Oto śledzik . Śledzik z jajeczkiem przepiórczym usadzony na zielonej sałatce, którą zrobiłam z zielonych warzyw i świeżo zebranej w łęgach gwiazdnicy. Niby nic a na spotkaniu z przyjaciółmi taka przekąska ciszyła się uznaniem. Zobaczcie sami jak niewiele czasu trzeba żeby przyrządzić takie danie, które będzie smakowało Wam i Waszym znajomym. Moskaliki to małe śledzie marynowane w całości. Ich mięso jest delikatne a skórka miękka więc nie trzeba je zdejmować. Jajka przepiórcze są wdzięcznym składnikiem małyc... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Lubię gotować, ale nie sterczeć godzinami przy garach. Moja kuchnia to dania domowe, smaczne i apetyczne. Poza gotowaniem interesuję się wszystkim co dotyczy grzybów.