
Jeśli myślicie, że przygotowanie domowego majonezu to prawdziwe wyzwanie, to się z Wami nie zgodzę. Przygotowanie tego majonezu zajmuje najwyżej 2 minuty. Smakiem bije na głowę każdy ze sklepowej półki. Jest gęsty, gładki i kremowy. Idealny do sałatki jarzynowej lub wielkanocnego jajka. Do przygotowania majonezu potrzebne będą: *blender ręczny *wysoki pojemnik np. słoik Składniki: 1 jajko 250 ml oleju rzepakowego lub słonecznikowego 1 łyżka octu lub soku z cytryny 1/3 łyżeczki soli 1/2 łyżeczki cukru... czytaj dalej...

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...
Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...
Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...