałatką, jajecznica z bekonem, turbot poche, sauce mousseline, zwyczajne kanapki z angielską marmoladą czy wreszcie sławne ośmiorniczki w plasterkach na wzgórku ryżu. STOP już nie mogę! Od tych międzynarodowych potraw aż w głowie
Grunt to przepis!Kiedy podczas „projektu 40″ byłem w Happy Diet , robiliśmy sałatkę z twarożku, która mi bardzo zasmakowała. Prosta, a jednocześnie świeża idealnie nadaje się na śniadanie. Moją wersję lekko zmodyfikowałem i nie ukrywam, że również mi pasuje :) To również dietetyczna propozycja o niskim indeksie glikemicznym. Składniki: - 200g twarożku półtłustego (lub chudego) - 1 ogórek (ok. 200g) - 1 pęczek szczypiorku
Kuchenne Wariacjeoleju Makowiec nie tylko świąteczny Najlepsze uszka wigilijne Farsz do uszek wigilijnych Krokiety Świąteczne Łazanki Świąteczne i nie tylko Bigos Świąteczny i nie tylko Sałatka śledziowa Barszcz wigilijny z grzybami Marcepanowe ciasteczka swiateczne Ciasteczka świąteczne Sernik wiedenski
Smaki EdytyKozi ser zaczęłam wykorzystywać w swojej kuchni od niedawna i bardzo go polubiłam. Nie tylko jako dodatek do sałatek. Idealnie pasuje do dań na ciepło. Farsz tych łódeczek to połączenie jedynie 3 składników, i wierzcie mi – więcej nie trzeba. Składniki: 1 podwójna pierś kurczaka, około 100 g koziego sera, 50 g kiełek, 2 – 3 ząbki czosnku, przyprawa do kurczaka
Nie tylko w kuchniburakami to jest tak, że naród spożywa barszcz, buraki w ćwikle oraz sałatki. Burak po prostu jest, bo jest i nie wywołuje euforii ani dzikich pisków zachwytu. Nie pamiętamy o jego właściwościach zdrowotnych i fajnym smaku. Taki niepozorny burak pomaga, kiedy jesteśmy interesująco bladzi, nie dlatego, że taka nasza uroda lub fascynujemy się wampirami, tylko mamy anemię i powinniśmy coś
ladykitchendomową solą ziołową przypadł Wam do gustu :) Dziś chciałam Wam pokazać, jak zrobić kolejny własnoręczny gwiazdkowy podarunek - domową oliwę aromatyzowaną. Taka oliwa jest pyszna, pozwala na szybkie doprawienie sałatek i makaronów, a buteleczki z zanurzonymi w oliwie ziołami, papryczkami chilli czy ząbkami czosnku wyglądają niezwykle dekoracyjnie. Oliwy aromatyzowane wdzięczą się do nas na półkach sklepowych, szczególnie w sklepach z pamiątkami
Chilli Czosnek i OliwaSałatka (niby) trzy składnikowa. Brzmi nieźle! Sama nie wiem co podkusiło mnie do jej robienia, w internecie wielu ludzi niesamowicie ją zachwala jednak ja sama miałam dylemat czy ją tu wstawiać. Dla mnie smak jest bardzo mdły... Widziała bym w niej wyraziste przyprawy typu curry. Decyzja należy do Ciebie czytelniku spróbujesz tego 3 składnikowego wynalazku? Czytaj więcej
Pychotkaaaprzyjęciami rodzinnymi. Moim zdaniem nie ma imprezy bez takiej szynki, dlatego przygotowuję ją na przeróżne okazje. Przez to, że ma bardzo wyraźny smak chrzanu jest doskonałym dodatkiem do sałatki i nieodzownym elementem tzw. zimnej płyty. To przystawka, która kosztuje parę groszy a efektownie wygląda i smakuje. Składniki: 9 plastrów szynki konserwowej 200 g serka białego z chrzanem
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia